- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Zicokuka #15528 üzenetére
Csak bírjon kb 6 évet amit ígértek de majd meglátjuk mi lesz mert én is így hallottam hogy a vízpumpa tönkre megy és a csövek is.
De ez az első vizem és adok neki egy esélyt
Viszont ha lesz vmi szivárgás miatt rövidzárlat akkor biztos többet nem használok én se.
Vagy ha rövid időn belül tönkre megy a pumpa. -
Viktor77
titán
-
Alpi.
addikt
válasz
Zicokuka #14513 üzenetére
Ezt azért nem mondanám ! Irodai felhasználásnál teljesen fölösleges, más fétisekhez meg kb.csak ez jöhet szóba. Az elmúlt pár évben szinte kizárólag Rog lapokkal csináltak bármilyen, értékelhető xoc-s eredményt. Intelnél 80%, Amd-vel 100% kb. Nem a csomagolás miatt !
It nem a Rog Tuf Gamer, stb. lapokra gondolok. Lassan oda jutunk, hogy lesz olyan Asus lap is, amire nincs ráírva a ROG. Amelyik Rog lapokra én gondolok, azoknak a nevében nem szerepel ez a megnevezés. -
-
csiga8
senior tag
válasz
Zicokuka #14210 üzenetére
Szerintem sem jótékonysági egylet az AMD (sem).
Az igaz, hogy a piac most kell neki, mint egy falat kenyér, de azért olcsó János sem lesz.
Másrészt meg az AMD-ben az olcsóbbság terén - a fentiek ellenére - sokkal jobban bízom, mint a magyar kereskedőkben. Itthon pár hónapig biztos, hogy sokkal drágább lesz. A magyar kereskedőket ismerve nagyjából 1 db CPU, vagy 1 db VGA eladása utáni hasznából akar külföldön nyaralni. Ok, kicsit cinikus, de valahol igaz...
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
Zicokuka #14080 üzenetére
Mit jelent az ezek az AIO játékvizek?
Mert most egy 1 konkrét hűtőről van szó, ami a 10k körüli sima léghűtők szintjét sem mindig hozza.
Játékvíz név nem véletlenül ragadt ezekre, mert az ilyen csak akkor ér valamit, ha tényleg hely probléma van, amúgy egy sima légkavaró leveri. A top léghűtők meg nagyon messze vannak ettől. De azok nyilván drágábbak is. -
ScomComputer
veterán
válasz
Zicokuka #13865 üzenetére
Ez igaz az új bios(új agesa) jól el...a, a dolgokat,tedd vissza az előzőt az msi flash tool-al.....,csak ezzel lehet downgradelni...sajnos..
-
korcsi
veterán
válasz
Zicokuka #13787 üzenetére
Én is ezt mondom! Az iránytól függetlenül az eltérésre akartam rávilágítani.
Van ilyen teszt is:
4GHz CPU Battle: AMD 2nd-Gen Ryzen vs. Intel 8th-Gen Core
Instructions Per Cycle Shootouttrfc 419.2 clk az körülbelül pont 262ns, 3200MHz-en 0,625ns az óra ütem.
-
Albigator
őstag
válasz
Zicokuka #13476 üzenetére
Nálam meg a 2600X 4.1 GHz ~1.4V-al (+0.2125V offsettel) semilyen LLC-vel sem stabil...
Akinek kevés fesz kell az örüljön más meg szerencsétlenebb volt sajnos és gyengébb procit kapott ez van el kell fogadni... Ezért relatív dolog az h az "sok".
De nekem ebben még benne van a lapom is, gyér LLC-re gyanakszok.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz
Zicokuka #13412 üzenetére
Ezt most miért?
Teszteltem cb20 egy lefutáshoz szükséges feszültséget az órajel függvényében, idő hiányában eddig jutottam, de ez is elég látványos, a fogyasztás a hwinfo "CPU Core Power (SVI2 TFN)" futás alatti átlag értéke:
Ezért kérdeztem Tomoty-t, mert ha felad egy kicsit az igényekből és beáldoz 5%-ot akkor már akár jelentősen élhetőbb feszültség szinten lehet stabilizálni a rendszert.
-
Tomoty
senior tag
válasz
Zicokuka #13350 üzenetére
Hát igen. Csak úgy repkednek net szerte a szuper tuning példányok.
Vásárlást megelőzően utánanéztem a kiszemelt 2600x-nek, és pl a tomshardware.com-on teszteléskor simán 4.2GHz-t értek el 1.39V-on default LLC-vel,
a guru3d-n meg 1.425-ön elérték az 4.3GHz-et stabilan (hmmmmmm. Érdekes)
Én ezek után kicsit elkedvtelenedtem, amikor a 4.2GHz csak 1.4V-on jött össze LLC High beállítással. -
-
Tomoty
senior tag
válasz
Zicokuka #13330 üzenetére
Mit jelent kb az alacsony fesz 4.2GHz-nél?
Nekem CB20 alatt 4.2 1.3875v-nál volt meg, ennél az ITB tesztnél High beállításnál kb a negyedik körnél megfagyott.
ITB teszt 4.2 1.4V-nál stabil. Csak itt rendesen izzad minden.Megy is vissza minden alapra, elég volt ez a kb 1 óra tuningolgatás.
Rendesen "fosztam", amikor 1-1 pillanatra a VRM belekarcolt a 120 fokba, a CPU meg majdnem a 80-ba
Nem nyúzom tovább, ahogy teszteltem nekem bőven elég a boost. -
Albigator
őstag
válasz
Zicokuka #13306 üzenetére
Mivel nem állandó ezért nem olyan vészes. All core tuningnál 1.4V fölé ezért nem is ajánlott menni.
Még anno a régi BIOS-nál mikor előfordultak 1.53V-os értékek, de akkor is az átlag:
-extrém terhelésnél (IBT, Prime) 1.31-1.36V
-game alatt 1.36VMost új BIOS, -0.1V offset, átlag:
-extrém terhelésnél (IBT, Prime) 1.24-1.29V
-game alatt 1.32-1.33VÉn se "hajtom" 4.2 GHz-en, magától megy föl olykor annyira PBO nélkül is.
Mivel manuálisan, szorzós tuninggal nem tudom elérni a 4.1 GHz-et, így maradok auto beállítások mellett.
Az all core 4 GHz is lehetne alternatíva persze, de én jobb szeretem h gamekben 4.1 GHz-es értéket látok általában, hiába nem sokat számít de hát akkor is.+így legalább visszaveszi a feszt IDLE és gyenge terhelés esetén is, így összeségében az átlag fesz kevesebb marad bőven (~0.8-0.9V)
Szerk: Előkerestem egy régi képet a feszekkel kapcsolatban:
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Zicokuka #13128 üzenetére
Nem műhely titok, sajnos tény,hogy az X-sosem volt garancia a magasabb órajelekre.
1.43-44 körül megvan a 4.2Ghz,de már annyira elmelegedett a Windale-el régen,hogy ki sem lett tesztelve rendesen, a gyenge perf/fogy mutatójáról meg ne is essen szó...most neki lehetne rugaszkodni,de nem hiszem hogy megérne +kb 20Watt többlet fogyasztást az a +100Mhz
1.4 mellett is IBT alatt 155Watt a vége... -
Albigator
őstag
válasz
Zicokuka #13128 üzenetére
Pedig vagyunk egy páran így még hidd el. AlienApollo is írta h neki sincs meg (legalábbis normális keretek között) a 4.1 GHz akárcsak nekem...
-
Albigator
őstag
válasz
Zicokuka #13090 üzenetére
Ja persze meg lehet az a +100MHz sokkal több + fesszel és hőtermeléssel de az már nem éri meg...
Én eddig 3266 MHz-en használtam a memóriákat régebbi rzenens DRAM calc kalkulált értékeivel (3400 is ment de az már fesz emeléssel, még lazább időzítéssel) de most h új a BIOS, AGESA 0070-el és a DRAM calc is sokkal frissebb próbálkozok megint mert jóval szorosabb időzítéseket ad most ki CJR moduljaimra, ráadásul fesz emelés nélkül.
Nem sokára jönnek beszámolók. -
Albigator
őstag
válasz
Zicokuka #12873 üzenetére
Persze, h ajánlott minden CPU-ra normális hűtő, a gyári még most sem az igazi, de sokkal jobb mint az Intelnél, már ha ott adnak egyáltalán (pl úgy tudom K-s procihoz nem szoktak)
De ez a kép volt a téma/vita indító. (nem is az AMD publikálta a képet)
Az h alapból tudnia kéne ezt a teljesítményt egy procinak. Ezt próbáltam cáfolni. Mert az az én szemszögem, h az alapból azt jelenti, hogy gyári hűtővel, mindegy milyen lapban (B350/B450/X370/X470) default értékeken kéne ezt hozza. -
válasz
Zicokuka #12714 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy amiért cseréltem azt megkaptam. Lett wifi, +8gb ram, a kövi ryzen menni fog benne, 0ft ráköltéssel. Játékban meg kb semmi különbséget nem veszek észre, benchmarkolva pubg-t a min fps közt volt különbség, avg fps-ben kb 1fps volt, mivel a gsync miatt 140-re van lockolva.
-
-
Albigator
őstag
válasz
Zicokuka #12336 üzenetére
Igen sok egy kicsit, de ez csak pillanatnyi fesz, nem állandó. Így elvileg nincs gond belőle.
Viszont ha tuningolsz akkor nem ajánlott 1.4 V fix fesz fölé tartósan, mindennapi használatra.A gyári hűtővel voltak drasztikus hőfokok is stress tesztek (IBT, Prime95) alatt ilyen 90 fok fölé is felment, pedig akkor a PBO be se volt kapcsolva.
Mugen 5 hűtővel pedig PBO mellett is sokkal kellemesebb lett a hőmérséklet a tesztek alatt, kb 70-72 fok volt max.
Most pedig -0.1 V offsettel még minusz pár fok. -
Albigator
őstag
válasz
Zicokuka #12331 üzenetére
Nekem 2600X-el alapon (XFR+PBO) a régebbi Biossal 1.53 V is volt a fesz.... Most végre, hogy működik az offset normálisan, -0.1V-al kevesebb (eddig nem tudtam ennyit beállítani).
(#12332) Chalez
Hwinfo64 jó.
+ Ha normálisan bootol a géped, win 10 leállítás és bekapcsolás utána akkor nincs gond.
Ha nem, akkor winen belül a gyors rendszerindítást kapcsold ki. -
Tubica
senior tag
válasz
Zicokuka #12157 üzenetére
Az elem szèle már csaknem elkopott, annyiszor szedtem ki. Most megpròbálom, hogy visszarakom azt a BIOS-t, amivel kapom, hátha eltűnik az a beállìtás, majd fel a HD bios, amivel eddig minden rendben volt
A processzor bármelyik beállításához nyùlok, megfagy a rendszer... De ha mindent betrszek, ahogy règen, kivève a processzort (tehát ram fesz/sebessèg, boot opciòk, ventilátor beállìtás) akkor hibátlan a rendszer, ès cinebench 15 alatt 3.8ghz, 1,2v-ig huzza magát, 1250-es ponttal (bios előtti beállìtás 1405-volt)
Üdv. Tubica
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Zicokuka #12097 üzenetére
Az nem rossz érték, nekem a Brocken2-vel húzva 75 fok körül járt stressz teszt alatt emlékeim szerint és ott már neki is van hangja.
Vagyis kézi venti vezérléssel azonos hőfok mellett halkabbra lehet kihozni a vízhűtéssel. A szivattyúnak van valami hallható hangja, mikor csak netezel? A Brocken ventije gyakorlatilag hangtalan netezés alatt.Albigator: Oh!
-
fcbarca
őstag
válasz
Zicokuka #12066 üzenetére
Auto-n se ment normálisan, alapbeállításokon pedig megcsak bootlni se akar. Probaltam az msi bios tuningjat, felhuzta 3850-re,azzal mar bootolt, de kekhalalozott, ujraindulgat. Itt már csak proci és ram lehet, sztem a legvaloszinubb a proci. Holnap elmegyek szervizbe, megpróbálok keriteni egy masik procit, azzal is igy viselkedik e. A ram amúgy patriot Viper 4 3200 2x8 ghz
-
Albigator
őstag
válasz
Zicokuka #12015 üzenetére
Ha MSI deszkád van ne is hasonlísd az enyémhez a feszeket.
De én is úgy érzem még most is elmaradok a nagy átlagtól új BIOS ide vagy oda, hiába van viszonylag jó hűtőm (Scythe Mugen 5 Rev B) és a házam szellőzésén is javítottam szóval az se olyan szar mint volt alapból.
A szilícium lottón tuti nem én nyertem, valamint az alaplapom se volt talán a legjobb választás. Kíváncsi vagyok mit prodokulná ez a deszka később egy 8/16-os 3600X-el... Mert a 12/24-es 3700X-et tuti nem raknám már bele.(Bár lehet az is igaz nem ártana újra kenni a procit, mert az eddigi első pasztázásom nem sikerült olyan jól a gyári "ragaccsal"
-
-
-
törölt tag
válasz
Zicokuka #11709 üzenetére
Nálam 1.33V kell 4.0 GHz-hez, miközben a MB VID már 1.4V fölött jár, sajna elég nagy a Vdroop és gyenge a chip is... Vissza is vettem, mert idle így 1.4V körül ment.
3.92 GHz hez elég 1.21V, szóval maradt is annyin.
80 Mhz nekem nem ér +100 mV-ot.
Melegedésről annyit, hogy Dark Rock 4 van rajta, játékok alatt többnyire 55-60C, de néha felugrik 66-ra majd utána vissza. Mondjuk ilyenkor a VGA elég szépen melegít.
Prime95 small fft 70C körül megy. Ami érdekes, hogy 70C proci mellett is szinte "hideg" a borda, lehet nekem sem egyenes az alja, bár annyira nem meleg, hogy érdekeljen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest