- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
CirrMee
addikt
Nálam a géppel kapott G Skill modulok még a default 3000MHz -es órajelhez tartozó DRAM Calc értékeket sem tolerálták, nem hogy emeltem volna (XMP paraméterekkel tökéletesen futott). A mostani modulok esetén meg elindul a gép az ajánlott értékekkel, de kell finomítani (SOC, DRAM fesz, pár időzítés), mert random lefagyna. Minél inkább közeledtem a gyári 3200MHz -es tempótól a rekord 3800 felé, annál nagyobb korrekció kellett.
Szóval ismét az a téma, hogy nálad tuti, a másik olvasónál meg nem.
-
FoLey-v
addikt
Nekem Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000Mhz CL15 Black - CMK16GX4M2B3000C15 v5.39 ram van hynix-s. Nálam csak időzítések vannak megpiszkálva az ilyen misc,CAD Bus nincsenek hozzányúlva auto-n vannak. A letesztelt 3200,3000-nél voltak piszkálva.
De neked az a ram jobb is mint az enyém.
Nekem így van beállítva az offset. -
Qkackca
őstag
Köszi, nekem olyan nem volt, a játék fülre kilép az egész program
Felraktam a legfrissebb drivert, azzal már jó, működik. Köszi.
Egy gyors kör az ETS2-ben Dx11, Norvégia, Osló környéke, út 4-6%, város 7-9%, alagút 11%.#18946: biztos, hogy jó az új elem is? Nem zárja vmi rövidre a jumpert? Eddig még vagy elem vagy instabil beállítás miatt láttam bios resetet.Nekem nem csinál olyat, ha lekapcsolom a tápon a kapcsolót aztán pár perc múlva meg vissza. Marad minden rendben.
Próbáltál már Load optimized default-ot az utolsó fülön a biosban? -
Tubica
senior tag
Akkor meg se próbáljak hozzá venni ugyan ilyen memóriát ?
16-osból milyet nézzek, mert az alaplap nem igazán támogat magas frekvencián működő 16-os modult.
Őt nézegetem : G.SKILL Aegis 32GB F4-3200C16D-32GIS
G.SKILL F4-3200C16D-32GFX
Patriot Viper PV432G320C6K
G.SKILL Trident Z F4-3200C16D-32GTZ <---- ugyan ez van benne, csak 2x8Üdv. Tubica
-
Albigator
őstag
Ehhez egy kis magyarázat, hátha segít: 4946 hsz
(Nekem se ment magamtól először, sokat kérdeztem itt a fórumon hozzá)(#12093) CPT.Pirk
Nem nekem van vízhűtésem. Félre értetted.
Egy másik hozzászólásában írta le koko arra reagáltam még.Nálam egy Mugen 5 Rev B hűti a procit.
A mostani beállításaimat, és eredményeimet itt találod.
-
micafighter
nagyúr
-
jeni
félisten
+ASRock X470 Taichi
ez alap olcsóbb és még plusz extra is van benne.
a Wifi lapja is jóval olcsóbb az Asus lapnál.
jó lap az Asus de nagyon túlárazott lett! -
Márk
senior tag
World of Warships alatt felmegy 4,1-4,2 közé, sőt egyszer volt 4380 MHz is.
Ez a 3,8-3,9 között is szerintem csak azért áll meg, mert melege van (75°C alaplap által mért, 84-86°C cpu dióda). Remélem majd a Dark Rock 4 segít rajta.
Apropó mennyi hűtőpasztát rakjak a kupakra (rizsszem, borsónyi)?
-
FoLey-v
addikt
Az A64 korszak előtt Asus A7N8X lappal toltam egy Barton magos Athlon XP 2500+ társaságában, ami valami csoda folytán szorzózár mentes volt, simán tudtam használni 2,0 GHz-en feszültség emelés nélkül.
Azt tudtad hogy 2500+ Barton cput ha volt 2db DDR400-as ramod meg normális lap alatta,akkor gondnélkül megy 3200+-on?
Enyém pont ment csak ugye gyenge 300W-os Acorp tápom nembírta az áramfelvételt,ezért újraindult és visszakellett vennem.
-
FoLey-v
addikt
Idáig nekem mindig gagyi,olcsósított alaplapjaim voltak.
Sorrendben időszerint:
Acorp VIA KT133E
Gigabyte GA-7N400 nVIDIA nForce2 Ultra 400
MSI K8T Neo2-F v2.0
MSI FM2-A55M-E33
Gigabyte 970A-DS3P+FX 6300 később cseréltem le komolyabb lapra Asus Sabertooth FX 990 R2.0+FX 8350-re.
Most meg PH! milyen alaplapok topikjában által javasolt MSI X370 GAMING PRO CARBON-t vettem meg,mert X470 még drágák voltak. Idáig is köszönöm nekik remek kis lap. -
Madmax81
aktív tag
Sajnos a Ryzen Dram Calculator értékeivel el sem indul a gép , ez csak egy kis szórakozás volt a memóriával , a ram saját gyári időzítéseivel ezt az olvasási írási sebességet tudja
-
-
Sifre
senior tag
-
Pro!Petya
addikt
Ez azért van mert 1maghoz 2 szál tartozik ,csak akkor látnál 100%-os leterheltséget 1 magon ha a cpu 6c6t lenne. (PL: 8600K)
Ha kettőnél több szál is a dolgozik akkor az egyéb háttérfolyamatok miatt lehetséges csak, de amugy ez normális ennél a mérésnél (CB).Cpu-z viszont single thread-et mér, ott tényleg csak 1 szálat terhel le.
-
Pro!Petya
addikt
Köszönöm szépen a méréseid!!
Viszont az lehet hogy egyik mérés alatt sem boostolt fel normálisan? Személyszerint keveslem a pontokat pedig ahogy láttam 4,3 fölé is ment nálad fentebb így végképp nem értem. Ne érts félre, lehet h teljesen jó eredmények csak nekem egy kissé kevésnek tűnnek. -
j.davidovics
csendes tag
Okés, köszönöm! Akkor nem megyek feljebb órajelbe.
Ryzen 5 2600 -nál érdemes lecserélni a gyári hűtőt, mondjuk egy Alpenföhn Ben Nevis-re. Mert akkor előre megveszem, és jó lesz a mostanihoz is és am4-re is. Most egy brocken 2 van rátaknyolva erre, használtan vettem csak a bordát(legrosszabb bizniszem eddig) és nem birtam eddig felrakni a há oldalát, túl magas (max 148 mm-es hűtő fér el).
-
BRABUS113
aktív tag
Ez van fent:
Version 4204
2018/12/04
PRIME X470-PRO BIOS 4204
Update AGESA 1006
Update AMD chipset driver 18.10.20.02 or latest version before update this BIOS.Ez a mínuszos dolog most jött elő először, újraindítás után helyreállt. A ventis gond meg néha néha van. Láttam jött ki újabb bios, ma felteszem. A procinak is adok kraftot. 3,9/4-re felhúzom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Medence topik
- További aktív témák...
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest