- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
2thletme2day
őstag
válasz
CsonkaImo #27683 üzenetére
Nem rég váltottam Win 7-ről Win 8.1-re.Win 7 alatt is csinált ilyen képhibákat és most is. A karbantartás valami beépített dolog lehet a win 8.1-ben. Pontosan nem tudom mire jó, de mindig ez alatt fagyott ki úgy a gép, hogy aztán csak a reset maradt. Utána meg persze már nem adott képet. Eddig rendszervisszaállítással orvosoltam a problémát. Most kikapva a kártyát jó minden. Várok egy hetet, addig nem rakom vissza a kártyát. Aztán ha miután visszaraktam megint tapasztalok ilyen fagyást akkor lehet megpróbálom gariztatni. Van, hogy ennél durvább hibákat csinált. Azt gondoltam driver gond. De mivel a 14.12 omegával is csinálta meg most a 15.4-el is így gondolom nem az a ludas.
-
-
GeneraL_XTX
veterán
-
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo #27316 üzenetére
Igen, teljesen logikus végülis, magasabb hőmérsékleten "hígabb" a gyárilag amúgyis elég híg kenőanyag, és gondolom, úgy már nem tökéletes a kenés. Bár ennyire durva esettel nem találkoztam, hogy zörgő ventit lehűtve megjavult.
Bezsírozni amúgy nem nagy ördöngősség, ha van egy kis "műszaki érzéked" az ilyesmikhez. Persze, megértem, ha nem mered egy ilyen drága kártyánál. -
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo #27313 üzenetére
Nem hát. De tartósabbak tapasztalatom szerint, és ha ki is fogy belőlük a kenés (értsd zörögni kezd a csapágy), otthon szétpattinthatóak, és újrakenhetőek. A PC ventijei viszont szerintem nem, a 7950-esen nálam fél év után zörögtek, és szétszedhetetlenek voltak kíméletes módon, így inkább gariba vittem. Mondjuk gariban kaptam két héten belül zsír új hűtőt a kártyámra (ami a létező legkorrektebb megoldás szerintem), de egyszerűbb a Sapphire venti, amit 5 perc alatt helyrepofozok ilyenkor itthon, ha szükséges, és utána a sűrűbb zsírommal a világból kimegy.
-
lowzor
veterán
válasz
CsonkaImo #27200 üzenetére
Persze, tudom. DX-ben a 4.7-es 3570K-mmal is simán hajlamos volt beesni a GPU, még 7970-el is, Mantle alatt meg végig 99% a 290-el.
Ritka fosul van megcsinálva AMD-re a DX-es része. NV kártyákkal sokkal több az FPS DX-ben. Még szerencse, hogy ott a Mantle.(#27201) HSM:
Akkor lehet, hogy a downclock-olt 290-ed köszönt vissza, ha 70 alatt volt az FPS
Én az 1060-as 290-emmel ritkán látom maxon és megnövelt FOV-al 70 alatt. -
GAbre
veterán
válasz
CsonkaImo #26436 üzenetére
A baj,az,h gyártói gari van rá.
És ahogy régebben volt róla szó.
Ha visszadobom,semmi gar nincs rá,h amdvel tesztelik(fm1,2-nél elvileg már jó).
Anno sapphire ticketem volt.
De annyira sík hülyék voltak,hogy hiába mondtam nekik,hogy ne azt nézzék,h msi afterrel csinálok videót(10-20mhz plusznál instant fekete volt),és napi 3-4x jön elő a gond.(órákat meg nem fogok telefonnal a kezemben ülni,és videózni).
Hiába írtam le 2x nekik(1x tök 1xű angol szavakkal is),a végén nem is válaszoltak.
Jah és persze,hiába kérdeztem,hogy küldhetem-e vissza.
Lecc kollega,tudja intézni,de ugyebár nem ingyen.30mhz-ért meg nem fizetek 10k felett.Olvastam a tesztet:
Hát nem tudom,de nekem jobban tetszik a sapphire hűtése,mint asusé.
Szerintem jobb.Mondom ezt 1-1 290es.És eddigi sapphire-asus kártyáim tükrében is -
daveoff
veterán
válasz
CsonkaImo #26337 üzenetére
AMD vs. NV topikban ott vannak az eredményeim, nem akarom itt megint feszkót....
-
Pacy
aktív tag
-
Pacy
aktív tag
válasz
CsonkaImo #26188 üzenetére
Sziasztok! Teszteltem tegnap a birtokomban lévő vga-t. Jelentem szerintem a topik leggázabb darabja nekem van. 1170Mhz nem képes menni +200mv-al sem. Így annak a kiderítése hogy a hűtő bírja e elmaradt. Abban a 10 percben ameddig mérges nem lettem a helyesen ugráló négyzetrács halmazoktól nem ment feljebb 85c-nál a gpu. Az ez elötti kártya gyári hibás volt, ez meg olyan antituning darab mint állat. Alapfeszen ami olyan 1.2 körül van 1060Mhz a vége...
-
sixpak
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo #25880 üzenetére
Csak az nem mindegy, hogy mekkora késleltetéssel. AMD DX elvileg 3 képkockát pufferel be előre, Mantle egyet, Nv DX 5-öt. De még senki nem mérte le.
Csak azért írom, óvatosan a nyers FPS-ekkel.
Pontosabban saját tapasztalat alapján eléggé érződik AMD-n a különbség ilyen téren DX és Mantle között. 72Hz-en teszteltem, Dell P2414H-val.(#25881) daveoff: Így már értem.
Második részre: szerintem korrektül összefoglaltam az eddig ismert dolgokat, nem kell egyből a torkomnak esni...
Majd Ő eldönti, utánanéz, stb....
-
daveoff
veterán
válasz
CsonkaImo #25880 üzenetére
Azért nekem is beesik a füstben az FPS, egyébként olyan 130-150 között mozog....
És nézd meg a GPU kihasználtság a füstben is 100%, CPU meg 30%....
(#25878) HSM: Nem nézem hülyének magam, dühös voltam és kerestem mibe kössek bele ezt vettem észre, majd utána pár héttel visszaraktam a 290X-et és már tudatosan kerestem a különbséget, de nem volt, az AMD-vel is ugyanolyan recések voltak az élek. Nem szégyellem beismerni, hogy tévedtem.....
(#25882) HSM: Csak ezt ne kezd el......
Megint megy a térítés, mert valaki NV-t akar venni....
-
lowzor
veterán
válasz
CsonkaImo #25832 üzenetére
Jó eredmény
Mennyi feszt kapott? +100mV?
Én is emelek majd még kicsit a fordulatszámon, hogy kb egálban legyenek hangban.-----------
Érdekes az Asus hűtése. +300 RPM-et emelek a fordulaton és 10 fokkal hűvösebb lesz az egész kártya, de ez látszik is a tuningos és alapfeszes eredményeimből a kicsit megemelt fordulattal. Ilyet még nem láttam léghűtéstől.
-
-
lowzor
veterán
válasz
CsonkaImo #25827 üzenetére
Hát, 6 percig ment a teszt, GPU Utilization 82%, tehát nem sok ideje volt melegedni
Így 3270 RPM-en a hangja is nagyobb lehet, mint az Asus-nak 2000 RPM-en, tehát ha emelnék még a ventifordulaton, akkor hozna nálam is a hőmérsékleten. Ha megnézed az én képemet, egy kicsivel több áramot kaptak az alaktrészek is, meg a fesz is kicsit magasabb volt.
De nem rossz, azt el kell ismernem -
Pacy
aktív tag
-
mackosajt
addikt
válasz
CsonkaImo #25696 üzenetére
Relatív a zaj.
Most volt szerencsém lemerni a Dual-X 7970-hez képest.
Ha azt hűvösen akarjuk tartani, oda is kell a fordulat. Akkor az pont olyan hangos, mint a referencia 290x, igaz utóbbi gyári profillal.
Ha jobban akarom hűteni, akkor a füles mellett nem zavar, csak aki a szobában tartózkodik, annak hangos, mert akár 79 decibelt is képes elerni a referencia hűtés. Mondjuk ekkor már majdnem 5000 rpm, 100% fordulat.Ezért lesz nekem is víz rajta.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Kaktusz80
csendes tag
válasz
CsonkaImo #25547 üzenetére
A win 8.1 fél éves, az összes driverem a legfrissebb. Én személy szerint azért gondoltam a tápra, mert a kisebb energia felvételű nvdianál meg nem csinálta 3 hónapig! Bár meg is cáfolom, mert csak 2D módban csinálja amikor kicsi az energia igény....
Vagy valami rejtett beállítás....nem tudom....
Ja és mindegy hogy a catalystban, vagy a gpu tweakban veszem vissza, vagy fel random csinálja a dolgot.... Valamikor egész nap elmegy, majd ha kell képes lefagyni az egész is....
Rakjam újra a wint??? Azt mondjátok?? -
-
vaakuum
addikt
válasz
CsonkaImo #25143 üzenetére
Hosszirányú lamellázással, ahogy [ennél] vagy [ennél]
azzal a kiegészítéssel, hogy rendesen leburkolják.De simán el tudom képzelni, hogy a gyári formátumú hűtésből is okos dolgokat lehetne kihozni (jobb hűtés, halkabb ventizés), ha egyel (uram bocsá kettővel) szélesebb lenne a kártya. A mai féltégla méretű és 2-3* 12-es ventivel hajtott procihűtők idejében szerintem nem lepődne meg rajta senki, és a userek nagy részénél bőven elférne, mert nemigen használnak sok kártyát egyszerre.
-
Televan74
nagyúr
válasz
CsonkaImo #25143 üzenetére
Mert nem lett volna költséghatékony.Asus lehet jobban járt így. Nem mindenki lesi állandó a VRM hőfokokat.És épphogy kibírja a nagy részük a garancia időt.
Az Asusnak épp elég.Nem rosszak a hűtéseik,csak nem tesztelik nyári kánikulában.Amikor nálam a tetőtérben képes a szoba hőmérséklet eléri a 33-34 C° -t.Ezért nem vennék a DCUII hűtésű kártyát. -
-
daveoff
veterán
válasz
CsonkaImo #23548 üzenetére
Én sem mondtam, hogy rossz a Vapor-X. Elhiszem, hogy baromi jó a hűtése, de a Lightninghoz viszonyítva köze nincs egy prémium termékhez. A prémium nem feltétlenül azt jelenti, hogy az a legjobb teljesítményben, és hűtésben, aki bontott ki 290X Lightningot az tudja miről beszélek.
-
MPowerPH
félisten
válasz
CsonkaImo #23487 üzenetére
SLi-vel semmi gond, legalabbis mindenki ezt mondja...(no mikrolag, input lag rendben, nincs akadas, anomaliak, amik sajna AMD oldalon nagyon megvoltak, igaz az elozo generacioval) CF-el nekem sajnos nincsenek jo tapasztalataim, ez teny, de talan javult valamit a dolog az uj generacional. Most varom a 2. GTX-et, blokk ha minden igaz ma jon meg, kartya meg kerdeses. A hutes miatt nem akarom mar cserelgetni, pedig igy utolag belegondolva, lehet jo dontes lett volna. Most mar mind1, egy darabig eleg lesz ez a felallas, aztan majd ugyis jonnek ki erosebb variansok, akkor talan eleg lesz 1 vga is erre a felbontasra.
asdxv: Mivel 980-ast vettem elsore, bizva, hogy birja a felbontast, igy mar nem akartam duplan cserelni. Mint kiderult, nem birja, igy kellett egy masik. Eleg nagy bukta, meg akkor is, ha olcsok voltak a 980-ak. Ha bevalik, akkor le sem cserelem, 1 evig elegnek kell lennie.
-
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo #23234 üzenetére
Igen, kb. annyi volt nekem is, bő 70FPS Mantle-vel és 45-50 a húzósabb pillanatokban DX-el, ezért is vettem vissza a grafikát sima High-ra, úgy már DX alatt is megvolt a 70+.
A 70%-ra nem lehet sokat adni, főleg HT-vel... Látod, nekem sem volt 100%-on a proci, mégis többször limitált. DX alatt se volt 80-90% felett, ott aztán pedig végképp ő volt a hunyó. -
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo #23232 üzenetére
Nálam így nézett ki BF4 alatt a procihasználat, Mantle-vel: [link]
Kicsit kitakarva van, de látszik a lényeg, végig úgy festett... Szinte végig ez a 80% környéke volt jellemző, és így volt vegyes limitem: [link].
Érdekes, hogy sosem érte el "mutató" szerint a 100%-ot a proci, mégis tudott procilimitet produkálni sajnos akár 80% környékén is, bár ebben végülis a program típusát tekintve nincs túl sok meglepetés.
Ja, igen, és win7-es Mantle. A HT amúgy olyan 30% körül hoz ideális esetben, szóval 3,4Ghz-en lehettél kb. a 4,4Ghz i5-öm szintjén Mantle alatt, ha a játék tényleg nagyon szereti, én nem próbáltam a BF-et HT-val.
Ja, és én főleg 64 fős, jól megrakott szervereken játszottam, kevesebb játékossal kisebb a prociterhelés. -
daveoff
veterán
válasz
CsonkaImo #23069 üzenetére
Ennyi egyébként, ha nem fut 60+ fps-el valami, akkor leveszel az élsimításból, és probléma megoldva, játékélményen nem változtat semmit....
(#23068) hermanyi: CF/SLI-t ne keverjük ide, mert annak több a hátránya, mint előnye. Főleg az új játékokban, nem lehet az egykártyás rendszerekkel összehasonlítani.
-
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo #23034 üzenetére
Örülök, ha sikerült hasznos dolgokkal hozzájárulnom a masina építéséhez.
Amit amúgy én picit máshogy megpróbálnék elredezni, hogy a vízhűtés csövét és ott valamelyik tápkábelt picit más úton vezetni, hogy VGA PCB-je felett több hely maradjon szellőzésre az első ventiből. Picit feljebb vezetve semmit nem zavarnának. Persze, csak ha hagyják.
-
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo #23030 üzenetére
Ó, így már egész más, hogy két venti is fúj alulról, nagyon ügyes megoldás.
Így egyből el van szállítva a hője, és a hangkari sem sül meg. Tetszik.
Ami azt illeti, én tudom, mennyire kell egy jó hangkari, asztali gépem most nincs is, de az Auzentech X-fi Prelude-om itt várja a szekrény tetején, ha majd egyszer úgy alakul, hogy veszek másikat.
A notihoz is tervben van egy olcsóbb USB DAC, de hát azért azok nem az a szint, még ha az integráltat porba is alázzák.
-
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo #22925 üzenetére
Igen, nálam is ez volt a tapasztalat, hogy sokkal "közvetlenebb" a Mantle-vel a játék, mint DX-el ugyanazon a gépen, pedig nálam +10FPS előnye volt kb. a DX-nek.
Ugyanakkor pl. daveoff nem tapasztalta rosszabbnak a játékot, mikor 290X és Mantle után GTX980-ra váltott. Azóta is nyitott kérdés, input lag és közvetlenség tekintetében hol helyezkedik el a Maxwell-es DX a Hawaii-os Mantle-hez képest.
(#22927) DroiDMester: No igen, egy Raptor mellett csendről beszélni? Jajj...
Nálam még a 7200-as winyók is a hangjuk miatt repültek a gépből SSD javára.
Most is a notimban is a leghangosabb elem a 7200-as mobilwinyója. Megy is bele nemsokára az SSD-m.
(#22928) daveoff: A statod sokmindentől javulhat, az nem jelent semmit. Másfelől 290X-ből is referenciád volt, szóval vannak azért itt apróbb pontok, ahol borulhat az egész elmélet.
Mellesleg nálam se egy geynge APU volt, nagyon nem, hanem egy 4,4Ghz-es i5 4690K, 16GB 2133Mhz-es ram társaságában. Mégis a DX-ben szűk keresztmetszet volt. Persze, lehet nálad a HT miatt a húzott 3770K-val jobb volt a helyzet procierő terén DX alatt, ezt nem tudom látatlanban. Mondjuk ez nálam se lehetett gond, mivel emiatt csak High-on toltam DX-ben Ultra helyett, és így már GPU-limites voltam inkább DX-ben is, és +10FPS volt, és mégis nálam a Mantle vitte a prímet Ultrán. -
Rossi
addikt
válasz
CsonkaImo #22697 üzenetére
"Rossi: Nekem is volt már, sajnos negatív tapasztalatokkal. A leírtakra meg nem érdemes alapozni, nem tesztelik ennyi ideig a kártyákat. Szinte mindenkinek ilyesmi sablon üzenetet küldenek."
Dec. 22-én vittem be, így főleg hihetetlen az x nap tesztelés, amikor azóta 3 munkanap volt csak.
-
HSM
félisten
válasz
CsonkaImo #22697 üzenetére
Nem hinném, hogy ők találnák ki. Küldtem nekik vissza alaplapot, 100X nehezebben reprodukálható sunyi hibával (kicsit aggódtam is előre, ebből hány kör lesz, mire detektálják), és cserélték elsőre mese nélkül.
(#22698) ricshard444: Ne becsüljétek alul az alaplpok típusai közti és a BIOS-beli különbségeket sem. Akár egy azonos gyártó két különböző típusú lapja, akár ugyanazzal a csipkészlettel sem biztos, hogy elektronikailag "egyforma".
Ráadásul a tápok sem egyformák, így pedig már háromismeretlenes az egyenletrendszer. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged