- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #9263 üzenetére
Szuper jó, igényes, halk, profi hűtése volt, korrekt, erős tápkörrel a 280X/7970 Matrix-nak. Volt pár antituning, de az a Tahiti csip miatt, egyszerűen néhány képtelen 1150-1200 fölé menni, akármennyi feszt is tolsz alá akármilyen körítéssel....
Ez az új "csoda" ahhoz képest egy vicc, tényleg egy felhízlalt DC2 világíítós ROG-logóval.(#9264) mcwolf79: Épp azt írta, a régi kártyái nála is egytől egyig jól mentek abban a lapban.... Ezért is gondolja, hogy a 290-et nem szereti valamiért.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #9220 üzenetére
Ha a hőfok kordában lesz tartva, akkor semmi gond nem lesz az élettartammal. De ha ott középen a két VRM és a közéjük zsúfolt sok elektrolit kondit 100 fokokon fogják járatni, akkor kevés fogja megérni a 3 éves kort.
Ugye a két szélen lévő fejenként 300W-os fűtőtestről még nem is beszéltünk.
Ha megnézed pl. a referencia 7990 PCB-jét, nem véletlen, hogy középre a forró katlanba más kondenzátorokat használtak, amik jobban bírják sokkal a meleget: [link]
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #8984 üzenetére
Gondolom, hogy ha már vérpistike megveszi a hiperbrutál kártyát, mert nyilván nem az LN2 tuningerekből lesz gazdaságos gyártani, akkor is legalább 50-100Mhz-et rá tudjon verni az átlagos sima kártyákra. Sajnos ilyen magasságokban ehhez brutál hűtés és áramkör kell, hogy bírja az arcátlanul adagolt feszt.
Láthattuk, hogy el tudtak fogyni a 7970 Lightningokon, Matrix-okon is a GPU-k, pedig ott se sajnálták az anyagok a karikból, sok is volt emiatt a csalódott user. Nekem a 280X Toxic-om is utoléri a sima Vapor-X ek közül a tuningosabbak, a vérpistiknek meg az nem számít, hogy a Toxic közben sokkal hűvösebb marad, és a kisujjából kirázza, míg mondjuk a Vapor már vért izzad az 1200Mhz-ért.
-
Phob
újonc
válasz
daveoff #8922 üzenetére
Köszönöm a megerősítést. Az én szívem is inkább az AMD, a 290 felé húz. Bár nem vagyok egyik tábornak sem a drukkere. Ha megkérlek erről a Gigabyte-os hibajelenségről írsz valamit, hogy milyen problémák vannak velük? S mert lenne még alternatívaként Sapphire R9 290 tri-x oc edition, ám ez 5k huf-al drágább.
-
válasz
daveoff #8884 üzenetére
Lehetséges probléma, de evidens, hogy nem váltok X58-ról, mert nincs pénzem semmi másra, csak mert a 290-nek nem tetszik a lap, ha ez így van, akkor a VGA megy.
N.Ferry: A Trixx full alapon van, csak ventiprofilt kapott a kártya vele, mert az alap semmit nem ér.
Aalapon vagy húzva van a kártya, az mindegy.
SzlobiG: Nincsenek újabb heteim/hónapjaim gép nélkül
-
Ghoula
senior tag
válasz
daveoff #8821 üzenetére
Asus DCII-t csak abban az esetben ajánlanám, ha később vizezni szeretnéd, de addig is a ref-hez képest halkabb kártyát szeretnél. Ha maradsz a léghűtésnél, akkor MSI gaming. Mondom ezt ASUS tulajként. Nincs borda a ramokon, a VRM2-n, a VRM1-n is csak egy pilinszka borda van. Az MSI ezeket mind hűti a bordával.
-
andro93
aktív tag
válasz
daveoff #8723 üzenetére
Találtam erről egy kis iponos cikket, írják is, hogy észrevették a különbséget 60 és 120 hz között, de nem javult a játékosok statja. Más érzékelni a különbséget, és más profitálni is belőle.
-
KillerKollar
őstag
válasz
daveoff #8721 üzenetére
Ha stabilan 60-ad van és azt szokod meg lehet hogy az úgy oké,de ahogy írtam,Dx alatt volt 1-2 fps droppom ahol 100-120ról mondjuk leugrik 60-65re akkor azt megéreztem még azelőtt mielőtt rápillantottam volt az fps számra,úgyhogy igenis van különbség 60 és 120 között is,nem csak 30 és 60 között.
(#8719) -Solt-
Sajnos elég sok ilyen multis fps van,sokat számított cod4 és counter strike alatt is a magas fps szám.Nem véletlen mondom hogy ennyi az egyéni cfg amelyek megnövelik az fpst.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #8710 üzenetére
Fejlődésnek fejlődés, csaképpen egy 1987 óta létező technikát, amit világszerte milliónyi eszköz használ a mai napig kihagyni egy hatalmas baklövés. Ahogy írtam, elsősorban a projektorok, és a régebbi, olcsóbb monitorok miatt, meg amúgy is bármikor jól jöhet.
Jó dolog a fejlődés, de nem szerencsés erőltetni a régebbi technikák kárára. -
-
-Solt-
veterán
válasz
daveoff #8520 üzenetére
Így is előfordul szívás, de legalább tudom, hogy nem abból adódik, hogy xy third party bigyó össze akad olyan programmal, amire álmomban sem gondolnék... És akkor még a különböző driver cleaner programokról nem is beszéltem...
@HSM: Én is kipróbálok sokmmindent, de így legalább van egy biztos alap, amihez bármikor visszatérhetek...
-
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #8370 üzenetére
A 7970-en ésszel kell az élsimítást alkalmazni, főleg nagy felbontáson, mert a ROP kapacitása csak fele a 290-hez képest és el tud fogyni. Nagyon felhúzott élsimítással ez jól kijöhet. Kérdés, kisebb élsimítással mennyire zárkózik fel a 7970. Bár lehet, ez csak engem érdekelne.
-
-
-
-
Devid_81
félisten
válasz
daveoff #7492 üzenetére
Nekem sem, de erdekes a minim FPS ertekek nagyot ugranak a huzastol, persze tudom ezzel semmi ujat nem fedeztem fel.
De tegnap pl Fraps-eztem, es ram zuhant a heli es 80FPS ala nem ment le
Mondjuk az atlag ember nem igy jatszik, de ugye ez is benne van (foleg nalam, en egy halal bajnok vagyok ebben a jatekban is)
-
válasz
daveoff #7469 üzenetére
Mindenki máshogy vélekedik róla, de ez nem is meglepő, hiszen nagyon relatív a hangerő és az elötte bejárt út.
Nagyon durva hangerőt képviseltek a 2006-11-s gépeim, aztán a 7970 után a csendre törekedtem, mert jobb, az tény és igazából nem is a hangerő, hanem annak a tartománya lehet a zavaró.
Példa: inkább elhallgatsz egy böfögést Loop-ban 100 dB-n, mint köröm csikorgatást szintén ennyin, sarkalatos példa, de érted.
A porszívó zavaró tud lenni, ha már ehhez hasonlítja mindenkiA GTX 690 miatt is sírtak sokan, hogy nagyon hangos, hát...szerintem meg baromi halk volt 2 GPU-hoz képest.
Egyébként mennyi is az átlag? 1070-1150?
-
Laja333
őstag
válasz
daveoff #7439 üzenetére
Szerintem függ attól is, hogy mennyire vagy érzékeny a venti zajára. Csak poénból kipróbáltam 290x Tri-x-et 1100/1400-on 3dmarkban. Gpu-z szerint 1,216-ig ment a fesz.
Annyi különbséggel, hogy nem auto venti-t adtam meg, hanem "én húztam meg" a görbéjét. Így lett 60 fok peak és kb ~55-60% venti mellett, aminél már hallhatóak a ventik.3Dmark eredményeket nem közlök, mert elég gyatra pontokat kapok 8350-el.
Graphic score is 11900 körül mozog
-
Sonja
nagyúr
válasz
daveoff #7399 üzenetére
Egyébként tényleg jó hűtése van. Baromi halk (a 7V-on járatott két felső AC 14cm-es venti hangosabb), és 64 fokos volt valley közben. Coil Wine sincs 450 fps-nél sem, csak 1200 fps-nél hallatszott. Szóval sajnálom nagyon, mert tetszik a kártya.
Most meg félek, hogy Ipon elismeri-e a hibát.
-
Drizzt
nagyúr
-
válasz
daveoff #7028 üzenetére
Ha olyan felállás lesz, hogy (most mondok kitalált árakat):
Tri-X + BF4 = 135k
Tri-X: 130k
Gaming BF4 nélkül: 135-8kAkkor egyértelműen a Tri-X-t választom, de ha fordítva lenne netalán az ár, akkor MSI.
Az első kettő "helyezett" között nálam az ár fog dönteni és, hogy a BF4 eladása hoz e +-t. -
Reggie0
félisten
válasz
daveoff #7010 üzenetére
Erdekes, nekem 16db giga 290-em van es nincsen veluk gond, azt leszamitva, hogy 1 db nagyon antituningos. De rendben mukodik mind.
(#7012) GRaul: En azert egy rendes tappal is megprobalnam. Nekem meg rendes tappal is voltak hibak, mert nem volt mindegy, hogy a ket - amugy teljesen terheletlen es egyforma - fazist hova kotottem.
-
ritterkrisz
tag
-
SimonYana
addikt
válasz
daveoff #6850 üzenetére
Én azt már próbáltam és jó! Igaz méreg drága , de jó!
Az viszont tény , hogy ha a mantle hoz érdemit a konyhára , talán jobb ára lesz az NV-nek is.
Most az a 200 feletti árak nem gyengék , akár hogyan is nézzük. Még aki kint keres EUROban annak sem olyan kevés. Na az AMD sem olcsó , de azért elég jelentős 50-60 ezer forint! Szerintem! -
CsonkaImo
addikt
válasz
daveoff #6842 üzenetére
Megerősítették, hogy bug. Egyébként tényleg látványos a különbség.
-
SimonYana
addikt
válasz
daveoff #6802 üzenetére
Most én is készítettem fotókat , de semmi különbség nincs a DX és Mantle színvilága között!
Olyan pici a különbség a 290-esnél , hogy szerintem még talán a Mantle kicsit jobb is. Nem tudom neked miért lett ekkora a különbség. Ha gondoljátok feltöltöm , de ez így ebben a formában szerintem nem igaz!
Nekem i7 3930K van és az R9 290-es. Ebben a felállásban , akkor biztos nálam valami nem műxik vagy nem tudom! -
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
daveoff #6431 üzenetére
Na ez vicces, nekem 10 fps-el kevesebb
Azt hiszem, ez DX vs Mantlera csak ugy lesz jó ha menet közben át lehet kapcsolni mint a videóban:Test Duration: 120 Seconds
Total Frames: 2584
Average FPS: 21.53
Average Unit Count: 3746
Maximum Unit Count: 5354
Average Batches/MS: 1021.81
Maximum Batches/MS: 1587.41
Average Batch Count: 53077
Maximum Batch Count: 198412Test Duration: 120 Seconds
Total Frames: 5807
Average FPS: 48.39
Average Unit Count: 3619
Maximum Unit Count: 5324
Average Batches/MS: 881.18
Maximum Batches/MS: 1620.27
Average Batch Count: 21341
Maximum Batch Count: 205517 -
-
adatfalo
senior tag
válasz
daveoff #6339 üzenetére
Ha ez így marad, akkor el lesz adva, persze bukok rajta jó sokat... de azért ez így nem pálya
Elviszem egy szervizbe, holnapig megnézik ők is 1-2 táppal/alaplappal. Aztán ha úgy van kerül fel az apróra egy 2 napos 2 év garanciás kártya...
(Ha valaki a ref hűtéssel használja terhelés alatt nem fogja szerintem annyira zavarni, idle-ben pedig semmi hangja. )
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
daveoff #6307 üzenetére
A +45% nem tudom honnan jön, vagy abból hogy a Kaveri-vel erős CPU limit van, vagy abból amit Abu írt, hogy a mantle egy darab logikai erőforrásnak látja a hardware-t, és akkor használja az IGP-t is. Esetleg mindkettő.
Na ha délutánra tényleg kijön, akkor majd Te jól leteszteled nekünk BF4-ben -
ritterkrisz
tag
válasz
daveoff #6266 üzenetére
Bf4 alatt néztem most.. itt nem csak hogy kockásodik, még ezzel a hibaüzenettel be is fagy
Kipróbálom amit javasoltál és újra rakom a win-t hátha, ha így se akkor megtaposom, ezt a szart
Mindenesetre elég kiábrándító, hogy ennyi pénzért nem élményt kapok, csak garanicás szopódást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- The First Berserker: Khazan
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Konteó topic
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motoros topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest