- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Csupingo #28508 üzenetére
az ac ocval kiiktatod a proci korlatozasait.
a lap vrmnek elvileg van egy maximuma, amit ki tud szolgalni ; arra a szerencsetlen B350 Tomahawkra a 4 fazisaval is mindenki aszonta, hogy ennyit nemtudhat. Osztan nem 1x kergettem 175W fölé. Valahol van egy screenshotom, ahol 124 fokot ir a vrmre. De nem az volt a csucs, hanem a 125 ; csak ott már tényleg lekapcsolt a cucc** jah pont ezaz a 124 -es itt felettunk. alulrol a negyedik sor. "system". na akkortajt ott hozta a hwinfo a vrm homersekletet.
-
-
Enigma1945
őstag
válasz
Csupingo #28505 üzenetére
Úgy magyaráztad el hogy én is megértsem
Ritka az ilyen 😁
Én a legelső indításkor már fixen beindítottam a hűtőt
1900 rpm-en megy, szóval nem nagy cucc, hangja sincs
Egyenlőre most jutottam el oda hogy a retro gépen eindows tudjak kreálni usb-re.
Ha bejutottam a windowsba lennének még kérdéseim
Köszönöm szépen srácok örülök hogy ilyen jó közössége van ennek a topiknak -
heavygrip
senior tag
válasz
Csupingo #28475 üzenetére
Amikor elérte a 70 fokot akkor a CPU z stressz tesztet nyomtam 10-15 percig.
A Cinebench többszálas tesztje alatt felment 80 ra.
Amikor csak egy magot tesztelt be ált 50 re. Gondolom egy olyan játék esetében ahol nem terhelődik minden mag extrémen ott se lesz 50 nél több. -
heavygrip
senior tag
-
d.véderjoe
tag
válasz
Csupingo #28404 üzenetére
Ott is annyi...
Feltekertem a ventiket, de így meg durva hangos lett.
(Előzmény: CM120 kompakt vízhűtés volt a procin, a gyerekem szólt hogy zörög, cicereg. Ok. Kib...sztam a CoolerMaster-t, így került vissza a gyári. Egy nagy hibát viszont elkövettem, előtte meg se néztem mennyi a proci hőmérséklete a vizes cuccal...) -
CirrMee
addikt
válasz
Csupingo #28387 üzenetére
Nem jól érted. Nem javasolja, de ha ott van a CPU support oldalon, akkor menni fog. Grafkártya csere miatt én is tegnap húztam be a 4.80 -as verziót a B450 Pro4 alá (2600X itt is), hogy tudjam engedélyezni a Resizable Bar -t, ugyanilyen szöveg van ott is.
Amúgy ha jól értem, valami vicces okból nincs is ott a 2600X az A320M-HDV lap által támogatott listán - a sima 2600 modellek ott vannak a CPU support oldalon, a 2600X viszont hiányzik. Eléggé foghíjas a lista, pl a 2700X sincs ott a támogatott listán.
-
kanyoci
csendes tag
válasz
Csupingo #28384 üzenetére
Részben használt alkatrészekből van összerakva, az alaplap volt új. Átkerült egyik házból másikba, de az átépítés előtt nem volt rajta stresszteszt futtatva, illetve ekkor kapta meg a 1660-at, elvileg a 1050-el ment minden. Egyedül a RAM beállításait írtam át, 2933Mhz és 1,35V-ra (ez az ajánlás a laphoz), de más frekvenciákon is csinálja. A procit is kivettem, újra visszaraktam, hátha elmozdult.
-
F.B.I.
veterán
válasz
Csupingo #28329 üzenetére
A legutolsó, legfrissebb:
TUF GAMING B450M-PLUS II BIOS 4010Version 401015.83 MB2023/03/21
Van manual az offsetnél fentebb láthatod az auto felirat helyére kell írni, amit szeretnél, utána menté és újraindítás után írja ki, hogy mennyi lett az annyi. A gyári alap fesz 1.0V, innen tolja az offset. -
Puma K
nagyúr
válasz
Csupingo #28191 üzenetére
Engem is meglepett mikor x éve már annak, ismerős kérése alapján az akkori viszonyoknak megfelelően az első 2600-zal szerelt gépet összeraktam és teszteltem.
Ezt a mostani gépet úgy szerettem volna finomhangolni mintha magamnak csináltam volna. De inkább a CPU feszültség-órajel finomhangolásán kívül inkább a ventilátorprofillal variáltam és a VGA-t is hagytam alapon és csak egy egyedi ventilátorprofilt kapott.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Csupingo #28188 üzenetére
A gyári van rajta amivel adták a 2600-at.
A mellékelt tesztnél használt ventilátorprofilt én állítottam be miután a Win telepítéssel, driverek felrakásával és Win frissítésével megvoltam és kicsit nyúztam a gépet.
A hozzászólásom után finomítottam a ventilátorok profilján.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Csupingo #28169 üzenetére
Most vagy erre a típusra írták redditen vagy egy másik B450-es alaplapra már nem emlékszem. De így lehetne teljesen kizárni az alaplapi hibát ha még így is bekapcsolna.
Tehát mennie kéne akkor is és ugyanúgy mint a BIOS frissítésnél a dedikált gombbal való bekapcsolás esetén világítania kellene a debug LED sornál az elsőnek a CPU hibát jelző LED-nek, de el kellene indítania azt az egy szál ventilátort ami ilyenkor rá van kötve.
Az imént összeraktam CPU-val, CPU hűtővel és 1db RAM modullal, rákötöttem a ház bekapcsológombját az adott pin-re, de így se csinál semmit... ha megnyomom az BIOS frissítésre dedikált gombot, akkor villog egy párat a frissítés állapotát jelző LED majd kialszik és nem történik semmi. Bekapcsolni továbbra sem lehet.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Csupingo #28164 üzenetére
Minden megfelelően van bekötve a megfelelő helyre. Máskülönben már egymagában a BIOS frissítés sem tudna megtörténni mert akkor sem kapcsolna be.
Jobb fent a fehér pendrive van ami mellett az alaplapon pirosan a BIOS frissítés állapotától függően változó intenzitással villog egy piros led (pont nem látszik a fénye).
A közelében ott van a CPU feliratú 4+4 pin-es tápcsatlakozó bekötve. Bal lentebb a 24 pin-es csatlakozó mellett a debug LED sor van amiből 1 pirosan világító LED látható éppen ami a CPU-t jelzi hibának. Igen, mivel nincs benne, de ez így ebben az esetben rendben van.
Mind a 2x a BIOS frissítést a mellékelt videóban látható módon történik azaz rendben végig megy úgy ahogy a videóban látható és a videós említi.
A frissítés végén újraindul az alaplap.
Az újraindulás után pár pillanat múlva a táp billenőkapcsolójával lekapcsolom az alaplapot, majd rákötöm a CPU hűtőjét, táp vissza, 2 bekapcsoló pin összezár de semmi nem történik. Pedig be kellene kapcsolnia az alaplapnak és pörgetnie a rákötött ventilátort.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Csupingo #28143 üzenetére
Úgy raktam be 1-3 slotba a corsairt és 2-4 crusialt.
Van olyan beállításom,de mindig alapba teszi. Sajnos corsair soha nem volt tuningbarát hynix chip miatt.
De ha tényleg reménytelen akkor 2x16GB-ra ruházok be.hokuszpk 2133Mhz-en nekem is ment.
tasiadam Játékoknál előny,de munkára és -2 mag miatt aggódok.
-
hokuszpk
nagyúr
-
-
zseko
veterán
válasz
Csupingo #27912 üzenetére
Nekem így van, annyi különbséggel hogy a +16GB RAM jött legutoljára pár hete, és előtte pár héttel lett win11-re frissítve. Egész stabil volt eddig, ma volt egy frissítés amit nem annyira akart megenni a win, egy resetet követően (már percek óta állt a win betöltő képernyőjén) volt egy kifagyásom, és azóta feszt összeomlik a játék.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Csupingo #27860 üzenetére
"szeretném minél előbb lecserélni egy 5xxc-es cpu-ra, de még elég drágák."
nelegyen igazam, de szvsz egyhamar olcsobb nemlesz, az Alder ugytunik nem keszteti arcsokkentesre az AMD -t, a chiphiany még egy darabig velunklesz, a szállítás is akadozik, az energiaár világszerte megy fel, ez majd valoszinuleg a gyartasra is visszahat...
szoval ha ramhallgatsz ( azt azert tudnikell, hogy ilyen iranyu javaslataim eddig nem voltak alkalmasak a befektetési kategóriába kerülésre ) akkor amint találkozik a rendelkezésre álló keret a kinézett 5xxx cpu aktuális árával, nehabozz. -
Speed®
titán
válasz
Csupingo #27858 üzenetére
A gyártói oldal nem ír arról, single rank vagy dual rank a szervezés 😏 AIDA64/SPD, nézz rájuk melyik milyen, utána már el lehet indulni az alapján. Szimplán az eltérő DOCP még nem ok a rakoncátlankodásra, ha chipazonosak valójában, de a szervezés fent említett módon bekavarhat.
-
Dark KillerX
addikt
-
-
Dragon3000
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Csupingo #27762 üzenetére
"meg van ez a sata kábel elmozdulás is."
aszondod lehet kontaktos a gep ???
nemár.
** mondjuk en pont parnapja szivtam meg ezt 5700G -vel, a lapon a vga es a procifoglalat kozott van az nvme ssd, de a csavart nemhuztam meg nagyon, csak ugy tessek - lassek, joaz.
aztan 5700G be, elso probara klipszes huto ra, de beakasztas kozben picit elmozditottam az ssd -t, nem is indult el a gep... -
törölt tag
válasz
Csupingo #27756 üzenetére
Nem kell megőrülni tőle, a Zen+ procik IMC-je ilyen. 2db tök azonos (KIT) memória modullal kitolják a lehetséges maxot, 4 db-bal visszafogottabban bánnak. Nem bírják sokszor.
Nekem a 3200-as Aegis 3200/cl16 2x8GB KIT csak 2933MHz-en volt hajlandó menni 1600AF-fel. Még birkóznom kell BIOS beállításokkal a 3200-ért.Intel és AMD... két külön filozófia. IMC-ben, tuning lehetőségekben meg pláne.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Csupingo #27756 üzenetére
A 3600 sok esetben megközelíti a 2700-at, játékok esetében még jobb is. 2700-at cseréltem 3600-ra, mert kevés volt játékok esetében a 2080 szuper mellé 2560x1080-as felbontáson, még all core 4GHz-en is, OC nélkül 3400-3500 boost órajelen üzemelt. Ez abban nyilvánult meg, hogy a VGA terheltség 80-85% körül volt max és voltak beesések, amikor az FPS is bezuhant és laggolt pl a warzone, 3600 mellett ezek megszűntek. Így akkoriban 60e körül jobban jártál volna egy 3600-zal.
-
Dragon3000
nagyúr
-
8zabi
őstag
válasz
Csupingo #27748 üzenetére
a Zen+ még elég érzékeny a memória modulokra, lényegében 2 db dual rank modullal vagy 4 single rank-kel hozza a gyári 2933-at, szerencsével kicsit többet, de ha a 4 modulod mind dual rank, mint az Aegis, akkor örülni kell ha egyáltalán elindul
Ha már említetted, 3066-ra illene állítani, vagy 3000-re?
én haladtam lefelé a frekikkel, ezzel már bírta a strapát, meg sem néztem nem-e gyorsabb 3000-en, de olyan minimális az eltérés, nem éri meg
-
MegalodonS
őstag
válasz
Csupingo #27723 üzenetére
Igen igazad van, tavaly, pont ezert valasztottam a 2700x sorozatot,mar nem jatszok uj jatekokkal, igy a regikre meg boven eleg.Most vettem egy 3060 ti videokartyat es nagyon szepen megy rajta minden, 1440p ultra felbontasokban!Sakkban meg erosebb a 2700x mint a 3600!
-
Czimby
addikt
válasz
Csupingo #27701 üzenetére
De AMD van, de ez a hiba egyértelműen az MSI dragon telepítése óta áll fenn.
Előtte sosem volt gond, pedig ez már 4-5. AMD kártya a gépben és ez is több hónapja megvan, a hiba meg egy napja.
VGA driver sem volt frissítve, viszont ez a dragon cuccos, pakolgatott fel még ezt-azt magán kívül, így lehet egy win újratelepítés lesz belőle... -
IntelKiller7
veterán
válasz
Csupingo #27620 üzenetére
CM Elite V3 600W.
GTX 1650-el. Tápot nem kér külön.
Ha tudtam volna, hogy gépet akar venni, nem engedtem volna neki, hogy így vegyen. Összeraktam volna egyet neki.
Sajna most megszívtuk. Reméljük megcsinálják, vagy a pénzt visszaadják, és akkor építek 1 normálisat neki. -
tasiadam
veterán
válasz
Csupingo #27515 üzenetére
Most is olcsó, és most is simán best buy. Igaz a 3600 ára eléggé lement már ahhogy, hogy pl egy b450 pro4 lapban behozza az i5-öt, aminek kicsit drágább a lapja (félkonfig ár érték arányban). B560 drágább jócskán, a b460 pedig memória korlátolja.
Egyik oka, amiért a 2700x-et lecserélném szívem szerint 5800x-re, vagy 5600x-re, de 1660S mellé több, mint fölösleges. -
duo
addikt
válasz
Csupingo #27455 üzenetére
két dolgot csináltak még a fórumokon.amit én még nem próbáltam
1. az ahci módot átállítják RAID-re. (hülyeségnek hangzik, és lehet h az is, de pár helyen olvastam. - LTT , Toms hardware, illetve van egy youtube video is - ahol asrock deszkáknál jelentősen segített.)
2. volt aki kiszerelte kínjában a wifi modult(nyilván olyan ami nem használta azt)
-
Speed®
titán
válasz
Csupingo #27297 üzenetére
Nyilván a vSoC ne legyen magasabb, mint a vCore..de nem véletlenül szerepel a legtöbb 3G(+) RAM XMPjében 1.15V, ill. valószínűleg nem véletlenül 2660 az official plafon 4 modullal (ezek még JEDEC standard 1.2Von mennek). Szóval 1.15V ártani nem fog, de lehet megoldja a problémát, ill. igen, lehet hogy alacsonyabb vCore is menni fog ezzel együtt.
-
duo
addikt
válasz
Csupingo #27292 üzenetére
az én 2700-em aidánál fekete képrenyőt dob 1,2V 3,8Ghznél
(az is igaz hogy a vcore offsetek le vannak véve szóval nem auton van, lehet h azért, de nem tudom.)
de nem zavar mert nálam végülis alig van komolyabb load. szóval nem piszkálgatom... csak majd ha eldől melyik lesz a végleges ház amibe költözik a konfig.@SpeedR kollega: fogok majd kérdezni játékvíz kapcsán tisztelettel.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Speed®
titán
-
Kolbi_30
őstag
-
hegegabi80
addikt
válasz
Csupingo #27117 üzenetére
igen valóban. korábban nekem is volt több hdd, de mivel volt már itx konfig korábban is, így már csak 1 db 500-as 2,5 hdd maradt, meg az 512-es m.2 ssd.
Nekem már megvan az új itx-be a táp is, egy full moduláris chieftec 450-es, ott már nem lesz annyi kábel, meg nem is nagyon férne el.27118 tasiadam: van olyan ventim, de azt a true spirit 90M rev. A-ra szánom. az csak egy 8-as igen, de meglepően jól szállítja a levegőt ha oda teszem a kezem érezni rendesen.
Amúgy meg jelenleg nem érdekes a levegő nyomás, mert nincs fent az oldallap, és kb 2-3 cm-re van a szekrény.
Persze, hogy nem sokat ér, de a tudat, hogy elől van két 120-as, mint a nagyoknak.Na de most már nem offolok, bár a konfig benne az AM4-es, részben még témánál is vagyunk. Viszont valamikor beteszem a konfigot a másik topicba is, riogassunk egy kicsit.
-
duo
addikt
válasz
Csupingo #27112 üzenetére
a ryzennek a 30 fok az zseni. nálam 33 egy node304-ben. es most a kis házban 38-40. ezt optimalizálom most. de nem leszek szivbajos ha nem hozza az elvartat, akkor majd később egy takarekosabb APU-t epitek bele. addig enni nem kér. lapraszerelem, elrakom. de ez a hétvége még a csavarhúzóé
hegegabi80. ez is igazi nosztalgia darab
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged