- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
hellboy0415 #42771 üzenetére
Ha Db bobozos és hibátlan akkor 45-50 között mehet
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #42771 üzenetére
Figyelembe véve, hogy RX570/580 garisan 40-50 körül lőhető, többet nem igazán ér..persze ha valaki kifejezetten ezt keresi, ritkasága okán talán többért is mehet.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
hellboy0415 #42612 üzenetére
Sapphire Trix 290X 1100-ra alulfeszelve wattmanban gém közben 67-68 fok, 1440p-ben vagy felette nagyon max 70 fóka.
Mivel feszelsz msi af? -
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #42272 üzenetére
Tekercsekre való pl. hibátlan, de az odorgg által leírt módszer is hibátlan. 1 réteg, nem kell több, csak a véletlen összekenés ellen véd. De ha rendesen kimaszkolod a megkenendő felületet és nem tolod túl a mennyiséget, nem lehet baj. A TGCt eldolgozni nem para, adnak hozzá aplikátort, azzal szépen rá kell masszírozni az érintkező felületekre vékonyan, felesleget nem hagyva.
-
subaruwrc
félisten
válasz
hellboy0415 #42257 üzenetére
Játékra 3 gput. Hát nem vagy túl tájékozott a témában.
-
Baryka007
addikt
válasz
hellboy0415 #42257 üzenetére
De azt tudod, hogy a TahitiXT nem tud CF ben összefogni a Hawaii GPU val ? Másszóval a 79xx és az R9 29X nem fog működni CF ben.
-
odorgg
addikt
válasz
hellboy0415 #42251 üzenetére
Szerintem se ér annyit, (max vitrinben nézegetni gyűjtőknek) abból már 2db 290-et is össze lehet horgászni apróról. Én 50-60k-t adnék érte max, a használt árakat elnézve.
Amúgy én is terveztem ilyet régebben, de a topikjában kb 0 tulaj volt aki nem panaszkodott coil whine-ra, így inkább elengedtem.
Egyébként mire akarnád használni a 290x mellett?
-
oliba
őstag
válasz
hellboy0415 #42253 üzenetére
Játékra? Semmi értelme
-
oliba
őstag
válasz
hellboy0415 #42251 üzenetére
Tekints rá úgy, mint egy ereklyére, mert az. Szóval ér annyit.
-
subaruwrc
félisten
válasz
hellboy0415 #42249 üzenetére
mert mennyi legyen egy 2 gpus egykori csúcs kártya ? 20 ?
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #42242 üzenetére
Házon belül Xtreme széria, de inkább olyat keresnék, ami alatt elfér a moddolt ref. lemez..a GPUt könnyű lehűteni viszonylag a wattok ellenére, a VRM viszont feladhatja a leckét. Peter/Morpheus/MK-26 és társai játszanak 250W felett már..vagy a kompakt vizek.
-
mpierre
veterán
válasz
hellboy0415 #42237 üzenetére
A saját biosa van rajta, vagy rá lett flashelve egy másik karié?
-
mpierre
veterán
válasz
hellboy0415 #42235 üzenetére
Elsőre igen, vagy elem ki a lapból egy időre. Mindent átmozgatni, megigazítani. Aztán próba.
-
Atla
senior tag
válasz
hellboy0415 #42233 üzenetére
Videokártya ventilátor pörög? Ha igen legalább áramot kap. Utána húzz ki mindent monitort is pár percre.
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #42171 üzenetére
Csalódás..hűtetlen vRAM, külön kis borda a VRMen..és ezekre érkezik a GPU melege a bordázatról, a csendesebb üzem okán alulvezérelve emellett. Perfekt tervezett elavulás kategória a szememben. 100x inkább Tri-X, ha nem is VaporX/Lightning..
-
antihero0112
tag
válasz
hellboy0415 #42161 üzenetére
Az ASUS oldalán asszem még régebbi van, megpróbálkozok akkor azzal, aztán meglátom mi lesz. Köszi az ötletet
-
subaruwrc
félisten
válasz
hellboy0415 #42154 üzenetére
ha válaszol a tag akkor igen
-
norbixx
csendes tag
válasz
hellboy0415 #42146 üzenetére
Nem látom értelmét egy régi és drága tápnak,amikor újonnan kap 23-ért egy cx650m-et. Egy kártyás rendszerig bármit elvisz szénné húzva is.
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #42108 üzenetére
A vicc az, hogy tud amúgy a gyártó jó hűtést csinálni..nem tudom, extrém körülmények közt tud-e érdemi előnyt felmutatni az MP kivitel, de tény, 24/7re tré..
-
enginev3.0
félisten
válasz
hellboy0415 #42051 üzenetére
Azt használta amit a windows leszedett magának, eszközkezelőben átraktam és most jó
Egyelőre még nem vagyok teljesen nyugodt, a vrm2 fals értéke azért még zavar
-
enginev3.0
félisten
válasz
hellboy0415 #42044 üzenetére
Olyan van nálunk is, megnézem, bár rendes Thermal padet úgy is rendelnem kell
-
enginev3.0
félisten
válasz
hellboy0415 #42042 üzenetére
Ilyen bolt bolt nincs ami nem webshop?
-
Raggie
őstag
válasz
hellboy0415 #42027 üzenetére
Neked jóval jobb a helyzeted, mert rendes thermal pad-dal tudtad feltenni a VRM bordát. Mert ugye rendes hosszú végignyúló borda és két csavar rögzíti.
Neki szegénynek olyan ragasztót kell nézni ami ragaszt is nem csak thermal pad, hogy ott is maradjanak a kis bordák. Vagy persze szerezni egy rá való szép hosszú bordát, amit ugyan így csavarral tudna odafogatni és akkor használhatna normális thermal padot.
-
Raggie
őstag
válasz
hellboy0415 #42025 üzenetére
Ez nem igazán fog segíteni a VRM-ek hőfokán.
Ott valami nem kerek a VRM hűtéssel. Azok a kék bordák is kicsit kicsik szerintem, meg nem igazán érintkeznek végig. Valamint az 1,5 W/mK nem valami jó hővezető tapasz... inkább ezek lesznek a ludasak és nem egy vizesblokk a GPU-ra.
-
enginev3.0
félisten
válasz
hellboy0415 #42016 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
hellboy0415 #42000 üzenetére
FSP Raider 550 tápegység, 550W, 80PLUS Silver
és egyik kolléga felajánlotta hogy oda adja a gyári hűtését, és ha jó lesz akkor kifizetem, remélem sikerül holnap begyűjteni mindent
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #41977 üzenetére
Igen, refnél meg lehet bontani a hűtést, hogy maradjon a lemez. Sokan csinálták ezt, aki kompakt vizet raktak rá, megúszták a VRM parát egy kis halk ventivel.
-
enginev3.0
félisten
válasz
hellboy0415 #41974 üzenetére
Hát ez a jó kérdés, hogy miért ennyire meleg
-
odorgg
addikt
válasz
hellboy0415 #41954 üzenetére
Fasza lett. Ezek ilyenek. Sajnos a premium kártyák hűtésén spórol az Asus, is. Pedig itt aztán alapnak kellene lenni, hogy a GPU ne süljön meg.
(#41965) enginev3.0
Rossz biost tettél fel, tedd vissza a "nemgyári"-t.
-
subaruwrc
félisten
válasz
hellboy0415 #41958 üzenetére
a vrm 2 a video memory-nak van,légáramlat elég neki.
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #41958 üzenetére
Hőmérséklete monitorozható / magas? Ha nem, nem kell félteni sem. A GPUért felelős rész nyilván komoly terhelésnek van kitéve és melegszik, azt kell.
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #41956 üzenetére
Arra kell borda, amire a gyári is megoldást kínál, a többire elég a huzat. Indokolt esetben gap-pad is lehet a hőközlő közeg, bár kevésbé hatásos, mint a ragasztó, de roncsolásmentesen oldható. Nyilván a rögzítés részt nem oldja meg, az egyéni.
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #41954 üzenetére
Fikázásra semmi ok, hüsizik a GPU és a többi komponensre is figyeltél.
-
subaruwrc
félisten
válasz
hellboy0415 #41946 üzenetére
ha rendesen megcsinálod csak használsz a kártyának
mi értelme 100 fokon égetni ... -
Habugi
addikt
válasz
hellboy0415 #41937 üzenetére
Pusztán a poén kedvéért megkérdezném a helyedben, hogy mégis mennyi az amit jóváírnának.
Olvasgatom egyébként pár napja ahogyan a fáradt paszta témát kitárgyaljátok és egyre inkább furdal a kíváncsiság az enyémet vajon mikor lenne/lesz aktuális szétkapni.
Két és fél éves, garancia már nincs rá viszont melegedni sem melegszik, legalábbis nem jobban mint új korában, 2000rpm mellett sem látom 70 fölött de ez tán még lehetne kevesebb is.
Plusz elég régóta nem berheltem semmit a gépen szóval arra is egy kiváló apropó lenne, mocorog a kisördög rendesen. -
Motoxxx
tag
válasz
hellboy0415 #41935 üzenetére
Szomorüan, olvasom sok mindent vettem tőlük, de mostmár meggondolom. Soha nem gariztatam náluk. Nekem a másik nagy céggel nem akarom reklámotni pozitiv tapasztalataim vannak. Ipon. Gari futár jött, kb 2 nap mulv ahozta vissza a csere darabot, rammal, procival jártam igy, süt volt egy ramom, amit második cserére is simán szó nélkül cserélték gari idün belül. Mondjuk erre számitottam, igy már itt van előttem az uj paszta, azt neki látok. Köszi a válaszod és mindenkinek aki az előző kérdéseimre válaszolt. Kence után velszeg megirom atapasztalatokat.
Egy kérdés paszta után mennyit érdemes várni a kártya vissza rakásával olvastam már ezt is azt is. Én szoktam várni pár órát. vag yfelesleges?
-
subaruwrc
félisten
válasz
hellboy0415 #41937 üzenetére
komolytalan cég.
gari utolsó napjáig kötelesek vele foglalkozni
-
subaruwrc
félisten
válasz
hellboy0415 #41935 üzenetére
én se vártam mást
dolgozni nem akarnak. -
HSM
félisten
válasz
hellboy0415 #41913 üzenetére
Nekem a DC2-esen kétféle BIOS volt, egyik 93 fokon tartotta halkan, throttlingolva, a másik viszont pörgette rendesen, de az 90 alatt megállt throttling nélkül.
A tiéden ahogy nézem, LN2 meg normál mód van, nem lehet, hogy véletlen LN2 módba raktad? [link] -
Motoxxx
tag
válasz
hellboy0415 #41929 üzenetére
Szia, nekem egy 390-m van és ugyanaz a gondom, mint neked. 93-94 fokos a kártya terhelés alatt. Nekem nem oldotta, meg a problémát, az ujra telepités, sem az hogy a házhoz vettem egy plusz rendszer hütöt, amit a kártya alá raktam be. Terhelés nélül valóban kicsit kevesebb pár fokkal , meg nem teljes terhelésnél, de a játékok megeszik. Biztos vagyok benne, hogy a paszta száradt be, nem lenne gond az ujra kenés, csináltam már párat, de még pontosan egy év van a garanciából. PCX nél vettem a kártyát anno és engem is érdekelne, hogy megy náluk a gariztatása, ha megléesz a friss tapasztalatod megosztanád velem is kérlek. Gondolkodom mit csináljak nekem is ASUS strixem van hátlapos szoval nincs kedvem 3-4 hétig várni a garira, nem tudok addig mit használni. Köszi előre is.
-
füles_
őstag
válasz
hellboy0415 #41929 üzenetére
Tényleg, az Asus az backplates.
-
füles_
őstag
válasz
hellboy0415 #41925 üzenetére
Nem tudod ezzel a módszerrel kijátszani a garanciamatricát?
-
válasz
hellboy0415 #41925 üzenetére
Nekem jók a tapasztalataim a PCX-el, de azért inkább 2-3 hét volt, amikor gariztattam (egeret).
Plusz náluk az a gáz, ha nincs alapból háztól-házig gari, akkor bizony fizetni kell a futárért, vagy lehet bevinni hozzájuk... -
ricsi8800gt
addikt
válasz
hellboy0415 #41915 üzenetére
Vagy újra pasztázod vagy amit Subaru mond add le gariba de ez is olyan hogy milyen indokkal ? hiszen működik jól
-
subaruwrc
félisten
válasz
hellboy0415 #41915 üzenetére
kukás már a paszta.
add le gariba.
-
válasz
hellboy0415 #41913 üzenetére
Nem normális alapórajelen.
Esélyesen be van száradva, ha tuning nélkül így felforrósodik, de azért próbálj ki egy olyat, hogy egy venti oldalról fújja meg a VGA-t (ie.: a ház oldalfalába rakj egy szélgépet, amely a kártyára fújja a levegőt). Nálam ez önmagában 5-7°C-ot számított (igaz sima 390-es esetében).
A kérdés mit fog reagálni a kereskedő, ha emiatt szeretnéd gariztatni...
Mert az üzemszerű működést nem befolyásolja... -
ricsi8800gt
addikt
válasz
hellboy0415 #41911 üzenetére
Ha már kevés gari van rá akkor simán vízezném.
feszt vagy a driverben( wattman) tudsz el venni töle vagy MSi Afterburnerben -
ricsi8800gt
addikt
válasz
hellboy0415 #41908 üzenetére
Nálam sok GTX meg fordult az utóbbi 1 hónapban
De hogy van harag -
ricsi8800gt
addikt
válasz
hellboy0415 #41906 üzenetére
Gondoltam hogy valamiilyesmi van a dologban de sebaj,
szép kártya nagyon
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
hellboy0415 #41899 üzenetére
Tudom kitől van mert meg akartam venni csak addigra te le csaptál rá
-
HSM
félisten
válasz
hellboy0415 #41902 üzenetére
"És honnét kap feszt ha a táp megáll?"
Az alaplap 5VSB készenléti feszültségéből. Ezért sem szabad áram alatt lévő gépben VGA-t (vagy bármi mást) cserélni. -
mpierre
veterán
válasz
hellboy0415 #41900 üzenetére
Már a gtx760 (sicc) minin is volt ilyen "eye candy". Így normálisnak nem nevezhető, de beépített feature-je a kártyának...
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #41896 üzenetére
Nem fikázzuk, csak a hűtést cseszték el. Ha bevizezed, jó lesz..jó esetben. Sajnos nagy a szórás, többnyire nem megy jól OCban..de legyen szerencséd!
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
hellboy0415 #41896 üzenetére
Miért kellene ezt fikázni ? szerintem egy durva kártya.Ha jól tudom innen vetted Ph-rol
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #41817 üzenetére
Ha átnyálaztad proci985 kapcsolódó hozzászólásait, megtudod ;p
-
Speed®
titán
válasz
hellboy0415 #41814 üzenetére
Elcseszett konstrukció, inkább keress VaporX/Lightning kivitelt, ha jót akarsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- E-roller topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged