- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DudeHUN
senior tag
-
AAAgold
senior tag
válasz
Dyingsoul #7936 üzenetére
nálam két fajta "dadogás" van, az egyik IO és/vagy régi VGA miatt van, a többmonitoros rendszernél háttérkép váltásnál a youtube videó képe picit ugrál (audio rendben van) - ez volt régen is
a másik, ami csak az új ryzen rendszer alatt van, hogy youtube közben az audio "bedadog", van egy mikro-lag szerűség, nagyon rövid ideig, random módon - ez nálam a minimum processzor állapot 5%-nál erősebben jelentkezett, 35%-nál ritkábban, 50%-on van most a rendszer, egyelőre nem tapasztaltam - talán bizonyos háttérműveletek miatt ha van egy pillanatnyi csúcsterhelés és ha épp nagyon alacsonyan pörög a proci (5%-nál 1100mhz körül volt az alja), túl nagyot kellene ugrania és ott van valami bibi
-
Acheron
őstag
válasz
Dyingsoul #7763 üzenetére
Semmiképp nem veszem bántásnak, bár tréninganyagra talán nem lesz szükség
Sosem szégyellem, ha én balgáltam el valamit, próbálok tanulni az ilyenekből. Ezért is jó a fórum, sok tapasztalat gyűlik össze.
Egyébként valóban, az egyik modul nem volt a helyén, ha hajnalban lett volna még humorom keresgélni, alighanem meg is lett volna (láthatóan feljebb volt, mint a másik), de így még gyorsabb volt, köszi a tippet! Most már van Bios, jöhet a Windows, stb! -
micafighter
nagyúr
válasz
Dyingsoul #7741 üzenetére
Asus ROG Strix X470-F lapról:
Sajnos teljesen részletes infót nem találtam a PCIe lanekrol, de ami biztos:
Van ugye 3 nagy PCIe, 3 kicsi, meg 2 db m2 socket.
A felső M2 nem osztozik semmivel a PCIe laneken, vagyis nem vesz el sebességet sehonnan, direktben a CPUrol kap 4 lanet, tehát ha 1 db M2 van, akkor a felsőbe érdemes tenni.
Az alsó M2 az osztozik két kicsi PCIe lannel: az x1_1el és x1_3al, magyarul ha kettő M2 kell, akkor lehetőleg ezt a két PCIe slotot érdemes kihagyni.
A 3db nagy PCIebol a legfelső direktbe kap CPUrol 16 lanet, tehát 1 VGA esetén ezt érdemes használni. A felső kettő nagy PCIe az egy 16os lanen osztozik, tehát ha mindkettő használva van, akkor mindkettő csak x8at kap.
Ezek mind biztosak, de ennél többet sajnos nem talaltam.
Úgyhogy ezek alapján az usb kártyádat valamelyik kicsi PCIebe raknàm.
Ha biztos, hogy nem fogod használni az alsó M2-őt, akkor mehet az usb az x1_1 vagy x1_3 kicsi PCIe- e, és az biztos nem fogja elvenni a sávokat a felső M2tol vagy a VGAtol.
Ha a crosshair 7 herobol indulunk ki, akkor a legalsó nagy PCIe is a chipsetrol kapja a 4 lanet, vagyis a felső PCIetol nem fog elvenni laneket.
-
Acheron
őstag
válasz
Dyingsoul #7760 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom ezeket is! Lehet engem is a RAM bepattintás tréfál meg? (blőd hiba lenne, de nem lehetetlen...)
A VGA kábel biztosan jó, előtte szétszedtem és összeraktam a régi konfigot (kellett belőle pár alkatrész), utána teszteltem a 7970 -el és az IGP -vel (3570k) is, mindkettő ment rendesen. -
válasz
Dyingsoul #7610 üzenetére
Nekem hetente csinált olyat a gép hogy 1 percig lefagyott. Fullra,max a böngésző működött tovább. De ez mindig akkor volt amikor lemezműveletet végeztem volna. Cseréltem HDD-t,de megmaradt a hiba. Mindig ha egy meghajtón szerettem volna betallózni vagy menteni leginkább akkor jött elő. Nem hdd volt a ludas,kábelt is cseréltem (Sata)meg slotot is. Azóta nem jött elő. Lehet a kábel volt a rossz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dyingsoul #7610 üzenetére
Kellene egy valami Linux disztrót is raknod a gépre, pl. Mint 19, ha az alatt is fagyás van akkor elég biztosan HW probléma, ha az alatt nincs fagyás, akkor meg szoftveres.
A linkelt posztod alapján én hardveresre gondolok. Tök hasonló fagyásokat produkált a céges (egyébként Inteles) gépem, mikor az amúgy jóféle házhoz adott minőséginek kinéző sata kábelek megadták magukat. Először az egyik, akkor azt kidobtam úgy pár napig jó volt a másikkal, majd a másikat is kukázni kellett. Miután cseréltem mindkét kábelt, a gép nem fagyott többet. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dyingsoul #7608 üzenetére
Ah. Azt hittem te is így akarsz spórolni.
A YT videó nézése közbeni dadogás elég érdekes, mert GPU gyorsítással megy a lejátszás, a procinak kevés köze van hozzá. VP9 kódolású videókat látsz a YT-n, kezdésnek nézd meg, hogy mit mond a ez az oldal: https://www.youtube.com/html5 - ott van-e a pipa mind a 6 kockánál.
Elindítva egy fullhd videót az átlag 2% proci terhelés mindössze 5-6%-ra nőtt.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dyingsoul #7605 üzenetére
Mire jó ez az egész? A teljesítmény az feszültség és áram szorzata, ha üresjáratban valamiért fel is megy kicsit a magfeszültség, akkor se igen történik semmi, mert nem fog mellé társulni nagy áramfelvétel, vagy csak nagyon rövid ideig.
Ugyanakkor adott számítás elvégzéséhez adott teljesítményre szükség van, ha manuálisan alacsonyabb feszültségen és órajelen tartod a procit, akkor nagyjából csak azt éred el, hogy kevesebb pillanatnyi teljesítmény mellett időben tovább csinálja amit kell és eredőben ugyanott vagy. -
Tyrel
őstag
válasz
Dyingsoul #7596 üzenetére
Gondolom azért viselkedik így mert feltetted a Drivert ami átváltott a Ryzen-es power profilra és valószínűleg ki is resetelte azt, így a min. CPU terhelés 90%-ra lett állítva ami miatt így "üresjáratban hajtja" a processzort, ez meg a hardvernek terhelésnek látszódik, így az XFR/PBO feltekerget mindent ameddig csak tud...
...viszont mivel nem valós terhelés így közben nem dolgozik rendesen a proci, nem fogyaszt és nem melegszik, ezért nem ütközik bele az XFR semmi olyan limitbe ami miatt visszább akarná venni magát. Aztán ha elindítod a Cinebench-et az valós terhelés, hirtelen jelentősen feldúsul a keverék a motorban, ettől elkezd fogyasztani meg melegedni mint az őrült, majd throttlingolni is, mert az XFR valamelyik korlátba beleütközik. 74°C-nál szerintem thermal throttling még nincs, viszont TDP throttling lehet... Azt igazán Ryzen Master-el lehet látni, ha abban botlik meg, de már nem tudom minek hívja, talán EDC vagy ilyesmi... Ha az kiakad 99%-on (meg besárgul a neve) akkor fogyasztás throttling van, amit többnyire azért erőltet hogy a VRM-et ne nyírja ki.
A feszültség így Cinebench alatt már azért esik vissza, mert az EDC throttling miatt visszavette az órajelet ~4GHz-re, ahhoz az órajelhez meg nem kell neki másfél Volt... igazából szerintem az az 1,363V se kéne amit adni akar neki, de az már az XFR "biztonsági játéka" amiről sokat volt itt szó, ezt szokták negatívba Offset-elni.
Ha akarod, valahol az alaplap BIOS-ának mélyén át lehet állítani hogy mi legyen az a max. fogyasztás (EDC limit? mondjuk lehet hogy ott Amper lesz, nem Watt), amit még megenged, de fogalmam sincs Asus-nál mi lehet a neve vagy egyáltalán hol van. Ha azt feljebb lököd akkor majd jön a thermal throttling, vagy megsül a VRM.
Szerintem vedd lejjebb a CPU min. terhelést valami értelmes értékre (nekem 5%-on van, de ha stabilitást tesztelsz indulhatsz 50%-ról is, aztán majd onnan lejjebb), és nézd meg hogy úgy mit csinál. Valószínűleg üresjáratban megjavul tőle, terhelés alatt meg ugyan azt fogod kapni mint most. Az EDC Limit emelésébe lehet hogy nem érdemes belemenni első körben, inkább csak Offset-eld kicsit negatívba a CPU VID feszültségeket és nézd meg mit változtat az XFR/PBO viselkedésén.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Dyingsoul #7596 üzenetére
Egyenlőre használd igy, a teljesítményen lehet javitani, van pár tuning kapcsoló ami előtte be volt kapcsolva neked. De előbb lássuk, hogy ez igy stabil-e, nincs fagyás, ileltve a BIOS frissítéssel remélhetőleg a LED-ek is normálisan müködnek mostmár
(mint irtam, nálam a 4024-es BIOSban a LEDek ugy müködnek, ahogy kell
-
Tyrel
őstag
válasz
Dyingsoul #7553 üzenetére
Jah, tudom a True Spirit-hez így lett AM4 lefogatóm, de csak a cuccot adják ingyen, a szállítást neked kell kifizetni... ami németországból nagyságrendileg annyiba került (vagy talán drágább is volt) mint most Merlinnél bedobni mellé a csomagba egy lefogató kitet is. 2032 Ft-é adták...
Nekem a sok éves Asus alaplapom a világért nem engedte egyik ventit sem 60% alá állítani, az őrületbe kergetett vele... Most ez az MSI olyan mint neked, csak nem 3 pöttyöt tudok húzogatni hanem 4-et, mellette egy kis tábláatban meg írja hogy melyik pötty pontosan milyen értékeken áll. Gyorsabb lenne kézzel beírni amit akarok, de legalább enged 0-100%-ig mindent.
-
chros
őstag
válasz
Dyingsoul #7552 üzenetére
"Itt vannak a bios képek"
- Advanced > AMD CBS > NBIO Common Option > Mode0: hagyd Auto-n ! (AMD's internal description is "GnbLinuxMode", leave it on Auto! (if it's Enabled then memory/cpu bandwidth is reduced))
- Ai Tweaker > TPU: ez nem tudom mi (b450-en nincs ilyen, lehet mas a nev), egyenlore hagyd "Keep Current Settings"-en
- Ai Tweaker > Performance Enhacer: ezt is hagyd alapon (ilyen sincs b450-en)"ma felteszem az új biost este"
Ez jo otlet, eloszor toltesd be vele az Optimalis beallitasokat, majd a DOCP-ot allitsd be a memoriadnak megfeleloen, a tobbit ne piszkald az "Ai Tweaker"-en belul, s nezd meg miket allitott be (pl amiket irtam).
Teszteld kb 1 hetig, ha nincs fagyas, akkor lehet valtoztatni ezeken is.
(#7551) Tyrel : "ha benne hagyod a gyári 90%-ot azzal kb. megakadályozod hogy a PState-ek közt váltson, szóval azzal is ki tudsz zárni egy hibaforrást"
De ez nem hibaforras, ennek igy kene hogy mukodjon jol
Ha nem muxik alapbol jol, akkor lehet itt tobb hardveres gond is, pl: inkompatibilatas a kulonbozo eszkozok kozott (gyorsan megneztem a hardverlistat, s abbol a felerol nem tudom mi
), alaplap, memoria, psu, vga, stb ...
-
chros
őstag
válasz
Dyingsoul #7523 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez szoftveres problema, ha a biosnal is fagyott.
Huzva van a proci/ram? Milyen beallitasaid vannak a biosban?
Elso korben az optimalis bios beallitasokat visszatolteni es tesztelni. Ha ugy is fagy, akkor onnan mehetunk tovabb.#7524) Albigator: nalam a Blanaced profile 5%-ra van leveve es nincs gond.
-
Tyrel
őstag
válasz
Dyingsoul #7546 üzenetére
Nem gondolnám hogy porszívózni fog, a True Spirit sem teszi és ugyan olyan Thermalright ventije van. Csak szépen be kell állítani a BIOS-ban a venti profilokat és kész, halk a gép.
Azért vettem mert a vizet én nagyon ellenzem, elhiszem hogy valamivel jobb, de nekem napi 12+ órákat megy a gépem. A kompakt vizek pumpája ezt jó ha 2 évig tolerálná, és nem javítható, dobhatod ki az egészet... a custom vízhűtés meg kegyetlen drága...
Léghűtés nem megy tönkre soha, max. ventit cserélsz rajta pár ezerből, ez lehet a legnagyobb baja...Merlinnél volt egy 21 843 Ft-ért, igaz AM4 lefogatót még külön kellett vennem hozzá. Talán valami beragadt raktárkészlet lehetett vagy ilyesmi, nem tudom, de nem tűnik bontottnak.
Nekem is MX4 lesz alatta. -
micafighter
nagyúr
válasz
(#7525) Tyrel leírt egy rengeteg hasznos dolgot, de első körben szerintem azt próbáld meg, hogy frissítesz egy chipset drivert, az beállítja majd neked a ryzen balanced energiasémát magától, aminek minimum proci terhelése 90% lesz. Ne módosítsd az energiasémát, próbáld ki ugy ahogy van elöször gyári értékeken, szerintem jó eséllyel megszünnek a fagyások.
(#7525) Tyrel Strix X470-F lapja van egyébként, azon a lapon minden van kb asychronous bclk-t leszámítva.
Illetve Q-fan controlban sehogy sem tudtam input hőmérsékletet állítani, míg egyes lapoknál ugye be tudod állítani hogy az adott venti profil minek a hőmérsékletéhez igazodjon (CPU, VGA, alaplap stb).
-
Tyrel
őstag
válasz
A fagyásokra én még mindig azt tudom mondani amit korábban is: feszültség, azon belül is jó eséllyel VDrop probléma.
A min. CPU perf. levétele 15%-ra valószínűleg azért befolyásolja negatívan, mert kb. ezzel engeded meg a processzornak hogy alacsonyabb PState-ekre lépjen, amikor ugye visszaveszi az órajelét és feszültségét. Ha a feszültség szabályzással amúgy is gondok vannak, akkor ha engeded hogy azt még dinamikusan változtatgatni is próbálja, az nyilván ront rajta.Pl. visszaveszi magát a CPU 2200MHz-re meg ilyen 0,75V körüli feszültségre. Hirtelen csinálsz valamit, nem kell nagy dolgot, mondjuk megnyitod a böngésződet. Ezzel felugrik az órajel, és azt közvetlenül kéne követnie a feszültségnek is, itt egyszer számít a VRM "transient response" ideje, vagyis hogy milyen gyorsan tudja felvenni az új állapotokat. Lehet hogy már ez is késik egy kicsit, de önmagában valószínűleg még nem lenne probléma, viszont ha ez mellé még gyenge is és az LLC-vel sincs kicsit kompenzálva, akkor erre a késésre rá jön még egy VDrop is. Most így hirtelen nincs időm erre példákat keresni de Gamers Nexus és Buildzoid YT csatornáin vannak videók amikben magyarázzák ezt - jó eséllyel a CPU fagyival jutalmazza.
A Load Line Calibration egyébként nem varázslat, csak simán egy szoftveres megoldás, kb. ugyan azt csinálja mint a feszültség Offset, csak míg az Offset a processzor VID táblájához vagy a fixen beállított feszültséghez képest egy fix eltérést határoz meg, addig az LLC a terhelés függvényében dolgozik. Pl. üresjáratban nem csinál semmit se, magas terhelésnél meg ráad mondjuk + 0,03V-ot az egyébként óhajtott értékre, hogy a VDrop-ot ellensúlyozza.
Visszatérve a fagyásokra, próbáld erősebbre venni az LLC-t, ha nincs akkor a CPU VID Offset-et tekerd kicsit feljebb, ha az sincs akkor lőjj valami olyan fix feszültséget amin biztosan mennie kell... pl. 40x / 1,35V sztem nem kéne hogy gondot okozzon sehol se.
Ha ilyen probémának akarsz utána járni felejtsd el az itt nagyon menő "úúú 23723 órát futott az IBT Übercharge módban" marhaságokat, ne konstans terheléssel teszteld hanem folyamat cincáld a bajszát, mintha egy autónak adnál gázfröccsöket. Akár egy egyszerű Cinebench is jó, mert az gyorsan lefut. Sokszor futtasd egymás után, elindít, megáll, elindít, megáll, és így tovább. Valószínűleg sokkal biztosabban elő fogod tudni hozni vele a random fagyásaidat, és ha már tudod reprodukálni úgy könnyebb orvosolni is.
--------
A fura megakadások valószínűleg valamelyik háttértár hibájából fakadnak. Ha így beakad a gép és ugyan azt a ~200ms hangmintát ismételgeti, akkor ha véglegesen így marad (értsd. lefagyott) az jó eséllyel valami driver probléma, vagy alapvető stabilitási gondból fakad (CPU/RAM gondok)... viszont ha egy pillanattal később felébred és megy tovább mintha mi sem történt volna, akkor nagy valószínűséggel csak I/O-ra várt. Bármelyik meghajtón is van az operációs rendszer és a Temp / swap cuccok, az lehet a legesélyesebb.
Esetleg az energiagazdálkodásnál tiltsd meg neki hogy leállítsa a meghajtókat, hátha úgy nem jön elő, bár ha magával az egyik meghajtó vezérlőjével van gond, azon ez nem fog segíteni.
-
Albigator
őstag
válasz
Én tegnap raktam fel kíváncsiságból az AMD chipset drivert és automatikusan a Ryzen séma fogadott, ha jól emlékszem alapból 90%-os minimális proci terheléssel. 50%-ra állítottam ezt az értéket és így nálam még nem volt gond.
Ez a turmix gépes jelenség pedig a régi inteles konfigomon jelen volt most a teljesen új Ryzenes rendszer nem produkál ilyet. Egyedül egy WD vinyó maradt de nem hiszem egyáltalán h az okozhatna problémát, hisz a win egy M.2 NVMe SSD-n van.
(#7522) propetya85
Folytatás várható ma 18:25-től.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Dyingsoul #6794 üzenetére
Ez azért lehetett amúgy mert az all-core boost az 4150 körül van, ha 100%ra húzod a min proci terhelést úgy nem tudja levenni egyes magokat, hogy a többit meg 4350ig boostolja, vagyis bukod a single-core boostot. Nézem a kepeket amiket küldtél.
Esemenynaploban amúgy szetneztel? Fagyás utáni rebootkor érdemes megnézni az utolsó bejegyzéseket.
Amúgy a fagyás mit jelent pontosan? Pár másodperc aztán megy tovább a gép? Vagy teljesen lefagy és újra kell indítani? Blue screen hibaüzenettel nem szokott lenni?
-
Thrawn
félisten
válasz
Dyingsoul #6975 üzenetére
Fagyást sokminden okozhat, első körben azt deríteném ki, hogy teljesen alapon használva a gépet minden rendben van e. Én pl eddig csak a RAM-okhoz nyúltam, a CPU-t meg nem piszkáltam. Az úgyis hamar megvan mert csak szorzó és fesz kell hozzá, a memóriáknál "kicsit" több a változó
Most a 3200, 14-14-14-30-44 1.35V Prime Blend és HCi Memtest stabil.xatos3: ez neked lesz érdekes: [link] (ASUS Performance Enhancer részt nézd)
-
-
micafighter
nagyúr
válasz
Dyingsoul #6794 üzenetére
Na örülök hogy az a része legalább megoldódott
Chipset drivert nem raktál fel? Mert az felteszi a ryzen balanced energiasémát, Amit be is állít magától, és annak az alapbeallitasaival nem lett volna gondod.
Ha a BIOS ledes beállításokkal továbbra is gondod van, próbálj egy BIOS frissítést, mert nálad 4011 verzió van, nálam a legfrissebb 4024 verzióval minden rendben: kikapcsolt gépnél ki vannak kapcsolva a ledek, bekapcsolt gépnél pedig mennek. Annyit kellett állítanom amit már írtam, mert alap beállításon kikapcsolt gépnél is ment a led.
-
Thrawn
félisten
válasz
Dyingsoul #6775 üzenetére
Ez a "LED-mizéria" az Asus lapokat sújtja, több helyen olvasni efféle hibáról, sajna a megoldásukról meg nem. Egyelőre más nincs, mint hogy várunk egy újabb BIOS-ra. A lapomon nem is mertem piszkálni a LED beállításokat, pedig nagyon utálom hogy szivárványszínben úszik minden
Ami ennél jobban zavar az az, hogy kissé el vagyunk maradva AGESA ügyben a többi gyártótól. -
micafighter
nagyúr
válasz
Dyingsoul #6586 üzenetére
Első körben szerintem állitsd vissza default értékekre, és nézd meg ugy mennyit megy HWinfoval. Nálam általános használat közben megy ennyit:
Ugyanaz a lap + proci. Nem tuningoltam még semmit, annyit állitottam a biosban, hogy Wake on LAN-t bekapcsoltam, illetve a memóriát manuálisan 3200-re tettem, auto fesszel és időzítésekkel (3200 XMP (amit az asus DOCP-nek hiv....
) nem akart menni, mondjuk SoC voltage-et se próbáltam neki emelni, ugy lehet menne az XMP / DOCP). PBO-t se kapcsoltam még be.
(#6592) Dyingsoul PBO be van kapcsolva? Core voltage ugy látom 1,34-re van belőve, ha ezzel a teljesíménnyel elégedett vagy, maradhat így, de ha többet szeretnél kihozni a processzorból, akkor manual vcore-t állísd auto-ra, PBO be, és kezdj el negativ offsetet allitani a vcore-nak apránként, amig stabil marad. Ahogy növeled a negativ offsetet, ugy egyre magasabbra kéne boostoljon a proci.
-
kago akira
tag
válasz
Dyingsoul #6382 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni nyugi. Annyi hogy szerettem volna felhívni a figyelmed hogy ez szilicium lottótól függ illetve attól hogy mit mersz bevállalni.
4Ghz fölött kezd el enni igazán a proci. Van aki 1.4 fölött is meri vinni de ha megnézed egy csomó embernél előjött az hogy hiába tesztelte szét, egy-egy játékban kapott kékhalált. Na ez az ami kérdéses kimeri bejátszani. Én biztosan nem, mert játékban nem nagy gond, de ha mondjuk 4 óra rendert buksz akkor az kínos.
Nálam az 1.4 már elég magas, illetve hiába hütöm le attól még nyáron befüt rendesen ^^,
Attól még érdemes megnézni mit bír és utánna eldönteni mit vállalsz be.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Dyingsoul #6375 üzenetére
Spec alapján a F4-3200C16D-16GTZB és a F4-3200C16D-16GTZR az ugyanaz, annyi a különbség hogy az "R" végződésü az világít:
-
micafighter
nagyúr
válasz
Dyingsoul #6382 üzenetére
ErP Ready: Disabled
Power ON By PCI-E: Enabled
Power On by Ring: Enabled
Igy ha ki van kapcsolva a gép vagy alvó módban van, akkor a telefonommal is be tudom kapcsolni egy gombnyomással, ez nekem igen hasznos, mert a gép bekapcsoló gombja nekem az asztal mögött van, igy a monitor mögött át kell nyulni ha be akarom kapcsolni, és külön power switchet amit mondjuk az asztalra tudok tenni nem nagyon találtam, barkácsolni meg nincs kedvem, ugyhogy ez egy igen kényelmes megoldás.
Ennyit kellett még beállítani hozzá: [link]
Segitek majd az OCba is. 4.2GHz-hez 1.4vcore-t és LLC5-öt állítanék kezdésnek, aztán apránként emeled a vcore-t amig stabil nem lesz, de ha jó chipet fogtál ki, akkor már az 1.4 is stabil lesz. Mondjuk én az X-es procit nem biztos hogy szorzóval tuningolnám, amikor van PBO is.
-
kago akira
tag
válasz
Dyingsoul #6376 üzenetére
Ha jól rémlik nem vizezted még le a procid. Ha fix all core 4.2ben gondolkodsz akkor nagyon fel kelk kötnöd a gatyát
sokaknak itt 6 magot sem sikerült normális fesz melettb4 Ghz-et kisajtolni.
Ugy rémlik munkára is használod a gépet. Igy oke lehet kevesbé számit az hogy esetleg jobban meg rángasd de nem tudom meg ér e annyit hogy esetleg egy párorás munka, rendernerroral elszáljon :S
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Dyingsoul #6375 üzenetére
Ja azt még hozzáteszem, hogy tudom a CPU teljesítménye, pláne a Ryzené erősen összefügg a memóriával. De először azt szeretném látni, hogy hány Ghz-t lehet kiszedni belőle és ahhoz hány volt kell, és remélem a 4.2-t ki tudom belőle húzni majd memória tuning nélkül is. Most 3.9 Ghz-re állítottam de így is csak 1720 pontot ad a cinebench. CPU 69 fokos eközben.
-
Acheron
őstag
válasz
Dyingsoul #6359 üzenetére
A memória tapasztalataidra én is kíváncsi vagyok, ugyanez a memóriám van, de a támogatott / tesztelt RAM -ok között nem találtam. Ha a névleges (3200) sebességet hozza, az nekem már OK. Faramuci helyzet, nem szokásom a gombhoz venni a kabátot, de most a RAM hamarabb lett meg, mint az alaplap (Asus vagy MSI X470) és a proci (2600x v 2700x)
-
micafighter
nagyúr
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dyingsoul #4698 üzenetére
nemhiszem, hogy lesz 2800X, ha az I9 -nek megfelelo ellenfelet akarnának, akkor el kellene tolni 4.7 - 4.8 Ghz -ig, Ezen a gyartastechnologian talan egy uj revizioval a 4.5 még bennevan ertelmes fogyival, de az mar nagyon a teteje.
jovore meg itt a 7nm, inkabb koncentralnak oda, foleg, hogy az Intel osszevissza kodosit a 10 nm -el, eloszor aszondjak megtoldjak a 14nm kapacitast, a minap meg az volt a hir, hogy nyarra ittvannak a 10nm procik. -
Lendova
őstag
válasz
Dyingsoul #4707 üzenetére
Aprón álltalában olyan áron mennek az első genes Ryzenek a 2xxx megleneése óta, hogy engem is elég gyorsan meggyőzött róla, hogy megtartsam.
Bele lehet(ett) futni pld 1700-asba 50k alatt, vagy 1600-asba 35k-ért!Ha valószínűsíthető egy csere gen3-ra, akkor szépet lehet majd bukni egy 2700x-en feltételezhetően.
-
Jacek
veterán
-
Tyrel
őstag
válasz
Sokan azt csinálják mostanában, hogy vesznek egy egy viszonylag erős alaplapot (felső kat. B450, vagy X470), meg egy szett jó memóriát, és mellé dobnak egy sima 2600-as Ryzen-t. Az 4 - 4.2 GHz-en elmegy, erre az 1 évre simán kiszolgál és olcsó, utána meg kicseréled majd egy Zen 2-re, ami szinte biztos hogy erősebb lesz mindennél amivel most szemezgetsz.
...már persze ha sürgős a platformváltás, pl. egy 1155-ös i5-öt azért már szívesen ott hagy az ember így 6-8 éves korára...
Az mondjuk nincs 1001%-ra megígérve hogy a mostani 400-as AM4 deszkákban tényleg menni fog a Zen 2, csak "ez a terv", ill. sokan hisznek is benne és erre apellálnak.
-
ScomComputer
veterán
válasz
Már régen kiadta én már el is felejtettem mikor járt nálam....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Bestbuy játékok
- Melyik tápegységet vegyem?
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged