- iPhone topik
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Feriboy2 #31033 üzenetére
Igen, minap frissült, azóta meg nem is indul a Warplanes el nálam
Az Amd energiaséma milyen néven van bios-ban és windowsban azt ki kell kapcsolni, hogy ha alaplapon aktiválom?
Újraraktam játékot, frissebb vga drivert raktam, frissítettem directX-et. Nem jó.
Menüig belép, onnantól már ha elindítok egy meccset, akkor fekete képernyő, csak hang van. -
badxgirl
aktív tag
válasz
Feriboy2 #30780 üzenetére
Azt még nem próbáltam 😁 Én mikor néztem, akkor aida stress test plusz furmark ment, asszem akkor nyomtam fel 65 fokra. Hogy a 2 terhelés közt van e eltérés azt nem tudom, mert a primeot még nem próbáltam. Elvileg az aida tesztje is megpörgetni százra a procit, a furmark meg a vga-t. Én már ennek is örültem, mert mint mondtam nálam rengeteget ront a proci idétlenül felrakott hűtője, amit semmi kedvem forgatni. Nála meg nyilván tol a hőfokon az oc valamennyit, én azzal még most szemezgetek, de pont az előbbi dilemmám miatt nem tudom vergődjek e egyáltalán vele, mert nem tudom nyáron mennyire fűt majd be neki alulról a vidkari
-
badxgirl
aktív tag
válasz
Feriboy2 #30777 üzenetére
Hát fene tudja. Nekem igaz alap órajelen megy egy 1600x, de 65 fok fölött még sosem láttam. Az is egyedi extrém eset volt, azt sem tudom hogy hoztam össze
amúgy játékok alatt pl 55 környékén szokott beállni, úgy, hogy a videokártya is fűti alulról tisztességesen az idiótán elhelyezett proci hűtőm miatt (pont a videokártya fölötti meleg levegőt kapja be alulról, és azt továbbítja felfelé a gépház tetején lévő rácson át), és semmi speckó hűtésem nincs, egy cooler master hyper 212 turbo van benne, ami szerintem nem egy nagy durranás az árcímkéből következtetve.
Lehet én vagyok túl fosos, de én lehet inkább elengednék valamennyit a tuningból, a hőfok javára. Már csak azért is, mert ha nincs légkondid akkor ami most 70 fok, az nyáron 75-80, netán még 85 is lehet.
Persze a megjegyzésem annak fényében kezelendő, hogy nem vagyok ezekben egy nagy szaki. -
Robert1987
tag
válasz
Feriboy2 #30766 üzenetére
Még a Z170-es időkben jártam úgy, hogy egy Asus lapon jelzett a led, hogy ram hiba... Próbáltuk vagy 5 fajta rammal, mind rossz volt. Aztán tettünk bele egy másik procit és egyből ment minden, mint kiderül a használt I5 volt a hibás.
A lap világítás úgy értem, hogy van rajta ilyen dísz led csík ami elvileg szabályozható, az világított, de az Athlon alatt nem
-
-
válasz
Feriboy2 #30681 üzenetére
Tegnap ott hagytam a gépet két órára, kinyomtam minden programot, csak az Aida64 ment. Amikor benyomtam a monitort, akkor kivételesen csak 1 fokot ingadozott a cpu hőfoka, természetesen amíg el nem indítottam bármi más programot.
Szóval szerintem úgy lehet, ahogy írtad kb. -
válasz
Feriboy2 #30673 üzenetére
Én ilyen kíváncsi természet vagyok és szeretném megérteni ez miért van. Főleg ha más prociknál meg nincs ilyen.
Valamint ez befolyásolja a cpu ventilátor beállításait is, mert figyelni kell a 10 fokos megugrásokra, hogy a ventit ne pörgesse fel állandóan feleslegesen. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Feriboy2 #28834 üzenetére
aida eleg lightos memoriateszt, bar ha valami komolyabb hiba vagy a beallitasokban elkefeles van, azt valoban eleg gyorsan kihozza. prime blend teljesen jo ramteszt, bar ha biztosra akarok menni, akkor nem art tobbfele tesztet is tolni.
csak erre ugye senkinek nincs eleg ideje vagy eppen turelme. -
válasz
Feriboy2 #28631 üzenetére
Próbáld meg a fenti ventit kifújásra állítani (120/140-es low profile nem férne el?), elvileg az lenne a normális légirány.
Bár nekem MasterCase 5 Pro házam van (direkt azért vettem ezt, mert elfér benne a Noctua D15 a magas ramok mellett is), 6 db 140-es ventivel, ebből 3 elöl befúj, 2 fent + 1 hátul meg ki, így semmi problémám nem volt még melegedéssel (4 Ghz-re van belőve a proci). Jó, mondjuk az azért nagyobb ház.
Még azt is el tudom képzelni, hogy kevés a Brockenre az 1 venti és nincs a házban a hűtő mellett már elég hely, hogy az első ventik rendesen kifejtsék a hatásukat (=meglegyen a normális átmenő levegő), csak "megakadnak" benne. Esetleg a Brocken hátsó felére megpróbálhatsz még egy ventit rakni, ami hátra fúj, ha van hely/rögzítési lehetőség.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Feriboy2 #28661 üzenetére
Itt valami nem jó. Vagy a szenzor, vagy a hűtés nincs rendesen a vrm-en. De, ha ilyenkor 110 fokos a vrm az nyáron még rosszabb lesz. 1,35V még nem is sok. Szóval nem kellene neki így melegednie, hiába csak 4+2-es. Maximum 90 fok körül kellene lennie. Gondolom a szél írányból nem tudsz neki adni levegőt. A teszt alatt miért kapcsolod ki a ventiket?
-
válasz
Feriboy2 #28661 üzenetére
Én azért váltottam kompakt vízre és a nagy Brocken 3 csak felfogta a meleget (és a H2O -val jobb is az összhatás, minden szempontot tekintve) amúgy a Brocken 3 kétségtelenül jó hűtő, de nagy mérete miatt a házban sok helyet foglal és a meleg is bent ragad (ha lehet így fogalmazni) pláne azt is számításba vesszük, hogy a VGA ott van mellette/alatta és az is hőtermelő ilyen nagy borda mellett. /ez tény/
Nekem a házba 5 db 140-es venti volt a Brocken 3 (2 ventis) mellett és a 140-es ventik feladata volt a megfelelő ház szellőzése. /nem gagyi ventikről van szó/
Nekem a Brocken 3 (+ 2.-ik venti) a dobozába van vissza csomagolva és félre rakva...biztos jó lesz még 1x a jövőben!
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Feriboy2 #28611 üzenetére
Valami ott a ház szellőzésével is lesz. Ugyan ez a procim van 3.7Ghz 1.3v és több, mint 10 fokkal alacsonyabbak a CPU értékeim az adatlapomban lévő hűtővel. Vrm az sokkal. De ez ugye lapfüggő is inkább. Kábelek vagy bármi nem blokkolja a bejövő levegőt? A hátsó venti megy rendesen? Nem lehet, hogy nem tud elég levegőt kitolni? Jó a pozitív légynyomás, de túltolva okozhat gondot.
-
gratzner
tag
válasz
Feriboy2 #28220 üzenetére
Procival kapcsolatban PR topikban kaptam ellenkező véleményt, de a Tied jobban tetszik (közelebb áll a saját véleményemhez)
Lehet csak mert a fogamhoz akarom verni a garast, de egyszerűen nem tartom indokoltnak 42 helyett 72-ért megvenni 3-7% gyorsaságot. Nem hiába alig találni eladó használt 1600-asokat...
Ram meg próba, aztán max. elbukom rajta, amit a procin nyertem -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Feriboy2 #27806 üzenetére
feszultsegre teljesen jo.
nalam az 1700 1.225V llc5 viszi a 3.6 -ot.
a cpu homerseklet magasnak tunik, 3.7Ghz/1.2875V ibt eredmenyre emlexem igy hirtelen, az 76 foknal tetozott.
ha a gyarri hutest hasznalod, akkor viszont jo a homerseklet, nekem amikor azzal meghajtottam, még le is kapcsolta anno a hovedelem( a cpu 85+, vrm 115+ foknal tartott.... )
meg annyit probalj ra, hogy lehelletnyit visszaveszel a soc feszbol, ha ugy elmegy, akkor eleg jo hatassal szokik lenni a homersekletre. -
-
válasz
Feriboy2 #27804 üzenetére
Akkor már így is sokat bír(t) és szép teljesítmény tőle!
Használd akkor úgy, de egy RYZEN DRAM Calculator + Taiphoon Burner kombinációt megnéznék vele és lehet jobb statokkal tudod stabilan használni. 3600 felett már nálam sem stabil, de gond nélkül indul, csak pár tesztnél hibázik a 3466-os KIT, de még lehetne játszani vele, állítgatni...felesleges!
3466MHz-s a KIT és az is volt a cél, hogy menjen és megy gond nélkül. XMP 2.0 lehet az Intelhez van/való, de a program segítségével szépen be tudtam lőni és stabil.MD
L -
válasz
Feriboy2 #27802 üzenetére
Ryzen DRAM Calculator + Taiphoon Burner -el nézz egy RAM beállítási értékek infót és ki fog derülni, hogy mi(k) a helyes adatok az adott memória modulokat illetően (3200MHz-hez)
Érdekes mód, nekem a 3466MHz -hez több voltage kellett a 100% stabil működéshez mint gondoltam...az adott programok megfelelően kombinálva megmutatták a helyes értékeket és azóta azt beállítva minden teszt lefutott és 100% kompatibilis/stabil.(mellette még CPU OC is van alkalmazva)MD
L -
Pro!Petya
addikt
válasz
Feriboy2 #27797 üzenetére
Program / felhasználási területtől függ mi éri meg jobban, alacsonyabb freki szűk időzítés vagy magas órajel lazább időzítés.
Ryzen szereti a magas frekis ramokat mivel az gyorsítja a fabric-ot is.
3200 ig látványos a gyorsulás , afölött is kamatoztat belőle csak nem akkora volumennel.Ezért ha bírja a modul én inkább javaslom a 3200-at mint a 2933 vagy azalatti frekit szorosabb timing-al.
De itt van egy régebbi tesztem lesd meg : [link]
vagy tele a YT ilyen videókkal ... pl.: [link]
(#27796) Molyzsa
Jó az új kalkulátor , Nálam 3466-on már safe presetre is gyorsabbat timingot dobott mint az előző.
A többlet feszt a szűkebb Trfc miatt dobja mert azt szokták eszetlenül megvágni a userek aztán alálőnek a fesznek és volt nincs stabilitás
Sztem teljesen jó , kicsit bolondbiztos de mindenképp tetszetős kis program! -
válasz
Feriboy2 #27799 üzenetére
CL14 -re fixálhatod.
Super Pi , TechPowerUp MemTest64 (maxon) és az IBT sem árthat. (Very-High / Maxon.)MD
L -
-
defede
tag
válasz
Feriboy2 #17280 üzenetére
Hali! Utána olvasgattam és többen is panaszkodtak az AI suite nevű csodás asus tweak programra. Na ez most uninstallra került. Azóta nem jött elő a hiba. Bár a proci órajelet is visszavettem gyárira. Majd szépen lassan visszapakolom a tunungokat bios-ban és tesztelgetem. Több ember is panaszkodott hogy lelőtte a gépet nekik. Remélem ez lesz csak!
Kösz a segítséget, bízok benne többet nem kell ide írnom
-
Baky1987
tag
válasz
Feriboy2 #17157 üzenetére
Szia!
A gépet összerakattam a bolttal, de megnéztem A1 és B1 be voltak. Ezeket áttettem egyel arrébb.
Megcsináltam amit mondtál azonban, ha save and exitet nyomok a beállítás után a gép nem indul el. 3 at sipol, megy egy darabig majd leáll. Újra elindul 3 sípolás megint gondolkodik egy darabig majd leáll. Kb harmadjára indul el, akkor ha eljutok ujra a biosig,látom, hogy még azok vannak beállítva, amiket beraktam. Ha onnan kilépek újra a sipolás és a gép nem indulás jön.
2933-ra állítom egyébként. 3000res a ram.
Mit csinálok rosszul?
Nem tudom, hogy érdekes lehet e:
Alatta a Voltage configuration így néz ki:
DRAM voltage 1350 V mellett újra 1350 V de pirossal
1.8 Voltage 1800 V AUTO
VDDP 1050V AUTOKöszönöm előre.
-
ooszi
senior tag
-
válasz
Feriboy2 #16286 üzenetére
Akkor ott valami nagyon el van b@szva! ;-D
Csomó 4.gen gépet raktam össze, egyikkel se volt ilyen gond, ezért is fogadom ilyen nehezen el azt az érvet, hogy a legtöbb B350 lap "ilyen". Valami oka biztos van, nem hiszem el, hogy nem lehet szoftveresen javítani.
A hetedik generáció pedig tényleg elképesztőt lépett előre ilyen téren, egy új HP ultrabooknál (NVME SSD-vel) tényleg nem több, mint 5 másodperc a WIN10 logon képernyő a gombnyomástól. Nem akartam elhinni, lemértem, de 5 másodpercnél soha nem volt több.
-
jeni
félisten
válasz
Feriboy2 #15600 üzenetére
a tuningot leszámítva,a jobb kényelmi szolgáltatások miatt az X370 jobban bejönne.
-az X370 be jobban mennek a memóriák is.
-több sata port
-több m.2 ULTRA csatlakozás (?)
-egyéb szolgáltatások-több USB 3.0-3.1 csatlakozás-stb...
-PCIe16x jobb megerősített felfogatás (fémes résszel)Amivel drágább az X370 lehet,hogy meglehetne spórolni á az összeget,az élvezeti cikkek fogyasztása csökkentésével. Boccsi ezért.
-
OutSider17
senior tag
válasz
Feriboy2 #15600 üzenetére
Gondolom a hűtőborda miatt gondolja jobbnak az X370-et a kolléga! Illetve hogy több memóriát támogat és magasabb frekin. Hát nem tudom ezért biztosan nem dobnék ki még egy MSI X370 Xpower Gaming Titanium-ra sem 65 ezret az is biztos. Pedig ez az egyetlen lap amit egyszer úgy is be szerzek, csak nem ennyiért!
De ha rossz a szellőzése a házadnak akkor nem sok mindenre mentél a hűtőbordával.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen autót vegyek?
- Windows 11
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest