- Yettel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
duo
addikt
válasz
rumkola #25694 üzenetére
oké
még piszkálom az oroszlán bajszát.
(de amúgy ezt így kell? fokozatosan állítgatok, reboot stabilitásteszt. (az aidáét használom.)
és ha nem bootol akkor cmos reset és előlről. ( kimentettem diskre egy jó állást ahogy most megy. és akkor nem teljesen előlről kezdi.)másik kérdésem.
telepített oprendszerek vannak. az ubuntu friss. a win10 még másik gépben volt. jól megy minden beállítota magát, de valahogy minhta későn kapcsolna a gép ( a kezdetektől, nem csak a bios piszkálástól.)
lassan ad képet a monitor ez mi lehet? (display porttal csatlakozik az nvidiához) -
fejesg2
senior tag
-
Viktor77
titán
válasz
rumkola #25322 üzenetére
Hivatalosan is megérkezett a 3 GB-os GeForce GTX 1050
Csak éppen minek? Több ram, de csak 96bites.
-
Speed®
titán
válasz
rumkola #25263 üzenetére
Procit inkább..a Ballistixekkel nemigen lehet gond. 2933+ nem garantált Pinnacle mellett, ez köztudott. Nálam is hülyül a 2700, ha 3200at 1.15V SOC alatt próbálom az Aegisekkel, az első 2700am és a 2700X gond nélkül vitte 1.075V mellett..a mostani IMCje gyengébb. Cserébe 3000/1.075 mellé vCore téren jó, ezért maradtam inkább ennél.
-
Biga123
addikt
válasz
rumkola #25250 üzenetére
Már vártam az ilyen válaszokat
Látom neked is leesett a lényeg ..
Pont ez a baj h a leírás nem tesz különbséget a 2 ill 4 modul között.
Ergo ugyanúgy kéne mennie . Mert ha csak említi akkor a 2 modulra mentem volna rá nem a 4 re .
És amúgy nincs bajom a 2933 -al se csak szeretném megérteni a miérteket. -
Pkc83
őstag
válasz
rumkola #25224 üzenetére
A FHD és a QHD felbontás nem egyenlő a 2k-val.
Szerk: Sorry TeeBee73-nak ment.
-
Danecay
addikt
válasz
rumkola #22623 üzenetére
Fatal1ty-t kértem de ezek szerint tök mindegy. Ha ideadják a PRO4 árában legalább könnyebb lesz a lelkemnek is mert kb olyan 2e Ft-al drágább lap
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget
, remélem legközelebb már beállítási tanácsért fordulok hozzátok nem pedig alaplap kérdésben
-
Gyuri27
félisten
válasz
rumkola #22367 üzenetére
Te mit nem értesz? Irtam hogy cr20 alatt közel nem boostolt annyit a proci mint wot + chrome ablakok.
Az 55 fok meg 4-5 cr után. Hanem 1-2 óra wot után. Azokat az adatokat látod az utolsó sorba max alatt.
Ja igen alul van feszelve. És? A gyári 3700 igy is kipörög belőle. Itt pedig ez volt a kérdés.
Ha vissza olvastál stock vagy -offsetes cr-et és fokokat kértem a többiektől.
Mert a húzott agyon feszelt értékek nem relevánsak (mert minden proci másként viseli, meg nem is érdekel).
Ahogy irtam ha ventik mennének game módba (emlékeztetőül: ház silent, proci standard) akkor se lenne ennél több +-os offsettel se. A game mód felett meg még mindig ott a max.
Sajnálom, hogy az én procim így 55 fok (és ugye lehetne kevesebb) miközben te állitottad, hogy 5x fok alatt nincs ryzen.
Egyébként ott a lehetőség neked is. Finomhangold a rendszer, állitsd be a procit, rendes hűtő, rendes ház és neked is hűvösebb lesz.Ja vga is 950-en megy. Max 63 fokon. Bocs tudom radeon nincs 70 fok alatt.
-
-
PeAdam
tag
válasz
rumkola #22005 üzenetére
Gyári hűtő miatt nem megy többet. Szerintem a PBO 4 ghz-hez venni kell egy aftermarket coolert. Gondolom így védi meg a procit, hogy ne melegedjen a ryzen masterben megadott maximális 95 fok fölé. Például Witcher 3-ban ami kevésbé tekerte ott 3.9 ghz körül ketyegett. Okos kis masina
-
Chaser
legenda
válasz
rumkola #21880 üzenetére
ezt írja amd az oem-eknél, vagy ufóékra is ugyanez vonatkozik és tévesen jelenítik meg a dátumokat, vagy pedig lejárt csak nem vették le -írtam nekik, majd egyszer csak válaszolnak, sztem az első verzió lesz -
sb
nem mondtam hogy rossz, de ht/smt már rég elavult történet, remélem lassan leállnak róla, nem csak játéknál tud lassítani, van ahol pluszt hoz, van ahol minuszt -
Speed®
titán
válasz
rumkola #21644 üzenetére
8C16T, 4GHz/1.375V terhelt fesz., FMA3, a többit kérdezd AMDéktől, a PBOt ők találták ki/lőtték be így ennél :S
Egyébként semmi meglepő nincs benne, rengeteg a fesz. ahhoz képest, amire valójában szüksége van (1.175Von elesett, 1.2Von stabil ezen a frekin allcore belőve). -
GIORGIONE76
őstag
válasz
rumkola #21164 üzenetére
neeem
(ha csak azok között kellene választani, akkor X-es, de amikor én vettem még 12e volt a különbség) és nyilván olyan "alzás" áron meg már nem fog kapni 2700-et, de hátha,
én a 4/8-ról már inkább a duplájára váltanék és akkor ki is maradhatna 1-2 gen,
majd inkább valami 5xxx -
MaddeNNNN
addikt
válasz
rumkola #20747 üzenetére
Próbáltam az állítgatást, de sajnos nem vált be.
@ (#20748) Kolbi_30: elemkiszedés is megvolt, sajnos az sem segített
ugyan úgy be van ragadva ez a 3700mhz ami ráadásul nem is a gyári 3600mhz és akármit csinálok nem módosul. nincs már más ötletem, csak a win reinstall. soha többet nem fogom használni ezt a Ryzen Mastert
-
Lacpac
őstag
válasz
rumkola #20746 üzenetére
Szia!
Az volt a gond, hogy a W7 nem rendelkezik az újabb hardverek drivereivel.
ps/2 átalakítóval mennie kellene, de nem ment, csak a patkány. ezzel nem tudtam beírni jelszót. Vettem egy bill-t. így már ment.
Telepítettem, el is indult, települt, volt egér, volt billentyűzet is, de valami nem volt ok, úgy döntöttem felmegy a w10.
4 éves rendszer volt, megjárt két AMD és 3 intel konfigot, szinte felváltva.Az lett volna csoda ha megy gond nélkül. Mondjuk én azért reménykedtem. Valahogy jobban is el tudtam volna képzelni a napom. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
rumkola #20759 üzenetére
Az a helyzet, hogy ahogy elindul a win7 telepítő, lelövi az összes usb-t és nem tudsz vele tovább menni, lehet próbálkozni ps2-vel ha van az alaplapon vagy szerkeszteni kell a win7 telepítőt. Mivel csak meg akartam nézni egy dolgot win7 alatt, ami számomra nem volt olyan fontos, hogy ezzel szarakodjak így hagytam a fenébe és vissza raktam a win10-es ssd-t.
-
Dragon3000
nagyúr
-
Whysperer
addikt
-
-
-
sb
veterán
válasz
rumkola #20493 üzenetére
Nincs köze az aktiváláshoz.
Elég jól bírják ezek de egyszerű a magyarázat: elég komplex kód, van amikor meg elhasal... ugye előfordul használat közben is, konfigváltás nélkül is.Ezeket a dolgokat túlmisztifikálják a drivergondokkal együtt. Os, driverek is elég jó minőségűek, sok a user error és ha ért hozzá az ember akkor jóval kevesebb a probléma, de ettől a fordítottja sem igaz, hogy soha nincs baj velük. Vannak sz*r driverek, előfordulnak egyedi esetek, os lehalások is, akkor is ha nincs user error.
Röviden: Akinek mindig szar az egyik os/gyártó driver az tuti bénázik... akinek meg soha semmi baja nem volt vele az sem mond igazat vagy csak mákja van mert hibátlan sw nincs.Nekem anno egy win10 meghalásom volt ami elég extra volt, mégis voltak hasonló leírások a neten tucatjával... és mégsem volt rá megoldás pedig én is mindent kipróbáltam. A hálózat halt el, de átmenettel: lehalt az egyik protokoll (pl. chat), a többi programban volt net... aztán 10-15 perc múlva a következő (mondjuk web, ftp...). Restart után jó minden, majd 20-30 perc múlva újra egyesével elszálltak. Mellette volt egy másik gép ugyanazzal a verzióval, nem volt semmi baja. Volt restore, mentésből visszaállás, nagy upgrade, rollback, driver cleanek. Mind kb. 2-7 napra oldotta meg. Hasonlóba sem futottam 20 év alatt, de akivel üzemeltetésről beszéltem, ő sem.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
rumkola #20395 üzenetére
Én most a chipset driver-t telepítettem fel, és a LAN driver-t.
Mondjuk az meglepett, hogy már az AMD driver csomag a videokártya driverét is tartalmazza. Az is, hogy nem kellett újraindítani a gépet a LAN Driver telepítése után.
Utóbbira egyébként azért volt szükség, mert alapból a Win10 nagyon régi, 2015-ös illesztőszoftvert telepít.
Amúgy az alaplap CD-jén sem volt vészesen régi a drivercsomag. Ránézésre szeptemberi állapotot tükröz driverekből és utility-kből is.
Most még a Win10 frissítéseket telepítem fel, és szerintem egyelőre ennyi. Jöhetnek a felhasználói programok. -
Piftuka
veterán
válasz
rumkola #20343 üzenetére
Szerencsére az - úgy tűnik - jó.
A másik VGA-mmal is ugyanaz a helyzet az új gépben.
És most éppen az RX570-nnel írok ide a régi gépemről.
Ugyan először szegény Zalman 460-as tápom lélegzett vagy hármat... a ventik is alig akartak felpörögni... harmadszorra kapott elég áramot a gép mire "megszívta" magát...
És erre a sok éves Win7 telepítésre valamiért az új "Catalyst Adrenalin 2020" valamiért nem akar települni (még próbálkozom), de azt hiszem, a VGA hibát kizárhatjuk.
Egyetértetek? -
Istvan2020
aktív tag
válasz
rumkola #20196 üzenetére
Mert nekem alapon jobban melegszik a 2600X mint most már 4200 on all core 1.32 feszültség mellett,mig alap bállitáson 1.41 et ad neki az alaplap boost órajelen igaz auto bállitás mellett.
Alapon a hőfok 65fok körül alakul,manuálisan beállitvam max. 55fok, 10 fok az 10 fok -
Paxker315
veterán
-
tusi_
addikt
válasz
rumkola #20182 üzenetére
Az allcore turbom 3475, neha ki tudja tolni a 3500-t is mind a 8ra, de ez csak par sec, a 3475-t birja ejjel nappal, mint Szikora Robi, ha mond ez a nev itt vkinek vmit
Most ez 4Ghz lett. Cinebenchben, nagyot javul, 4112-t csinalt anno R20 ban, de jatekok alatt meg rosszabb lett. Ezzel a jatekkal viszont nem es ez nagyon fontos nekem. Vettem egy 2070 Supert, hogy tobb fps-m legyen, mint a 1070 el volt es foleg a min FPS legyen nagyobb.
Erre az eredmeny az lett, hogy ugyanaz az fps, de 55%on hozza, a masik meg 99en tolta. En nem azert vettem a kartyat, hogy ejtozzon a gepemben, dolgozzon, ha mar ott van -
tusi_
addikt
válasz
rumkola #20182 üzenetére
HIvatalos Kunos velemyeny (a ceg, aki irta a jatekot). Ha 5 auto koroz a palyan, akkor minden happy. Ha 20 vagy tobb, annak a fizikajat is a cpu vegzi es nem marad ideje a vga-t utasitgatni. Emeld az orajelet akkor lesz... Allitolag, en nem ertek hozza, ezert kerdezek.
Sosem voltam hive a tuningnak, szvsz azt kell venni, amire szukseged van. Ha tobb ero kell, vegyel nagyobbat. De allitolag rajtam csak az intel 9700k segiteni, ami nyers eroben verhetetlen. Intelt meg nem veszek, plane hogy lapot is kene cserelnem. Tovabba imadom a Ryzent ha cserelek is, akkor Ryzen 4
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
rumkola #20121 üzenetére
Látom itt is máshol vannak olyanok akik szeretnek beszólogatni
mert újonc akkor biztos hülye vagy 20 éveiben jár
ide jár vagy más fórumokra unalomból irkálni.
Én szépen feltettem egy kérdést amire van aki normálisan tudd válaszolni és én normálisan tudok vissza írni,esetleg még lehet néhány kérdésre én is tudok választ írni vagy pl. lehet hihetetlen segiteni
De kérdésedre válaszolva azért gondoltam,hogy sok mert olvasgattam ezen oldalon és látom elég sok ember küszködik a tuning meg hőfok téren mivel ryzenbe új vagyok ezért inkább kérdezek mint hülyeséget csinálok. De ha gondolod legközelebb kérdést teszek fel tele rakom kérdőjellel. -
Piftuka
veterán
válasz
rumkola #20038 üzenetére
Mondjuk én 3200-as kit-et vettem, mert azt javasolták.
Bízom benne, hogy nem lesz vele probléma az R7 2700 mellett... -
metrion
aktív tag
válasz
rumkola #20028 üzenetére
Van benne valami...egyébként fehér-fekete a koncepció, tehát az összes világítás ami a gépben van fehér és a cuccok nagy része szürke-fekete. Szóval éppen nem csicsás, hanem minimál szerintem, de ha ezt tudom, hogy ennyire nem kompatibilis, meg nem tudom alvóba rakni anélkül, hogy ne világítana, nem veszek ilyen RAM-okat.
-
válasz
rumkola #20003 üzenetére
Persze, ott van, hogy max 100%, prime95-el ment egy 5 percet.
BIOS-ban annyit lőttem csak, be hogy XMP 2.0 3000 és az valósan úgy néz ki most megy is annyit. Viszont olyan, mintha a turbo része nem menne, alapjáraton is 2993-on ketyeg. 1-1 Core Clock(perf)-nél látszik, hogy belenyaldosott 4.1-be?!
-
válasz
rumkola #19986 üzenetére
Mit értesz elengedés alatt? 2600-zal még bőven a 14 napos elálláson belül vagyok. 10 ezer alatti a különbség, valami játékot is adnak hozzá ami eladható, hűtője eladható (2600-é nagyon alap, nem hiszem, hogy eladható). Gyakorlatilag párezer forint különbséggel lehet +2 magot szerezni. És majd mikor 1-2 év múlva felkerül apróra nem fogják nézni, hogy annak idején talán valami játék is volt hozzá, vagy hogy mennyiért vetted, és a 2700-ért egyértelműen többet lehet majd elkérni, főleg, hogy addigra a játékok is jobban ki fogják használni.
VGA: 1060 6GB-on vagyok 75Hz monitorral, de tervben van megfelelő átalakítóval beüzemelni a CRT-t is, 120-165Hz körülEzért most el lehet kérni 40-45 körül, 20-25 ráfizetéssel lehet venni hasonló korú/állapotú 1070-et, kis szerencsével talán 30-35 ráfizetéssel 1660-at, 35-40 ráfizetéssel 1660Su-t. Nem nagyon látom értelmét ilyen kis különbség miatt vga-t cserélni, főleg ehhez a monitorhoz. Ha meg monitort cserélnék az 144Hz lenne vagy esetleg wqhd, mindkettőhöz kevés lenne a 1070/1660sima/su/ti szint
-
sb
veterán
válasz
rumkola #19971 üzenetére
Jaa, engem nem idegesített.
3.6-on kb. termelte az áramot és onnan a 4GHz is csak +10%. +50-70% fogyasztással...Csak most ugye - remélem
- nem került sokba a váltás a 2700-ra. Amúgy maradt volna.
Ill. ezt se fogom 4GHz körül hajtani, a gyári 3.4 (ill. a szar Asrock lap miatt még kevesebb) ami kicsit zavar.Anno nekem ment a p-state tuning is, szóval a CnQ-val nem volt gond. Az legalább megmaradt a menüben, remélem menni fog.
szerk: 3.40-es bios-szal nálam még van CnQ is a menüben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xbox Series X|S
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged