- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Chaser #22956 üzenetére
Yupp. Igazából most is ugyanarra jó, mint anno az FM2-es APU-k: 720p/medium gaming-re.
Mivel az IGP-s játékteljesítmény szempontjából minimális a különbség, ezért valszeg' egy 2200G fog nekem jönni, már csak egy olcsóbb ITX, vagy kisebb mATX (DTX?) deszka hiányzik... (vagy szerzek egy RX550-et az i5-6500 mellé).
(#22958) proci985
Ja, de a 2400G-nek ehhez több feszre van szüksége... és engem igazából a memória, és az IGP tuningja érdekel. -
wsanyi
aktív tag
válasz
Chaser #22960 üzenetére
Ez igaz, de ide még RAM is kell. 16 GB 3200-as min. ajánlott... Így nézve... Bár 1050 Ti mellé is vennénk FHD-hez ennyit.
Amúgy a 2400G-ben csak 11 CU van. Az inkább az új RX 550-re hajaz, esetleg 460-ra. Sajnos a rendszermemória lassú neki, de 4 GB HBM-mel biztos csodákra lenne képes...
Vki tud vmit vmi 28 CUs APU-ról? Ma láttam róla vmi engineering sample eredményt a neten.
@SECTORnoob#22962:
Kivéve, h itt csak 4 MB L3 cache van gyárilag, ami sokat nem számít, de majd kiderül, h mennyit.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Chaser #22796 üzenetére
Ezért érdekes nekem. Mert a támogatási listából nem ritkítani szoktak, hanem hozzáadni.
Mivel feltétlezem, hogy a kolléga az M2 SSD-ben nem cserélte ki a vezérlőt, így semmi magyarázat nem szolgál erre.
Egyébként nem olyan régóta vagyok AMD-s (újra), de most az AGESA frissítéseknek elég komoly jelentősége van, nem? -
stratova
veterán
válasz
Chaser #21914 üzenetére
Nálam is notebook üzemel elsődlegesen, de a kis node202 nagyon bejön. Most nagy asztalon TV mögött állítva elfér, ha esetleg úgy adódik, hogy lesz komplett nappali bútor mehet esetleg TV alá fektetve ha jut elég levegő egy erre kialakitott polcon. Viszont nem lenne hátrány hogy egy AM4-re váltásnál 6-8 mag 65W-os is elketyegne benne óvatos duhajjal jó hűtővel, minőségi ITX lappal. Ha meg elkap a gépdzíj még beférne egy moderált fogyasztású új generációs (7 nm) VGA addig a pontig amit a 450 W-oa SFX még biztonságosan kiszolgál (legfeljebb ha lesz nagyobb ebben a méretbeb elgondolkodom rajta).
Engem az SSD-s i5 4310M-es notebookhoz képest is kellemesen meglepett a kérésre összerakott 1600+SSD. Érdekes módon 4 fizikai mag alatt (2/4) érződött egy minimális lassulás Win10 alatt a reakcióidőben, a 4/8 ill 6/12 között semmi. SMT ide agy oda, valószínűleg a CCX-ek közötti kommunikáció hátránya jelentősebb, amikor egy CCX-ben már csak 1-1 mag aktív.
-
apa111
aktív tag
válasz
Chaser #21906 üzenetére
Ezeket a teszteket nem most csináltam ,2600k tesztnél még nem is létezett nálam az r1400
De szerintem ez is bőven meg mutatja ,hogy 400mhz többlet mellett is kevéske a 2600k ,és akkor még mi lenne ha a kicsi rzyent fel lehetne 4,4ghz -re húzni
Szóval csak egy tájékoztató jellegű lett volna,hogy most már el kell engedni a csoda 2600/ k/ modelleket és amíg jól ki tud belőle szállni az ember
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Chaser #21889 üzenetére
Nincs Skylake szint ez igyvan, én a saját méréseimre tapasztalataimra tudok támaszkodni amit részben te is leírtál, ahol az SMT-gondot jelentett (nálam) az a Hitman (volt) és ott javallott ki is kapcsolni és SMT nélkül a gondok is elszálltak.Amiről beszéltem az az volt, hogy azonos órajelen tempósabbnak mértem és érzem/ éreztem a Ryzenem mint a Haswellemet éreztem.Nem vitás, hogy van hova fejlődni a szintetikus tesztek meg hol ide hol oda játszanak.Ryzen nagy "betegsége" a kettő CCX közötti adat csere késleltetés ( nem is értem, hogy a 4 magos kivitelnél miért nem 1 CCX-es a mutatvány).
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Chaser #21877 üzenetére
Én 4.5Ghzn hajtott 4690 ról váltottam 1600-asra és így is érzem a különbséget főleg multiban, ha valahol ivy meg a hasswell között lenne C/C-be már rég egy 8700K-t hajtanék
Hidd el nem márkahűségből vagyok Ryzenen.
Na de persze nem azt mondom, hogy nem gyorsabb egy szálon egy fülig húzott Haswell, vagy egy Sky, hanem azt, hogy az Instukció per mag mutatója azért jobb egy Ryzenek mint a kis Haswellnek. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Chaser #21844 üzenetére
8gb 1rx8 pc4-2400t-ua1-11 1 oldal/1sor 8 chip mtech
8gb 1rx8 pc4-2400t-ua2-11 1 oldal/1sor 8 chip sk hynixaz apuk elvileg kikalapalt memoriavezerlovel jonnek, magasabb a hivatalosan tamogatott orajel, stb.
ettol fuggetlenul a 2400 -as cuccnak barmelyik zennel mennie kellene. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Chaser #21719 üzenetére
hat akkor ha az ember nem meri bevallalni, akkor lap johet magyar boltbol. a honapokig elhuzodik az magyar bolttal is megeshet.
fules
:))
: ja egyebkent valtozo, ha a novemberi arak lettek volna en is innen rendeltem volna. a lap egyebkent itt is akcioban volt, dehat meg ugy is 40 euroval volt dragabb.a lenyege ennek inkabb arrol szolt, hogy korbe kell nezni, egyebkent meg a magyar boltokban is 65-70 korul mar van, raktarrol is.
-
Ragnar_
addikt
válasz
Chaser #20899 üzenetére
Nekem vannak 1.5V-os pillanatnyi értékek is.. Terhelésnél meg olyan 1.26V, kb. - 0.1V offset van beállítva de a fogyasztás, meg a hőmérséklet is visszaesik idleben, ha jól rémlik sima Windowsos balancedben szintén nincsnek ilyen magas értékek, power sawer beállításnál sincsenek, Ryzen balancednél vannak...
-
zakarmihaly
tag
válasz
Chaser #20855 üzenetére
persze, ez igaz. amúgy neweggen is néztem és ott is volt pár teljesen ugyanolyan hibajelenség, amire az AsRock support egyébként válaszolt is, hogy Bios frissítés, gép újra összeszerelés stb.. szóval a klasszikus dolgok. én tegnap még feldobtam a 4.3-as biost, de azzal is ugyanúgy fagyott a gép, úgyhogy ma jön a garanciafutár, remélem gyorsan cserélik. én tényleg nem szapulni akarom ezt a lapot, de elég sokat foglalkoztam az üggyel és elég sok helyen tapasztalták ugyanezeket a hibákat: reddit, newegg, amazon, itt is írta adam3. ez persze tényleg adódhat abból is, hogy sokat gyártanak belőle, mert jó és ezért több a hibás lap is. na de részemről befejeztem, köszönöm a segítséget, remélem hamarosan én is boldog asrock tulaj lehetek : ]
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Chaser #11969 üzenetére
az 1060 az ha jol emlexem 150W az nvidia szerint
az manapsag egy atlagos etvagyu VGA, azt meg egy ~5-600W-s tappal siman osszeraknam, de annal kisebbel semmikeppen enmnyilvan azert nem mind1 mi van a gepben mellette, egy i3-bol is az energiatakarekos T jelu 35W-s verzio, vagy a 7700K megtunnerolva
nyilvan nem a 10-12kHUF-s 700W-s taperomuvekkel kell probalkozni, ha mar van penz 80-100k-s VGA-ra is, mert azok tenyleg olyasmi kb, mint a gyali piaci PMPO 2000W matricas ketkazettas gyorsmasolos deck volt
regen azt a 651-s (530W-s) tapot 42k-ert vettem, a 365(353W)-st meg 27k-ert
es akkor az a penz nem annyit ert, mint manapsag -
hobizoli
nagyúr
válasz
Chaser #11892 üzenetére
igen, mindent meg lehet fingatni nyilvan, foleg ha vmi igazi balf.sz volt a programozo
otthon 10-12(-15) fulnel en nem szoktam tobbet megnyitni, de azt siman birja, legtobbszor 7-8 van nyitva
forumozni, facebook-ra, youtube-ra, halal eleg lenne meg akar egy Celeron tudasa isami elott most vagyok meloban az pont egy Celeron-s gep pl, amin perpill az SAP es az Edge fut 5 fullel, az ablakok kozotti valtas ezen is azonnali, gorgetesre sincs semmi faziskesese
lassan tolt be a Win rajta, mert SSD az nuku benne, de amugy jon-megy rajta az SAP meg a net is simande tolem aki akar vehet "erre" nyugodtan Threadripper-t is maganak otthonra
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Chaser #11886 üzenetére
Valami ilyesmi miatt gondolkodom rajta, plusz tényleg azért, mert érdekelne az új rendszer. Kaby-val van már tapasztalat, a Ryzen-nelm ég nincs. Oké, hogy kicsi, de az alapokhoz, ismerkedéshez pont elég lenne a legkisebb is. Tény, hogy drágább, de lényegében minden van, csak alaplap, proci, és ram kell, semmi más.
Jelenleg, ha esetleg lesz váltás, szerintem a kíváncsiság fog győzni az ár mellett..
-
BeZol
őstag
válasz
Chaser #11886 üzenetére
Nem igazán akadásról van szó, szimplán tovább gondolkodik ugyanazokon a feladatokon, ami feltűnően érzékelhető ha előtte több magon voltál, de ez is olyan dolog, hogy a 144hz-es monitor addig nem tűnik fel, amíg mellé nem rakod a 60hz-eset, na ez hasonló. Jó-jó, de láthatóan gyengébb.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Chaser #11876 üzenetére
en ezt ugy neztem az i3-s gepen, hogy kozben ment egy HD youtube video is a hatterben, de azon nagyobb orajele miatt 12-15% korulig megy fel
tisztan netre pl ide a PH! forumba irogatni, meg ennyi se kell
pont erre halal felesleges a 4core CPU-t venniinkabb vennek vmi felhasznaloi elmenyt javito cuccot a diffibol, ha eddig nem volt SSD a gepben pl azt, vagy egy nagyobb monitort ha csak vmi 19-20" koruli volt eddig, vag jobb VGA-t
ezek mind csak jobba teszik a felhasznalonak a gepet es igazabol plusz penzbe nem kerulne ezek kozul egyik se, mert a keret meglenne ra -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Chaser #11876 üzenetére
Nagyjából ennyi.
Plusz amiért ebből esetleg ryzen lenne, az az, hogy valamilyen úton módon legyen lehetőség ismerkedni vele. A 7750 elég régi már benne, de még tökéletesen teszi a dolgát, talán még 1 ideig kihúzza. Játék lényegében nincs rajta.. Ha igen, akkor az legtöbb esetben Xbox->PC stream.
-
wsanyi
aktív tag
válasz
Chaser #11876 üzenetére
Nem-nem. A nagy kereslet miatt 80 USD körül van az ára hűtővel, hűtő nélkül 74 körül. Így már közelebb került a 4600-hoz, aminek 100 MHz-cel magasabb az órajele, és 630-as IGP-je van a 610-essel szemben. De egy AMD APU Ennyiért elvileg megverné még az EXCAVATOR 2 is. A DDR3-as RAM-okkal készült tesztek nem számottevőek ebben az esetben, mert a DDR4 lényegesen gyorsabb. Bár itt majd a később érkező VEGA+Zen APU-k lesznek érdekesek, amiről gyanítom, hogy direkt tartják vissza, mert annyira jó lett. Szerintem RX 560 körül minimum lesz teljesítménye, az pedig nem olyan nagyon rossz, főleg, ha valaki 720p-ben, vagy 1280*11024-ben játszik, mert nem nagy gamer. Van ilyen barátom. Nekem meg OpenTTD-hez az is sok.
X300-as chipsetről tud vki vmit, hogy mikortól lesz elérhető? Csak mert A320 nem támogatja elvileg sem az XFR-t, sem a tuningot. Ugye ezt jól tudom?
-
pitiless
senior tag
válasz
Chaser #11720 üzenetére
Én azóta szívok a gépemmel, hogy bekerült a második 2x8 GB is. Kingston HyperX Fury Black 2400 MHz, egyik Micron chipes, másik SK Hynix (per kit természetesen), kódjuk ugyanaz.
Most 2400 MHz-en megy, 1.3v feszültség mellett, de tegnap megint kékhalált kaptam. ATIKMDAG.sys-re volt hivatkozás... (VGA driver reinstallt ez után csináltam...) És ezek dual rankes ramok, tehát hivatalosan 4 modul esetén 1866 a plafon. -
Chaser
legenda
válasz
Chaser #11487 üzenetére
Lapok ara is kedvezobb, 25ks lappal mar vigan lehet tuningolni, persze lehetne ez olcsobb is, intel regebbi chipes z-s lapok se nagyon vannak 30 alatt, amit meg a legujabb cpuival lemuvelt az kesz vicc, kedves intel tulaj, ha uj genes cpu kell tessek uj lapot is venni, persze jo dragan am, mert hiaba kompatibilis a regi mi nem engedjuk h hasznald, inkabb kedvezunk a lap gyartoknak
Intel fanok lassan kezdhetnek gondolkodni, azert az esetenkenti kis pluszert dragabban oboa vonat, meg delid, mikozben a zen ara egyre baratibb, biosok es memora problemak is kezdenek a helyzet magaslatan allni
En ha most kellene hc jatwkra v munkara gep 6 magos zent vennek 65e-ertSzerk: vagy dragabban a 8 magost
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minden erejével a 2 nm-re fókuszál a Samsung
- Asztalos klub
- Renault, Dacia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LG LCD és LED TV-k
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged