- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sifre
senior tag
válasz
HypeeeR #23888 üzenetére
Minél melegebb egy processzor, annál több feszültséget kér. Arra gondolok hogy amikor az előző teszt után átforrósodott cpu hirtelen megterheli a vrm-et, a feszültségesés miatt hibázik és lefagy tőle a gép. Az alaplapodnál van olyan LLC beállítás ami teljesen kiküszöböli a feszültségesést és századra pontosan tartja terhelésnél is a beállított értéket, de lehet hogy nincs bekapcsolva.
-
hokuszpk
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
HypeeeR #23881 üzenetére
"Vrm túlmelegedésre tippelek, valószínűleg stresstest után nincs ideje visszahűlni,"
ez meglepne, a Tomahawk vrmjet 125 fokig sikerult elzavarni, azt is csak szintetikus teszttel, de ettol meg egyszersem fagyott meg a gep, hanem elkezdett throttlingolni, hwinfoban a "Thermal Throttling ( PROCHOT EXT ) sor jelzi.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
HypeeeR #23844 üzenetére
hát a fatalityt meg a steel legended én egyből elvetném, az a hűtőborda már az lentebbi kategóriás lapjaikon is leszerepelt.
a taichi jónak néz ki, viszont gondolom nem sokkal olcsóbb mint az 570-es lapok, akkor meg már miért ne azt.
giga meh, nekem inkább azzal van rossz tapasztalatom.amúgy mindenképp X-es deszka kell? van olyan feature ami neked kell és a B450 nem tudja?
-
Devid_81
félisten
válasz
HypeeeR #18135 üzenetére
Egy sima satas 840 EVO-t valtott, de konkretan eg es fold.
Oke hozzateszem ez a felesegem gepe, kb annyit vett eszre, hogy a gepet matol a tetejen kell bekapcsolni es nem az oldalan
De legalabb en megnyugodtam, ha epp valamikor raakad valami lanyos jatekra akkor tud majd vele jatszani ezentul, mert eddig a regi gep arra se volt alkalmas -
törölt tag
válasz
HypeeeR #16212 üzenetére
Nekem ugyanez a lap van, a legfrisebb Biossal. Sajna azzal kezdtem vásárláskor hogy felfrissitettem. 4.2 fölé nemigen ment. Manualba próbáltam de stability teszteken elcsúszott. Ha holnap netán megnyerem azt a procit liciten, amit említettem, azzal talán jobb lesz.
De a ramokbol is jobb lenne Samu B, mert ezek a Micron D-k is szánalmasak. -
Floyd80
addikt
válasz
HypeeeR #16101 üzenetére
Nálam is ilyen persze, talán a topic elején csinált valaki egy tesztet, hogy milyen tüskék okozzák windowsban.
Ha fix 1.3-ra állítom a feszt (3950-tel használom Ryzen Master-rel), akkor windows idle-ben eközött
ugrál az órajel, (2800 amire visszavesz a c-state kb.) pedig nem megy semmi a háttérben, se torrent, semmi ami indokolná. De ez a hőmérsékleten nem látszik annyira az alulfesz miatt, pár fok.Ha normálon, auto-n hagyom a Bios-ban, akkor 2800 és 4200 között ugrál, az már kb. 10 fok ugrás hőmérsékletben, mert küldi rá a 1.4 voltot.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
HypeeeR #16101 üzenetére
Pont olyan hőmérsékleten van, hogy pár fok változásra is pont változik a ventilátor hajtása. Nálam is ez van most a pstate oc miatt, ahogy valami használ egy magot máris emelkedik 5 fokot és utána egyből vissza is esik. Csak tesztelgetem, ahogy nem felejtem el visszateszem alapra, mert úgyis az rx480 a kevés a gépben, így nincs értelme mellette az oc-nak.
-
enemi
senior tag
válasz
HypeeeR #15385 üzenetére
"Q-Fan works better than before, the PC is quieter than ever after running "optimize all". "
"Updated to 4804 as well. Now I can finally use my xmp profile 3600mhz (Kingston HX436C17PB3K2/16) without any bsod. Before that I was only able to use manual settings and 3400mhz max, anything on top of that always gave me a random bsod right after windows start. "
-
korcsi
veterán
válasz
HypeeeR #14655 üzenetére
Akkor nálad alapból megy a Pstate tuning.Vagy nem... tudom.
AMD Ryzen Processor Overclocking User’s Guide PDF 13. oldalÉs mennyi a 4,2-höz tartozó feszültség? (amennyit beállítasz, vagy automatikusan adja neki)
Amd ryzen masterbe állítottam be fix frekvenciát (feszültséget ott meg muszáj) és ez lett:
C state megy (Biosba beállítva az se megy) -
Lukitomi
aktív tag
válasz
HypeeeR #14101 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy auto-ban van-e a procid, de ha igen, akkor próbáld meg csak -0.05V offsettel először, nem mindenkinek megy le egészen -0.1V-ig!
Fix szorzós beállításnál nem kell offsetet használni, mivel amúgy is Te adod meg a feszt a procinak, ott max. LLC-t kell állítani, Nekem az SOC LLC5-ben a ram LLC2-ben van! -
Albigator
őstag
válasz
HypeeeR #14060 üzenetére
Értem.
Így visszanézve, összehasonlítva az értékeket tényleg az jön le nálam, hogy nem valami jól szellőzik a házam és a többi alkatrész nagyon befűt aida alatt:
-Prime95 Blend test 1.5 óra (proci és memória) : all core 4 GHz, CPU Core Voltage 1.285V átlag / 1.325V max, (Vcore 1.370V átlag/ 1.428V max) 64.9/69.6 fok átlag/max
-Aida system stability test (minden) 15 perc : all core 4 GHz, CPU Core Voltage 1.295V átlag / 1.356V max, (Vcore 1.364V átlag/ 1.395V max) 70.6/81 fok átlag/maxA feszültségekhez képest nagyon nagy hőfokokban az eltérés ez látszik.
(#14066) sb
De nem is sok.
-
kivagyoken
csendes tag
-
Albigator
őstag
válasz
HypeeeR #13698 üzenetére
Nem tudom az mitől lehet de
én amiket kikapcsoltam a manuál szorzós tuning esetén 0. lépésben:
-XFR (Core Performance Boost): alapból auton van ugyebár, de az bekapcsoltat takar
-PBO (Precision Boost Overdrive): alapból ki van kapcsolva/auton van nem emlékszek, de 1 kutya: KI van kapcsolva (most legújabb BIOS-al bekapcsolva se csinál semmit nálam)
-Performance Bias: alapból auton van, ami nem tudom mit takar, nem babráltam még egyáltalánÍgy nálam nem boostol fel a proci sehogy se, fix az órajel (de idle visszaveszi az órajelet persze)
Auto beállítások mellett, nekem is meg van a 4.25 GHz, de összes magon -0.1V offsettel 4.1 GHz sincs (4 - 4.05GHz körül van 100%os terhelésnél)
-
Albigator
őstag
válasz
HypeeeR #13695 üzenetére
55 fok az semmi. Idle állapotban ugyebár szinte mindenkinek "ugrál" ezzel sincs gond.
Amúgy ha stabil lenne a 2600X-em 1.4V környékén 4.1 GHz-en (ugyebár nem az, de sztem a lapom is benne van ebben bőven a gagyi LLC-je miatt) akkor se úgy használnám.
Találtam én is olyan új játékot (alacsony hardver igénnyel persze), ahol nem kell sok mag és 4.125-4.2 GHz között mozog az órajel nálam is. Persze itt pont nem fontos az FPS, de azért tetszik ez a látvány. -
Albigator
őstag
válasz
HypeeeR #13681 üzenetére
Az a 1.325V és 4.2 GHz nagyon baráti, még ha CB20 alatt max 80 fok is a CPU (IBT/Prime alatt lenne +pár fok még lehet)
Ilyen terhelést úgy se kap általános felhasználás mellett a procid.
Nekem a 2600X gyári hűtővel fel ment alapbeállítások mellett 90 fok környékére is IBT/Prime alatt.De amit mondasz érdekes:
-2700X max temp 85 C
-2600X max temp 95 CLegalábbis a gyártó szerint. Érdekelne h miért van ilyen különbség a kettő között. (a 2600 és a 2700 is 95 fok lehet max)
-
sfknasty
aktív tag
válasz
HypeeeR #13591 üzenetére
Nekem ugyanezek a g skill ramok vannak a gépben.Az asus aura valóban megzavarja az spd-t és crc errort ír,de a ram működését semmiben sem befolyásolja.Legalábbis ez a saját tapasztalat.Olyannyira,hogy ezeket a Hynix AFR ramokat gond nélkül futtatom 3600mhz-n,akár crc errort ír a typhoon burner,akár rendben találja.Ha az asus aurában kivan kapcsolva az rgb,akkor a ram spd ok.Ha bevan,akkor az spd error,de nálam ram működési problémák nincsenek. Talán ez segít a helyes beállításban..
Állítólag az asus tuf x470 gaming plus az egyik legroszabb x470-es deszka.Hát nekem konkrétan bevállt.Vannak hiányosságai az tény,de ezekjel együtt tudok élni.
-
Albigator
őstag
válasz
HypeeeR #13515 üzenetére
Na zsír, örülök.
Megnézted már Thaiphoon Burnerrel a modulokat? Neked is C die (CJR)?
Lehet megy nálad is 3400-at szorosabb időzítéssel mint a DOCP profil.(igazából nem szorosabb, 16-18-18-36 mind2, de sok érték kisebb, pl trfc 560->445)
Márha akarod babrálni egyáltalán. (nincs sok gyakorlati jelentősége ugyebár)(3200 DOCP vs 3400 manual)
-
-
Albigator
őstag
válasz
HypeeeR #13309 üzenetére
Tegyük azért hozzá, h szépek ezek a feszek, de ez nincs normálisan letesztelve tudtommal.
Ha egy sima CB fagyott, akkor IBT és Prime is fagyna valószínűleg...
Én azért hagytam anno a 4.1 GHz-et, mert hiába ment le az IBT Very High, Maxon elhasaltam.
De lehet csak én vagyok ilyen, h alaposan letesztelem a dolgokat és csak azután használom (persze még ekkor is lehet h bukik az egész egy játékban...)Szerk:
Sorry, látom azóta már emeltél a feszültségen és lemegy a CB... De véleményem attól még hasonló, a CB az "csak" bench-re jó, nem tesztelni, arra ott az IBT és/vagy Prime. -
gbela
senior tag
válasz
HypeeeR #13213 üzenetére
Nem akartam ezzel fárasztani a fórumot, de pár napja biost frissítettem (Asus X470 prime), visszaállítottam mindent frissítés előtti értékekre és még csak biosig sem jutott el a gép (pedig semmi extra nem volt). Elemet ki kellett venni. Aztán észrevettem, hogy az Aura bigyó be van kapcsolva, amit amúgy nem használok, csak az alaplapon van led de azt sem szeretem ha világít....szóval kikapcsoltam, és minden megy tökéletesen....vicc...
-
Albigator
őstag
válasz
HypeeeR #13196 üzenetére
Most h csalódtál a 3000-es G.Skill csili vili Trident-ben már nem akarsz másik félével akkor próbálkozni?
Csak a Kingston?Kipróbálhatod azt ami nekem van persze hiába nincs a QVL listádban. Lehet jó lesz lehet nem.
Amúgy befér, tied 44 mm magas, enyém csak 42.2mm. Ezt olvastam legalábbis.
-
Albigator
őstag
válasz
HypeeeR #13171 üzenetére
Ez a kalkulátor minden értéket megmond majd neked, csak én a DRAM fesz és SOC feszben nem feltétlen bízom. Régebbi verzió nem írt ilyen kicsi értékeket mint most. (1.3.1 vs 1.4.1 DRAM Calculator)
Alt értékekkel meg lehet kisérletezni ha nem működne a beállítás.
De ez is csak irányadó, erre sincs semmi garancia, hogy jól fog muzsikálni. -
Albigator
őstag
válasz
HypeeeR #13158 üzenetére
Hát igen.
De a procidtól és laptól függ h mit fog menni úgyis.
Sztem alaplapod QVL listájáról nézzél vmit ami megy magas órajelen (de azért ne CL19 legyen), az nálad is fog valószínűleg. Meg itt a fórumon is nézz körül hátha van akinek olyan lapja van mint neked és bevált neki vmelyik memória kit. -
válasz
HypeeeR #12665 üzenetére
Ugyan ez van nekem is. Nálam a D.O.C.P az megy viszont a ram MHz ugrál vissza 2133-ig, ha olyan kedve van. Viszont amikor manuálisan állítom be a MHz-t akkor meg kék halál nekem is random... Úgy oldottam meg, hogy néha be indításkor rá nézek aztán amikor nem annyi akkor resetelem. Kicsit bosszantó bug...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bestbuy játékok
- GeForce RTX 5050 VGA-k hármasfogata a Gigabyte elképzelése alapján
- Formula-1
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest