- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pro!Petya #31307 üzenetére
3600X-re nagyon szívesen váltanék és fel sem tettem volna a kérdést előtte
, de sajnos arra nincs pénzem
.
Azért is kérdeztem, hogy esetleg a 2600-ra váltásnak van-e értelme. Amennyiben igen, miben mutatkozik meg egy általános felhasználás mellett a plusz teljesítmény. -
BullKoxa
őstag
-
-
válasz
Pro!Petya #31185 üzenetére
Újabb érdekességet fedeztem fel a tegnap este során.
Kinyomtam az xfr boostot a biosban és auton hagytam a cpu ratiot. Na ezzel egy pillanat alatt kékhalál következett be. Majd átírtam auto -ról 36 -ra, azaz 3600 lett az állandó cpu frekvencia. Így simán indul, megy a játék is amivel mostanában játszom.
Megnéztem CPU-Z -val és HWInfo64 -gyel is. Most azt lehet látni, hogy stabilam 3600-on a cpu és 0,7 - 1,2 V között ugrál a feszültsége. (VCore) Attól függ, hogy épp idle vagy terhelt.
Na most azt nem értem én laikus, hogy miként mehet 0,7 V -on is 3600-on, mint ahogy 1,2V -on. Nem kellene összeomlania 0,7V -nál? -
válasz
Pro!Petya #31183 üzenetére
Így nem fagyott tegnap, de engem nagyon zavar ez az állandó feszültség ugrálás, még idle -ben is. Szóval elbúcsúzom az XFR-től attól tartok inkább. Keresek valami aranyközépút OC-t a procinak. Aztán tesztelgetem IBT-vel. Ennél hány kör után mondható stabilnak amúgy?
-
válasz
Pro!Petya #31180 üzenetére
Nyomtam egy default bios beállítást és utána csak a ramot tettem 3000-re.
Ez most így néz ki jelenleg:Engem zavar, hogy 1,4 Vcore feletti feszültséget produkál időnként. Azt nem lehet beállítani esetleg, hogy ne 4100 MHz-en tetőzzön, hanem csak 4000-en és ne adjon maxban ilyen sok feszt?
Az XFR az vagy így megy ahogy megy vagy kinyomom és akkor nem megy? -
-
-
-
-
válasz
Pro!Petya #31167 üzenetére
Nem tudom és nem is értek hozzá ennél sokkal többet, mint állítani a cpu és ram frekvencián és feszültségen.
Nekem minden más a default beállításon marad, ami gondolom auto.
Amit leírtam, az biztosan úgy van, mármint 1,1V cpu fesz mellett nagyon rövid idő alatt kékhalált eredményez 3000-es ram frekvencia mellett. (Amíg 2800-on hetekig is elment.)
A ram frekvencia mindig a gyári, azaz 1,35V. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Pro!Petya #31167 üzenetére
Ezzel csak annyi a gond, hogy ahány példány, annyiszor máshogy viselkedhetnek. Másik példány, másik alaplap, másik ram. Így nem lehet általánosítani, ki kell próbálni, hogy a cpu-t visszateszi alapra és a vcore-t úgy hagyja, ahogy van és ha minden jó, akkor szépen fokozatosan megnézni kisebb feszültségen is. De az is lehet, hogy amikor oc-za van valami más is, amit állít csak nem gondolt rá.
-
válasz
Pro!Petya #31163 üzenetére
Valami összefüggés pedig lehet, mert 1,3V@4GHz cpu OC mellett simán megy 3000-en az Aegis, amint visszaveszem 1,1V@3,6GHz -re a cput, rövid időn belül kék halállal száll el a Windows. Amennyiben a ramot is 2800-ra állítom, minden stabil.
(Ezt úgy, hogy semmi mást nem állítok csak a cpu feszt és frekvenciát, valamint a ram frekvenciát.) -
Ragnar_
addikt
válasz
Pro!Petya #31159 üzenetére
Mondjuk én annyit tudok hozzátenni, hogy kitesztelt OC-val alulfeszelve gyakorlatilag 0 problémám volt eddig a procival, és egy időszakban még videot is tömörítettem vele a háttérben, minden mag 95% felett órákig, közben netezés youtube stb.. és semmi hibajelenség nincs kb. 2 év használat alatt. Szóval bár szerényebb OC-vel de +1 a Ryzen megbízhatóságára. És szerintem a következő szériák csak jobbak, hiszen a Zen-nél még volt Ram mizéria is.
(Kíváncsi leszek egyébként a ZEN2 tuningpotenciáljára, elvileg 5GHz-es memóriafrekvencia is lehetséges, de órajeltuningról még nincsenek infók.)
-
-
-
Stonerice
őstag
válasz
Pro!Petya #30973 üzenetére
Ezt milyen SoC és RAM fesz mellett sikerült elérni?
Nálam az alaplap kifullad 3200mhz -nél sajna. Bár 3600 is elindul cl16 ban. Feszemelés nélkül SOc 1,104 és VDDp0,88v.
Trc 38 , Trfc 280
Vagy az X-es procik tolerálják ilyen jól , vagy a 370-es lapok holott azok is 3200mhz-re vannak minősítve. -
badxgirl
aktív tag
válasz
Pro!Petya #30984 üzenetére
"meddig engedhetem el" alatt arra gondolok, hogy én pl 80 fok környékén már igen csak elgondolkodnék, hogy inkább visszább veszek az oc-ból, nyerve pár fokot.
A ház egy deepcool earlkase rgb, nem mondom hogy a leg szellősebb de vállalható.
A program ajánlást köszönöm, leszedem akkor azt. -
-
-
válasz
Pro!Petya #30612 üzenetére
OK, akkor visszaállítom a korábbi értéket( 1,3V ,4GHz), amin stabil volt hosszú távon is.
Fura, de az új biossal nem akar menni az Aegis 3000-es ram 3000-en, csak 2933-on Auto fesszel. Pedig úgy emlékszem a korábbi Biosnál sem állítottam mást, csak simán átállítottam 3000 MHz-re.
Automtaikusan itt a RAM frekvencia is 1,344. -
Lendova
őstag
válasz
Pro!Petya #30612 üzenetére
Nem kevered véletlenül a 2xxx szériával? 1.425V a hivatalos 24/7 jó hűtés mellett.
Mondjuk olvastam én is olyan teóriát, hogy kb 1.3V felett már degradálódik.Nekem is kb 1.5 éve megy ugyan annyi fesszel. Terhelve 1.4V majdnem mindig, ritkán 1.425 és 1-1 pillanatra 1.44V. (+0.2125V offset, LLC 4)
-
rob5
aktív tag
válasz
Pro!Petya #30356 üzenetére
Grat az eredményhez
Próbáltam hol a vége 4250mhz 1,46v biosban félig lemegy a teszt (víz van rajta, feszelhetném még gondolom, de sajnálom kínozni). A ramokkal sikerült 3533Mhz-et (1,38v) elérnem itt is ez a vége. Cine. pontokban úgy , hogy a ramok 3533Mhz-en voltak sem sikerült már több pontot elérnem valamiért, a cpu-z viszont picit még hozott. Úgyhogy itt a vége, szép eredmények szerintem is, nem kell szégyenkezni a 2XXX..széria mellett sem. -
rob5
aktív tag
válasz
Pro!Petya #30310 üzenetére
A tied az időzítések miatt szépen hasít láttam
Nem lehet egy szavam se egy 42 ezres vétel volt, korábbi r2600x-es eredményeimet közel utoléri. Igaz, akkor csak egy Asus B350 prime +r5 2600x @2933 Mhz ram volt az alatt.Ez a proci r5 2600x -nek képzeli magát
, menne még feljebb 4200mhz aida stress is megy még , ibt 2 kör elhasalt viszont, egy pici volt kellene, de ott már szoftveresen néztem bekarmol 140Wattot is.
Elég mindenre, kicsit sajnálom kínozni.Pakmara : minden látható a képeken TB is tettem
-
Cseneles
őstag
válasz
Pro!Petya #30278 üzenetére
Szeva!
Sikerült nekem is a Ramokat belőnöm de nálam csak egyenlőre a 3400cl14 stabil de ez már egy hete és semmilyen tesztel nem tudtam elhasaltatni
Most jön a Cpu fesz leoptimalizálás 3850mhz-hez és ha ez meg van akkor adok még egy esélyt a ramnak 3466Mhz-hez. Egyenlőre 1,4v amit kap, Cpu soc az 1,1v
Köszi a bios beállításokat, kicsit nekem azért finomítani kellett rajt de stabil lett
-
Stonerice
őstag
-
Bossp
addikt
válasz
Pro!Petya #29950 üzenetére
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZR
G.SKILL 16GB Trident Z RGB DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GTZRXés szerinted e között a kettő között érdembeli difi? Mindkettő B-die. Az Xes van AMD hez elvileg de a másikhoz olcsón hozzá tudok jutni.
-
용 Bob
senior tag
válasz
Pro!Petya #29582 üzenetére
Nekem 1600X van és az oldalon fellelhető adatok eléggé túlzónak tűnnek.
Nekem 3.9Ghz-hez 1.3V-ot kér. Prime95 6 óra; IBT VH 10 kör-ön stabil + Shadow of the Tomb Raider 4 óra játék meg sem röccen.
Tök jó lenne egy ilyen excell tábla, hogy kinek milyen Vcore-al megy a tuning és milyen értéken.
-
rsanya87
tag
válasz
Pro!Petya #29470 üzenetére
Megpróbáltam az 1.4voltot a 3200Mhz ramnak, 10perc memtest64 után kifagyott a gép, csak a reset gombra reagált
Hagyom így ahogy most van, 3.9Ghz CPU, 3000Mhz RAM.
Igy stabil, és jóval gyorsabb mint volt. Nem gyakorlok rajta, nem akarok megfőzni semmit
Köszönöm a segítséget azért -
rsanya87
tag
válasz
Pro!Petya #29455 üzenetére
Tessék itt pár kép a szuperbiosról...
Teljesen alap fesz kijelzés a BIOS-ban:
A feszültség állíthatóságról 2kép:
Alap ahogy most megy
Ahogy lehet módosítani
Választható: Auto->Normal-> -/+x.xxx volt. SOC-nál csak és kizárólag +irányba lehet.A kétféle XMP profil:
XMP2 3000Mhz
XMP1 3200MhzA CPU beállításai:
Ezen a képen csak véletlen maradt az XMP1 3200Mhz, az egyik fotó miatt állítottam át.
CPU 1
CPU 2Ahogy a Windowsban látszik:
Windows alattRemélem így már átlátod te is a dolgot
-
rsanya87
tag
válasz
Pro!Petya #29455 üzenetére
Az a baj a biossal, hogy nem látom az alapértékeket.
Nem írja sehol sem, hogy mi az alap. Minde feszültséget csak úgy tudom állítani hogy +x.xxx vagy -x.xxx volt. Minden feszültségérték csak így állítható, ezáltal nem tudom most honnan hova állítom. Fos Gigalap.... Lövök 1-2 képet -
Bossp
addikt
válasz
Pro!Petya #29408 üzenetére
Még megprbálok töbet kihozni a 2666-osaimból jelenleg 2933-on pörög. Melyik mem tesztet ajánlod a legjobban? ha nem érem el a 3200-at lecserélem egy kis plusz pénzt megérhet
de akkor már olyat szeretnék ami elég lesz a Ryzen 2-höz is. Arra van tippetek ahhoz kb mi lesz az ajánlott?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Pro!Petya #29369 üzenetére
Vagy itt van ez a videó : 2666 vs 3466
De a YT tele van ilyen mérésekkel....
(#29370) Bossp
Az attól függ mennyi a keret és mi az elvárás...
Én a Flare-X -et nyugodt szívvel ajánlom mert abban nem lehet csalódni de ára miatt nem egy bestbuy.
Amúgy sokat számít bír a cpu-d imc-je és a lapod biosa is befolyásolhatja mi az amit ki tudsz belőle hozni.
Nekem jelenlegi állapotában 3733MHz-et tud CL14 kipréselni. -
Lendova
őstag
válasz
Pro!Petya #29328 üzenetére
Ezek a hőfokok bőven biztonságosak, 80-85 környékéig mondják. Viszont a stabilitást bukom 52-53 fok környékén.
Megnöveltem az alapjáratot a hátsó ventin, nem hiszem, hogy nagyon segíteni fog, de majd kiderül.
Legfeljebb vissza rakom majd 3400-ra, az a nyári kánikulában is stabil volt. Durva, hogy a +66MHz mennyivel lejjebb tolta a hőfokra való érzékenységet. -
fabri07
aktív tag
válasz
Pro!Petya #28437 üzenetére
Crashelt így is, szóval az A-XMPt kikapcsoltam, és manuálisan van a 2933mhz+a fesz beállítva. Mikor bekapcsoltam az A-XMPt akkor hangosabban zúgott a venti is.
Lehet a bios-t kell lefrissíteni, mert ez van a leírásban: - Improve memory compatibility.(a pendrivenak üresnek kell lenni?Csak mert rajta van a win 10.)
-
jeni
félisten
válasz
Pro!Petya #28410 üzenetére
Tudod az a bűvös 8-s.
Nem hallottál róla?
De ha kipöckölöd onnan a középső végtelenségig rajzolható számot aminek se eleje se hátulja nincs, akkor utána már nem lesz sátáni jelentősége.
fabri07
2666Mhz-ig 1,2V mennek a ramok.
efelett 1,35V a megadott érték. ettől még lehetnek eltérőek. -
-
gratzner
tag
válasz
Pro!Petya #28335 üzenetére
Nem kizárt, hogy felcseréltem, de lényeg, hogy hwinfo-ban (én ennek a proginak hiszek) a lap/cpu része mindig a 20 fokkal alacsonyabb értéket írja, ugyanazt az értéket, mint a cpu (tdie vagy tctl nem tudom) alacsonyabb értéke. A másik (tclt vagy tdie) meg 20-al több. Namost ha a valós a magasabb, akkor nem kellene droppolnia 95 foknál? Asszem beteamviewer-ezek a gépre, mert már fel.sz, hogy nem tudom melyik érték a mérvadó...
-
gratzner
tag
válasz
Pro!Petya #28331 üzenetére
Helo!
Már el is felejtettem
"4GHz-en amit láthattál "turbo" melletti fesz az csak egy pillanatnyi max volt mivel ilyen feszen azzal hűtővel már elforrt volna a proci."
Nem hiszem, hogy pillanatnyi volt, mert rátoltam egy cpu-z bench-et aztán stress-t, illetve c15-öt (persze egymás után, nem egyszerre), és eközben hwinfo-t figyeltem végig, a fesz 1,5 fölött, proci kihasználtság all core 100%, cpu tdie=max 95 fok, tctl=max 75 fok, lap/mb=max 60 fok, lap/cpu=szintén 75 fok, mint a cpu tctl. A Tdie és a Tctl közt mindig pont 20 fok a különbség. (amúgy az a bizonyos Aisuit is az alacsonyabb értéket írja a cpu hőre). Meghát, nehogy már 95 fokos legyen és megy vígan...
"Na most ez a fenti fesz fixen van neki megadva vagy offset + llc húzza fel ennyire?"
Ezt a feszt AiSuit auto turbo állította 1,52-re és 3,9 Ghz-re az órajelet, ezt vettem én le ugyanitt fokozatosan 1,425-ig és fel 4 Ghz-ig az órát... Nem tudom, hogy ez minek számít, offset-nek, vagy hogy oldotta meg a progi. De mindegy is, farolok vissza bios-ba és megnézem onnan este.Amúgy volt már anno megjelenéskor és fél éve is sima 1600-am, ott olyan egyszerű volt ez, mint az álom. Mondjuk akkor mindkét esetben bios-ban állítottam rögtön. De nem emlékszem ilyen magas feszekre.
Lehet az lesz, átnyergelek egy non-x 2600-ra, viszont ezt előbb tisztázni kell, mert bassza a csőröm
"Ennél a résznél 4 modul hatása az imc-re nem lényeges az a memoria résznél lesz majd fontos hogy elég -e az a fesz mivel a ramfesz felét kapja. Ha ott nehézkes a helyzet akkor elsőkörben dram fesz, ha azután is kell még stabilizálni akkor emelni kell a soc feszt is. (1,15V fölé ne menj)"
Memóval szerintem semmi gond, 1,2v (alap) és a kis 2400-asok úgy repülnek 1500-al (3000), mint az álom, tovább nem is csesztetem, úgyis ideiglenes megoldásnak szántam őket.Nah köszi még egyszer, nem mondom, hogy nem jövök még nyafogni majd ha úgy alakul... :p
-
Pakmara
őstag
válasz
Pro!Petya #28273 üzenetére
Végigpróbáltam mindent.CMOS reset sem segít. Nekem megy vissza a 4011
Tapasztalatok a 4023-as BIOS-al (Asus Prime B350 Plus) ha valaki ilyen lappal műküdik: Tuningnál amint Autoról fix szorzóra állítom a CPU-t. Elfelejti a Global C-State control használatát és nem veszi vissza a feszt. Kézi Vcore nem jelent gondot ott simán visszaáll. Amíg nem nyúl az ember a szorzóhoz.Ha valaki frissíteni szeretne ennek tudatában tegye. További változás a 4011-hez képet, hogy kisebb lépcsőkeben lehet adni a Vcore +/- -t. Valamint alacsonyabb a adefault Vcore is nálam.
Pakmara
-
Pakmara
őstag
válasz
Pro!Petya #28269 üzenetére
A beállítási lehetőségek között nem találtam eltérést. Annyi történt az újban, hogy eddig a 1,25 Vcore-t lehetett offsetelni +/- most 1,2375 az alap és az offsetelhető. Plusz kisebb lépésekben adható a fesz.
Ezeken a lépéseken mentem végig a frissítés során: minden BIOS beállítást kifotóztam; defaultra állítottam a régi BIOS-t; befrissítettem; régi beállítások vissza.
Global C-State control Auton volt régen és most is. Kipróbáltam enableden, akkor se megy vissza. Második lépésben engedélyeztem az EPU Power saving mode-ot is (bár ez disableden volt anno) de így se. Lehet megy vissza a 4011 (feltéve ha vissza tudom tenni)
Köszi azért a segítséget!
-
Pakmara
őstag
válasz
Pro!Petya #27748 üzenetére
Sziasztok!
Ismételt segítséget szeretnék kérni. Frissítettem a BIOS-t (ASUS Prime B350 Plus 4011-->4023) hátha segít a RAM kezelésben (nem megy a 3200 csak a 3066). Nem segített
,de nem is ez az érdekes. Ami zavar, hogy ugyanazokkal a beállításokkal nem veszi vissza a CPU feszt (most már biztos hogy jó sort nézek
) Le-le esik egy-egy pilklanatra de IDLE is tartja az alapot és csak szorzó esik vissza.
BIOS beállítások: Core performance boost disable; Power Supply Idle Control: Low Current Idle; 37-es fix szorzó, fix feszek
Köszi, Pakmara
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gmail
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Facebook és Messenger
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest