- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sub-ZeRo #32196 üzenetére
Szia! XMP bekapcsolva,
QVL lista: https://www.asrock.com/MB/AMD/A320M-DVS%20R4.0/index.asp#MemoryRR
rosszul emlékeztem ( 2 hasonló gép készült) f4-2400C15-8GNT ram van benne pont nincs a listában, lehet gond ?[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] dumpok
(#32195) Aljasvip Ram teszt nehéz, mert 150km-re van agépde majd valahogy azt is megoldjuk. Esetleg Prime95 ???
-
U.Orsi
tag
válasz
Sub-ZeRo #32000 üzenetére
tibike8: értem köszi nekem új ez így ezért csodálkozom csak.
Sub-ZeRo: Nem hiányzik vagyis de lehet
szóval nem baj csak most először találkoztam szembe. Egyébként tuningoltam elvileg a cpu-t. a ratiot 37x-re állítottam és most fixen 3700mhz-en ketyeg minden mag boostot kioffoltam. Remélem a gyáris kis hűtő megbírja így. Semmi voltot nem állítgattam.
-
-
urbi73
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #31716 üzenetére
Sajnos azt még anyagilag nem engedhetem meg magamnak.Egy új Shapphire nitró 580-ast most 70-ért meglehet venni. Egy ugyan olyan teljesítményű sima 1660-as meg 100-ezer körül .Az Xt meg 160-ropi.Nehéz döntés most kártyát venni.Amúgy jó lenne nekem egy használt 1070-is de ezek már "régi kártyák garancia nélkül ,én nem merem bevállalni . De hogy ide való téma is legyen . Maradhat a 1600x -3800-ra húzva? Igazából alapból is ment minden szépen. Ilyenkor gondolom a fogyasztás is megnő .
-
urbi73
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #31565 üzenetére
Nálam 1920x1080 felbontás a max, ami egy 108 cm tv" jelenleg . Gondolom az általam felsorolt játékok azért 50-60 FPS -el elmennek majd. Érdekes hogy a jelenlegi gépem a BF4 -alatt multiban 40-50 FPS -még ki tud hajtani .Phenom 955 (3800) húzva . R9-Asus 380-as 4GB -os VGA .
-
urbi73
senior tag
-
updog
őstag
válasz
Sub-ZeRo #31350 üzenetére
Tápom alig 2 éves 500W-os FSP Hyper M. Nem igazán szeretném a szépen beállított és amúgy minden más tekintetben tökéletes gépemet defaultra állítgatni egy (Adobe-ból kiindulva valószínűleg elcseszett) szoftver miatt
Igazából nem életbevágó hogy én ezt a programot használjam, csak kíváncsi lennék hogy ezt most így hogy gondolta... majd még belenézek az Eseménynaplóba, hátha.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo #31250 üzenetére
Csípi az csak tobb modul eseten nagyobb terhelest kap az IMC ezert a memoriafrekvencia kevesebb lesz. Ha a memoria QVL listat megnezi az ember abbol is latszik hogy 2nd gen ryzenek esetén maximum 2800MHz-en jelennek meg az elso, 4dimm-mel tesztelt sebességek.
-
válasz
Sub-ZeRo #31250 üzenetére
Köszönöm a tippet, megnézem majd ezt is végső esetben. Most két és fél órája megy már gond nélkül a gép, a szenzorok szétesését szerint a hwinfo okozta, aida + asus program elvan egymás mellett a jelek szerint. Majd jelentkezek pár nap múlva, hogy más is tanuljon belőle, addigra kifutja magát a helyzet remélhetőleg.
-
válasz
Sub-ZeRo #31248 üzenetére
A legfrissebb BIOS volt fent tegnapig, most már van egy újabb, de abban elvileg csak valami egérmozgási hibát javítottak, így nem rakom fel, mert amikor megtettem, még ezekkel a beállításokkal sem bootoolt be a rendszer, gyakorlatilag csak akkor ment, ha mindent autón hagytam, akkor meg úgy elküldte automatán (!) a hőfokokat, hogy a boot után 75 fokba is belevert a processzor. Nem tudom, ez hogy a francban lehetséges, szerintem még durvábban rakja a feszültséget ez a verzió a proci alá, de arra meg pláne nincs szükségem. A RAM-ok elvileg támogatottak. Jó lenne két modulra váltani, de ha a húgy PC MATE lapban nem okozott gondot, akkor a másfélszer annyiba kerülő ROGSTRIXGÁMERKUTYAF@SZA lapban ne legyen már ez a bottleneck. Az a baj, hogy először vettem 2*8-at, aztán tavasszal vettem mellé még 2*8-at, most meg bukóval tudnám eladni, hogy vegyek 2*16-ot, azt meg nem akarom. A következő bővítést 2 év múlva tervezem, akkor meg már lehet, hogy a DDR5 lesz a kurrens szabvány.
-
-
-
-
-
jNk
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #28691 üzenetére
Az irodai H81 + Win10 párossal nem tapasztalom ezt a problémát, ahogy feltételezem jópár millió másik felhasználó sem, különben tele lenne vele a net és a merevlemez kikapcsolása funkció értelmét vesztené. Ezzel nem azt mondom hogy ez kizárólag csak AM4 gond, lehet hogy csak az Asus Prime B350 Plus és Win10 együttállás, de lehet hogy egy alaplap/chipset független Win10 gond, ezt próbálom kideríteni.
Feriboy2
Indexelés kikapcsolva, defender szintén, nincsen másik viruskereső, defrag sem megy ütemezve. A háttérben futó alkalmazások is kilőve, sőt a W10privacy és O&O ShutUp10 segítségével még tovább szűkítettem a Windows álltal futtatott "szolgáltatásokat"...egyelőre sikertelenül.
-
jNk
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #28689 üzenetére
Már évekkel ezelőtt váltottam ssd-re, azon van az OS és az a pár játék amivel játszom. A lemezeken a ritkán használt dolgaim vannak; zenék, filmek, sorozatok és egyéb programok.
Ugyanez a háttértár megoldás egy 10 éves Asus P5K-val és Windows7-el elindult, majd a hdd-k leálltak 20 perc után és a gép kikapcsolásáig (vagy addig amíg nem kellett róluk semmi) el sem indultak...
Ahogy korábban is írtam, számomra zavaró a hangjuk és az a probléma kikerülése és nem megoldása hogy vegyek egy nagyot az összes helyett, vagy vegyek új házat vagy szervezzem ki őket egy nas-ba a padlásra.
Arra szeretnék rájönni hogy az OS vagy az AM4 rendszer miatt indítja el mindig őket a gép... -
-
FoLey-v
addikt
válasz
Sub-ZeRo #28228 üzenetére
Sharkoon Rush fejhallgatóm van 2 jack dugóm van.
Alaplap hátuljába van kötve az erősítőm. Ház előlapi panelben Zalman Z3 Plusnál meg a fejhallgatót.
Előzö alaplapomnál nem volt ilyen probléma,ezzel meg hiába dugtostam elől-hátul és állítgattam a beállításoknál nem működött a mikrofon csak hang volt és ennyi. -
turistakolbi
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #28051 üzenetére
Viccelsz ?
mentem játszani egyből, nem értem rá telepítgetni :pppp
meg kapásból OC, benchmarkok cpu fronton
#hokuszpok alapértelmezett nálam a +50% power. még ha az órajelhez nem is nyúlok. Hőfokok a legjobbak. sztressz teszt alatt is 64 a max A VRM sem megy 80 fölé..
Megkapja az új winfost. bocsi hogy tele szemeteltem ezt a topikot, de itt vannak a jófej AMD sek -
válasz
Sub-ZeRo #27644 üzenetére
Vágom, gyártásra voltan kíváncsi és megtaláltam a linket (mikor gyártották)
Remélem a 2700X már jobb széria lesz és a Corsair RAM is (lap által támogatott 3466-os CL16) de lehet a 3200-as CL14 (Flare-X jobb volna) a gyártó oldalán a lap ott van , mint támogatott...hmmm..fene tudja..MD
L -
Beretvás
veterán
válasz
Sub-ZeRo #27104 üzenetére
Az egy dolog , hogy neked elég ez a ram is. De ez szakmai topik legyünk már annyira objektivek, hogy belátjuk a gyorsabb ram jobb még ha neked épp elég is a lassabb ilyen olyan okok miatt. Elsősorban információkért jönnek ide az emberek és ez amit írkáltok félrevezető.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Sub-ZeRo #27104 üzenetére
Nagyon off,de egy dologra válaszolj(atok) nekem, ha ti/te megvagy a teljesítménnyel elégedve amit szolgáltat a kisebb memória kit, akkor mi értelme van ezt itt bizonygatni?
Nyílván nem neked/nektek szólt az a hsz-ahol az elégedetlenkedős és odanemfigyelős témát feszegettük. -
hokuszpk
nagyúr
-
válasz
Sub-ZeRo #23792 üzenetére
2.5" WD Red (1TB) -on van, de elég a 2 db 3TB-os P300-as is a gépbe. Red-től megválnék. A lapomra így már nem köthető több HDD (esetleg ODD helyére) mert m.2 miatt 2 port tiltva van...
Vagy max.törlöm az összes gamet...és másik HDD-re meg újra fel Steamen keresztül...(jobbat nem tudok)
MD
L -
Knobber
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #23178 üzenetére
Ha tudsz várni még egy kicsit akkor én is +1 az ASUS irányába.
(Úgy, hogy ASRockom van)
(#23167) simo9555
Nekem ha nagyon sűrűn fagy, akkor pihentetnem kell pár órára a gépet, pl éjszakára kikapcsolom és másnap kicsit magához tér.Ezt az új 4.63 BIOS-t felraknám végre, ha nem lenne beta állapotú.
-
-
Knobber
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo #21220 üzenetére
A táp biztosan nem, mert most vettem '16 nyarán és rendes Be Quiet bolti 25 ezres. Ellenőriztem a feszültségeket is, 12V stb és mind rendben vannak.
Tegnap lefuttattam egy SFC-t, az javított 1-2 dolgon, de aztán ismét újraindulgatott a gép.
Végül éjfél tájt a Realtek Audio drivert töröltem le, mert internet-böngészés zene hallgatás közben jött elő a probléma. A windows pedig automatikusan lefrissítette az Asrock októberi realtek driverét a windowsos 2018-as változatra. Azóta (még) nem jött elő a probléma.
Reggel chateltem a Microsoft Supporttal is, egy órán át teszteltük, és eddig nem jelentkezett a hiba.
Jó kérdés mi lehet, lehetett.
Mindenesetre amíg stabil marad, nem zargatom a gépet semmiféle updéttel
-
válasz
Sub-ZeRo #20932 üzenetére
Ennek kapcsán eszembe jutott egy off.
A net lekapcsolásán kívül hogy lehet megakadályozni a Win10-et, hogy feltegyen valami neki szimpi drivert a VGA-hoz? (ami persze nem az, amit én raknék fel hozzá, múltkor elméláztam, s 5 perc alatt már fent is volt valami fél éves)
Géptelepítéskor is elég gyorsan felpakolja kérés nélkül. -
chopin42
őstag
válasz
Sub-ZeRo #20811 üzenetére
Nem tudom mennyiért veszed ezt a lapot, de akkor inkább egy asus prime b350 plus-t javasolnák. Az is elég fapad, de a vrm rész az egyik legjobb a b350-ek között. Tuningolni ebben sem kell természetesen, de ha hosszú távra veszed, nem árt, ha van a vrm hűtőborda, plusz elég jó a memóriatámogatása, jó véleménnyel vannak róla itt a fórumon. Meg az se mindegy, hogy itt 4 fázis van, szemben az általad megadott asrockal, ott csak 3, ráadásul SEMMI sem hűti (vizezed a procit, ha jól olvastam). Ha a proci sokáig lesz maxon járatva valami programmal (ami előbb utóbb bekövetkezhet), előfordulhat, hogy túlmelegszik az asrock csupasz 3 fázisa, ennek meg előbb utóbb halál a vége, vagy instabilitás. Tudomásom szerint egyes alaplapoknál ki is van emelve, hogy mag 6 magos ajánlott.
Sok a szóból, lényeg, hogy az amd az A320-s chipseteket abszolút irodai cuccnak szánta, kevés sata, pcie, no tuning. A b350 pedig már az abszolút nagyközönségnek szól, a középkategória maga. Egy r7 1700 kerül vagy 90k-ba, a lap megér szerintem mellé 30 rongyot (ennyi kb a prime b350 plus), de ez persze az én véleményem, ahogy az is, hogy az alaplapon nem érdemes spórolni. Évekig alkatrész, ahogy a táp, háttértár, gépház, ilyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nintendo Switch
- Eredeti játékok OFF topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest