- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyul105
senior tag
válasz
DarkByte #16199 üzenetére
Szia,
hát ha csak így stabil, akkor te tudod (bár ezt szerintem korai lenne állítani, mert még nem tesztelted ki), én 1,1 fölé nem vinném a SOC-ot, persze azt mondják, hogy 1,2 a plafon...
Tomahawkon nincs offset mód, szerintem kár keresni.
BIOS update előtt F6,minden legyen default beállításon. Ez után mehet az mflash.Ha OC-zni szeretnél, én ezeket javaslom első körben, remélem nem számít off topicnak:
1. OC módot átteheted expertre, és állítsd be mondjuk 3-ra a memory try-t. Úgy sem akarsz bootloopos beállítást.
2. menüben állítsd be az auto clear cmost.
3. Core performance boost off, cool & quiet off.
4. SOC-ot próbáld levenni 1,1-re szerintem, hátha úgy is jó lesz.
5. DRAM voltage első körben maradhat, de később leveheted 1,35-re.
6. CPU frequency-t lődd be 3.7-re, vcore 1.26V körülreEz után teszteld valahogy (nem kell itt még semmi durva teszt, 1-2 óra), ha fagy, vedd lejebb a cpu frequency-t 3.5-re, újra teszt, mert akkor kiderül, hogy cpu vagy memória OC a gond. A legjobb lenne külön csinálni a kettőt, de 0. OC megtalálására elég ez...
Memory bootloop esetén vedd le 2966-ra a memóriát (később majd feljebb rakod, de egyelőre egy biztonságos OC-t szeretnél).
Ez van kb. az összefoglalóban is gondolom, olvasd el (én nem olvastam még el). Ha van valami, írj ide a fórumra bátran, segítenek. Ha hülyeséget írtam javítsatok ki. -
Jester01
veterán
válasz
DarkByte #16197 üzenetére
A link szerint offset móddal állítsd a cpu feszültséget, akkor esetleg jó lesz. Úgy próbáltad?
Az én Asus lapomon ha a feszültség auto akkor a szorzó emeléshez magától kitalál valamit (nálam 1,35V), ami jó is lehet. Utána ahhoz képest adhatsz offsetet le vagy fel finomhangolásként. -
nyul105
senior tag
válasz
DarkByte #16197 üzenetére
Szia,
ez egy régi bug, nekem 1550-en akadt le pontosan, talán a v15 biosban javították.
Ajánlom feltenni a 16 vagy 19-es biosokat, bár sokaknak a 17-es is bejött.
Nekem a 19-es vált be a legjobban eddig (koppkopp). Amire figyelj, hogy 18-19 biosoknál picit fölélövi a beállított vcore-t. Ez nem okoz nagy gondot. Ja , és ne hagyd manuálon semmiképp szvsz.Más: xmp profilokkal óvatosan, lehet túl nagyra lövi be a soc-t vagy a dramvoltage-t.
Ajánlom soc 1.05 körül, dram 1.35-1.36 vagy 1.2 ramtól függ. -
OutSider17
senior tag
válasz
DarkByte #16169 üzenetére
Szervusz!
Vissza tud esni alacsonyabbra! Ennek nagyon egyszerű a beállítása!
Biosban bekapcsolod az AMD Cool'n' Quiet és a windowson belül be állítod itt hogy hány százalék legyen az adott órajelnek a terheletlen órajele!
Nekem 40%-ék és így a 3.6Gh-ről vissza esik 1.55Ghz-re!Itt tudod be állítani windowson belül! Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #15875 üzenetére
Tegnap végre megjöttek a komponensek. Egyelőre még nem értem az összeszerelés végére, de talpra állt már legalább.
A 3600-os RAM-ot sikerült az MSI BIOS-ában az AXMP Profile 1-el, de manuálisan DDR4-3200-ra álíltva elindítani és stabilnak is tűnik. Ez nekem indulásnak boldogság is
PUBG-vel próbáltam, 1440p Ultra-n közel 60fps megvan mindenütt, olyan 40-70FPS tartományban mozog. De ez ugye eléggé optimalizálatlan cím. Levéve high-ra és pár dolgot tovább butítva elég jól tartja a 60fps-t a legtöbb helyen.
Még egy 1080p H264 to x265 HEVC preset fast-ot próbáltam meg, és elképedtem a 48fps sebességen.
Másra nem volt időm.Durva milyen hűs ez az összeállítás és hogy mennyire semmi hangja nincs. Konkrétan rájöttem hogy a Sony erősítőmben zúg a trafó, amit eddig nem hallottam.
De legalább van headroom a procit húzni kicsit.
-
Jester01
veterán
-
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #15920 üzenetére
Nos, én extrán megszívtam, haha.
Csak kedden lesz itt a konfig, mert az MSI kártyából csak hétfőn lesz készlet. Bízom benne hogy megéri rá várni, netszerte azt olvasom, hogy kicsi az esélye a coil whine-nak MSI-nél. A Strix-et nem mertem megvenni, ismerősnek rossz a tapasztalata vele ilyen szempontból, Gigabyte pedig katasztrófa
-
speedmetal
tag
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
DarkByte #15686 üzenetére
Hali!
Nekem egy GIGABYTE GA-AB350-GAMING 3 lapom van, egy R5 1600-as proci és egy G.Skill Flarex F4-3200C14-16GFX (dobozon 2* 8GFX) társaságában.
A RAM a fenti kombinációban stabilan megy 2933-on.
3200-őn elindul a rendszer, de hibázik. Próbáltam emelni a SOC-ot, kicsit a RAM feszültséget, illetve az időzítést is, de nem jutottam előrébb.A G.Skill honlapján és a támogatási oldalukon azt olvastam, hogy a Flarex RAM-ok R7-es procikkal lettek tesztelve, ugyanis az R7-es szériának a legmegbíhzatóbb a memória vezérlője.
Ha ennek hinni lehet, akkor ez a RAM elméletben egy R7-es procival megy 3200-őn a giga lapban is.
Mivel kipróbálni még nem tudtam, így a gondolatomat garantálni nem tudom :-)Ezt figyelembe véve dönts.
-
Tenzeral
csendes tag
válasz
DarkByte #15708 üzenetére
Hali
Nekem egy "Scythe Mugen 5 Rev B" van, adanak hozzá am4-lefogatót is. A procim 1600x, nem húztam (csak memóriákat) 40 fok környékét tartja idle-ben, játék közben sem megy 60 fölé a hőfok. Magas és döntött kialakítású a hűtő, és van egy bevágás a másik oldalán, ha netán az alaplap két oldalán lenne memória foglalat akkor az is könnyen elfér. A gyári ventije elég csendes és jár hozzá még 2 felfogató pecek, ha ráakar az ember rakni még 1 szélkeltőt nincs akadálya.
-
speedmetal
tag
válasz
Szia!
Ryzen 1500X processzorhoz vettem a Pure Rock hűtőt, de nem voltam megelégedve vele, mert csak vízszintesen tudtam felszerelni a bordát az alaplapomra (ASUS PRIME B350-PLUS) és így a ventilátor fújásirányát felfelé vagy lefelé állíthattam. Nekem ez nem felelt meg, így inkább vettem egy SHADOW ROCK 2-t, amire bárhogy felszerelheted a ventilátort. -
Xelo
addikt
válasz
a 3200-as cl16-os tridentz nem samsung b-die chippel van szerelve tudtommal tehát de, lehet tridentz-vel is melléfogni. ha 3200-asnál akarsz maradni a cl15ös vagy 14-es verziót vedd, már ha szempont hogy 3ghz fölött hajtsd a memóriákat. a 3600-as tridentz és ripjaw is jóféle és az utóbbinak az ára is viszonylag baráti. corsair memória nem ajánlott
-
JanR
addikt
válasz
DarkByte #15689 üzenetére
Arra nagyon figyelj, hogy a ram az legyen benne az alaplap QVL listájában.
Corsairt egyáltalán nem ajánlom, én is és még itt a fórumon többen belefutottak abba, hogy az egyik moduljuk hibás.Nekem ilyen TrintetZ GTZB végű ramom volt MSI Bazooka lapban, 2667 volt a teteje, feljebb nem ment sehogy!
Ma jön meg helyette a másik TridentZ, az már benne van a támogatott ramok között, kíváncsi vagyok azzal megy-e majd a 3200 Mhz. De este úgy is megírom. Holnap szabadság és végre lesz időm a tuningra -
hokuszpk
nagyúr
válasz
nekem is Tomahawkom van, szerintem jo lap, de meg1x nem vennek Corsair Vegeancet.
heteket kiserleteztem, mire 2800 stabil lett. most megy a 2933, de ha terheles alatt van -- marpedig nalam neha napokig van -- akkor 10-12 ora utan hibazik. es eddig ez a legstabilabb 2933 -as beallitas. -
SECTORnooB
addikt
válasz
TridentZ-kel nem fogsz mellé és én már csak azért sem állnék meg a 3200 as ramoknál vannak userek akik elég szép eredményt érnek el memória tuningba rizsa mellett .
Ha Tomahawk-nál maradunk ott is TridentZ és vagy FlareX... megemlíthetném, a kórszarjaimat mert az új bios mellett stabilan mennek 3200mhz-n de az új biossal én nem vagyok kibékülve (bugos az AMD Cool N Quiet)
Illetve többféle verzió készült belőllük.. TridentZ-t és FlareX-et meg mindenki dicséri és a tesztek alapján is velük kockáztatsz a legkevesebbet ha lehet így mondani,de tekints be a QLV-listába hátha tudsz ár/érték arányba jobbat nézni. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Szia!
Jó lap a Tomahawk én is azt használok, de ha van rá keret vegyél egy normális X370-es deszkát nem fogod megbánni a jobb és a több vrm-et(is)
Ha én most pakolnám össze a rizsás buildet 1700x társaságában akkor minimum így alakulna:
Asus Prime X370 Pro lap.
G.skill TridentZ 16GB 3600Mhz.
Videókártyából a Gigabyte-ot nem eröltetném...
Cooler : FSP Windale 6 (hidd el nem csalódnál benne)
Egy jó darabig magyar ember csak prospektusból fog olvasni a 8700K-ról mert alapból készlethiányokkal indított így nem is tudni mikor érkezik kicsiny csóró hazánka és milyen horror áron..
zzola:Nagyon kis zsivány vagy jó hogy betudod szúrni a linket, talán nem mákos kifliért szeretne informálódni ebben a topikba nem gondolod? -
R3laX
addikt
válasz
DarkByte #14496 üzenetére
Sztem jó lesz a B350 Prime Plus neked
. Az M-et nem vágom, de ha normal ATX házad van hülyeség lenne az olcsóbb kisebbet venni, de olvass utána, biztos használják ezeket 1800X procival is. Az 1.2V-os 2400Mhz-es kingstonok itt több embernek mennek 2933-on. 1.35V még teljesen normális a DDR4-nek, ezért könnyebben feljebb lehet tornászni őket. Talán még 3200-on is pörgeti itt őket vki, jó kis ramok. Annyi, hogy alapból ezeket nem húzva árulják, de jól bírják a strapát.
-
Omli85
őstag
válasz
Nyugodtan vehetsz 2400-as ramot is nem dől össze a világ. Lehet profitálni a magasabb ram órajelből de átlag használat mellet költség/plusz teljesítmény viszonylatban nem feltétlenül éri meg persze ez mindenkinél változó.
Nyugodtan vehetsz felszereltségtől függően amelyik szimpatikus B350-es lapot Asus, Giga, Asrock (msi-n kicsit gyengébb a vrm minőség állítólag de tapasztalatom nincs vele).
Különösebben nem kell aggódni egy B350-es lap is elviszi a nagy Ryzeneket is sőt OC is belefér nem kell mindenhez X370. Ha nem kell az SLI vagy CF és az extra dolgok amik a X370-es lapokon vannak tökéletesen elég a B350 is..Konkrét típusokkal kapcsolatos tapasztalatokra meg használd a keresőt és szerintem minden infót megtalálsz kinek mivel mik a tapasztalatai. Elég sokan vagyunk már és elég sok infó meg lett osztva itt a topikban.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
alaplapokról igazán csak a gazdáik tudnak nyilatkozni. apróbb-cseprőbb hülyeségei az összesnek vannak
ramot majd az alaplap támogatási listájáról válassz és akkor tuti menni fog azon a sebességen ami ott van írva. legalább 2666 mhz-es ramot keress. gyorsabb ramnak csak akkor látom értelmét ha teszel mellé egy gtx 1080ti -it -
pitiless
senior tag
válasz
Ha két modullal akarod használni, akkor nyugodtan keresgélj a 2667 MHz-es ramok között. Válaszd ki az alaplapot majd nézd meg a QVL-jét, hogy milyen memóriát vegyél hozzá.
A 30k-t kicsit túllépi, de tessék: https://www.aqua.hu/asus-prime-b350-plus-alaplap-509242.html
Olcsóbb is, mint az alzán.
Ezzel állítólag nem sok gond van (nekem X370-PRO van).
-
OutSider17
senior tag
válasz
DarkByte #14476 üzenetére
Szervusz!
Szerintem el indulna, de ha idővel szeretnél majd procit fejleszteni akkor miért nem vesszel kicsit komolyabb lapot?
Nem sokkal drágábbak a B350-esek és azok között sok támogatja a R7 1800X-et is. Ha tuningot is tervezel az 1800X-el akkor viszont már X370-esek között nézelődj mert a B350-esek vrm-je nem biztos hogy bírná hosszú távon. -
jeni
félisten
válasz
DarkByte #14468 üzenetére
Hello!
Ha viszont ragaszkodsz a Corsair memóriához ami Ryzenhez van illesztve akkor kizárólag ez alapján keressél.
Alul van vélemény a Trident memóriáról!
Zsolnay László 2017.06.14
Ryzen 1600 és Gigabyte AX370 Gaming 5 lapban szépen mennek a gyári, 3200-as órajelen. Csak azért írom, hogy ezzel a RAM-mal elkerülhető a Ryzennél tapasztalható RAM mizéria, hogy mennyin lesz majd hajlandó menni.
-
válasz
DarkByte #14108 üzenetére
Ugyanebben a malomban őröltem én is május környékén. Végül 1600X lett, a nyers erő miatt nem bántam meg, nem tuningolok azóta sem, mert minek. Egy dolgot tegyél meg a lelked békéért, csak ASUS B350 PRIME PLUS-t vegyél deszkának, esetleg X370 PRO-t, mert ezekkel van itt a legkevesebb szopóroller, és talán még az olcsóbb 3000-es Corsair modulok is menni fognak bennük 2933 Mhz környékén.
Viszont, ha egyezerű életet akarsz, bolondbiztos működéssel, és az anyagiak nem számítanak, akkor inkább 7700K. Szerintem. Kicsit persze piszkálja az ember csőrét, hogy halott platformba fektet pénzt, plusz a Ryzen olcsóbb is, erősebb is papíron, de igazából ez másodlagos, ha csak nem virtualizálsz, vagy melózol más, erősen CPU kritikus alkalmazással. Játék mellett mire a 7700K már kevés lesz, addigra úgyis lesz jobb választás mindkét oldalon.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
DarkByte #14075 üzenetére
És ezt ha a Ryzen topickba kérdezed szerinted milyen választ fogsz kapni?
A Ryzen (1700) friss motyó,valószinű jön még bele új proci,de legalább is új revizió tuti,ellenben van még sok gyerek betegsége és van pár játék amiben érthetetlenül be tud zuhanni (egy csomó másban meg tudja a 7700k szintet)
A 7700k meg sok meglepetést nem tartogat.Kiforrott,beton stabil rendszer,kiegyensúlyozott teljesítmény,de nulla fejlesztési lehetőség.Persze évekig elég még egy csúcskártya alá,de na...
Én pl most vettem egy 7700k-t és irgalmatlanul megy,de nekem alapból megvolt a z170-es rendszerem,így ez eldöntött kérdés volt.Viszont ha most nullából kéne építkeznem akkor vagy Ryzen vagy pihi úgy 5 hónapig és várni,hogy az Intel még is mit méltóztatik lépni,mert most kapkod össze vissz és ugyan jó kis procikat fog piacra dobni,de az alaplapok terén kaotikus a helyzet (mi mit fog támogatni,z370-es átmeneti alaplap és egyéb baromságok). -
törölt tag
válasz
DarkByte #14075 üzenetére
Nagyon úgy fest, hogy a VGA-k teljesítménye sokkal nagyobb tempóban fog emelkedni, mint a processzorok egyszálas teljesítménye. Ha továbbra is csak ez fog számítani, akkor az elkövetkezendő VGA-k soha nem lesznek képesek kifutni magukat túl lassan javuló "CPU limit" miatt.
Szerintem 2 éven belül értelmét veszti az órajel hajsza..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest