-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #10256 üzenetére
Bakker! Nem mondod komolyan, hogy a slotok mellett tömör fém az egész!
Dobd ki inkább azt a házat vagy add el, és vegyél egy rendesen megtervezettet. Nekem ott a slotok mellett viszi ki a legtöb meleget! Miféle agynélküli tervezte azt tömörre? Elképesztő. Pont ott kéne kifelé süvítsen a VGA hője, így meg benn fog keringeni akármit csinálsz, hacsak nem raksz be egy kifelé szívó ventit oldalra, de az se 100%-os megoldás.
Egyébként nagyon szépen berendezted, úgyhogy a munkádért: -
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #10155 üzenetére
A legfontosabb a gondosan megtervezett és kivitelezett légcsere. Rengeteg vacakolás, tesztelés, de megéri.
(#10156) Malibutomi: 5-6 fokot simán lehet hozni szinte bármilyen normális házban pár jól elhelyezett ventivel. Itt nálam csak az volt a poén, hogy a maxra tuningolt házam egy csomó ventivel és a szélzajával együtt hogy lebőgött egy gyári néma, de sokkal okosabban tervezett koncepciójúhoz képest.
(#10157) Cole86: 14.1 bétában volt először Mantle, de abban még nem ment a CF, szóval a legfrisebb bétával kéne próbálkoznod.
Mondtam én, hogy jó FPS, de CPU limit lesz azzal a procival.Két 290 brutális erejű....
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
N.Ferry #10112 üzenetére
Oda eljutottam, hogy mindkét kártya tesztelve, mindkettő hibátlan, külön külön játszottam velük tökéletesen microlagg mentesen vitték a játékot. Azt még tudni kell, hogy ha cf-be teszem őket, akkor teljesen másik foglalatba kerülnek. Csak alaplap lesz lehet....
Még megpróbálom most visszatenni a cf-et, ha fagy akkor még mindig két lehetőség maradt. Vagy táp, vagy alaplap....
-
hdekakas
senior tag
válasz
N.Ferry #10081 üzenetére
Igen, hétfőn délben vettem át a postán.
Milyen kicsi a világ. Te is oh-i vagy, és még a postán is láttad.
Neked melyik fajta van?
Én meg vagyok a dc2oc-vel elégedve, hiába "csak" 3 hőcső ér a gpu-hoz, 80fok alatt marad a kártya, húzott órajelekke, növelt fesszel, egy micro házban. De a ventilátor profilt feljebb kellett venni, mert valamiért gyárilag 50% fölé nem ment, és úgy már 85 fokos volt.
Én egy 4,5GHz-re húzott i7 mellett (többi cuccok az adatlapomban) mértem, és eddig 430W volt a gép max fogyasztása konnektorból mérve.Ráadásul tuningolva a kártya is.
Na, esetleg a fesz emelésről valakinek valami "tanulmány"? -
Kronus
tag
válasz
N.Ferry #10067 üzenetére
2 hete van meg a kártya, de eddig semmi tuningot nem alkalmaztam... full alapon ketyeg
Tomdriver
Nálam tuti nem tuning miatt volt BS mert még nem is tuningoltam és lényegében nem is a GPU-Z mivel még nem volt telepítve mikor bedobta BS-t, pont hogy ki X-elni akartam mikor Furmark-ban megkérdezte telepítem-e.
Deee annyi különbséget megfigyeltem az én esetem és a youtube BS vidik között, hogy míg ott azonnal jelentkezett a BS nálam az X-re történő nyomás után pár másodperc fagyás, aztán BS, aztán pár másodperc és a zene is elhallgatott... -
Spirit
őstag
válasz
N.Ferry #10067 üzenetére
Nekem is volt régen 2 olyan kártyám is ami szenvedett hasonlótól.(5850,6850) Az egyik minden memóriasebesség váltáskor villant egyet, a másik idle órajelen néha kifagyott. A megoldás az volt mindkettőnél, hogy AB-ben EULA beírva, unofficialoverclock=2, ekkor ugye fixen tartja az órajelet, ami be van állítva. Lehet, hogy a 290-ek is hasonlóval küzdenek "csak"?
-
Zoli54213
aktív tag
válasz
N.Ferry #10031 üzenetére
Miért mi lenne az alaplappal baj? Én úgy tudom ha vga-t nem támogatná, képet sem adna. És mint írtam, volt olyan még Win7-en, hogy Metro LL-eztem az R9 290 cf-el. Mikor kiléptem a játékból, gép magától restart. Mostmár játékot sem tudok elindítani, mert a driver telepítése után 1-2 percen belül restarol a win 8.1 a köv hibakóddal: 0xa0000001.
Viszont még egy érdekesség: Mindkét vga-n van 2-2 zöld led, hogy kap-e megfelelően áramot, ha nem akkor egy piros led világít. Na most nekem az egyik kártyán csak az egyik zöld led világít a kettőből, viszont nem is piros. És ez akkor is így van, ha csak az van bent egyedül. Ugyanarra a tápcsatira a másik vga-t rákötve világít a zöld led. Ezt én már végképp nem értem...:/
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #9987 üzenetére
Pont azt írják a házadra, hogy rosszul szellőzik benne a VGA....
[link]
"We had high hopes for the Shinobi XL, but ultimately it fell down quite dramatically in our testing. ... While its CPU cooling is solid, the GPU cooling performance was particularly poor as well, in small part thanks to the poorly designed front panel which obstructs airflow, and the 230mm fan which can’t pull enough air into the case."
Én is néztem először előlapon hogy megy be a levegő.Szerintem se jó konstrukció amúgy. Túl nagy beltér, és ahhoz képest nem elég szellőzés.
-
mcwolf79
veterán
válasz
N.Ferry #9970 üzenetére
Sztem léggel ennyit biztos nem hozns,mint náálam hozott ,mert léggel viszonylag meg van hűtve a VRM rész.
(bocs a minőségért, de a telóm ennyit tud)
Látszik hogy a VRM-et hűtő bordarész felett teker a venti, így elég jól lehűti.
Nálam a blokkal más a helyzet,mivel csak annyi hőt ad tud leadni,amennyit a blokk arra eső részére átad, mindenféle aktív hűtés nélkül. Backplate-tel természetesen jelentősen megnő a hőleadó felület, ezért ez a jelentős javulás.Persze jó rá, refnyák úgyhogy jó rá.
-
Malibutomi
nagyúr
-
csabsz13
aktív tag
válasz
N.Ferry #9433 üzenetére
az összerakás és az anyaghasználat nem ugyanaz.
de nem akarok vitát nyitni, mert bevallom Tri-X-et még nem fogtam (ASUS-t igen - az nekem masszív kategória, nyüstölnöm kellett hogy az áramcsatikat bele tuszkoljam+a PCIE csatolásnál is erősen agitálni kellett DE BÍRTA), csak tesztelők leírása alapján jutott el hozzám az az információ, hogy az ott használt műanyag nem olyan jó minőségű, mint a többi kártyán található. -
-Solt-
veterán
válasz
N.Ferry #9233 üzenetére
Ez a helyes kifejezés, még...
(#9235) Th1sN04ll: Olyan üzletekben, ahol nincs raktárkészlet, a gariztatás időtartama 10-ből 9 esetben a nagykeren múlik. Nekem még egyik gariztatásom sem volt több 30 napnál itthon, az átlag 1-2 hét volt. Ehhez képest a kintről rendelt TrackIr-m kicserélését több mint 3 hónapja nem tudom elintézni...
A pár ezreshez meg annyit, hogy anno náluk akartam EVGA GTX780-t venni... ha jól emlékszem 60000.-Forinttal volt drágább mint mint az Iponban, vagy a digitaltrendben...
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
N.Ferry #9233 üzenetére
Nem akartam ennyire belemenni de az ipon pl eléggé érdekesen gariztat pl... konkurens topikban most halt meg egy 780 ipon garis de már mondtak a szerencsétlen tulajnak hogy 1 hónap minimum... kicsit sok, te hát én úgy vagyok vele az olcsóbb nem mindíg jobb! De kinek mi, én szeretem a Merlint, szerintem korrektek, van választék /és nem csak átlagos hétköznapi cuccokból/ így azon a pár ezresen már nem múlik!
persze a belinkelt "bazáros" kolléga árai sokkal jobbak kerdes hogy mi benne a turpisság!
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #9135 üzenetére
Szerintem a 290-es sorozat ki fog maradni az életemből. Nincs belőle olyan hűtős (a ref nem opció a hangereje miatt), ami nem a lapra fújja a meleg felét. Ezenkívül nekem fontos az analóg monitor kezelése, ami itt kuka. Ezenfelül a multimonitor fogyasztása botrány, a Tahiti se baráti, de ez még ráver vagy 10W-ot, DXVA lejátszásnál meg 20-at. Ezenkívül nálam nem opció ezekkel a hibákkal, nekem nem fér bele havi egy BS-sem.
Mindezek mellett az ár/érték mutató se valami fényes, 20%-al ha gyorsabb lehet a 280X-emnél, miközben 40-50%-al drágább. Ettől függetlenül szívesen olvasom a topikot, mert érdekel, mit tud a cucc, mik a tapasztalatok, de minél többet olvasok, annál inkább arra jutok, hogy sokáig lesz még barátom a jó kis tuningos 280X Vapor-X-em.
(#9136) Th1sN04ll: Nem hinném, hogy túlliheged. Nekem egy VGA kártya esetén az egészen minimum az, hogy 2D munkánál beton stabil legyen. Játék közben nagyon ritkán kisebb gondokat lenyelek, de hogy munka közben, pláne BS-el összedőljön a gép, az nálam teljesen esélytelen, azonnal cserélném másra, ha biztos lennék benne, hogy a VGA okozta. 16GB ramom is azért van, hogy ne kelljen ki-be csukogatni a cuccokat, amivel dolgozok, csak mire mindent kinyitok egy újraindtás után az vagy 15-20 perc.... Nemhogy ha dolgoztál, és mondjuk többórás munkád megy még plusszba a levesbe....
Szerintem kifejezetten türelmes vagy. Nekem a friss Z87 lapom okozott a hivatalos BIOS-okkal heti 1-2BS-t, 2-3 után jobb, hogy nem látta a gép a fejem, szerencsére egy BETA BIOS megoldotta, különben az is azonnal csere lett volna. De az tuti, hogy még 4-5 BS után apró darabokban végezte volna, szval előbb lépnem kellett volna. -
Th1sN04ll
senior tag
válasz
N.Ferry #9128 üzenetére
Igen alap órajelen, sacc 40-45%-os ventivel, lehet 50% meglesem pontosan/e fölött már nekem hangos/, és AB-t használok, ventillátor szabályozásra, illetve monitorozásra, jogtiszta frissnek mondott win, normális driver, semmi heckelt mocsok
Nem használnék én sem party programot hogy ha a driverben meg lehetne adni hogy hőfok szerint mennyi legyen a ventifordulat, mint mondjuk AB-ban, de nem lehet...
így egy 160ezer forint pluszos vga-t én nem fogok konfigurálni, nem azért vettem
-
Th1sN04ll
senior tag
válasz
N.Ferry #9117 üzenetére
Személyes tapasztalat:
Megjelenés /nekem ez is fontos, bár ez szubjektív/:
Maga a kártya ízlésesen néz ki, robosztus hűtés, és nagyon szépen megmunkált backplate van rajta, igényes az egész
Nagyon egyben van nem nyekereg nem nyikorog!
Hűtés:
Nem a leghalkabb 3 ventillátoros csoda van rajta ez tény, automata ventivezérlésen még nem is, de állítgatva már van hangja, nem egy referencia szint messze nem, de orkán hangokat tud kiadni magából, olyan 50% körül már hallani hogy valami van a gépben
A kártya nálam nem throttingolt még soha sem, így ez kizárható, hőfokok termén is szépen teljesít igaz én nem tuningoltam soha sem/55-65 fok fölé nem nagyon ment még/, nem éreztem értelmét jelenleg, de lehet hogy meglesem majd értelmes keretek között. Szerettem volna levizezni a kártyát, mert akkor lenne az igazi csend, de nem biztos hogy a lentebb taglalt dolgok után még akarom, illetve az adatlapon zárójelben lévő kártya lenne az utódja ha nagyon rákapna a hülyeségre
Amivel nekem nagyobb problémám van hogy egyszer kaptam fekete képernyőt, és egyszer egy olyat hogy az illesztő nem válaszol.... Nem is lenne ezzel gond, csak a gép folyamatosan megy, munkámból kifolyólag is, renderelek, videókat vágok, prezentációkat csinálok stb stb stb, így nekem nem igazáén fér bele hogy ha esetleg úgy gondolja bedobjon egy ilyet, nem ítélem el az AMD-t nekem szimpatikus mint az árpolitikájuk, mint pedig a termékpalettájuk,de ezzel valamit kellene kezdeni!
így hírtelen ennyi jutott eszembe reggel kávé+cigi mellé
-
Ghoula
senior tag
-
-
adatfalo
senior tag
válasz
N.Ferry #8846 üzenetére
Írtam, hogy +200mV , de igazából úgy csináltam, hogy 1300-ról jöttem vissza 5Mhz-enként, addig amíg végig nem ment szemetelés nélkül a 3dmark. (Így az is lehet, hogy alacsonyabb feszültséggel is stabil lenne, de nem próbáltam)
De ezek utána a tesztek után látom, hogy az én kis ramocskám az ami a leggyengébb láncszem, ha 2000Mhz felett üzemelne, lehet a 17 ezres álomhatárt is áttudnám lépni. Kár, hogy most még ez a memória is kétszer annyiba kerül mint amikor annó vettem...Csak most ugye, kinek van felesleges +40 ezre azért, hogy pár plusz ponttal villoghasson. Mert nekem nincs...
-
adatfalo
senior tag
válasz
N.Ferry #8838 üzenetére
Én is meg vagyok elégedve a tri-x-el, igaz vizes blokk került rá, de hozza az elvárt szintet, már csak időt kéne szakítanom a játékra is.
Egy kis tuning így estefelé.
3770K@4600Mhz hűtés EK-Supermacy Clean CSQ - Acetal + Nickel
Sapphire R9 290X(Tri-X) 1275/1600 +200mV hűtés EK-FC R9-290/290X - Acetal+NickelAmúgy BS-t nekem egyszer nem tudott produkálni, még tuning esetén se, max becsíkozódott a képernyő és újra kellett indítanom a rendszert, de soha nem sötétült el ("örökre") a képernyő.
-
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
N.Ferry #8653 üzenetére
Az R9 290X Tri-X Nálam DVI-D -vel van rádugva a 1440p-s monitorra és HDMI vel a TV re. Szépen működik kiterjesztve. Viszont ha filmet néznék akkor ha a kiterjesztett képernyőre áthúzom a filmet (tehát a montor a fő képernyő) akkor a film néha akadozik a TV-n. Szóval úgy nézek filmet TV-n, ha átrakom a képet csak kijelzőre és közben a monitor csucsukál. Ezt a filmes akadozást kiterjesztve csinálja a 13.12-es az elátkozott 14.1 es és a jobb 14.2 es driverrel is.
-
andro93
aktív tag
válasz
N.Ferry #8594 üzenetére
Nem szeretnék messze menő véleményt alkotni, azért is írtam, hogy nincs adat arról, hogy melyik gyártó kártyájából mennyit adtak el, és a hibaarány sem ismert, csak fórumos tapasztalat alapján írtam. Nekem pedig a két év gari azért nem játszik, mert ha cserélni szeretném, akkor ezt a 290-et eladom, és nem mindegy, hogy pl. másfél év múlva lesz fél év gari a kártyára, vagy másfél. Eladásnál ez számít.
(#8593) Sonja: eléggé brutális a kinézete, az Asusnál sokkal jobban néz ki szerintem, tetszik az is, hogy raktak rá backplatet, a sima 290 tri-X-en is elfért volna, ha már a 280X Toxicra is raktak.
-
andro93
aktív tag
válasz
N.Ferry #8589 üzenetére
Nekem nincs bajom a Sapphire-val, azoknak van vele bajuk, akiknek gyári hibás, és fórumon van pár ilyen ember. Persze arról nincsenek adatok, hogy milyen arányban hibásak, melyik gyártóéból mennyit adtak el stb.
De én pl a 2 év gari miatt alapból nem venném. No offense, csak személyes véleményem.
Az Asussal meg nagyon meg vagyok elégedve, szerintem jól sikerült a kártya. -
-
-
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
N.Ferry #7792 üzenetére
Nekem ezt dobta a gép a sima 290-re,szintén 1190-1420-on
Sajan a memória viszont ennyit tudott,viszont a GPU-ban van még.Viszont egy kellemes 1170/1410-es 24/7-es beállítást találtam +50mv fesszel +30% PL-el.Szerintem maradok is ennél a verziónál.Gilthanas : Kipróbáltam a Trixx&AB kettőst(régebben kérdezted,hogy megy e a kettő együtt).Az AB sokkal jobban dobálta nálam az órajeleket,ellenben a Trixx beton stabil és az AB-val közben monitorozok(ha kell) gond nélkül.Mondjuk a Trixx alapértelmezetten indul és az AB-n az osd-n kívül semmit sem állítok,nem is nyúlok hozzá,ha már nem kell csak kilövöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest