- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
GFerr56
aktív tag
válasz
csobanandras #16378 üzenetére
Hay!
MemTest boot vagy win-es? Egyébként addig jól működő rendszerem a legújabb win frissítés után csinált hasonlókat (reboot, fekete képernyő, megnyithatatlan programok...). Reinstall óta minden rendben (kopp-kopp-kopp).
Üdv
-
OutSider17
senior tag
válasz
csobanandras #16398 üzenetére
Szervusz!
De az ismegfelel!
Mekkorra alap fesszel megy? Szerintem itt a fesszel lesz a gond! -
nyul105
senior tag
válasz
csobanandras #16385 üzenetére
Szia,
nem akarok beleszólni, de ha leírod, hogy defaultban milyen [beállítás ; timing ; feszültség] kombinációkat ad a bios, aminél kifagy (akár képpel, de akár le is írhatod kézzel), akkor a fórumtársak tudnának segíteni, hogy mi nem jó.
Nálam pl. a legtöbb auto memória beállítással be se bootol a gép, szépen loopol aztán fekete kép.Memtest hiba annyit jelent, hogy az adott bootolt beállítások mellett hibázik a memória, nekem is lenne olyan beállítás amivel hibát dob, attól még a modul lehet, hogy jó. Ahogy te is tudod, az hogy bebootol sem jelenti azt, hogy eltalálta a megfelelő stabil beállításokat.
-
pitiless
senior tag
válasz
csobanandras #16385 üzenetére
Nekem az első két hónapomat a Ryzennel megkeserítette a memória. Igaz nálam kicsit másabb volt a felállás. Nálam is bizonyos beállításokkal (javarészt auto) ment a memtest error, sőt a memtest be sem bootolt.
Sokadik bios update és az egyik kit cseréje után (2 db 2x8 GB-os kitem van) most azt tudom mondani, hogy tünetmentes a gép. De ehhez kellett játszani a beállításokkal rendesen. Többek között 2133 MHz-en is kékhalál vagy fagyás volt a vége. -
herrkoser
tag
válasz
Olvastam a reggeli üzid, csak előtte már rákérdeztem itt is, hogy mi lehet a nyűg és mit javasolnak. Most tudtam csak neked válaszolni, úgyhogy itt is elnézést kérek, ha téves feltételezésekbe bocsátkoztam, de tényleg úgy jött le nekem a tegnapi üzi, mintha szándékosan akartalak volna átvágni
DRAMA OFF
Na szóval lényeg, hogy CL16-on nálam 2933mhz-en szépen ment (Cl15-ön volt fagyás nálam is), viszont egyszer egyszer bootnál futott egy üres kört, ezért vittem lejjeb 2800-ra, és ahogy néztem az új bios auto DOCP-vel is cl16-ra teszi, szóval tényleg meg kellene nézni a páros időzítést. Illetve az jutott még eszembe, hogy Win frissítés is kavarhat, ha bebootol rendesen. Régebben nálam is volt, hogy VGA kékhalálozott naponta 3-szor Win7 alatt, amit egy win frissítés eltüntetett, szóval akár simán lehet ez memória oldalon is.
-
nyulnyulu
senior tag
válasz
csobanandras #16380 üzenetére
cmos reset,ha van jumpered azzal,ha nincs jó egy csavarhuzó is!
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
cl 15 -> cl 16
ehhez ragaszkodom -
válasz
Én visszaállítanám a BIOS-t alapra, lehet, valami beragadt beállítás miatt megy a móka. Az, hogy Te nem állítottál semmi vonatkozót, nem sokat jelent, lehet, hogy "kicsit" használt alaplapot kaptál a boltban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged