- Mobil flották
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
Thrawn #26297 üzenetére
Bocsi, eddig küzdöttem. Végre sikerült. Azért win7, mert sokkal jobban tetszik mint a 10. Attól igyekszem távol tartani magam. Az msi progijával integrálta a hiányzó dolgokat a telepítőbe és úgy már nem volt gond. Most már az az egy felkiáltójel is eltűnt. Remélem stabil lesz a gép. Míg a win10-zel próbálgattam, 3-szor összeomlott a firefox és egyszer teljesen lefagyott a win is.
Még azt szeretném kérdezni, ha fix. órajeleket akarok minden magra, mondjuk 3,8 GHz-et 2700-as procival, akkor csak a szorzót kell állítani? Olyan komoly terhelések nem lennének, csak nem szeretem, ha össze-vissza ugrálnak az órajelek. Ilyenkor nem melegszik jobban?
3200-on próbáltam a 3200-as memóriákat, ha minden igaz 1,26 V-on. Talán az volt a kevés és azért vacakolt? -
Csupingo
veterán
-
jeni
félisten
-
-
-
Lacmaster
tag
válasz
Thrawn #22715 üzenetére
Újra telepítettem..Ahogy írta a kolléga!
Egyből hibát mutat...Csökkentett módba
Ugyanezek amiket felsoroltam, hibás!
Tudok ezzel érvelni a boltban...
És ugye a kekhalál is stornvme, sys..
Egy dolog jutott eszembe
Mikor vettem, folyamatos volt az áramkimaradás pár nap... 3x futottam bele hogy ment a gép és lelőtte
Összefüghet? -
Speed®
titán
válasz
Thrawn #17655 üzenetére
"I've contacted AMD, and they say the IHS is made of aluminum."
De azért kössük az ebet a karóhoz ;p
Amúgy az esetek többségében nikkelezett réz az IHS, amíg előbbi réteg nem sérül, minimális munka leganajolni..rézről viszont csak lappolással lehet levakarni, idővel arányosan egyre mélyebbre kell menni, rosszabb, mint a vegyes (alu+réz) vizes rendszerek galvanikus korróziója.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Thrawn #17649 üzenetére
ha arra az Amd fx-re gondolsz ami a képen van, akkor lenne egy kérdésem, ha a pár mikron vastagon felvitt felirat még látszik akkor alatta úgyan mit is "rágott" meg?!
a másik:
"Wir empfehlen Conductonaut auf vernickeltem Kupfer aufzutragen, da dies die beste Langzeitstabilität bietet. "kiírná ezt gyártó és jöhetne az öntökönrúgás, ha nem lenne biztos dolgában?
-
jovás
senior tag
válasz
Thrawn #17083 üzenetére
Pl. az rgb nem működik a lapon, akármelyik beállítást választom ki, viszont nem a ledekkel van baj, mert ha kikapcsolom a tápot, pár mp. múlva felvillannak.
Ha a biosból ki akarok lépni, újraindulás után megakad a postnál, resetre szintén ugyanez történik, csak ha hosszan nyomom a kikapcsoló gombot, akkor áll le, és következő induláskor rendesen elindul a biosban módosított beállításokkal. -
-
ScomComputer
veterán
-
törölt tag
válasz
Thrawn #15923 üzenetére
Nos, az én leírásomban, ezek az ábrák nincsenek benne.
Ettől függetlenül annyit tudtam azért, hogy a párosítás nem szomszédos slotokban jön létre.
Az viszont nekem is új, hogy b1-b2 a helyes sorrend 2 dimm esetén, nem pedig a1-a2
Ha haza érek, at is csoportosítom őket.Szerk: ugye én a kiskönyvet lapozgattam, mivel a gép éppen osszeszerelés alatt állt.
weri
Én intelről jövök, ott is 1 és 3 a nyerő
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Thrawn #15369 üzenetére
Nálam is 256Mb a flash, de a bios maradt továbbra is 16MB, mint az összes eddigi, ami kijött rá. Kaptál is új funkciókat vagy csak 0-kal feltöltötték a fájlt, hogy telibe legyen írva a flash? Vagy csak van egy olyan korlátozás, hogy amíg elfér 16MB-ban,akkor csak 16MB-ot ír felül, ha picit is túl futnak a 16-on, akkor az egész 32MB-ot kell írniuk.
-
Albigator
őstag
válasz
Thrawn #15365 üzenetére
Igen ezt olvastam valószínűleg korábban:
"Itt szimplán arról van szó, hogy az olcsóbb lapokban alkalmazott 128 megabites BIOS chip nem kínál elég kapacitást öt generációnyi mikrokód (Excavator, Zen, módosított Zen, Zen+ és Zen 2) tárolására. "
Igen 128 megabites BIOS chip kapacitásáról van szó, amolyan "tárhelyféleségről" ami az egész UEFI-s felületet és a beállításokat tárolja ha jól gondolom. 128 megabit pedig 16 megabyte. Szóval ha alapól egy BIOS 16 MB-os, abból hogy lehet később 32 MB ?
Vagy amúgy is 32 MB "hely" volt viszont az aktuális BIOS verzió csak 16 MB, azaz eddig nem használta ki a teljes "területet" csak a felét?
Esetleg teljesen félre értem ezt a dolgot?
-
Albigator
őstag
válasz
Thrawn #15360 üzenetére
Ez nekem új h nőhet a BIOS mérete... Talán 1szer vhol olvastam, h egy alaplapnál azért (IS) nincs pl Duual BIOS vagy valamilyen funkció mert a 16 megába ennyit lehet belepréselni. De lehet valamit keverek. Gyors rákeresés ezzel kapcsolatban eredménytelen volt most nekem...
-
viperabácsi
addikt
válasz
Thrawn #14870 üzenetére
Nézd meg az első képet ott mutatja mindkettőnek mind kettőt tudnia kéne '.
Valjuk meg őszintén akkor a hátsó csatinak semmi értelme nem lenne., mivel pcie módban felezi a videókártya csati sebességét.
ez is szerepel a lap leírásában : Az M.2_2 bővítőhely a PCIE x16 hellyel osztozik a sávszélességen.
Ha az M.2_2 bővítőhely PCIE módban fut, akkor a PCIE x16 hely x8-os módban fog működni.1 Az M.2_2 bővítőhely a PCIE x16 hellyel osztozik a sávszélességen.
Gondolom , ha nem tudná mindkét módot értelmetlen lenne ez a mondat. -
Alpi.
addikt
válasz
Thrawn #14342 üzenetére
Kihagytál valamit ! Az is feltétele, hogy külön állítható legyen a magok illetve a pci, ram, stb. bclk-ja. Haswell-nél rakhatsz Te bármilyen órajelgenerátort, be fog állni a cucc, mert együtt mozog minden.
Erre értettem, hogy így működik a Ryzen. A teljesen rendben lévő cikk, ezt pont rosszul írja. -
chros
őstag
válasz
Thrawn #12522 üzenetére
Koszi az infot, bar nem orulok neki
: epp a hetvegen tettem fel a 0.0.0.7-et a Prime b450-plus-ra, s probaltam volna a Fast preset-et (3200CL14) a calculatorban (1.4.1) a Corxar 3000CL15-hoz (v.5.33), de eddig a memtest soran mindig produkal hibat. Igy majd mehetek vegig a Memory tuning guide-on (3200CL16-on ment szepen fesz emeles nelkul).
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Thrawn #11704 üzenetére
Persze ez lesz mert nincs más opció.
Viszont pont Win reinstall is van a láthatáron... Friss BIOS-szal úgy is az lesz a helyzet, hogy nem lesz fent új chipset driver csak az alap ami a windows-al jön. Ezért is fura nekem így AMD-re váltás után ez a nagy chipset hajhászat... Nem vagyok ehhez szokva, hogy mindig ilyen-olyan friss chipsetre kell vadászgatni. Persze másrészt örülök annak, hogy vannak fejlesztések, frissítések. -
Dragon3000
nagyúr
-
chros
őstag
Semmi gond, elolvastam akkor a honlapjan, ezert irtam azt, amit irtam
(#9264) Alcsi69: nekem 2.x8GB v5.32 3000CL15 Hinyx AFR chipes megy gond nelkul 3200CL16-on fesz csokkentessel a fent emlitett DRAM Calculator for Ryzen segitsegevel (Asus Prime b450-plus, 1.0.0.6 Agesa-n).
-
Madmax81
aktív tag
Elvileg ezek a ramok Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CMK16GX4M2B3600C18R
-
subaruwrc
félisten
latest typhoon már jól ismeri a dolgokat, az hogy c18 egy dolog de a 18-19-19-ből kiindulva lehet bdie
csak nem olyan erős bin.én nem bírtam magammal és vettem még egy b-die szettet ( 3200 c15 ) meglátjuk azok majd hogy futnak AIDA benchre
btw közbe 3333-on próbálom stabillá tenni a rendszerem. 3266 prime blend stabil lett
-
Madmax81
aktív tag
Csak azért is 3600Mhz CL 16
-
-
micafighter
nagyúr
Simán elképzelhető hogy csak bug a cpuzben a változó BCLK, vagy csak nem tudja pontosan mérni, hwinfval néztem most egy grafikont IBT max alatt konstans fix hwinfo szerint, cpuz szerint pedig ugrál.
A BCLK az hagyján egyébként, nyilván a BCLK miatt a proci sebesség is ugrál cpuzben, míg hwinfoban szintén konstans.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motoros topic
- Mobil flották
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Formula-1
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest