- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lendova
őstag
válasz
Leon77 #29587 üzenetére
Ennyire tré 1700-ast én nem láttam még
. Túlfeszelve meg feltételezem nem volt elötte.
Én csak úgy OC-zok, hogy az stressz teszt stabil legyen és akkor nem lesz meglepetés, hogy valami egyszercsak elhasal. IBT maximum eddig bevált, a very high belőle viszont nem. Azt még "túlélheti" a gép, de pld Battlefield-et már nem.
A hőfokoknál ugyan az. Ha stressz teszt alatt nem melegszik túl, akkor semmi alatt sem fog. -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Leon77 #29533 üzenetére
Így van, simán vennék egy Deepcool Gammaxx 200T-t 5 ezer forintért és 14 napon belül elállnék a vásárlástól, ha azzal sem javul a helyzet. Arról nem is beszélve, hogy a VRM-ek is meghálálják, ha mozog kicsit körülöttük a levegő.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Leon77 #28920 üzenetére
ha jolertem amit a vs topikban irogatnak, ez az ize javit a kihasznaltsagon, es az eddig verziokban be volt kapcsolva, a mostaniban meg nincs.
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
Leon77 #28920 üzenetére
sajnos ez ilyen. egy szálon kevés a játéknak valami, és hiába van még tartalék a prociba. fps-limitet csinál. (legyen az a memória késleltetés vagy akármi. lényeg hogy megakad) IPC je is sokkal gyengébb mint konkurensnek. A játék fejlesztők talán optimalizálnak majd.
2xxx széria már sokkal sokkal jobb ezen a téren. a 3xxx meg már papíron le fogja nyomni a 8xxx9xxx intelt. (ez majd kiderül)
OC-val nyerhetsz még fps-t 4000-4100 mhz... max.. ha tudod hűteni, egy 1.4 1.415 környékén próbáld meg a 4000 mhz-t. sokat fog segíteni az fps növekedésbenDe már 3900 is sokat hoz majd a konyhára. (nekem 1.385Vcore kellett a stabil 3900 hez. és 1.3Vcore a 3800 hoz. (ÉN bétáztam a BF5 alatt. úgy emlékszem hogy nem használta jól az SMT_T egy próbát megérne ha kikapcsolnád. szerintem fogsz vele nyerni fps-t!!! Asszem énis kikapcsoltam és nyertem vele!!!.
vagy proci váltás tavasszal. 3xxx re
akkor már nem fog pihenni a 1080ti-d -
Tubica
senior tag
válasz
Leon77 #27548 üzenetére
Alaplap hiba ?
De az, hogy lehet ?
De volt, hogy benne maradt, az elmentett beállítás (windows-ba is)
Lehet BIOS-t kellene frissítenem ? H.70-es Bios van most a lapon.Szerk: Most nézem, hogy nekem még a 2017-09-29 BIOS van a lapomon, azóta meg kijött 3. Lehet megpróbálom először ezt. Utána írok
Üdv. Tubica
-
Tubica
senior tag
válasz
Leon77 #27546 üzenetére
De ha belépek a BIOS-ba, minden beállításom benne van.
Az összes profil, BOOT beállítás, ventillátor kezelés, minden. De mikor a windows-ba belépek, HWinfo, CPU-z, Cinebench is a régi értékeket mutatja. Ezért nem értem, miért csinálja ezt.
Elem cserénél jó a bolti elem, vagy azért valami spécibbet ?
Üdv. Tubica
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Leon77 #25412 üzenetére
Ezt én sem értem nagyon... mintha tele lenne ez vagy bármelyik más fórum hogy hullanak a procik , Oc-s vagy Oc-nelküliek egyaránt. Eddig egyről sem halottam aktív topikban. Biztosra veszem sokan vannak akik elsők között vették és azóta húzva használják és még mindig semmi , pedig reddit-en vagy overclock.net -en már lenne hangja.
(#25413) fules
Jah 1,45V a Drop off pont , efelett tartósan használva már biztos veszít az élettartamból a proci! Mondjuk a mihez képest még mindig kérdéses mert az átlag lifespan-t se tudjuk hova rakni..
" At 1.45V, however, AMD suggests that processor longevity could be affected according to their models." By KitGuru/Tom's Review
Reddit + linkek(#25414) Beretvás
Ott a pont!!(#25416) hackeeeee
Azért az AIO-k között is van különbség, Nem feltétlen veri mindet a toplég (ami többnyire a noki D15) !
És ha kevés vagy szűk a hely akkor hiába jobb ha nem fér be és már akkor jobb alternatíva a "játékvíz" mint egy kisebb mid lég.(#25418) bivalyolo
Igen 1,425-öt mondd hogy efölött ne mert akkor már "tudjukmi" történik , de ez most a biztos safe pont ahol nem degradálódik még jobban a normál avuláshoz képest vaaagy ..?!(#25433) turistakolbi
Ha az aida egyből kivágott az még lehet a ram miatt is mert arra érzékeny a legjobban.... , azt beállítani egy biztos xmp-re és úgy még egy probát megérhet. Hátha -
turistakolbi
aktív tag
válasz
Leon77 #25412 üzenetére
Szia. És sziasztok.
Játszogattam. 4000mghz-en elindul gond nélkül @1,4Vcore mellett.. De Aida alatt error. egészen 3900-ig. Onnantól stabil. A feszt elkezdtem levinni és 1,365 ig maradt stabil. 1,35 ön már errorozott aida.Valszeg azért nem lett ez a proci X-es mert nekem sem megy stabilan 3900 felett
Köszi mindenkinek a tanácsokat. -
-
Knobber
aktív tag
válasz
Leon77 #21226 üzenetére
Ma reggel 9 óta folyamatosan megy a gép és nem indult újra. Videót is vágtam, rendereltem.
Tegnap este van hogy 20 percenként újraindult.
Először 4.50 BIOS-ról átraktam 3.40 majd 3.30 , semmi.
Majd futtattam egy SFC /scannow-ot és az talált 1-2 dolgot, kijavította, de ismét újraindulások maradtak.
Végül a Realtek HD drivert letöröltem mielőtt elmentem aludni.
Reggel óta most jó.
Nem tudom mi ezek közül ami okozhatta. -
GFerr56
aktív tag
válasz
Leon77 #20347 üzenetére
Hay!
...azért valamit kellene még állítani (lövésem sincs mit, itt minden egyéb auto). Lehet, hogy az X proci IMC jobban viszonyul a kérdéshez (bár 30. hét előtti, úgyhogy használtan nem ér semmit...
)? Esetleg lehet RAM frekit emelni (még lazítva?) . Memóriák között azonos órajelen nem lehet ekkora eltérés.
Üdv
-
Jester01
veterán
-
válasz
Leon77 #15897 üzenetére
Igen, alapvetően egy perverz igény részemről, hogy mindenkit elrettentsek ettől a foshalomtól, amit félbugos BIOS-szal is volt pofája eladni a gyártónak. Értem én, hogy néhányotoknak jól működik, meg nem zavar, hogy egy fél évezred, mire egyáltalán életre kel a gép, de engem azért egy picit ez bosszant. Viszont örömteli a fejlődés, mert legalább nem felejti el BIOS-ba lépés után az egyéni ventilátor profilokat a deszka. Ja, mégis. Érted már, mi a gondom? A sárkányos logó az kellett, mint egy falat kutyasz@r a számba, miközben alapvető problémák vannak egy bő féléve piacon lévő termékkel.
Amúgy igazad van, eladhatnám, de egyrészről hajt a szakmai kíváncsiság - és igen, ez is egy erős perverzió nálam - hogy lesz-e ebből valaha olyan megbízható alaplap, mint amilyen példul az ASUS B350 Prime-ja, másfelől vázolnám a helyzetet a csere bonyodalmaira rámutatva: nincs kedvem lerobbantani a vízhűtést, amit úgy szenvedtem fel, újra félnapot elb@szni a kábelmenedzsmenttel, szerelgetni, majd tesztelgetni, rosszabb esetben Windowst is telepíteni és konfigolni, stb. Majd Karácsonykor ráérek ilyesmire, addig nekem ez melógép.
Egyébként sohasem szólok már hozzá a fórumhoz, csak ha új BIOS jön, szóval a non-stop azért erős túlzás.
-
válasz
Leon77 #15155 üzenetére
Már vettem is vissza full Auto-ra az egész CPU OC részt
Szerintem a VGA-m kihajtja így is maximálisan a CPU
De ötleteket / tanácsokat elfogadok akár P.Ü.-ben is. (akinek ilyen lapja van mint az enyém és 0902 -es BIOS van rajt )
Igen olvastam már pár H.Sz.-t ezzel kapcsolatban, de végleges / kiforrt még nem igen találtam (én meg szeretek biztosra menni)(#15157) Pinky Demon: Full gyári beállításon is megy (1.463v -ra -ugrik- a fesz)
MD
L -
Omli85
őstag
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Leon77 #14148 üzenetére
>Hétköznapi használatban nem venni észre különbséget egy sima satás
Hétköznapi használatra Ryzen 1600/1700 -se kell.
Legalábbis most! De 1-2 év múlva valószínűleg már ez lesz a hétköznapi!
Ha már rááldozott egy összeget a Ryzen1700 -ra, akkor szerintem érdemes egy M.2 -be is befektetni.
8cpu párhuzamos random irásnál és olvasásnál azért kijön a sebesség különbség.Szerintem most a gépében az SSD lesz a szük keresztmetszet, de ő tudja mit fog csinálni a gépével.
Szerintem mindenképpen jövőállóbb egy M.2 x4 SSD.
Valamint a választott "ASRock AB350 Pro4" -ban az átlagostól eltérően 2db M.2 port van,
és nem a GPU alatt, mint ahogy az egyik review-ban irták.
Csak arra kell vigyázni, hogy az M.2 x4 -be legyen belerakva az SSD.Mindenesetre, majd a leendő gazdi dönt.
-
MrTwister
őstag
válasz
Leon77 #14049 üzenetére
Teljesen ugyanígy jártam én is, holnap megnézem mikori gyártás, amúgy Ip*nból van. Na tök jó akkor már ezt is "hamisítják" vagy mi...
Azt hittem Samsung chipes, amúgy Ti honnan nézitek meg, hogy milyen chipes, hiszen a hűtőborda alá nem látni be, ugye nem szeditek le(garancia ugrik)?
-
Omli85
őstag
válasz
Leon77 #14053 üzenetére
Alapon igen de én már 64-es biossal használom megpiszkálva úgy meg már inkább 1080 felé kandikál a teljesítmény
. És így a teljes gép elvan 450W környékén falból ami számomra bőven jó.
És ha a fogyasztással nem foglalkozok akkor itt még van benne tartalék minimum 100MHz GPU órajel ami azért ad még némi boostot bár baromira nem éri meg a fogyasztástöbbletet de bencselésre vállalható.
-
bob011
aktív tag
válasz
Leon77 #14055 üzenetére
Próbáltam dual/single bios módban, cmos reset-et, elemet kivettem, de semmi(GA-ax370 gaming 5). Kivettem 2 memóriát a 4-ből, de ugyan az. Rátettem az F9a biost, aztán nem indult egy ideig, majd visszaállt F5-re és betöltött a Windows. Utána megint rátettem az F9a-t(ok, tudom; nem kellett volna) és most nem indul sehogy; "Ad" kóddal megáll. Képet nem ad.
-
-
vaakuum
addikt
válasz
Leon77 #13666 üzenetére
megnéztem mit tud 1.16 volttal, de nem volt hajlandó elindulni. Utána beírtam neki az 1.175-öt, és akkor is csak biosig engedett. Biosreset után automatán 1.176-ot állít be magának, és azzal bootol a Win 3800-on. Mindjárt utána nézek ezeknek az izzasztó progiknak.
A CPU-z bench fülén található lehetőségeket érdemes használni valamire, vagy csak parasztvakítás? -
Szinyák
őstag
válasz
Leon77 #13567 üzenetére
Köszönöm , ezt megpróbálom én is erre gondoltam /gyanakodtam , csak már tegnap hajnal 2 órakor nem volt kedvem tovább bíbelődni vele. Akkor 3066.-on próbálkozzak mehet ugyan úgy CL14.-el 1.35/1.36 v.-on ??
Egy másik fontos kérdésem lenne / problémám amit még jó lenne orvosolni és akkor nagyjából rendbe lenne a gép . Proci @3.8ghz .-en ramok : 3200mhz Pstate 0 be van állítva a többi State pedig :Auto.-n van
ADM chipset driver / ryzen balance energia séma feltelepítve min/max proci terhelés beállítva.
És még is terhelésen nem hajlandó csak 27x szorzóval menni fölé nem megy !. Próbáltam leszedtem a AMD chipset driver és csak a win energiasémával is ezt csinálja !
Mi lehet a baj ? Ram OC lenne akkor instabil és ezt is bekavarja nem csak a cold boot.-ot ? Vagy más trükkje van ?
Segítsetek pls jó lenne már értelmesen végre használni a gépet. Csatolok egy képet is hozzá.
Köszi előre is .
-
válasz
Leon77 #13567 üzenetére
+1
A 3000-es Vengeance KIT 2800-on stabil, eredeti órajelen cold bootnál néha elhasal a technika. Pedig nincs húzva a proci, minden gyári, ráadásul 3 BIOS verzióval ezelőtt simán ment a 3000 MHz is (cserébe minden más retek volt).
Csak annyit mondanék, hogy MSI-t soha többet. Már nincs kedvem szüttyögni a géppel, de ha újra kellene lapot vennem, biztos, hogy ASUS B350 PRIME lenne, hiába néz ki gagyin.
MSI-nél úgy látom, tulajdonképpen mindegy, hogy ki milyen deszkát használ, a lassú POST, a cold bootos hülyülés, illetve a RAM-ok hektikus viselkedése éppen úgy jelen van.
Jelzem, a gépem stabil, de ha kihúzom a tápot pár percre, már érkezik is a cilikus rebootolás, aztán hatodjára elkapja, teljesen alap beállításokkal. A kimentett EFI profilt persze b@ssza se betölteni pendrive-ról, szerintem nem jó a verzió. Szóval, hagyjuk, ez egy hulladék gyártó lett a szememben.
-
brumi1024
veterán
válasz
Leon77 #13415 üzenetére
Ismerem, nálam is 3.9-en jár az 1700X, csak 1.35-ön.
A lényeg annyi volt, hogy sokan úgy ugrottak arra a 156 A-re, mintha valami tizedespont eltolás szintű hiba lenne, én csak arra akartam rávilágítani, hogy a 100-as nagyságrend (mivel csúcsértékről van szó), és azon belül nem feltétlen a leírt 160 A nem teljes mértékben irreális. Az X99-ek is kajáltak rendesen, nálam főleg akkor, mikor 6 magon 5 GHz környékén jártam (és a TDP hiába 140W, annak vajmi kevés köze van a fogyasztáshoz, főleg az Intelnél).
-
Tengo
aktív tag
válasz
Leon77 #13415 üzenetére
Sima IBT-vel is nyomsz egy tesztet VH-n? Kiváncsi lennék rá. Azzal ami itt van.
-
JanR
addikt
válasz
Leon77 #13362 üzenetére
Na várj, semmi füst nem jött ki. Csütörtökön kaptam meg a lapot + cpu-t. Először elindult, másnap már nem.
De már csütörtök este is vacakolt, hogy a cpu led világított, majd elaludt és nagy nehezen eljutottam a bios-ba.Első hiba ott kezdődött, hogy 2x4GB corsair ramból az egyik modul rossz volt. Másnap a lap nem indult el, memória nélkül sem. Csak akkor adott életjelet, ha a cpu-t kivettem. Kaptam egy teljesen másik cserelapot, ami zsír új, ugyan ez a helyzet. Ha a proci bent van, 0 életjel, ahogy kiveszem indul, CPU led világít.
Szóval 2 különböző lappal is ugyan az a hibajelenség és azt nehezen hiszem el, hogy két lap ugyan azt produkálná.
-
martin66
senior tag
válasz
Leon77 #13220 üzenetére
Nem. Elkönyveltem magamba, hogy vennem kell 4pines ventilátort ezt meg felrakom a ház tetejére, hogy szívja ki a levegőt. (Írtam az ASUS-nak kíváncsi leszek a válaszukra, ezt még megvárom). Amúgy csak egy picit hallható a venti, azért full fordulaton sem igen hallható a noctua, de azért lecserélem majd, mert mégis.
Amúgy az előbb írtam, hogy 65% + game, ha nincs játék, akkor engedni szoktam 80-90%-al pörögni folyamatosan a CPU-t napi 6-9 órába, ekkor 3,65GHz-el már meg mondom az őszintét elfér, hogy nagy fordulaton megy a venti, mert így folyamatosan 61-69 fok között van ilyen nagy terhelésnél. Ha nincs terhelés meg 29-35 között mozog ekkora fordulattal xD. (nekem megéri, hogy a kutatás ekkora %-ban megy a háttérben, mert bízok benne, hogy így hamarabb sikerül gyógymódot találni bizonyos dolgokra. meg legyen valami indokom, hogy miért megy full fordulaton a venti, mert 80-90%-os terheltsége van)
-
chopin42
őstag
-
Szinyák
őstag
-
pitiless
senior tag
válasz
Leon77 #13131 üzenetére
Nálam elég fura dolgokat produkál. CB15 több pontot adott akkor, amikor 2133 MHz-en ment a memória, mint 2400-on. Alapvetően azt vettem észre, hogy ha 4 modulod van, akkor alapból 1.35-öt ad a memóriának, ha kiválasztod az xmp profilt. Kingston kicseréli a memóriámat, majd a 4 egyforma modullal meglátom, hogy mit hoz.
IBT-t meg érdemes maximumra rakni, mert a very hight simán letolja, maximumon meg hibázik.
-
chopin42
őstag
válasz
Leon77 #12988 üzenetére
Meguntam, visszaraktam a 0805öt, 3.7@1.25-el. Smt off. Cinebench 4x lefutott, ezalatt a maghő nem ment 61 fölé, alapon 40 körül van. Először véletlenül alulfeszeltem (negatív offset
), ekkor szánalmasan lassú volt, de nem fagyott! Most a fent írt cuccon hagyom, így használtam régóta,. Ha nem fagy, nem bántom. Annyit észrevettem, hogy hwinfóban cpu core terhelés alatt leesik 1.219-re, ezt majd lehet, hogy bekalibrálom llc-vel. Windows 10 proban energiagazdálkodás számít?
Közben ismét lefagytam (egy hétig ment a fenti cuccal, érthetetlen...). 3.6@1.275nél járok, remélem ez már stabil lesz...Nem egy izomprocim van.
Hogy lehet amúgy alulfeszelni? Ha negatív offsetet adok, mindne más default, ugyanúgy ugrál a vcore 1.38-1.4 közé. -
IstvánLászló
őstag
válasz
Leon77 #12966 üzenetére
+1,
Kicsit off és bocs hogy hozzá is szólok a témához.A lénnegeez- az eggyetlen rizsa oldal és a legjobb oldal és mindenki - itt ossza is meg a tapasztalatait és ez bizony hozzá is tartozik a procinak a témájához......
A lényeges - itt - mindenki kérdezhet, ez biztos - mert ujj a platform és válaszolnak a tulajok korekten egymásnak és szerintem a kérdezöknek és érdeklödöknek és ez így jó és ezzel nincs gond, ezért szeretem ezt a topikot, mert itt mindenki saját szabadidejének a róvására válaszól és ezuton köszönöm a segítséget.
A rizsa témát követem napra is készen és remélem hogy én is rizsa tulajként is majd - itt lehetek köztetek, de közben beteg is lettem és késöbb lehetek egy rizsa tulaja.
(#12961) olle
+1 ,
(#12973) 용 Bob
+1,
A régebbi és mostani - ujj rizsa tulajokak és teszteőknek is grat a kitartó munkájukhoz és sok sok síkert is kivánok. -
chopin42
őstag
válasz
Leon77 #12967 üzenetére
Nos az lehet, hogy kevés volt, de ha elolvasod, látszik (remélem), hogy eljutottam a "3.7@1.25 windows/játék/cinebench alatt stabil"-ból a "3.4@1.243 windows/netezés/semmi alatt is fagyok"-ig, mellé melegszik, jobban, mint előtte...
Ezért írtam, hogy elcsesztem a gépet? Tönkrement valami? Vagy mi ez? -
용 Bob
senior tag
válasz
Leon77 #12931 üzenetére
Köszönet a válaszért, SECTORnooB-nak nem különben
Szintén kicsit off, de akinek Zen procija van és szereti a Total war sorozatot, annak érdekes lehet.
TW Shogun 2 Warscape engine sajnos 1 magra optimalizált. Rögtön a játék alatt a 0-ás procit nézi ki magának, amit a win is használ háttér folyamatok futtatásához. Ha direktben megadjátok, hogy csak az egytől, vagy még inkább a 2-es magtól felfelé használja a magokat, láss csodát megugrik az FPS(mindezt persze a feladatkezelőben, affinitás beállítása alatt)
-
Omli85
őstag
válasz
Leon77 #12788 üzenetére
Nekem a 2db 480-as radin van összesen 6 venti egyiken 4 a másikon 2
igaz nekem ott van még passzívban a reserator torony is meg a 4.5L folyadék ami kering de még amikor 35 fok volt a szobában (tetőtérpowa) akkor se nagyon ment a víz 40 fok fölé. Ventik is csak annyira mennek, hogy mozgassák a levegőt a radin de 37 fokos víz alatt kikapcsolnak
. Hova a francba raksz te annyi ventit ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- ASUS TUF Gaming F16
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged