- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Nálam is esedékes a házcsere, mivel nem túl jó a szellőzése a háznak. Tudom, hogy van erre külön fórum, de ti használtok R9 290 kártyát, talán jobb a rálátásotok. Mivel megemelték jól az MSI árát, így a jelenlegi versenyzőm egy Sapphire R9 290 TRI-X, csak ugye ez 305 mm hosszú. Mi a véleményetek a Zalman Z5 házról (14k)? Szerintetek megfelelő a kártyához? Nem nagyon szeretnék árban elszállni (30-40k), szeretném ha 20k-ból max kijönne. Vagy esetleg Corsair Carbide Series 200R (18k)
Illetve érdemesebb esetleg venni egy R9 290 Ref kártyát használtan (65k körül) és pl egy egy ARCTIC COOLING Accelero Xtreme IV hűtőt rávarázsolni (18k)? Illetve mekkora szakértelem kell egy ilyen hűtőcseréhez?
Köszi
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Úgy néz ki, hogy sikerült eladnom a régi VGA-t és most gondolkodok, hogy mire cseréljem (R9 270X). Ár érték arányban nagyon tetszik az R9 290 széria. Pár napja érdeklődtem a proci, meg a táp kapcsán, hogy elég-e hozzá és azokkal elvileg nincs baj (I5-4570 gyári hűtés, FPS Raider 550W). Viszont olvasgatva az utóbbi napok hozzászólásait úgy látom, hogy a kártyánál a hűtés a szűk keresztmetszet. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy a mostani gépházamba mire számíthatok egy ilyen kártya vásárlásával.A ház típusa: GIGABYTE GZ-X1
A ház oldalán van egy "Intel CAG 1.1 Fan Duct nevezetű műanyag "csatorna" szerűség, amely a proci által termelt hőt vezeti ki a ház oldalán. Alatta látható egy perforált rész, amelyen keresztül a VGA által termelt hő távozik. Hátul van egy 12 cm-es venti, de állítólag az ház első részére is felszerelhető még egy darab 12 cm-es venti (ha hazamegyek megnézem, mert kíváncsivá tett). A gépházban van még egy SSD meg egy HHD.
Nem akarom a kártyát húzni, tuningolni. A célom az, hogy beteszem, bekötöm, feltelepítem a drivert és játszok vele pár évig. Jó ez a ház a kártyához vagy inkább felejtsem el?
Az első kiszemeltem egy MSI R9 290 Gaming 4G volt. Láttam, hogy valakinek itt problémája volt vele. Külföldi teszteket találtam róla, ahol azt írják, hogy talán az átlagosnál melegebb a kártya viszont a hűtés hangja nem problémás, a stock kártyáknál jóval halkabb. Próbáltam keresni hangteljesítmény szinteket, de csak az R9 290X-re találtam, és az meg egyáltalán nem volt hangosabb a többi tesztben szereplő gyártó kártyájánál. Az a lényeg, hogy netezés, filmnézés közbe kvázi hangtalan legyen (Asus R9 270X DC2T az ilyenkor hangtalan volt, vagy a proci ventije elnyomta nem tudom, de a gép összességébe nem zavar alvás közben). Játék közben nem zavar, ha van egy kis hangja, de ha nagyon hangos, akkor inkább nézek más márkát, gyártót.
A kérdésem, hogy alap beállításon (Gaming mode 977 Mhz esetleg OC mode 1007 Mhz) is hangos az MSI Gaming, vagy csak tuning hatására?
Ebben az árkategóriába (85-90 ezer Ft) az Asus R9 290 DC2OC találtam még. Annak jobb a hűtése? A többi kártya 100+ áron van, amit szerintem meg már nem ér meg. Használtat nem akarok venni, és csak bolti (pcx, ipon, aqua stb...) jöhet szóba.Bocs, ha egy kicsit hosszú lett.
Üdv
-
Sur1G
aktív tag
Nézegetem a kártyákat és nem értem az AMD árazását.
R9 270X 52 ezer ft (MSI GAMING 2G)
R9 280X 83 ezer ft (MSI GAMING 3G)
R9 290 84 ezer ft (MSI GAMING 4G)
A 270X és a másik két említett kártya közti árkülönbség talán tükrözi a teljesítménybeli különbséget, viszont a 280X és 290 között 50% teljesítménybeli különbség van a tesztek alapján és mégis csak 1000 ft a különbség. Hol van a buktató?
(Az árak ugyanabból a boltból származnak) -
Sur1G
aktív tag
Köszi a gyors válaszokat!
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Nézegetem a kártyákat váltás miatt (R9 270X-ről váltanék) és néztem, hogy az MSI R9 290 Gaming 4G 84-86 erzer FT körül lehet kapni 3 év garival (pcx, ipon). Mi a véleményetek a kártyáról? Milyen a hűtése?A következő konfigba lenne:
Gigabyte GA-B85M-D3H
I5-4570 3200 Mhz
FSP Raider 550W
2x4 Gb ram
SSD + HDDElég hozzá a proci meg a táp?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Spórolós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest