-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42095 üzenetére
Igen, a 947mhz-es verziót talán, de nem minden hol. A többit már inkább nem, illetve játéka válogatja.
Pár hónapja egyébként beleugrottam egy 980-ba, hát szerintem egy forinttal nem ér többet egy 290-nél, ami szépen ment azzal, azt ez is vidáman viszi. Az 75k volt, ez meg 45. Ezzel van freesync, azzal nincs. Abban volt egy csomó nyávogós cicca, ebben nincs. (coil whine)
Egyetlen pozitívum a fogyasztása volt, minden más a 290 mellett szól.Az 1060-rol is ez a véleményem. A fogyasztáson kívül, semmi pozitívat nem tud felmutatni, max a 6Gb-os, de az meg használtan 2x annyiba kerül mint egy 290.
Persze víz miatt elfogult vagyok, de az árkülönbözetből már össze lehet barkácsolni egy korrekt vizes rendszert is, ami nem csak a 290-est teszi boldogabbá, hanem az alaplapot meg a procit is.
Léggel nekem már nem kellene Hawaii egyébként. De vízzel, tökéletesen elégedett vagyok vele.(#42098) Márk
Ennyit tud az a hűtés, pasztázás érdemi eredményt nem fog hozni. Akassz a hátára egy ventit esetleg, van akinek bejött.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42090 üzenetére
/3GB? Legyél elégedett vele..sajnos ennyi most az ára..amúgy jó kis kari.
-
Tails111
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42090 üzenetére
SZÉT NE SZEDD!!!!
Reméljük nagyobb siker lesz az elődnél.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42085 üzenetére
Én az itt látottak alapján írtam. Nyilván megvan a hely, ahol ezt fejtegetheted, tedd meg a megfelelő lépéseket, ha úgy érzed, van alapja reklamációnak.
-
subaruwrc
félisten
válasz
enginev3.0 #42080 üzenetére
Add nekem.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42080 üzenetére
Ha amiatt írtál neki, hogy a hűtő kéne, a hirdetésben közölte: "gyári nincs meg"
Az eddigiek alapján fánk alatt volt gond a VRMel, ami nem csoda és játék sem.
Ellenben az sajnos tény, hogy szétszedted, így tényleg nincs miről beszéljetek.
A közöltek alapján, bár sajnálom, hogy rászaladtál, de sajnos önerőből tetted.. -
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42077 üzenetére
Tekintve a piaci értékét, nem ezt a megoldást választanám, de ahogy érzed..legrosszabb esetben 1 reball/reflow körre benevezném, hátha alapon.
-
subaruwrc
félisten
válasz
enginev3.0 #42077 üzenetére
inkább add nekem!
de amúgy ha már szétszedted megvásárlás óta akkor mit akarsz az eladótól ?
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42074 üzenetére
-
TeeBee73
veterán
válasz
enginev3.0 #42072 üzenetére
Ha a dVGA-ra van dugva a monitor, a post screen-ig sem jut el?
(Nicsak! Egyforma monitorunk van.) -
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42072 üzenetére
Piszkáltál valamit előtte? Ez elég szarul néz ki..BIOS másik állás?
-
válasz
enginev3.0 #42068 üzenetére
Ez simán lehet driver és/vagy finomhangolás (fesz, freki, stb.) probléma.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42068 üzenetére
Na neee ez komoly?
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42052 üzenetére
Én a vrm2-öt annyira nem félteném mert az a ramoknak a tápellátását intézi és azok nem szoktak annyira melegek lenni.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42050 üzenetére
Olvasom, hogy milyen jó kis értékeket írtál. Igazuk van a mestereknek, ne borzold a kedélyeket
és használd nyugodtan. Viszont takarítsad már le rendesen mert ahogy az a nyák kinéz az valami vicc
De minden jó ha a vége jó. Mi volt a hibája a driver-nek?
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #42049 üzenetére
usererror driver hiba volt
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42046 üzenetére
Ezek szerint végig az volt a cél, hogy fánkbiztos legyen..? Ne borzold a kedélyeket
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42046 üzenetére
Akkor meg ne szenvedj vele tovább, hanem használd.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42043 üzenetére
Én csak egyszer találkoztam olyan boltal csak ugye ott egy adott készlet van nem pedig egyedileg kitalált méretek. Az a bolt egy SKF csapágy és villamossági bolt volt az alföldön Karcagon
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42031 üzenetére
"de honnét szerzek én pont ekkora bordát? " Tessék innét Hali. Már párszor linkeltem de még egyszer megteszem hátha...Itt tudsz rendelni bordát amilyet csak szeretnél. Kiválasztod a magasságot szélességet és az alap vastagságot. Sőt még azt is lehet hogy "anodozott" festett legyen szép fekete. Fogod a kártyát leméred milyen széles kell és milyen hosszú. Utána termékek mutatása. Ha megjön akkor szépen feljelölöd fúrsz 2 lyukat szépen letisztitod és amit linkeltek Thermal Grizzly-t alá rakod és öröm boldogság. De te tudod mit csinálsz.
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42036 üzenetére
Azt is megmérhetnéd, mekkora borda fedné le a vrm-et csavar helyekkel egyűtt, mert van jópár bordám itthon a léghűtéses időkből, és hátha valamelyik passzolna oda.
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42036 üzenetére
Akkor játék alatt is nézd meg.
-
Speed®
titán
válasz
Milyen terheléssel ment fel 105re? Mert ha játék, akkor nyilván sok.
Amúgy hiába keresel, nonref :S A sünik viszont semmit nem érnek.
Egyéni megoldás kell rá, mérd ki..aztán szerezz közelítőt és flex ;p
Nekem van a Morpheushoz pl., de ez is a ref. PCBre van kitalálva. -
Raggie
őstag
válasz
Az a gond, hogy ez nem egy referencia R9 290. Hanem az MSI Gaming 4G kártyája.
Itt találsz róla sok képet: LINK. A lényeges ez a kettő. Azaz itt a VRM hűtése(igen okos módon) a fő bordázathoz volt hozzákapcsolva, mert így nagyon jól hűtötte azt. Ezzel egyidejűleg nem fogsz pont erre való gyári bordát találni, mert akkor az egész hűtést kellene megvenned, mert ugye ahhoz van "tapasztva". -
mpierre
veterán
válasz
Itt nézz szét, hátha találsz valamit, ami, max kis faragással jó.
A Watercool-nak vannak jó DIY wrm hűtői a listában. Ha találsz jót, akkor a wrm is vizezve lesz.
De ahogy elnézem az alphacool-nak is akadnak szép számmal akciós cuccai.
-
Raggie
őstag
válasz
enginev3.0 #42028 üzenetére
Hát egy ilyen szép nagy VRM bordát szerezni rá, ami gyanítom, hogy gyárilag is volt rajta. És a nyilazott furatoknál csavarral rögzíteni alulról.
Valamint persze ekkor már normális thermalpadot is érdemes alá venni. Pl ilyet: LINK
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42024 üzenetére
Akkor kb megint sehol nem tartasz. Arra még nem gondoltál hogy vizezve legyen? Univerzális blokk mint nekem jó nagy bordát a vrm-ek re és alulról fujatni rá a levegőt. Nekem így van és a 90-96 fokos gpu lement 51-52 max terhelve a vrm 58 fokon megál. A víz kb 1-1.5 óra játék után max nagyon max 31fok.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42020 üzenetére
Ez teljesen rendben van, mondjuk fánkkal nem gyilkolnám, kár lenne érte. Valley XHD profil pl., én azzal szoktam tolni, értelmesebb terhelés és szépebb
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #42019 üzenetére
Sajna nekem most van először 290x és nem akarok hülyeséget mondani a feszröl. Jó az a kétoldalas hővezető ragasztó csak arra leszek majd kiváncsi hogy a vrm-en hogy fogja bírni azt a magas hőmérsékletet. Bízzunk benne hogy jó lesz.
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42017 üzenetére
Van tuningprogi, és jobb mint az AB, ami csak összekutyulja a dolgokat.
Arra a kártyára valóban nem fog felmenni a ref hűtés kerete
A vrm2-es érzékelőd döglött, ezt írtam már korábban, de az úgysem melegszik annyira. A VRM1 80-90 fok körül el van, az már teljesen jó azokkal a kis ragasztott sünikkel. A kétoldalas hővezető ragasztóval felhelyezett sünök, hajlamosak idővel lepotyogni sajna, erre majd figyelj oda.
Feszt addig lehet visszavenni, ameddig instabil nem lesz a kártya, adott órajelen. Ezt neked kell ki kísérletezni. -
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42012 üzenetére
Ööö..ez nem is ref nyák, hogy akarod ezt "refesíteni"..?
Ez konkrétan a nálam is épp üzemelő MSI OC Gaming.
1GHz/1.212V mellett <80°C a GPU és <65°C a VRMje.
Mivel nálad utóbbi a tré, alálesnék a lemeznek, milyen,
lehet egy friss gappad megoldaná a problémát például.
Ref. lemezt nem fogod ráfaragni, teljesen eltérő nyák.. -
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #42014 üzenetére
pl kontakt spray teljesen jó erre a célra, azt mindenhol kapni.
-
subaruwrc
félisten
válasz
enginev3.0 #42012 üzenetére
nem kell máshova de azt a sok pasztát takarítsd le róla.
főleg a taperolt foltokat.felső ramokon nincs gap pad vagy csak nem látszik ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
enginev3.0 #42009 üzenetére
ezeknél?
hát ha meghibásodott akkor igen
amúgy a normál működésbe nem igen fér bele
de mivel nagy fogyasztásúak,gyenge táp mellett produkálhat ilyet ha a kártya különben jó akkor is -
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42007 üzenetére
Milyen hiba..? Jelenleg van? Nem csak reset volt mikor elszállt a VRM érték? A hőmérséklet rendben lesz a refmoddal teljesen, onnan már csak azon múlik, hibátlan-e. Illetve nyilván a táp is jobb lesz már alatta, nem lehet amiatt meglepi.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42003 üzenetére
Kis hőlégfúvás és le is ugrik a főblokk..adjál neki
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #42001 üzenetére
Gyári = ref.? Azzal jó a VRM érték, cserébe a GPU elszáll a Holdra üvöltve
Persze ha szét akarod kapni és az AC alá beépíteni a lemezt, akkor pörfikt -
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #41999 üzenetére
Miket rendeltél?
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #41992 üzenetére
Például.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #41990 üzenetére
Ha egyébként funkcionál rendesen, a hűtőt rendbe lehet szedni, ne add fel.
Táp valóban cserés viszont, egy minőségi single-rail 500+W sosem árthat.. -
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #41987 üzenetére
Jófajta, ám csak 350W-ot tud max leadni 12V-on. Csere mihamarabb erősebbre, addig meg alulfeszeléssel nem ártana foglalkoznod, illetve mindenféle OC-t felejts el.
-
válasz
enginev3.0 #41987 üzenetére
El kell vinnie, de csúcsterhelésnél határon lehet, 12V-on 350W a maximuma a tápnak (ugye két ága van, mindkettő ugyan 20A-es, de a honlap szerint a kombinált terhelés max. 350W).
Tuningra ne is gondolj vele szerintem...
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #41984 üzenetére
Tápja válogatja..de kb. határon lehet komoly terhelésnél, ha jobb fajta is.
-
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #41984 üzenetére
Jó lenne tudni milyen táp pontosan, illetve ha valami jófajta, akkor is eléggé a határon van hajtva sajna. Szóval javallott a csere mindenképp.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #41981 üzenetére
Jahogy így vetted egyben... Azért adnék egy esélyt neki, borda ahol van rá mód, agresszívabb ventivezérléssel (még ha a GPU nem is indokolja), esetleg alulfesz.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #41978 üzenetére
Igazából fentebb a megoldás, fölé meg olyasmit kell választani, ami felszerelhető. A legtöbb AC hűtő nem oké, hiába jegelik a GPUt. De ugyanez igaz más böszme bordákra is, okosba kell kitalálni, amire a gyártó nem figyel..
odorgg is így tolta anno, meg lehet nézni a VRM értékeit OCval.
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #41972 üzenetére
Ez az aftermarket hűtők legnagyobb rákfenéje..ellenben ha megvan a ref. hűtő, szétkapva igen hatásosan kezelhető vele a gond.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
enginev3.0 #41962 üzenetére
A vrm 2 az nem a ramoknak a tápellátási áramkörén van? Miért olyan meleg? Vagy tévedek?
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #41972 üzenetére
Egész pontosan ez
[link] -
odorgg
addikt
válasz
enginev3.0 #41970 üzenetére
Ha a VRM2 nem változik, akkor szar a hőérzékelő. Ha ide tettél bordát, nem is lesz változás. Találkoztam már ilyen kártyával. Milyen kártya ez pontosan?
-
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #41968 üzenetére
Akkor az a sajátja, nem amit letöltöttél.. Milyen kártya ez pontosabban?
A VRM hőmérséklete nem fog változni egy BIOS cserétől, az hűtőfüggő.
A kapcsoló ref. kivitelnél Quiet/Uber mód közt váltott, máshol backup pl. -
Speed®
titán
válasz
enginev3.0 #41965 üzenetére
BIOS kapcsoló másik állásba billenve jó? Akkor rosszat toltál rá, javítható.
Egyébként a magas VRM hőmérséklet miatt gondoltad, hogy nem gyári..? -
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #41964 üzenetére
-
subaruwrc
félisten
válasz
enginev3.0 #41962 üzenetére
techpowerup gpu database-ből letölthető az eredeti bios
aztán atiwinflashde ha gondolod megcsinálom neked.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest