Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Zoli54213
üzenetére
Pl. a Gigabyte Z87X-UD3H-n a SATA csatik felett van egy SATA tápcsatlakozó, ami be tud segíteni a PCI-E slotok áramellátásába, a képeken is látszik, [link] illetve ezen a képen ki is van emelve OC-PEG néven: [link].
Másmilyen lap is jó, ami van ilyen csati, vagy Molex szokott még lenni, olyan is jó.
Csak én a Giga lapokat ismerem, azért olyat linkeltem, az "UD" lapjaikon szokott lenni, az olcsóbbakon sajnos nem. -
Zoli54213
aktív tag
válasz
Zoli54213
üzenetére
Fejlemények: az r9 290-eket kipróbáltam ugyanezzel a géppel, de egy Corsair TX850-es táppal, ugyanúgy fagyott. Aztán kipróbáltam másik alaplapba, semmi baja nem volt, tökéletes. Az alaplap pontosan egy Gigabyte Z77-D3H volt. Tehát úgy döntöttem veszek új alaplapot, viszont kiderült, hogy az Asrock Z68 Extreme7-es alaplaom is hibátlan, csak valamiért nem szereti az r9 290 cf-et...
Inkább már ide írnám le, mert az egész történetet nem akarom másik fórumrészbe elmagyarázni. Ha új alaplapot veszek, honnan tudom előre hogy jó lesz-e benne az r9 290 cf? :/
-
Joshi
titán
válasz
Zoli54213
üzenetére
A régi AMD 785-ös alaplapomban nekem is fagyogatott a Gigabyte 290 egy CM 520-as táppal, kénytelen voltam venni egy teljesen új konfigot(lásd adatlapom). Mióta ebben a rendszerben van teljesen jól működik igaz hogy vettem egy jó tápot is biztos ami biztos. Hozzáteszem hogy a régi gépem szépen működik a haveromnál semmi baja csak éppen nem szerették egymást a 290-el.
-
Th1sN04ll
senior tag
-
válasz
Zoli54213
üzenetére
Mindkét kártyát próbáld ki egyenként. Ha idáig ok, akkor Win reinstall, ha reinstall után is gond van és a legújabb bios van a lapban, akkor nem marad más, mint táp vagy lap. Persze csak akkor ha nincs tuning a CPU-n, mert akkor azt is vissza kéne dobni alapra és úgy is megnézni, hogy minden OK-e.
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
Zoli54213
üzenetére
A saját hsz-emre válaszolok, ott visszaolvashatja az előzményt aki nem olvasta volna. Tehát az ott leírt problémámra nem adott megoldást az, hogy újratettem a windowst. Win7 volt fenn, gondoltam kipróbálom a 8.1-et. Az ég világon semmi baja nincs a gépnek egészen addig, míg vga drivert nem rakok fel. Ha az fenn van pár perc után "kékhalál". Mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kuponkunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Elektromos autók - motorok
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Motoros topic
- Apple Watch
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ROG Strix GeForce RTX 3090 OC Edition 24GB GDDR6X
- Veszek RTX 4070!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Csak én a Giga lapokat ismerem, azért olyat linkeltem, az "UD" lapjaikon szokott lenni, az olcsóbbakon sajnos nem.

Mert a felső PCIE slotban rezonál.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)