- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #24074 üzenetére
ott nyilván tovább fog menni stabilan
TeeBee73
ahogy régen volt a mondás:
szegény ember léggel hűt..a klíma is lég ((( : de még nem kaccsotam' be idén, szóval egyelőre az nem hűt, majd amikor hűt minden még alacsonyabb hőmérsékletű lesz, az biztos - extraként mi meg nem pusztulunk meg itthon -
cpuz-vel csekkold a magokat, biztos nem all core 4,2-re boostol
kb reális az a pontszám, nálam 3600 4,3-on 3844-et dob -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #24056 üzenetére
Úgy néz ki, hogy 3200 a kopp, 16-18-18-18-36-on.. Megpróbáltam CL14-ben, elszállt.. Ennyit tud ezzel a procival, hiába próbáltam a linkelt tutorial alapján lazítani, számolni, felülírni azt amit a calc számol, megpróbáltam full autón is, úgy, hogy csak az időzítéseket állítom be, és adtam neki 1.4V-t, 1.1-et a soc-nak, akkor is elszáll.. RB lefut, viszont a blend memóriatesztje alatt már elszáll..
Ezzel a procival ennyi.. A 8GB-s HyperX modulok mentek Blend stabilan 3466-ot, de az Samsung B-die..
Ha minden igaz, csütörtökön kipróbáljuk, hogy mit mennek egy 3600 mellett..
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #24052 üzenetére
2700-ed van, sztem ez is bőven szép tőle
mi változik hogy 3200-n vagy 3533-on gyilkolod a ramot?
nálam 4g-n a 3600 463-at dob, 4,1-et nem mértem, 4,2-n 487, 4,3-on 498, 100mhz kb +10pont, 4,1-en 473-5 lehet
reális az a 10-12% ipc előny amit tesztekben láttam, na majd a következő gen remélem rádob még ennyit -
GIORGIONE76
őstag
válasz
hackeeeee #24031 üzenetére
jaja, arra,
mondom, csak a subtimingokat és az ellenállíásadatokat, meg a feszt nyerd ki belőle,
a timingokra meg ... hát ... találj ki valamit, a tippek alapján amit linkeltem
az XMP természetesen ne legyen enableden hanem mindet kézzel, mehet a memória training is, akkor gyorsan kiköpi ha nem jó, egyedül még a frekit kell kézzel beírni -
GIORGIONE76
őstag
válasz
hackeeeee #24026 üzenetére
ha hazaértem átlököm az én g.skilles profilomat, de legjobb tényleg úgy ahogy írtam, dram calc, beírod a feszeket, az ellenállíásokat és a subtimingokat, GDM On BGS swap alt On többi off, 20-20-20-20, a trfc-t 480-tól visszafelé kitesztelni (egyszer úgyis eldobja
)
a főbb timingokat meg úgymond "hasraütésre",
de amúgy EZ alapján szoktam számolgatni -
Speed®
titán
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
hackeeeee #24023 üzenetére
szerintem a dram calc-al nyerj ki subtimingokat, meg impedanciát, feszt stb, a timingokat meg kézzel, de szerintem ne keverj páros és páratlant, állítólag az nem annyira nyerő, az eredmények nem rosszak, de nem is jók, úgyhogy valami nem klappol, pl a trfc minimumát is teszteld ki, azzal a ramkittel mindnek 50e felett kellene lenni ha jó a beállítás
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23924 üzenetére
vagy pont fordítva, prime alatt órákig lehet stabil, játék alatt meg rottyol' ( :
primenál a blend azért jó, mert teszteli a ramot és cpu-t is, de nem magában kell nézni, chrome érzékeny instabil cpu-ra és ram-ra is, amennyi tabot nem szégyell a kedves user, 20-30 akár több, így rendszer szinten megvan a teszt - ram defektet negyed órán belül általában kidobja -
ezzel a módszerrel ha fél órán át stabil a blend, nagy eséllyel máshol sem lesz gond
handbrake is elég durván eszi a cpu-t, ingyenes, meg kell küldeni egy kis hc konvertálással
illetve mint legutóbb megtudtam érdemes megnézni a cb eredményeket kicsivel nagyobb feszen is, ha stabil is mindenhol a cpu, kraftot akkor is tud veszteni túl alacsony fesz miatt, h mért az passz, de tud -
Gyuri27
félisten
-
-
GIORGIONE76
őstag
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23808 üzenetére
cpu nálam is marad, lapot cserélem meg nem is ( : 1440p-n droppolt be az 1600af, de az a game hírhedten rosszul optimalizált, többi játékhoz elég volt az is, smt nélkül is, multival meg nem élek
szívfájdalom nélkül vennék 3900x mellé b450-et ( : de a mortarba 3950-et is beleraknám -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23783 üzenetére
a hűtés a bajos ott, nem a vrm
alaplapos topikban nemrég láttam egy szép lesült vrm-es lapot, megy az, csak kérdés meddig/milyen áronGyuri27
ezért nem is erőltettem, 3600 se érdekel, 3000 1,2v, langyostól is alig több ram bench mellett, játékoknál odafagy az ujjam ( :
tudtad, de nem sejtetted ((( :
most épp a következő designon filózom, engem is meglepett :d - annyira nem ( : - -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23778 üzenetére
nincs értelme afölé menni sztem sem, sőt addig sem
ez kifejezetten akkor előnyös ha valaki pbo-t/hc tuningot akar, egyébként tényleg elég ezekhez egy 20e ft-os lap is manual oc-hez, csak legyen a vrm-en hűtés, meg ne echte nyomorék legyen a vrm - van azért olyan is -
nyilván ha folyamatos meló van akkor érdemes minél erősebb/jobb hűtésű vrm-mel ellátott lapot venni, 24/7-re renderre azért nem fognám be a lapomat 2700-nél már, 3600@4g@1,2v-on nem félteném úgy sem -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23776 üzenetére
dehogy nincs értelme, tomahawk max 570-ekkel vetekszik, gyakorlatilag a pcie4 x16-ban marad el -nem lesz vga még pár évig aminek nem elég a 3.0 -, és a pcie4 x4 jobb, de az meg csak hc melónál lesz előnyös - ráadásul durván fűtenek az olyan nvme ssd-k -, mortar micro valamivel szerényebb, de az is nagyon jó - sajnos nálam azért esett ki, mert első helyre tették az x16-ot -
itx-ben nem tudom, fizikailag necces kivitelezni a vrm hűtését, talán a strix 570 itx 80-90-ért már jó ( : és egy brutál top flow hűtés aki ráfér a lapra, de minden itx-nél ajánlott -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23763 üzenetére
x570-en akkor gondolkozz ha kell pcie4 ssd, egyébként még mindig msi b450 max tomahawk, microban mortar, 3xxx topikban épp erről van szó ( : de találsz kismillió' yt tesztet, ezekbe nyugodtan mehet 3900x is később
illetve az asus csúcs strix sem rossz, de az már 50e+ kategória
gyengébb vrm-es lapoknak jobban fekszik az all core tuning, de ésszel kell csinálni
másik topikban van mérés mit csinál a pbo a feszekkel/magokkal, abból is látszik nem szabad túlzásba vinni a feszt all core tuningnál
de topflow hűtővel még az én 20e ft-os lapomban sem félnék 2700-nál all core 4g-től hosszabb távon sem - de nem használnám úgy, az már gyilkolja a vrm-et - -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #23767 üzenetére
Következő érdekesség.
Ha PBO-t auto helyett enabled-re teszem, onnantól nincs offset, hiába írok be bármit is, nem vonja le, viszont allcore-ban alapból 4050-re boost-ol, 3900 helyett, ami azért annyira nem rossz..
Cserébe allcore-ban eléggé meleg, EDC-t ellöki 170A fölé.
és a cpu package elmegy 170W-ig.. OMG
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
hackeeeee #23763 üzenetére
nem is érdemes most váltani, ha vga-d pariban van vele akkor pláne, én majd egy valós 50-60%ért fogok csak, és remélem még a lap is belefér a 4xxx-es sorozatba, akkor már azt mondanám tényleg tuti vétel volt, nyáron lesz 2 éves, ha 3-4 évig húzza majd egy nextgen procival akkor szinte ingyen volt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
hackeeeee #23754 üzenetére
Nu, rápróbáltam, 1.34V-n sem megy a 4.2, ahhoz képest, hogy 1.21V-n megy a 4G, és 1.29V-n a 4.1... Szóval, ez van.
Többet nem adok neki, mert felesleges.
És, 1.34V körül a 4150 sem megy.. Szóval a 4.1 a teteje, úgy, hogy 1.3V alatt legyen.
Ez ennyit tud, lehet, hogy PBO-val jobb lenne, nem tudom..
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23724 üzenetére
úgy látszik a lap defult pörgetésén, az én eredményeim közelebb vannak a valósághoz
játékra egyébként jobb is a 3600, munkára még a 2700, de az sem mindig
2700x-et azért sajnáltam h kimaradt, de már nem sajnálom ( :azt igen h még erős feláras a 3700/3800TeeBee73
stresszt addig tolod amíg akarod, lehet lemegy 5 órát és játék alatt elhasal ( :
részemről nyomok 10-20 perc blendet csillió nyitott chrome tabbal, aztán játék és hadd szóljon -
Blaustein
lelkes újonc
válasz
hackeeeee #23722 üzenetére
Szia hackeeee ! Nagyon régen kb 1 éve , sokat olvastam 6700k fórumban a hozzászólásaidat.Nagyon hasznosak voltak.De ugyan úgy a vizhűtés topikban is ! Most hogy egy év után újra hardver közelbe kerültem(család alapítás miatt)
Külön örülök hogy itt is látlak , annak meg kifejezetten hogy egy Asrock lapot bűvölszMivel nagyjából ugyan az a build , ha kész a vízem kereshetlek ? Nyilván az eredményeket itt is megossztanánk !!
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23722 üzenetére
a 3600 a 2600-nál is _sokkal_ kevesebbet eszik load
mondom szépek ezek a sw-es mérések, de:
1600af@3,7-en 1,15v körül evett smt nélkül konnektorból 120w körül, a 3600 4,2-n smt-vel eszik annyit 1,27v körül
1600af@4g 1,27v körül már 150-160w - talán ez is smt nélküli érték, most passz -
3600 smt nélkül zömében 100w alatt, smt dob rá 15-20w-ot
prime blend alatti mérések
a többletfogyasztást nyilván nem a többi komponens okozza - kivéve a vrm-et, de az nem fog 20-30w-okat enni mert leolvadna az én lapomon ( : - mikor a gép blenden kívül semmit nem csinál
ezt nyilván kipörgeti az itx is
eladod a 2700-et, veszel 3600-ot, problem solved -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23720 üzenetére
itx lapod van, lehet azért, nyilván nem megabrutál vrm van rajta, még a strixben sem lennék biztos h maxon kipörgeti a boostot az itx verzió
nem kell feltétlen x-es, a tomahawk az elég ütős, van is egy teszt ahol 3900 v 3950x teszt volt talán tájcsi' x570 lappal, kb fej-fej mellett pörgeti mindkét lap a cpu-t, csak a tájcsi' egy "picivel" drágább
tomahawk max 40e ft, az annyira nem vészes, annyiba kerül a te itx lapod is, ..de atx , microból a mortar max van ami biztos jó, szintén 40e környéke
átnyálaztam párszor melyik b450 itx lenne a legjobb, gb-re sok köpködést láttam, a tied so-so, legjobb az msi gaming - nem lehet kapni -, és a strix - 60e ( : -
és ugye - számomra - értelmes itx házikót sem találtam, úh. lefújtam az egészet, szépek-aranyosak ezek ahogy mondod, de sok velük a nyűg, főleg ha az ember "oda akar pörkölni" a cpu-nak, nem arra valók, ekkora kis alpterületre nem lehet mindent bezsúfolni "büntetés nélkül" -
Sifre
senior tag
válasz
hackeeeee #23715 üzenetére
A boost alaplapfüggő is, én be tudtam állítani hogy kevésbé CPU igényes játékoknál all core 4,3GHz környékére boostoljon 1,4V mellett. De CR20 4GHz környékén ment, CPU terhelősebb játékok 4,1-4,2 körül. A fogyasztást és melegedést inkább hagyjuk, de egy X52 le tudta hűteni. 🙂
-
-
Speed®
titán
válasz
hackeeeee #23685 üzenetére
Nálam akkora bukta volt a 2700X, hogy azóta is felsírok hajnalban néha
Default 1.4V mellett 3.7Gre állt be allcore terheléssel, manual meg 4G/1.2V stabilan ment..azóta sem fogtam fel, hogy wtf. Szerencsére kolléga átvette, nála PBO-125mV offsettel érdemi ugrás volt az 1700ról, amit allcore 3.7Gn hajtott. 4.2-4.35G ugrál játékokban, IPCben van annyival gyorsabb, hogy neki megérte.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
hackeeeee #23564 üzenetére
valószínűleg, vagyis inkább tuzi a fesz adatokból számol, annak pontosságától függhet a leadott teljesítmény, anno Buildzoid kimérte bevezetékelve (talán x470-en) a fesz adatokat, a soc és a cpu voltage is 1-2! századdal tért csak el a hwinfo-ban, tehát mondhatni az pontos, tehát ilyen alapon akár a "falból" mértet is megkérdőjelezhetnénk, mert ilyen szűk fesz sávon belül annak is lehet pontatlansága, nemdebár?!
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23562 üzenetére
az oké, az nem oké hogy a sw szerinti 90w a gyakorlatban mondjuk 120-130 -és ha nem is a cpu eszik annyit hanem alaplapi komponenst ránt magával az a cpu szerves fogyasztsa, max hűthetőség szemponjából nem mindegy cpu-t tekintve -
1600-ot már nem akarom visszarakni, majd a 3600-tal játszom kicsit, nézve a cb értéket is, sw-es mérést és a trms mérőt
benc is tud csalóka lenne, prime+furmark tud kevesebb összefogyasztást produkálni mint egy valós gpu/cpu-t együttesen zabáló játék
handbraken is meglepődtem, hogy az annyit bezabál mint a blend -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23560 üzenetére
hw-es teljes gépet mondtál, amin már nem tudok elmenni mi volt benne és mi nem ( : abból nem lehet visszaszámolni hogy x-y-z feszen/órajellel frekin mennyire lehet valós a sw-es mérés cpu-ra, ha maga a gép idle megvan és a max terheléses load vga nélkül, abból már lehet valami érdemit számolni
valószínűleg nem véletlen karcsú egy 2600-ra sem a gyári hűtője all core 4 körül, 60-70w-ot simán lehűt az a borda, vannak vga-k hogy sokkal nyomibb/kisebb bordát kapnak és lehűtenek 60-80w-os terhelést ha hangosan is teszik, de egy 2600 smt nélkül is 4g-n nagyon nem 60-80w-ot eszik full load
nálam tdp limit nincs bios-ban, legalábbis nem láttam, viszont azt láttam sokaknál ha túl kicsi a fesz, és akár stabil játék/bench alatt, cb esetenként jóval kisebb pontszámot dob mint emeltebb feszen
ezt még nem próbáltam, nem is tudom ilyenkor mi történik pontosan a cpu-val, ha látszatra megvan az órajel és az elegendő fesz. is mellé, de mégis csökken a teljesjtmény, lehet sw-ek is ezért mérnek néha furcsákat - legalábbis nekem furcsákat -
szóval nem b@szogatni akarlak, de azok a számok amit mondasz nálam konnektoros direkt cpu-t célzó mérésekkel nagyon nem esnek egybe - amikből nyilván csak következtetni lehet - , direkt cpu mérésre még nem vettem rá magam, lehet elég csak a cpu ágat megcsapolni hozzá -
GIORGIONE76
őstag
válasz
hackeeeee #23549 üzenetére
szerintem csak a nonXnél válik be ez az allcore dolog, de ott mindnél 3.8-4.0 között van egy határ ahonnan felfelé már csak 2-3 fpst hoz 100Mhz-nként,
Xnél nem törekednék erre, máshogy fognám visszaszerk: nekem is van egy vvadiúj fogyasztásmérőm, 3 hónap után elő is került, de hibás lehet :D csak újraindulgat a mode gombra, hát nem mostanában fogom visszaküldeni
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hackeeeee #23516 üzenetére
anno mar az 1700 -nal eszrevettem -- de talan irtam is a topikjaban --, hogy neha egy elbaltazott 3.8 de meg a 3.9 is kevesebb pontot ad cinebenchben es az ibt max is ( foleg az elso kor ) tovabb malmozik, mint egy jol belott 3.7. Az 1700 -as procim most is 3.7 -en megy, kiteszteltem stabil 3.9 -re, de egyszeruen nem eri meg, elszall a vrm hofok, a fogyasztas, porog a procihuto ezerrel es ennek ellenere meg neha lassabb a john alatt is
-
b3Ro
senior tag
válasz
hackeeeee #23514 üzenetére
Megneztem The Divison 2-ben es Shadow of the Tomb Raider-ben. Hasonlo az eredmeny. Ha van igeny ra, akkor csinalok egy olyan videot, ahol tobb jatek van.
hokuszpk: ez nekem is feltunt, es ezert tobbszor is lemertem, szinte lehetetlen atlagolni, mert mindig ugral a frekvencia.
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23492 üzenetére
vannak még erős vrm-mel lapok, asus strix-ek sem tűnnek rossznak
papíron az én 20e ft-os lapom is tudja a 3950-et ( : valószínűleg gyakorlatban is menne, csak alacsonyabb órajeleken mint erősebb/jobban hűtött vrm-es lapnál
ithoni/kinti vélemények alapján a difi az lesz, h defaulton meddig boos-tol - elvileg figyeli a vrm hőmérsékletet is -, illetve all core oc-t meddig tud megsülés nélkül -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23486 üzenetére
és ezeket mivel méred? az én 2700-esem a maga visszafogott all core 3,7ghz-én megevett konnektorból 150w-ot hozzá képest alacsony feszen blend alatt és smt nélkül, meg se mertem nézni 4g-n magas feszen mit eszik, 200-ba biztos belecsapott volna
nem b450 függvénye h mennyi fogyasztást tolerál a vrm, hanem vrm függvénye ( : itx lapban nem erőltetném ha játékon kívül van komolyabb terhelés is, minap azért láttam h egy laza kis br->mkv konvertálás h alá tud fűteni a cpu-nak, és még a vga is besegített neki -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23053 üzenetére
szegény emberrel léggel hűt ( : akkor is drága :d elgondolkoztam vizen, aztán jobban utána olvasgatva azt láttam kb hangosabb mint egy combosabb léghűtés, így már annyira nem volt vonzó, itx házban nyilván számít a méret is
Televan
nálam is ugyanez, 2700 mellett 3200-n ment, 3400 már elhasalt, 2600 mellett 3000-ig megy a 32gb ram, nem tudtam h mennyiség függvénye is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Mini-ITX
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hobby rádiós topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Hegesztés topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest