Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz
pitiless
üzenetére
Köszi. Ezt azt is jelenti, hogy nincs mellette energiagazdálkodás miatti órajelcsökkentés, vagy az attól még van, csak nem tudsz különböző p-state-eket konfigurálni?
Az előbbi igazából mindegy is, mert a Windowsban teljesítmény centrikus profilt állítottunk be, az utóbbinak meg nem érzem hiányát, elég egy stabil OC beállítás, nem? -
-
varek
csendes tag
válasz
pitiless
üzenetére
Szevasztok !
Nekem is asus x370 prime pro-m van és Kingstone HyperX DDR4 2x8GB 2400 mhz-es kit. Tegnap érkezett meg a Ryzen 1700 -as CPU gyári hűtővel. De korábban vettem a gép építéshez egy Nuctua DH 15 hűtőt és kértem a gyártótól AM4-es lefogató kittet amit meg is kaptam. Rövidesen összerakom a gépet Ram ügyben mire számíthatok ennék az alaplapnál ? -
pengwin
addikt
válasz
pitiless
üzenetére
Én kettő dual rankessel is szívok, de legalább a gyári XMP órajelen mennek gond nélkül.
A korlátozásokat én a saját alaplapom oldaláról néztem, azt hittem ezek teljesen általánosak Ryzenes lapoknál, de ezek szerint van, aki nálam még jobban szív.Az én lapomon ezek a támogatott frekvenciák:

4db Dual rank 2133MHz, 2db 2400-2667MHz. Viszont a tuningra nem ragált jól, szóval ha lecserélem a RAM-ot akkor single rank 3000-3200MHz-es kit kéne. -
pengwin
addikt
válasz
pitiless
üzenetére
Én is ugyanígy gondolkodtam, csak nálam 1600X lett így a választott az 1600 helyett.
Meg ahol értékelhetően olcsóbb volt a sima 1600 (65 ezer HUF, kb. -8000 az 1600X-hez képest), ott nem volt készleten. Ahol meg volt készleten, ott már csak ~4 ezer HUF különbség volt az 1600X-hez képest. Szóval jött a nagyobb CPU, nem bántam meg. -
komi77
senior tag
válasz
pitiless
üzenetére
Tudom, sőt Omli85-nél is meg jó pár fórumtársunknál is jól mennek a dolgok. Eleinte nálam is tök jó volt. Aztán egyre csak jönnek az idegesítő akármik. A fórumot olvasva talán nálam sem hardware-s hiba lesz. Az is lehet, hogy benyeltem valami komolyabb vírust. Láttam máshol is voltak benyelt bányász vírusok, stb. ami tök irreális működést eredményezett - ki tudja.

-
komi77
senior tag
válasz
pitiless
üzenetére
A stabilitásról jut eszembe, a memókat még soha nem próbáltam 2400 Mhz-n. Ez lehet furi, de 2933, 3000, 3066, 3200 volt az a tartomány amiben eddig használtam. A hsz-eket olvasva soha nem volt lefagyás, boot probléma, sípoló bios, stb. Nekem egyszerűen csak a játékokat dobálja le - talán - a windows. Lehet, hogy pont a stabilitási problémák miatt
Fentebb már javasolták, hogy vegyem visszább a memókat, ill. Aida-s stresszteszt segít kideríteni mi a gyengéje a gépnek. Ha haza megyek stresszelek párat - komponensenként - és visszább veszem a memókat. Lehet utána többé nem lesz játék dobálás. -
válasz
pitiless
üzenetére
Ja, oké, benéztem, már fel sem tűnt sajnos!
Nálad a POST ideje milyen? Azt ne mondd, hogy felhős.
@Madmax: köszi a linkeket, de MSI-t nem veszek egy darabig, németül meg nem beszélek!
ASUS lesz, az biztos, csak kérdés, hogy megéri-e a Pro-t venni, vagy elég a B350-F is... Ha utóbbival kapcsolatban valaki végre megerősítené, hogy igen, annál sincs gond a POST idővel, és igen, nem indul újra hatvanháromszor cold start-nál, mert nem tetszik a memória, az is bőven megfelelne az igényeimnek, plusz, jobban tetszik, mint a nagytesó. -
Zotya84
őstag
válasz
pitiless
üzenetére
A 790FX-es lapomnál a DualBIOS mindenét láttam: hibásan sikerült Win alóli frissítés (@BIOS ugye...) miatti visszaállítást Backupból, de AGESA (vagy egyéb, de az is volt) frissülés miatti automatikus Main->Backup BIOS frissülést is. Meg is lepődtem, hogy olyan verziót adtak, hogy a MAIN frissítése utáni első POSTnál, miután sikeresen lefutott, közölte, hogy kis türelmet, a Backup BIOS frissítése, majd újraindult és minden ment tovább a maga rendje és módja szerint.

-
törölt tag
válasz
pitiless
üzenetére
egy p5b-t nyírtam ki win 7-es frissítéssel. utólag persze okosabb lettem, mert a hivatalos fórumon is rengetegen írtak erről (elvileg csak xp alól ment). szóval azóta szintén csak dupla bios-os giga lapokat mertem win alól frissíteni, amúgy csak biosból frissítek pendrive-ról, és imádkozom, hogy ne legyen egy pillanatnyi áramszünet.
egy szerencse volt a p5b-vel kapcsolatban, hogy volt egy ugyanilyen megsütött lapja havernak (eredetileg azt cseréltem), és átforrasztotta egy helyi kolléga a biost. -
hokuszpk
nagyúr
-
komi77
senior tag
válasz
pitiless
üzenetére
Az Abit-okat én is nagyon hiányolom. Még most is van egy működő Abit nf-m2 nview lapom. Persze már csak díszként használom - de működő képes. Nagyon sok lapom volt ebből a márkából, nagyon szerettem őket. Sajna, hogy már nincsenek. Eleinte voltak olyan hírek, hogy vga-kat fognak gyártani aztán ha jól emlékszem 2008 végén megszűntek, ez van.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
pitiless
üzenetére
most konybelabadt szemekkel gondolok vissza az acorp lapjaimra. 5tx52, 6bx86, 7kt600 ...
egyikkel se szivtam sose. pedig azert az 5tx52 kapott "166MMX -et hajtsunk 290 korul" feladatot, meg a 6bx86 is tolta a lableragasztott, feluletcsiszolt slot1-es celeron 300A -t eros turboban.
matsonic, aristo, na az mar mas, azokkal meg se mertem probalni ezeket a mutatvanyokat, orultem ha alapon stabil volt... -
Okami68
csendes tag
-
Okami68
csendes tag
válasz
pitiless
üzenetére
Köszönöm a memóriával kapcsolatos gondolatot, én is így tudtam, ezért a 2x4 volt az alapterv.

A videó kártyás dologgal azonban nem értek egyet.
Az, hogy alkalmanként játszom, nem azt jelenti, hogy igénytelen vagyok, vagy hogy az újabb játékok nem jönnek szóba. Az elmúlt hét évben volt olyan hónap, amikor játék közelébe se mentem, és volt olyan, amikor hetente több napot élveztem az élményt.
Az új konfigom összeállításánál a kép- és videó szerkesztési feladatok minél hatékonyabb megoldása az elsődleges cél. Ez mindent felül ír.
Mindig 5-7 évre terveztem a gépeimet, úgy, hogy ez idő alatt lehetőleg ne kelljen a fő alkatrészeket cserélgetnem (alaplap, proci, vga). Előző három gépemnél ez mindig sikerült, ezért erre törekszem most is.Ha jól csinálom, akkor egy SSD vásárlásán - következő évi terv -, és az esetleges memória bővítésen, netán a proci húzásán kívül nem lesz más feladatom 2022-2023-ig, mint, hogy élvezzem a vasat.
Nem akarok olyan videó kártyát venni, amit talán már 1-2 év múlva cserélni kell, és az rx 460-al, a megfelelő kompromisszumok mellett, lehetséges évekre tervezni.Az ssd-ről szólva, az árakat böngészve azt látom, hogy egy minőségi 120Gb-os 20k környékén van. Az ár-érték arányt, a Windows 10 64 bites rendszert, a szerkesztési műveleteket és a játékokat figyelembe véve jobban járnék a nagyobb, 256 Gb-os ssd-vel. Csakhogy abból a minőségiek már a 30k nyakán vannak.
Lehet, hogy félreértettelek, de nem látom, hogy a 30 ezres videó kártyámban hol van az a pénzmag, amiből beleférnék egy 20-30 ezres ssd megvételébe.A jelenlegi gép sorsa még nincsen eldöntve. Idős szüleim nem kevésbé idős gépének a lecserélése az egyik opció, az eladás a másik. Utóbbiban segíthet, hogy ezen a gépen van egy legális Windows 10 digitális licensz.
-
HavocS
senior tag
válasz
pitiless
üzenetére
Ne kapj idegbajt, de azért ezt nézd meg: 7750 UEFI patch
-
HavocS
senior tag
-
komi77
senior tag
válasz
pitiless
üzenetére
Nagyjából értem a problémát - én is jártam már így. Viszont az előző oldalon komoly kijelentések, link-elés van, amit nem tudok hová tenni. Itt most egy fórumtárs gerilla akciójáról van szó vagy hogyan működik ez a dolog? Sajnos nem pontosan értem, hogy kinek kivel/mivel van baja. Elmondanád, hogy mi is a fő gond? Tényleg érdekel, mert napi szinten követem az eseményeket de ezzel nem tudok mit kezdeni. Kösz!
-
Oliverda
félisten
válasz
pitiless
üzenetére
Pedig abban is benne van legalább három éve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Házimozi belépő szinten
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Én pénteken váltam meg egy működő prescott 800-as deszkától... 😂

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) röviden elmondjátok mi van?