- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
GFerr56
aktív tag
válasz
GFerr56 #26416 üzenetére
+
Majdnem elfelejtettem, hogy a ZEN2-vel a most esetleg megvásárolandó 2600x àra lefelezódik, vagy legalábbis tízezreket bukik. Ha ezeket is figyelembe vesszük, akkor àrban màr egál gyanús, de addig, ismételten HASZNÁLOD azt a teljesítményt (ami vagy lesz, vagy nem Z2-vel).Üdv
-
Atmil
aktív tag
-
traktorgumi
aktív tag
válasz
GFerr56 #21982 üzenetére
Átraktam pwm-re es benyomtam egy cpu strees tesztet.
Amitől megörülök hogy a procim nem melegszik ahogy én látom viszont a venti 3000körül pörög
Megörülök tőle mert olyan hangos és egyszerűen nem tudok a munkára koncentrálni.
Ez a proci hütöm:[link]
Van még benne 3db 14cm wing boost.
fractal designe r4 ház -
Cseneles
őstag
válasz
GFerr56 #21948 üzenetére
A 3466-os komplett memory timingodat a subokkal egyutt linkeld be, kivancsi lennek! Nekem is megy 3600mhz 1,35v cl16-16-16-38 mellett, tobbi auton. Bar agyonnem teszteltem de par oraj jatek es ibt very high 10 kor stabil volt. Amugy szerintem is bios dolog, neten irtak h tegyem az AI overclockot biosban defaultra es lass csodat mukodik, viszont d.o.c.p-vel meg egyeb masikon duplan indul
-
Pro!Petya
addikt
válasz
GFerr56 #21948 üzenetére
Én örülük neki hogy így dobálják a béta biosokat a miénkre! Azért ez nem féltétlen rossz mint ahogy gondolod.
Kifejezetten jó, mert sokan már egyből felrakják és tesztelik ebből meg jönnek szép számmal a visszajelzések és egy olyan forumon (overclock.net) ahol ott van 1-2 ember akinek a keze erősen benne van bios release-kben az csak pozitiv. Arról nem is beszélve hogy átlag user is kapcsolatba tud lépni belsős emberrel.
Szerintem elég nagy handycap, nem véletlet leak-elnek 2-3 hetetnte
Most gondolj bele ahol még bétát se kapnak több hónapja.. ott milyen visszajelzést fog kapni a "stable" bios?!Amúgy meg 3,8-on használva a cpu-t meg szerintem erős kifejezés a szénné hajtás, esetedben.
És nem ismerjük még a proci lifetime-ját ilyen kevés futási idő alatt , vannak példányok amik megjelenés óta 4GHz felett kapnak userektől az ahhoz megfelelő feszekkel és ugyanugy futnak a mai napig. Persze várható hogy hamarabb fognak elfáradni ,de a kérdés az h mikor.
Szval aki használtan vesz mindenképp a szerencséjével játszik. Így egyenlőre nem alapoznék arra hogy eladási szempontból érdekes lenne , inkább vevőnek van rizikója mivel, használtan lehet azt mondani egy procira hogy alapon volt használva miközben lehet még jeget is kapott -
Pro!Petya
addikt
válasz
GFerr56 #21406 üzenetére
Jah kb ennyi!
A Safe kalkuláció az mindig megy. (IMC-Bios-dram-fesz függvényében)
Azt szoktam még kicsit megfaragni...
Pl. tRAS - tRC - tRFC ezeket elég lazának adja meg szval ott még lehet szorítani. Itt látszik hogy biztosra megy a program
Fast mode (itt inkább lazítani kell kicsit az időzítéseken mert /szerintem/ nagy az ugrás a 2 kalkuláció között)
Extrem-el meg csoda ha bejön a winArra viszont figyelj hogy mikor kiolvasod Thaipoon-al az SPD-t akkor más progi ne csüngjön az smbus-on!!! Ezidőre jobb ha minden felesleges progit bezársz. (elvileg read előtt figyelmeztet ha ilyet érzékel de jobb a biztonság)
-
Pro!Petya
addikt
válasz
GFerr56 #21401 üzenetére
Ajánlgattam már többeknek is , de ugy néz ki senkit nem érdekelt
Az extrém kalkulációt etetni kell már rendesen fesszel (legalább is én 3466 -3600-on néztem).
Fast az egész baráti még.
Amúgy hogy hogy te adtad meg az adatokat? Taiphoon -al kiolvasod & mented és a Calculator-ban be lehet illeszteni a mentést. -
Lukitomi
aktív tag
válasz
GFerr56 #21010 üzenetére
Egy valami nekem nem tiszta a rendszereddel kapcsolatban és ez olyan, mintha kiolvasási hiba lenne!
3900MHz-en túl magas az l1, l2 l3 cache memória sebessége!
Mindenki másnál kevesebb!
Nekem 3800-nál 944, 3900-nál 969 volt az L1 értéke memóriasebességtől függetlenül és mindenki másnál hasonló!
Ha visszanézel ilyen teszteket a felhasználóktól akár itt a fórumon, akkor láthatod, hogy miről beszélek!
Nem értem ezeket a magas értékeket az esetedben!
Nem kötekedésként írtam!
Itt van 2666-al:
És 3200-as is: -
Pro!Petya
addikt
válasz
GFerr56 #20578 üzenetére
Királyság jöhet minden teszt imádom azokat átnyálazni
Fps-ben és sem állok csehül (180as fps limitet használok a FHD-hoz, b@$$a a szemem mikor mondjuk 200-ról 130-ra leesik
)
A gtx 1080-ba is raktam egy kis OC-t (2136/11500), de igazából váltás lesz 1440-re és azt irják ahhoz még ez is gyengus a stabil 60-ra.
Ezért is gyúrok az egyszálra (pár hete még kinszenvedéssel sikerült csak a 170cb-t elérni azóta még finomítottam és így már megvan alapból, de kiváncsi vok van e feljebb..Azért lenne jó ha találnék valakit akinek ugyanugy van 1420-30 körüli mérése CB-ben 1600X-el és erős single core score-al.
Beretvás Thx
-
Pro!Petya
addikt
válasz
GFerr56 #20515 üzenetére
Van esetleg CB R15 mérésed ezekhez frekikhez??
3200-3466- (Ha van 3600os is érdekelne) Kíváncsi vagyok mennyit dob rajta
Single core is érdekelne nagyon esetleg egy cpu-z benchel!!Tegnap elkezdtem a ramokat 3600-on járatni egyenlőre nem sok sikerrel ...
CL16 , CL17 kevés neki 1,4 V-al... (mondjuk a subokat nem lazítottam még hozzá)
Lehet hogy elengedem a gyeplőt a timingban aztán majd ha már fut stabilan csipegetek vissza belőle ha ez még járható mert az IMC miatt nem akarok 1,4 fölé menni.Amugy mi ez a perfomance Index táblázat?? Ahogy kivettem a 200 pont érték az az ideális? , na most Ha efölött van akkor mi helyzet? pl nálam 3466 cl15 ami ugye nem szerepel a táblázatban de elvileg 230 fölé rakná valahova.
Beretvás Azt cikket ahonnan a táblázat van be linkelnéd? THX
Kérdés a többieknek!! Van itt valakinek CB R15-ben single core 170 pontnál nagyobb mérése?? Akinek van az ne tartsa magába és írjon ide vagy PÜ-t!! THX
-
Pro!Petya
addikt
válasz
GFerr56 #20361 üzenetére
Azok az eredmények!!
Az meg van hogy read score-ba +3000MB/s-et ráversz olyanokra akik ezt 3600on hajtják?! (~55500 az átlag nekik)
De amúgy az összes frekinél a read score nálad +4000MB/s -el több az átlagnál.
Ezek a 3200-es Flare-X -ek??
Nem egy topikot átnyálaztam flare-x körben de eddig a tied mindent visz.Ment PÜ!!
-
-
edari
őstag
válasz
GFerr56 #14841 üzenetére
Lapot nem tudom még mindig. Vagy MSI B350 Krait, vagy Asus Strix B350-F Gaming, de ezekkel is csak aza bajom hogy. hogy kb rádobok még 3 ezret és akár X is kijönne belőle (MSI X370 SLI Plus, X370 Krait). Szóval nem tudom még mindig az alaplapot.
Proci az 1600 vagy 1600X (attól függ hogy majd honnan rendelek).
Ramból HyperX Fury Black-et néztem ki, 2666Mhz cl15 mellett. Sajnos nem Samsung chipes, és ha jól tudom Dual Side-os, de amiket néztem alaplapokat, azoknál szinte kivétel nélkül ez benne volt a qvl listában.Feriboy2:
Igen, ezért se erőltetem őket. Sőt, némelyiken még gyérebb hűtés van mint egy csúcs B350-esen.
-
ViZion
félisten
válasz
GFerr56 #14743 üzenetére
Sokan írtuk már, h AiSuite még AM3+ időkben is problémákat okozott 10-ből 8 usernél. Asus leszarja, igazán nekünk nem derült ki, h mivel akad össze (HWinfo vagy ilyesmi sztem). Nekem még a VGA-hoz adott ventivezérlő progi is hibákat produkált anno, szal. hagytam a fenébe, 10k alatt is vannak már jó vezérlők, kész.
-
Omli85
őstag
válasz
GFerr56 #14132 üzenetére
Szia,
Igen én lekaptam óvatosan le lehet venni minimálisan van ragasztva csak azért, hogy ne essen le a saját súlyától. A gyári műanyagokat lecsavarozza majd óvatosan megnyomja ott ahova a csavar megy érdemes átlósan nyomogatni addig amíg el nem engedi a ragasztás.
Gyárilag szétszedhetőre van alakítva mivel ugye van hely az AM3 furatoknak szóval nem kell aggódni nem fixre van ragasztva csak elég jó húzása van a gyári kétoldalúnak amíg meg nem indul.
Üdv
-
Szinyák
őstag
válasz
GFerr56 #13578 üzenetére
3800mhz van beállítva OC tweaker.-be illetve a Pstate0.-n is ez az érték van 1.3v.-al biosba.
Win alatt 1.28-1.26v kapVárj nem teljesen értem sry amit írtál akkor ne rakjam fel a AMD chipset drivert egyáltalán, vagy ha igen akkor ryzen blance.-t szedjem ki a telepítésnél ? vagy csak ezt telepítsem fel ? RGB vezérlő egyáltalán nincs fent semminek se a lapnak / se a ramnak nem is fontos egyáltalán.
Ryzen master nincs még fent !
-
OutSider17
senior tag
válasz
GFerr56 #13130 üzenetére
Elég bitang ház az biztos!
Bár nekem volt anno vizes hűtésem Fx-en. (Corssair H80) Az is elég jó volt egy Zalman Z1 Neo házban.
Gondolom akkor a jelelegi view 27ben sem lenne semmi probléma. Ha egy stabil 45-50 fokot tudd tartani a procin akkor az tökéletes. Jelenleg a DeepCool Gammax 200T léghűtéssel a plafon az 62 fok, de több órás játék után is csak 55-56 fokig melegszik a rendszer. Pedig azért az R9 sem termel kevés hőt. De bemeneti oldalon 160CFM a légtömeg mozgás és eléggé perforált a hátulja a háznak a vga környékén ami segít a szellőzésben plussz a nagy teljesítményű venti hátul (85CFM).
Csak egy jobb vizes hűtést már megérdemelne ez a proci ha már anno az FX 6300-ason is volt.Bár nem olyan vészes még a 60fok szerintem.
-
-
Simi37
őstag
-
margithid
veterán
válasz
GFerr56 #13029 üzenetére
Most egyébként 0-15% prociterhelést csinál ha megy egy virtuális gép, szóval azért kell a kraft, kihasználnám.
A ryzen 10 nm-es frissítéséről van valami hír? Vagy az még odébb van? Lesz vajon még magnövelés, vagy azt felejtsük el?
Nekem a 10 mag 20 szál lenne az igazisolfilo
Az végülis nem rossz, kérdés nem-e sok lenne a 8 magnak a 11 virtualbox...
-
chopin42
őstag
-
chopin42
őstag
válasz
GFerr56 #12984 üzenetére
Elmegy a kép, monitoron nincs jel, kikapcsra sokszor nem reagál, csak ha lenyomom a tápot. Wint, mivel zsír új gép, defaulttal telepítettem. Memtest 6 órát futott, egy hiba sem volt. 0805-el ezek nem jelentkeztek. Ahhoz képest, hogy a doomot kijátszottam 6/6 3.7-en, és csak prime alatt fagyott, most ott tartok, hogy ugrál a vcore, és felmegy 1.4 fölé is picivel...Defaulton. Ryzen masterben is a magok össze-vissza ugrálnak. Egyszer lefuttattam az 5 way optimalizationt, még a 0805el. Az kúrta volna szét az egészet? Ha igen, mivel tudom visszacsinálni? Félek, hogy a default beállítás szétcseszi a procit a túl nagy fesszel.
-
atenza
senior tag
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
GFerr56 #12748 üzenetére
Emeltem a procit fix 3.8-ra de nem hoz annyit, sőt rosszabb lett picit. Ennyit befolyásolna a memóriavezérlő? Subtimingokat én is csökkentettem, feszt nem akarok emelni a cl14-hez. Még az overclock.net topkiba se láttam ilyet, azt hittem van valami trükkös beállítása, de akkor ez a nyers erő. Nem rossz.
-
Szinyák
őstag
válasz
GFerr56 #12713 üzenetére
(#12701) apa111 akartam írni , de az avatarotok bekavart
de azért köszi.
Igen arra gondoltam, + sokan itt is írtátok, hogy jobb megoldás az olyan léghűtő ami hűti a VRM.-eket is egy picit. De a meglévő vizet nem fogom légre vissza cserélni emiatt.
VRM hűtés a házam szerintem viszonylag jól szellőző + minőségi darab (Fractal R4) . Felül van két 14.-es vent (5v.-on) ami szívja kifele a meleg levegőt + 1 14.-es hátul gondolom azért csak elég lesz neki . Ha nem akkor rakhatok én bármit rá ....
-
Szinyák
őstag
válasz
GFerr56 #12702 üzenetére
Pár hőfok teszt adatokra , pl Prime95 , Linx stb és több órás intenzív multis játékok alatt pl
F1 mennyin lehet tartani 3.8-3.9ghz.-en őket . Mert jövőhéten lehet én is csatlakozom hozzátok.
Az adatlapomon lévő hűtővel AC LF 240 hűtenem. Jön a AM4 leszorító kit hozzá.Előre is köszi
(#12706) Omli85 köszi erre voltam kíváncsi
~1.3v
-
-
Omli85
őstag
válasz
GFerr56 #12483 üzenetére
AI Suite használata nem ajánlott
előző konfigom esetén is gondok voltak a 2-es verzióval itt a 3-as verzió is csak problémákat okoz. Az amúgy stabil oc-val rendre elszállt a gép ha fent volt a Suite leszedtem és a probléma megszűnt. Azt nem tudom az elmúlt hónapokban jött e frissebb verzió de én amúgy sem használom így nem is érdekel
.
-
Szinyák
őstag
válasz
GFerr56 #12389 üzenetére
Sorry igazad van elírtam tényleg CL14 a mostanimmal kevertem mert az CL15 . De köszi akkor egyre több lapban megy szépen. Néztem a te lapod QVL listájában ott vannak ezek. Asrok gaming x lapnál még nem láttam , de szerintem azért mert még nem rég dobták piacra ezt a lapot .
Ez biztató akkor elvileg ezek kifejezetten for Ryzen ramok Samsung B-die . Ha Asrock laphoz is kiadták a legfrissebb AGESA 1.0.0.6a.-T akkor mennie kellene abban is egyébként Asrock x370 gaming X a pontos neve. Remélem nem nyúlok mellé ha már rá szánom a ramokra a sok pénzt
Vagy még amint néztem lapot az Asus x370 prime pro.
De Asrok lap szimpatikusabb jobban felszerelt számomra ( Jobb hang, +1m.2 ,erőss vram rész ..)
-
SECTORnooB
addikt
-
martin66
senior tag
válasz
GFerr56 #11943 üzenetére
3460
Bár nekem eddig szerencsém van a gyártó szerint a Corsair RAM-om 2933-on tud menni megy is, de jelenleg 3200 is fesz és időzítés módosítás nélkül megy. (Bár múltkor is ment pár napig így majd egyik nap bootloopolt aztán csak 3066-on ment)
CPU (1600) stabilnak tűnik nekem 3,7 alul feszelve csak egy kicsit (értéket nem tudom, -minuszra raktam majd egy értékkel lejjebb vettwem). Bár szerintem rá rakom a gyári értékre és fesz emelés nélkül 3,7 stabil azzal már meg vagyok elégedve
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Egyedi ékszerdobozka
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged