- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
válasz
Gyuri27 #28342 üzenetére
Igen, a fiamnak egy Asrock Steel Legend van, néztem is, hogy annak mennyi finomság van a BIOS-ban. Ez itt ASUS néven, ennyi pénzért egy vicc, mondjuk a VRM hűtése meg elég komoly (bár az meg Aliexpress, utólagos 3K összegű upgrade, bármelyik lapon). Ez nagyobb hiányosság. Bár fogyasztó társadalom, nyúlj a zsebbe!
-
F.B.I.
veterán
válasz
Gyuri27 #28324 üzenetére
Órajel megvan de a feszültséggel, ez a baj, csak offset és bal oldalt látod, hogy mennyit kap 3200Mhz-en, 1.046V.
Akkor gondolom pozitív offset kell ha mondjuk 3800Mhz-et akarok, akkor + 0.100V offset és a Core Voltage (amit jobb oldalt látni) 1.146V lesz.Mondjuk az gondolom kevés lesz a 3.8Ghz-hez de ez ilyenkor all core, jól gondolom?
-
F.B.I.
veterán
válasz
Gyuri27 #28321 üzenetére
Komoly kis VRM van rajta, Arctic Freezer 7X hűtő, elől még 2 db 14 cm-es, hátul 12 cm-es, VGA is hűvös, rá mentem a szellőzésre rendesen + megy a klíma.
Az igazság az, hogy szinte csak single címek mennek, multi csak WoT meg War Thunder (pont nem használják a procit).
Szóval lényegében inkább a csend lenne a fontos, egyébként is elég 60 fps számomra, 1440p mellett. Inkább ennek a rendszernek a tuningját szerettem volna megtanulni, csak érdekes volt a feszültség állítás hiánya (offset).
Maradjon akkor PBO auto és egy kis offset -0.100V vagy hagyjak mindent alapon és ne foglalkozzak vele, majd később egy 5700X-el újra neki futok
Ez az allcore sincs meg: hogyan? Beállítom a szorzót ok de feszt nem látom, csak hogy alapon éppen 0.960V-ot ad 3200Mhz-en és ennyi. Offset? Olyankor mit adjak neki?
-
ricsi99
addikt
válasz
Gyuri27 #28308 üzenetére
Figyelj... most engem oktatsz? Köszi nem kell.
Ha ilyen májer vagy miért nem tudtad lejjebb elmagyarázni annak aki segítséget kér..."Nem is értem miért nem veszek asus lapot 20 éve.
Az asrocknál egyszerübb az élet. Offset off = vid. Ez ugye annyi amennyi. Aztán - vagy + és az érték."
Faca gyakorlati tapsztalatod lehet Asrock lappal... igaz azt már minden számítástechnikához kicsit is értő tudja ,hogy az Asus Leányválalata...
szóval ne nekem oszt az észt pls ,mert uncsi -
F.B.I.
veterán
válasz
Gyuri27 #28288 üzenetére
2 év garanciás 6700XT-t vettem 2 hete itt az aprón. Nem kell mindenért a boltba szaladni.
[Itt is van egy] -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Gyuri27 #28255 üzenetére
nekem se a 2700 se a 2700X nemnagyon erte el a 4.1 illetve 4.35 -ot ; biztos a wafer szelerol volt mindketto.
az 1700 -at meg nemnagyonhasznaltam gyari boosttal, az mar az elso par ismerkedos nap utan kapott fix 37x -et. fix 39x is ment neki, de erdekesmod ott barmilyen tesztben rosszabb pontokat kaptam, mint a vegleges napira belott 37x -el.
a hatmagosokat meghagyom neked -
zseko
veterán
válasz
Gyuri27 #27849 üzenetére
Próbáltam ajánlás alapján 1.39V 18-20-20-40-en is, ám úgy se bootolt már 3133MHz felett, két modullal. Most a néggyel 1.35V-on van, egyelőre a 2866-on jónak néz ki, bár ezt most még nem teszteltem memtest-el (a 2800-at igen). Lehet idő kell míg összeszoknak
A két modullal is nehezen értem el a 3133-at, de még a 3000-et is, akkor se nagyon akarta a 2800-at se elsőre, aztán egyszer csak elindult és stabilan ment, majd mikor 'meggondolta' magát, megint mehetett feljebb kicsit... Nemértem...
Időről-időre próbálkozom vele, vagy mikor olvasok valami újat vagy ha csak úgy rámjön, csak hát magyarul kevés összeszedett írás van róla (vagy én nem találok), angolul meg nem mindig van türelmem olvasniDragon3000 érdekes, pedig annál a lapnál sem írja a 2000-es szériát, ott is csak a 3 és az 5000-es van jelölve. Mindenesetre jövő nyártól hamarabb amúgy sem veszem, majd elválik addig hogy lesz. Háromezres procit nem akarok már feleslegesen venni.
-
válasz
Gyuri27 #26500 üzenetére
A Corsairom egészen biztosan nem tudná a 3600CL16-ot. Ez annyira biztos, hogy rá se próbálok. Az alacsony időzítés még csak-csak megy neki, de a magas órajel nem. Egyszer próbáltam tán 3400-on, de tragédia időzítésekkel volt csak stabil.
Aztán ki tudja, lehet, a proci IMC a korlát, nem is a modul, és ha 3xxx-re vagy újabbra váltanék, mehetne a magasabb órajel.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Gyuri27 #26293 üzenetére
Már a választható win verziók se jelennek meg usb driver nélkül a telepítőben. Kéri, hogy tegyem be a driveres lemezt, vagy tallózzam be. Dvd-ről települt, pesze egér nem volt, míg a win első indulása után nem telepítettem a drivert. Csak már teljesen összeraktam a gépet és macerás lenne visszakötni a dvd-t, azt akarnám elkerülni.
Úgy látom, az msi smart toolt javasolja ilyenkor. Már elindítottam, de igen csiga, kb. fél órája küzd. -
Speed®
titán
válasz
Gyuri27 #26078 üzenetére
Gapless HDT 2020ban azért elvárható lenne..de legalább RGB lvl99 :S
LFII széria vastag radis, látszik is az eredményein, kifejezetten okés. Kivéve a VRM pörgettyű, az búcsús. Tágulásra van benne némi levegő, több felesleges..de nyilván emiatt és a gyenge pumpa miatt nem összevethető egy rendes vízzel a teljesítmény, viszont nem is ez a cél..kidolgozza a kecóból direktben a hőt, ez sok esetben jól jön. -
Emu
őstag
válasz
Gyuri27 #26070 üzenetére
Persze, mindig van feljebb. Egyelőre elfogyott a gépre szánt keret, sőt kicsit túl is lőttem rajta mert nem találtam emberi áron 1600AF-t.
Terhelés alatt sejtem, hogy hangos lesz, de akkor füles van a fejemen, annyira nem érdekel.Ami viszont érdekel, hogy próbálom beállítani fixre a venti fordulatszámát (50C-ig fix 1500rpm) de folyamatosan ingadozik pedig a CPU nem megy 50 fölé
@fanti: Köszi! Az allcore 4ghz lépéseit le tudod nekem majd írni, miket kell a BIOS-ban beállítani?
-
Speed®
titán
válasz
Gyuri27 #26072 üzenetére
Ez mondjuk ebben a formában téves gondolat..
AIOval lassabb a felfutás és hűsebb a rendszer. -
-
TeeBee73
veterán
válasz
Gyuri27 #25992 üzenetére
"Gigát sose vegyél" Ezt Lipi67 is tudja?
Nekem is van egy P35-DS3-am, szépen megy egy E7500-as procival.
Ja, van még egy H61M Asrock valami Pentiummal, meg egy F2A68HS egy A4-6300-as APU-val, volt 970 Extreme 3-as deszkám a PH!enom 955BE-vel, meg még valami, ami egy A8 7600-as procival vígan vitte 1440*900-on a BF BC2-t, meg a Diablo 3-at, izomból.
Szóval, az Asrock-ot nem szidom, de a Giga-nak is voltak szép napjai. A mostaniakról nem nyilatkozom, mer' nincs tapasztalatom velük. -
-
biker
nagyúr
válasz
Gyuri27 #25985 üzenetére
Hát marha érdekes ez a Gigabyte b450M S2H lap
Biosban a vcore lehet auto, normal, és +0.000 tól +0.300V de minusz érték nincs.Winben az easytuneban hiába állítok bármit, és apply, nem változik a vcore (cinebench alatt a max 1.337V és 74-77fok), érdekes üresben magasabb a vcore mint terhelés alatt, terhelve mind a 12 szálat 1.1xx volt környéke csak
Minden esetre rendeltem egy hűtőt
-
grizlisandor
veterán
válasz
Gyuri27 #25270 üzenetére
1.35V. Volt egy beállítás XMP mód, manuális 1.4V.
A DRAM Voltage-t századokkal nem engedi módosítani, csak 1.30V, 1.35V és 1.4V és hasonlókat engedi.Időzítések volt ugye XMP, volt a RAM-on lévő időzítések mentek, 3200, utána 2933, 2800 beállításokkal.
Ajánlották a DRAM Clac-ot, ezekkel a beállításokkal nem indult a gép. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gyuri27 #25049 üzenetére
Őszintén szólva, ez az az infó, amit soha az életben nem fogsz megtudni, ha használt hw-t veszel.. Kivéve persze azoktól, akik elmondják..
Hasonló ez is, mint az autó, hogy első, nemdohányzó, női tulajdonostól. Aha, persze.. Szóval, erről nagyjából ennyit. Jöhet az, hogy persze, megnézed, hogy kitől veszed, ez természetes, de mindent nem mond el mindenki, főként ha garis termékről van szó..
-
attiati
veterán
válasz
Gyuri27 #25029 üzenetére
a hűtőt nem merem leírni, mert örökös eltiltást kapok innen
Cnq és c-state auto-ra volt állítva a biosban. Áttettem enabled-re.
MSI biosában be volt állítva egy olyan cpu fan séma, hogy eleve magasan indul a fordulatszám és fokozatosan emelkedik. Most áttettem defaultra. Ez laposan indul és hirtelen emelkedik. Illetve átpakoltam az összes ventit smart funkcióra. Nem is értem eddig hol voltam.
Egyébként benéztem, mert amit alacsony terhelésnek gondoltam (chromeban sok fül, excel, torrent), az jobban terheli a cpu-t.
Win energiatakarékosságot nem értem. Belépek az energiasémához és beállítás rádiógombja ugrál a maximális és a kiegyensúlyozott között. Ez így oké?
köszönöm a tippeket!
Speed(R): neked is. Majd csere jön, csak gyors megoldást kerestem. -
válasz
Gyuri27 #24834 üzenetére
Hali!
Tegnap végre megérkezett az MX-4 hőpaszta, így végre a gyári hűtő helyett fel tudtam tenni a bequiet pure rock hűtőmet. Ég és föld a különbség. Hangban is és hőmérsékletben is. Nem sok pasztát tettem a procira és így is az egyik oldalon kicsit kijött (mert szerelés közben mozgott a hűtő), de ha jók az értékek akkor ne bántsam, gondolom, ugye? Mértem egy Cinebench tesztet is, elég jó lett, pedig offset -100mV-on van most.
(#24871) Dragon3000:
a szorosabb értékeket hogy határoztad meg? Van erre valami program?
-
válasz
Gyuri27 #24822 üzenetére
Vcore és vcore nb offset -100 megvan, c-state auto helyett enabled-re raktam, cool and quiet funkciót viszont nem találok. 1.6 biosom van, manual pedig írja, de nincs ilyen opció. Win sima az a kiegyensúlyozott?
Ok, jó ötlet, majd, ha el tudom végre rakni a pure rock hűtőmet, megnézem kicsit komolyabban, mert a gyári hűtő elég gyengusz szerintem.
-
válasz
Gyuri27 #24819 üzenetére
Hali!
Nálam ez van 3.8 GHz, 1.2 V-n. Nálad milyen nergiagazdálkodás van beállítva? Nálam csak energiatakarékoson veszi vissza így az órajelet, de a fesz nem esik vissza. Miért? Kiegyensúlyozottnál vagy AMD Ryzen Balanced-nél nem esik így vissza az órajel sem. Hogy kéne beállítsam, hogy jó legyen? ASRock A-tuningban van beállítva az 1.2V és a 3.8 GHz, plusz biosban xmp profil a ramoknak, 3200 MHz 1.35V.Köszi!
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #24755 üzenetére
már rég megtörpént, néhány eredmény, mint láthatod, cb20 jellegű terhelésnél az smt 20w többlet fogyasztást is tud eredményezni platform szinten, 3600mhz-en 1030mv-on smt nélkül a teljes gép 70-75w volt konnektorból...nem rossz
- és ha ez igaz, ott is gyorsabb egy i5 8500-nél, aminek elvileg 3,9 körül kellene all core boostolnia -
van pár game aminek kell az smt, és 3xxx smt-t komálják is a játékok erősen, egyelőre marad
3750@1,1v smt-vel a következőt eredményezi:
winben szinte passzív a gyári kis püntyörgő, 60-70 fok, yt alatt is passzívan 90%-ban
játék alatt - ac od., az gyalulja a cpu-t -, 70-77 fok, 5-800rpm-es ventivel ( : de néha passzívba is átmegy
no most ha defaulton használja valaki a 3600-ot, ennél rosszabb hőfokok vannak, de még beugró hőcsövesek is lazán ott vannak játéknál 70 fokon, úh sztem nem rossz, ahhoz már ninja szint kell hogy 55 alatt megálljanak, vagy nagy rpm
a spire réz magja és nagyobb bordája talán elég is a teljes boldogsághoz, csak győzzek szerezni , ha az rpm-en tudunk még faragni már bőven jó, de igazából így is, hőmérséklet nem érdekel, gyárilag rengeteg embernél így futnak, problémát nem okozhat -
válasz
Gyuri27 #24741 üzenetére
A mondandó lényege az volt, hogy ha ehhez fél év kellett és nem volt prioritás... akkor lehet ehhez a mégújabbhoz még kevesebb lesz, főleg ha hivatalosan az AMD sem "támogatja" majd, ha ez marad a terv.
No de mindegy, majd meglátjuk... max máshogy kell tervezni, vagy többet költeni.
(vagy bazisokat várni) -
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #24698 üzenetére
egyelőre maradok a gyári megoldásnál, megnézem mit gurít a wraith spire rgb ha tudok szerezni, kaptam faca' noctua pasztát is
a stealthen most csak a gyári trutyi van, de elég jól muzsikál, egy fokkal jobb a rézmagos spire, borda is több rajta, lehet elég lesz halk üzemhez is - mondjuk ez se vészes, meglepett erősen - , na ha ott neki kell állnom talpat gyalulni az nem gond ( :
tetszik ez az amd design nagyon, újfent rájöttem, de a világítós logoval és piros kerettel volt az igazi
nem veszek alzán kívülről, nem opatom' magam ha gond van - lásd fentebb - -
Lacpac
őstag
válasz
Gyuri27 #24263 üzenetére
Azzal kezdek. Mindig. Bekerül a lapba a cpu, és rögtön irány BIOS/UEFI.
Indítás után cpu-z és lám...
Majd auto, és lám....
A 2400G boost-olt 3900-ra is, ibt alatt, innen csökkent a hőmérséklet hatására, apránként. Ez is boostol 3800-900-ra, de pik-pak 3600-700 lesz belőle, szinte rögtön.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged