-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaci84
őstag
válasz
komi77 #29990 üzenetére
Hidd el alaposan el vannak túlozva ezek a dolgok. Én többféle konfig fogyasztásat is megnéztem fogyasztásmérővel.
Alírasomba lévő linken keresd meg a 1070 SLI konklúziót és megnézheted mennyit fogyasztott húzott procival az SLI konfig. Amúgy teszteltem 2080Ti az 500W táp 80% kihasznaltsagon ment... -
-
jeni
félisten
válasz
komi77 #29881 üzenetére
buta kérdés de a tápegységed jó?
a nicked alatti melyet megadtál milyen cuccaid vannak
ott a Gigabyte táp sosem volt mint ajánlott cucc.ezek vannak?
ASUS ROG STRIX X370-F GAMING, RYZEN 5 1600, FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz, Gigabyte 650W GreenMax GE-X650A-C1, Sapphire Nitro Rx580 4gb, DEEPCOOL GAMMAX 300, Zalman Z11 Plus HF1
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
komi77 #29873 üzenetére
hat ize. remelem a sracok majd megerositik, de ugyemlexem a Tridentre jott a legkevesebb panasz, kb. 10000-bol 9999x mukodik.
* jahogy a Super Lucce majdnem csak a felebe kerul. jogos. de sajnos perpill arra nememlexem, hogy barkinek lenne ilyen a topicban, szoval akinek van kezeket fel ! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
komi77 #29871 üzenetére
aszondja a G-Skill oldala, hogy a GTZRX a 'for AMD'
mondjuk az a new lineup, picit feljebb van a 3200 14-14-14-34 2x8GB kipipalva a Ryzenhez.
hat mitmondjak, nem olcso. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
komi77 #29868 üzenetére
hatize. igen, figyelni kell ra, hogy mibol mennyi a support.
nalam perpill megy a 4 modul, de nemvolt ez mindig igy, azt nem tettem kozhirré, hogy probalkoztam elvileg tamogatott tipusbol negyesfogattal, osztan nem ment, mikozben parosaval minden szep jo es hibatlan volt.
csak eppen van az ugy, hogy kell a 32GB)
es a memoriagyartok Ryzenhez ajanlott kitjei is altalaban 1 parossal ertendoek. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
komi77 #29858 üzenetére
nehez kerdes, egyreszt azert, mert en koztudomasuan jol mellenyultam elsore. ( Corsair V 5.20 )
masreszt alaplapfuggo, hiszen a 4xx -es lapok listaja azert annyira nemlehet elavult.
a b350 -nel mar mas a helyzet, az ujabb biosokkal sok memoria tamogatasat kikalapaltak, bar a listakat altalaban b*tak frissiteni.
szoval ha biztosra akarnek menni, a memoriagyartok listajarol valogatnek, illetve a G-Skillnek es a Patriotnak is van kulon Ryzenhez keszitett kitje, az lehet az igazan tutti. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
komi77 #29837 üzenetére
ha van otthon meg "még másik két nem gamer Am4 konfig ... azok keresztbe nyelik le a gyerek gamer cuccát", akkor egyszeru kideriteni, hogy a procival van-e problema.
egyszeruen tedd at valamelyikbe a gyerek gepebol a procit, es teszteld. addig meg a gyerek gepeben is tesztelhetsz a keresztbenyelos lapbol kivett cpuval. -
apa111
aktív tag
válasz
komi77 #29833 üzenetére
Bandikának lehet igaza van ,futass egy mem testet és jó lenne egy hw infós kép is ,hogy az értékek jók -e / soc és társai/ .Nálam is csinált az nvidia driver olyant ,hogy ki lépet a játékból 5-8 perc után változó volt .Ma fel raktam legújabbat ,semmi probléma.Viszont ha szinte alapon használtátok a procit ,nem szabadna a mem vezérlőnek baja lenni ,nem terheled úgy mint én minden csutkán
-
bandika0626
senior tag
válasz
komi77 #29833 üzenetére
Szia. Pendriver- ra tegyél egy memtest86-ot és teszteld a ramokat külön külön egyesével azokban a slotokban amiben használod őket. Nálam is előjött ehhez haszonló hiba. Végül az egyik ram már nem bírta a 3200-at és amióta visszavettem 2933-ra azóta nincs gond. Lehet nálad is ez lesz a gond.
-
Bossp
addikt
válasz
komi77 #29829 üzenetére
Ugyan így jártam az Asrock Gaming X+1700 komboval. Szinte barmit allitok instabil lesz. illetve RAM-ot tudom huzni de a rpocit csak nagyon kozel a gyarihoz. Nem tudtam megmondani hogy lap vagy proci de akkor ezek szerint a proci? másik lapban próbáltad húzni? vagy ha beraktal uj procit azt tudtad huzni a lapban rendesen?
-
Enter65
senior tag
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
komi77 #16276 üzenetére
Corsair CMK16GX4M2B3200C16R 2x8gb
Ilyen ramom van.
MSI tomahawk legújabb mios. és se xmp se manual lehetőségekkel nem jó.
Igaz csak a felkínált lehtőségek közül mazsoláztam, én kézzel nem próbálgattam és max 1,6voltot adtam a ramnak Jó tanácsot elfogadokjelenleg CL14 2666 on mennek stabilan. hónapok óta
-
nyul105
senior tag
válasz
komi77 #16278 üzenetére
Szia,
semmiképpen sem megsérteni szerettelek volna, csak arra értettem, ha játékok alatt vannak problémák, akkor az nem stabil sajnos, nem megy "simán" (de most már látom, hogy a "simán" azt arra értetted, hogy OC nélkül).
Nekem most bebootol a windows, el tudnék böngészni 3200-as beállítással CL16-on ugyanazzal a rammal, de egyszercsak kifagyna (még cinebench is lefut).Az irónia pedig csak azért volt, mert viccesnek találtam a "simán" kifejezést, mert jelentheti a CPU OC nélkül, "simán", vagy hogy stabilan. Én azt hittem a stabil értelemben használtad.
De hogy legyen kis ontopic: 3066-on nekem is megy tomahawkon a red corsair hynix modul, fagyás vagy bootloop még nem volt.
Be kell állítanom hozzá a memória subtiming-okat is, különben bootloop/reset. 3200 nem megy nálam egyáltalán. -
zzola
titán
válasz
komi77 #16268 üzenetére
Lehet, hogy nem is ez a megfelelő jelző rá. A TUF 24/7 használatra van, vásárlói reg. után talán 5 év gari van rá (ez nem 100%). Viszont ha megnézed a felszereltséget és az árat, akkor jobban jársz egy ROG-gal! VRM-ben nincs különbség, ROG-on viszont jobb lan és sound van, + OC-ra van kihegyezve, míg a TUF-nál más a célközönség! Talán az ASUS TUF Z270 MARK 1-es volt az igazi utolsó TUF lap, ez ~70k körül van most...
Érdemes benézni a "melyik alaplapot vegyem" topicba...
-
R3laX
addikt
válasz
komi77 #12196 üzenetére
Nekem is 48-50fok körül van a VRM, ezek ilyenek úgy látszik, pedig nekem tök más a lap. Proci vszeg azért annyi, mert nem hajtja ki a vga és kicsit limites vagy.
Szerk.: nekem 70%-ot is bekajál a prociból időnként BF1 multiban. Ha gém stabilitásteszt, a legjobb. Garantáljan bedobja a whea logot ha kevés a fesz
.
-
Imi33
csendes újonc
válasz
komi77 #12154 üzenetére
Köszönöm az infót! Azért is választottam ezt a ram típust mert több helyen olvastam, hogy szereti a ryzen a G .skill-t. Kicsit még olvasok utána és szerintem marad akkor ez a platform.
Még annyit kérdeznék, hogy 3,7-en milyen hűtővel vagy el, és mekkora hőmérsékletet ér el nálad terhelés alatt a processzor?
-
válasz
komi77 #10190 üzenetére
OFF
Ne hangoztasd, mert le leszel hurrogva a végén. Az elején, amikor jöttem, hogy emberek, a stabilitás ALAP dolog Intelen az utóbbi pár évben, hát mi ez a sz@r POST idő, mi ez a szánalom újraindulgatás cold startból, mi ez az ordenáré melegedés és hőmérséklet ugrálás idle-ben, megkaptam a pofámra, hogy ez új platform, amott is voltak gyermekbetegségek, stb. Pont arról beszéltem, amiről Te is. Bele kellett tolni 10+ órát a beállításokba, és még így sem tökéletes. Erre kellene rohadtul nagy figyelmet fordítani az AMD-nek, mert most például azért fog elbukni 120 eladott processzort (tudom, csepp a tengerben) a vállalat, mert a céghez egyszerűen nem merek AMD-t venni, hiába lenne papíron jobb választás.
ON
-
Leon77
őstag
válasz
komi77 #10190 üzenetére
Hát ne haragudj, de az én fx procimhoz képest ég és föld, pedig nekem a 8320-as 4,9 GHZ-n ment 0-24-ben.
És amúgy pont az fx-nél kellett csak igazán buherálni, hogy kihozzon az ember belőle valamit. Nekem mondjuk jó rég nem volt intelem, de lehet neked valami már rég kiforrott intel platformot kéne venned és akkor öröm és bódottá
Én úgy vettem meg az 1700-as procit, hogy olvastam a fórumot és tudtam, hogy mibe vágok, buherálom is rendesen még (nincs még egy hete sem meg), de engem lenyűgöz a teljesítménye. És mivel én is fx-ről jövök, nem akadok fent azon, hogy eleinte állítgatnom kell, míg meg nem találom az optimális beállítást 0-24-re 3,9 és 4 ghz környékén. Amúgy 3,8-on minden atom stabil nálam, igaz, én egy elég éhes kockát kaptam.
-
Televan74
nagyúr
válasz
komi77 #10190 üzenetére
Te valami iszonyat pocsék lapot/procit fogtál ki.Nekem úgy látszik szerencsém volt,és még van jó pár ilyen felhasználó.
Lapkakészlet hőfoka nálam most 42C° alapjáratom, 23C° szobában.Nem foglalkozom vele.
Egyetlen pici hibája a gépemnek a Hynix ram ami csak 2933Mhz -n üzemel.A többi mind úgy megy ahogy annak kell. -
apa111
aktív tag
válasz
komi77 #10190 üzenetére
KOMI ne add fel neked is ezt javaslom jobban meg kell ismerni ezt a gépet ez mégis csak egy teljessen új konstrukció ehez több türelem kell.Olvastam és néztem tesztet erről a lapról engem meg gyözött bár ezek szerint amit ti leirtok nem éri meg azt a + 10 rugot az enyémhez viszonyitva.Ez lenne a harmadik áldozatom lapokból egy kövi konfighoz.Lehet ,hogy én könnyen beszélek vagy beképzeltnek tűnök /Bár én már ki nöttem az EGOM hizlalásából/ de én a kezdetek óta semmi különbséget nem vettem észre am4 vs 1151 között minden simán megy mint eddig.Megpróbálok neked is segiteni ha másban nem is türelemre ösztökélni de majd rakok fel megint bios képeket hátha segit a bállitásban tudom nem az a lap a tiéd, az enyémnek egy túrbózott változata .Egyébként nekem is vannak piros bejegyzések esemény naplóban ,de nem veszek észre semmit belőle igazából csak a TOPIK MIATT SZOKTAM EZEKET MEGNÉZNI / hőfok , esemény napló,benchmark,/ Ha ezeket kizárod a mindennapi használatból magyarán mondva nem foglalkózól ennyit vele hanem használod úgy mint az am3+ -ad nem fogod észre venni ezt a sok nyűgöt .Ez már csak az én véleményem a lapoddal kapcsolatban az enyém után jött 3 hónappal biztos vagyok benne ,hogy a tied egy KIFORROTTABB lap
Ha bármiben tudok segiteni irj privit megbeszéljük.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
komi77 #10190 üzenetére
Sok AMD-és tapasztalat után tudtam mibe vágok...vagyis csak reméltem hogy tudom. De az elmult 6-7 évben nem volt oltan AMD termék amit csak beraktál és müködött rebdesen buherálás nélkül...ez zavar egy kicsit. Ha újra cuccokat kellene rendelnem biztos nem Ryzen lenne.
Maga a processzor jó, erős...de amennyi nyüg van vele az kuábránditó -
OutSider17
senior tag
válasz
komi77 #10190 üzenetére
Hát nem tudom.... nekem teljesen jól fut a rendszer. Nincs igazán olyan nagy probléma, csak pár kisebb ami az új fejlesztéssel jött .
Mivel új fejlesztés még az egész így egyértelmű hogy vannak még apróbb hibái. Pl: Alapból a cpu feszt beállíthatnák normálisan hogy ne nekem keljen manuálisan vissza vennem 1,4 voltról -.-".
Illetve a hőfokot is jó lenne ha a valósat látná a felhasználó.
De ezektől az apróbb hibáktól eltekintve jó lett a Ryzen!
Ezek pedig majd javulnak idővel. Nekem ennyi az össz-vissz hibám vele csupán!Rengetegen panaszkodtok amúgy az Asus Rog lapjaira! Kicsit szerintem elcsesztek valamit az Asusnál.
-
TheProb
veterán
válasz
komi77 #10171 üzenetére
Asszem nem volt ismeretlen eszköz. Viszont ASUS oldalán van külön LAN driver, próbált meg felrakni.
Amúgy igen, nekem is voltak már olyan gondolataim, hogy inkább visszakülöm a 'csába, aztán veszek inkább egy hasonló árszintű i5-ös kompot...(#10173) Leon77:Látom, de tudnia kéne akkor kihajtania 3ezret sztem. Főleg 370x-szel.
-
pitiless
senior tag
válasz
komi77 #10137 üzenetére
Én a magam részéről stabilitásra mentem. Direkt 2400-as ramot vettem, bár a nagy kapkodásban nem voltam elég körültekintő. A Gigabyte AX370 Gaming K5 lapjának a QVL listáján rajta volt, de végül ASUS PRIME X370-PRO lapot vettem, ott pedig nem találtam. Prociból is ezért vettem inkább az X-eset, elenyésző volt a különbség árban, frekiben meg 400 MHz. 1700X és 1800X között árban volt sokkal nagyobb különbség.
-
-
_Horka_
aktív tag
válasz
komi77 #10120 üzenetére
Találkoztam már ilyennel. Javaslat, aida rendszerstabilitás teszt. Memória/proc cache-t teszteld külön külön. Ki fog jönni mi a gond. A memória tuninggal együtt húzod a procit is (ccx)! Proc/mem oldali fesz emelés megoldhatja a gondot, vagy visszább veszed a mem órajelét. Túlnyomó részben ez okozza a stabilitási gondokat.
-
TheProb
veterán
válasz
komi77 #10110 üzenetére
Jó, hogy van valaki akinek még ilyen deszkája van. Ezek a gondjaim vele: [link]
Bár pl tegnap semmi baja nem volt, remélem nem találják ki, hogy mégse szar...
Te semmi ilyesmit nem tapasztaltál?Többiek: MSI-t nem biztos, hogy mernék venni. Alaplapos ajánlós topikban azt mondják, hogy nagyon hektikus, hogy melyik lap hibátlan és melyiknél vannak "anomáliák".
-
HavocS
senior tag
Stabil az, de a 2933-hoz pofátlanul magas feszkók kellettek, úgyhogy meh. Cinebenchben 2.3% plusz pontszám miatt nekem nem éri meg megfőzni a SoC-t meg a RAM-okat 1.38V-on. 2666-on betonstabil az első BIOS óta, 0.95V SoC feszkóval és 1.32V RAM fesszel. A többi már inkább csak a kisördög hogy hú de jó lenne, de őszintén különbséget se nagyon láttam.
-
-
Robert1987
tag
Én visszavonom a 2927Mhz-et, nem megy... Fagy, kékhalál, kidob. Az alacsonyabb órajelekkel nincs türelmem még játszani, megvárom inkább a következő biost.
Memóriát nem fogok cserélni, inkább ha úgy alakul veszek mellé még 8 gigát. 4 modullal ha jól tudom am sem lehet 2666Mhz fölé menni vagy tévedek? -
Sgt. Chris
aktív tag
Hát tuning guru tényleg nem vagyok
de már láttam egysmást. Ezt a D.O.C.P verziót megtaláltam (ez a régi lapomon is így volt a DDR3-as Corsairjeim is csak így voltak hajlandóak 1600-on futni az alap 1333 helyett....)
Beállítom a 2933-at, de csak csipog post-oláskor és annyi, majd visszaáll a 2133.
A BIOS a most legújabb 0805-ös, AGESA 1006a amit ma frissítettem. De ígyse. Valami kevés lesz neki...
-
chopin42
őstag
Köszi, én is ezt veszem, ha nem lesz pénzem többre
már eleget tesztelted nekem. Csak elég gáz, hogy az asus mint cég, mást állít a saját weboldalon a "promó"-ban, s mást a kézikönyvben ilyenről, hogy ventiajzat...igazán nem lenne nehéz az igazságot berakni a manual-ba).
-
Robert1987
tag
Az az érdekes helyzet állt elő, hogy az aida stressz-teszt kb. 3 másodpercig megy, utána leáll, memóriahiba miatt. De 1.5 óra Diablo III alatt semmi probléma nem akadt, azóta pedig ment a gép kb. még 2.5 órát böngészéssel, zenehallgatással stb. és semmi probléma nem jelentkezett még eddig.
Holnap vagy a hétvégén megnézem a prime95-el is vagy valakinek egy jó tipp, mivel tudnám még tesztelni?
Igaz, ha a hétköznapi felhasználás során nem lesz instabilitási gond akkor szuper lesz ez így. -
Robert1987
tag
Fél órája adtam a biosnak a tegnapi után még egy esélyt. Felraktam, ugye megint ugyan az, a win sem jött be... Biosba be, memória manuálisan 2133Mhz, indul. Közben megnéztem a Guru3D-n a cikket, ott is szerepelt ez a Corsair 3000Mhz-es LPX ram, hogy nekik ment 2927-en, 16-17-17-35 CR1-en. Gondoltam próba szerencse. Most megy így a gép (fél órája), a ventiken is futottam egy beállítást, kettőnek a sebességet úgy hagyta, ahogy volt, a beszívó venti min. fordulatát viszont megemelte a duplájára (mondjuk láttam is, hogy a vinyók melegebbek 3-4 fokkal, mint ahogy szoktak, habár a szobában eleve melegebb van most). Am hangos eddig sem volt a gép.
Most adok neki prime95-t, aztán kiderül mennyire stabil. Igaz, máskor ha emeltem az órajelen, már a böngésző is megállt. -
HavocS
senior tag
A legújabb a honlapról. Ha induláskor AMD Zen optimized-et ír, az a jó. Az aláírásodért meg respect, jó kis Prosectura
Fentebb a RAM nyűgre: jó helyen vannak, nekem is így látja őket. Fizikailag a két piros slotban, ezt az alaplap DIMM2-DIMM4-nek látja, AIDA meg DIMM3-DIMM4-nek. Esetleg próbáld meg, nekem ugyan nem a fehér hanem a "classic" változat van, de így stabil 2666-on minden BIOS-szal mióta megvan:
CPU: Auto minden
SoC Voltage: +0.1V
Memory Voltage: 1.35V
Memory Multiplier: 26.66
Memory Timings: Manual
Időzítések pedig: 16-16-16-16-36. Többi Auto.Esetleg még az megér egy próbát, hogy SoC Voltage +0.3 (ez még simán biztonságos), és Memory Voltage 1.35V, és alapon hagyod. Mindenesetre ha már megrendelted az újat (milyet?), nagyon ne törd össze magad, ezt viszont kíváncsiságból tuti elvinném valakihez tesztelni. Nem lepne meg, ha csak az alaplapnak lenne vele baja, rohadt nyűgösnek tűnik a RAM-okra.
Mondjuk ha a RAM LED világít... rohadt érdekes, de nekem mikor az XMP profil miatt bootloopol a cucc, a CPU LED világít a 4 debug led közül.
F5-F7 BIOS között nekem is nettó annyi érdemi különbség lett, hogy fürgébben bootol.
-
chopin42
őstag
Köszönöm! Lehet ilyen lapom lesz (mert kicsit sokallom az x370 pro jelenlegi árát, talán ha ismét tudok 45-ért szerezni). A vrm hőfok érdekelne komolyabb tuningnál, de mástól kiderítem , köszönöm
#8949 #8953
Bocsánat, fáradt voltam és az olcsóságfaktor előbb kapcoslt a józan észnél, bár sejtettem, hogy kamu. Amit a #8948-ban linkeltem, KAMU, kérem törölni -
pitiless
senior tag
Meg tudlak érteni. Én meg úgy jártam, hogy ahonnan rendeltem a cuccokat, nem volt hűtő. Mivel aznap akartam összerakni a gépet. De így várnom kellett másnap estig. Eléggé szenvedős volt a munka
Nekem Asus PRIME X370-PRO a lap, 1700X, 2x8 GB HyperX Fury black (2400 mhz) és Freezer 33.
Tervben van még egy ugyanilyen memória csomag, meg majd esetleg egy M.2 NVMe SSD. Ja meg VGA, mert a 7750 vbiosa nem UEFI kompatibilis, így nincs secure boot. -
kriszpontaz
veterán
Olvasgass ebben a topikban, de linkelhetnénk bármely AMD hírt.
Itt pedig az ellenpélda:
Hiba a Hyper Threading kompatibilis Intel Skylake és Kaby Lake CPU-kban
Amit fentebb is linkeltek. -
Cathulhu
addikt
Tulporgod a dolgot. Igen, vannak akik olvassak tobbek kozt ezt a topicot is, hogy aztan amit itt problemakent talalnak, azt vitaalapkent hasznalhassak az AMD ellen. Ennyi. Amugy a kollega most kis pihenon van, de mondom addig is olvasson olyat is, ahol az intel sem tokeletes, ennyi, nem kell tulfujni.
-
salaud
aktív tag
Wicher3, Crysis3, Fallout4 FullHD-n maximum beállításon élvezetesen játszható, nem diavetítés. GTA V, BF 1, Doom nincs az érdeklődési körömben, ezekről nem tudok nyilatkozni. De FullHD-ra szerintem ennél erősebb kártya nem nagyon kell. Nekem Zotac Mini van, és annyira keveset fogyaszt, hogy + tápcsatlakozó sincs rajta, melegedni pedig egyáltalán nem melegszik.
Youtube Wicher3 ultra grafikai minőség, meg az Nvidia Hair Works is maxra bekapcsolva.
Nem a játékban mutatott bénaságom kell nézni...
-
-Solt-
veterán
Na végre egy korrekt hozzáállás! Tömören a lényeg... azért tapasztaltad azt amit, mert a kiskereskedőknek nincs raktárkészletük. Ami árakat látsz, azok a nagykereskedők listaárai a kiskerskedői haszonnal megtoldva. 1-1 kiskereskedő több nagykereskedővel áll kapcsolatban és mindig annak az árait listázza, ahol az adott termék van raktáron és a legolcsóbb.
Amikor megvetted a terméket, akkor te még abból a nagykereskedésből kaptad meg, ahonnan haszonnal együtt ennyibe került. Mire elkészült a heti akció, addigra már csak olyan nagykereskedésben volt raktáron, ahol drágábban lehet hozzáférni, ezért van az, hogy nem akciósan olcsóbb volt mint a heti akcióban.
Mivel hozzánk nem érkeznek ezres nagyságrendű tételek, ezért van az, hogy 1-1 felkapottabb termék ára akár naponta többször is változik. Érdemes használni az árfigyelőt... beállítasz egy összeget amiért téged érdekel, és amikor van annyiért akkor kapod az értesítést. Ilyenkor érdemes azonnal megrendelni, mert nyilván nem te leszel az egyetlen aki ezt tette, és adott készletből annak fog jutni aki gyorsabb. Az utolsó darab esetén az is előfordulhat, hogy amikor kosárba rakod még van, mire fizetnéd már beelőztek...
Ezt nem azért írtam, hogy védjem őket, hanem azért, hogy akiknek megvan a kellő képességük az értő olvasásra azok átlássák a folyamatot, és ne kezdődjön el megint a fóbiás boszorkányüldözés!
-
Sir81
aktív tag
Mit vársz a magyar cigánykodó kereskedőktől? Majd meghalnak minden fillérért. Te még szerencsés voltál. Olvass vissza, írtam az Ipon-hoz kapcsolódóan.
Most figyelj!
Jeleztem nekik, hogy nem kóser a dolog, azt válaszolták baromi gáz módon hogy pont abban az EGY percben frissített a rendszer de most már megvásárolható.
Ja, 8000 forinttal drágábban!
Imádom ha totál hülyének nézik idehaza a vásárlót...
Ja és nem egy percen keresztül próbálkoztam!!! -
chopin42
őstag
Még annyi, hogy az asus lapnak (amit választottál) vannak a legjobb minőségű vrm összetevői. Bár a b350-es lapok közül, ha hatmagos prociig gondolkodsz, kb mind ugyanazt nyújtja tuningban, a led meg az egyéb csillivilli a különbség. Az asus prime b350 plus pl az egyik leggagyibb hang terén (csak 3 jack van), bár ha használsz hangkarit, kb mindegy. As asrockok "6" fázisú vrm-je meg igazából 3, dupla alkatrésszel, amik viszont gagyibbak a többi laphoz képest. Jobb a hőtűrés, viszont kevésbé pontos a feszültségszabályzás (1.35 voltnál pl van, hogy 1.29-1.41 között ugrál a feszültség-legalábbis ilyesmit olvastam).
-
wowpegazus
tag
Szia!
X370-et akkor válassz, ha nagy oc-t tervezel (jobbak a konduktorok és a vram), vagy az alaplapból olyan fícsörök kellenek, amik a b350-en nincsenek - összefoglalva max ryzen 7 alá érdemes rajta gondolkodni, mert a legalapabbak ára is 45.000,- Ft-tól indul. A 25-35.000,- Ft közötti B350-es lapok vram kiosztása átlagban 4/2-es, de van 3/2 is. Arra figyelj, hogy a vramoknál legyen normális hűtőborda.
Amin van:
- Asus B350M Prime Plus - balancos megoldás, kevés fícsör, gyenge audió, jó ramkezelés
- MSI B350 Tomahawk - overall a legjobb b350 es deszka, de a legdrágább. átlag audió, csak 4 sata, kevés usb, legjobb bios
- MSI PCMate - majdnem Tomahawk, kevesebb csicsa, a szoftverben lehet valami gebasz (itt a fórumon írták is), jó bios
- MSI Gaming 3 - 3/2 - vram, ha ryzen 7-et tervezel ez kevés lesz, ryzen 5 re elvileg elég.
- Asrock Pro 4 - okés lap, fehér szín, kb. mindenben overall rendben van, de a ram támogatásnál még visszavesz lefelé kerekítve (3000 -> 2933 stb.)Amikről rosszakat olvastam:
- Gigabyte B350 lapok ganc egál 3/2 Vram megoldással mennek, a legjobb közülük az AB-350 Gaming 3 - ezen van némi vram hűtés, a legjobb audió és remek design, de ha húzni is akarsz a stabil volt és a vram hűtés a legfontosabbak, abból meg az összes gigabyte gyenge.
- MSI Bazooka - a bios kritikán aluli, nem indul rendesen, nagyon sok rammal akad. Ha nem tudsz egyből bioszt frissíteni lehet gond vele.A B350-ből a legjobb az MSI B350 Gaming Pro Carboon - de ez kb 1,5X annyiba van, mint a többi, szóval szerintem nem opció.
Én végül a Tomahawk mellett tettem le a voksom, azt rendelek. -
varmi2
nagyúr
A ryzenekben nincs integrált vga, így azok a csatlakozók feleslegesek. Csak majd a jövőben jönni fog apu is, és azoknak lesz videokimenet. Tehát az x370 akkor kell venni, ha legalább 2db vga-t teszel bele. Továbbá, job a tápellátásuk, de ez nem azt jelenti, hogy a b350-el nem menne bármelyik jelenlegi ryzen. És húzhatóak is mind a két chipsetben. Én ezért vettem b350-t, mert nem éri meg nekem a felárat.
-
wowpegazus
tag
Szia!
Az 1600x verziót hagyd a francba. Akkor vedd azt, ha van eleve kompatibilis hűtőd és max 2-3 ezer a különbség, vagy ha nem akarsz tunningolni, és van hűtőd.
Az 1600 65w-os, az 1600x 95w-os alapból. Ott minimum megvan a 6 maggal a 3,6 ghz, de amint felér 4ghz turbóra ott már útközben lekapcsolnak a magok szép sorban.
Mindegyik ryzen procit fel lehet húzni 3,9 - 4,1-ig. ez a szilikon lottó - ha mákod van jót kapsz, ha nem akkor ez van.
Minden külföldi teszt azt mutatja, hogy 3,7-ig könnyen elmegy mind az amd saját hűtőjével. 3,7-ig mind a 6 maggal! E fölött már nagyobb a hőfok, és 3,8 fölé az alap hűtővel már bajos/zajos menni.Az X általánosságban a magasabb alap órajelre és az XFR támogatásra utal (ami kicsit csalás, mert a nem x-esekben is ott van
). AZ XFR szvsz egy nagy marketing baromság. +100mhz a gyakorlatban, de kb. csak a top léghűtés, vagy combosabb víz viszi ki - és azzal valóban el lehet érni 4,1 ghz-et, de ennyi.
A ryzen teljesítményének is számít a mhz, de 3,7 ás 4,1 között már nincs extrém különbség. Ami sokkal többet pakol/hat, az a ram órajel.
Az első nagy upgrade a 2666, ezután a 3200 hz. A 2133-as ramhoz képest a 3200 egyes alkalmazásokban +15%-ot is tolhat, míg egy ryzen 1600 alapon és egy 4ghzre tekert 1600x között kb. 7-8% lehet.
Egy alap, nem húzott 1600 és a 4ghzre felpakolt 1600 közötti fps egy gtx1080TI kártyán 100-as nagyságrendnél 7-10 fps. Ennél rosszabb kártya lesz mellé valszeg, szóval nem akkor ugrás.
https://www.youtube.com/watch?v=Svwus0dEWyE
A memóriában meg ez a video segíthet eligazodni:
https://www.youtube.com/watch?v=U4k_ErEg-FUÖsszefoglalva: minél jobb a videokártya egyes alkalmazásokban annál többet nyerhetsz a gyorsabb rammal. Van ahol semmit.
GTX1060-on kb 1-5 fpst, gtx 1070-en akár 1-16-ot, gtx1080 ti-n meg akár 1-21 fpst is - 100-as skálán.
Összességében a ramon sem kell befeszülni. A legoptimálisabb a 2666 - de ha tudsz olcsón, vagy ugyanazért a pénzért, vegyél 3000, vagy 3200-ast.
Szóljatok, ha floodolok - ez nem egy amd reklámkampány...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest