- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
PandaMonium
őstag
SSAA még szép, hogy megzabálja, az jelenleg a létező legkomolyabb élsimítás tudomásom szerint.
És amúgy nem, sajnos nekem FXAA -val ennyi az fps.
Csinálni akartam screenshotot de sajnos print screen nem működik, ha pedig a Steam F12-jét használom akkor nincsenek rajta a HWinfo értékei.
A lényeg, hogy ha olyan helyek vagyok ahol távolra ellátni 22 fps körül van a játék, de a GPU mégis csak 60%, és a magok se pörögnek maxon. (Kb. 2db 50%, a többi ilyen 10% meg 2-3%). A röhej az, hogy mikor ilyen baromi részletes közeli dolgok mennek akkor megvan a fix. 60fps és 90% GPU.
Valakinek van ötlete, hogy ez miért lehet? A játék van rosszul optimalizálva, vagy csak nálam vannak ilyen dolgok? -
-
oliba
őstag
Akkor mindjárt lekapom az összes ventit a házról, vagy kitáblázom a melegnek, hogy merre menjen
Még szerencse, hogy ha egy irányból olyan erőből nyomatják a füstöt, hogy a csávó keze is beleremeg, akkor kijön a másik oldalon. Szerintem ehhez akkora tudomány nem kell. Egy sima bordáról nem az imánk fogja leszívni a levegőt és nem is a jó ház, hanem a ventilátor.
Ez a videó nekem pont annyit mutat, hogy ha előről nyomják be a levegőt, akkor kimegy hátul. Máshol mondjuk ki sem tudja, mert a vga lefogja. Felülről meg minek nyomják bele a levegőt, ott a meleget szokás kikergetni
-
-
tesszeláció alapú az effekt, úgyhogy nemigen tudtak vele mit kezdeni - amikor az ütközésvizsgálatot csinálják, még nincs meg a haj pontos kiterjedése. gondolom, inkább konzervatívak voltak, mert ha belecsúszna a vállába, az minden irányból látszana, és sokkal röhejesebb lenne.
-
Malibutomi
nagyúr
Jaja, én is utálom őket.
De ne feltsük el hogy a nem füstölős dizeltől előbb leszel ám rákos mint a kormolóstól. Volt is erről cikk, annyira apró részecskéket bocsájt ki amik már károsítanak mindent. Míg a koromtól csak fuldokolsz
Bocs az offértSzerk.: Ja a másik, ha valaki vagánykodni akar, meg gyorsulni, akkor szerintem a dizel tök lúzerség.
-
-
brd
nagyúr
Persze, a ma elterjedt software-fejlesztési rendszerrel semmi sem 100%-os, én csak azt mondtam, hogy nekem eddig mindenhol volt V-Sync, ha akartam, de ezek szerint neked is. Erre én merem azt mondani, hogy ez akkor mindenhol működik, én igazából erre reagáltam:
Nem minden programra lehet ezeket ráerőltetni.
Tehát ez lehet éppen igaz is, csak amiben nincs ilyen beállítás, ott működik a driverből kényszerítés (lehet, hogy problémás beállítani, de működik). Ennél jobban működő szolgáltatást ma nem lehet várni egy alapvetően nyereségalapon működő cégtől.
-
-
kovsol
titán
Ellenben, míg az én megoldásomat egyetlen egyszer kell megcsinálni, addig a tiedet mindig ismételni kell.
A tied nem ad fix értéket. Abban az esetben ha ténylegesen szükség lenne a plusz erőre, akkor a te esetedben nem elérhető, míg az én megoldásomban, csak akkor pihizik a GPU ha tényleg nincs szükség a plusz erőre. Tiedre azt a kifejezést tudnám használni, hogy gányolás. -
kovsol
titán
Ezt nevezed te egyszerű megoldásnak ? Arról ne is beszéljünk, hogy ez nem is elegáns megoldás. Akkor én már inkább driverben bekapcsolnám a Wait for Vertical Refresh funkciót. Alapértelmezetten "Off, unless application specifies". Külön lehet hozzáadni profilt is csak pár játékhoz és ott beállíthatod neki, vagy fixen engedélyezed.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Azt hiszem, "megtaláltam" a megoldást az "ordítós" ventilátorú MSI7870 OC-re!
1219mV-ról visszavéve 1150mV-ra a GPU feszültségét, egyszerűen nem melegszik fel annyira a kártya teljes terhelésen sem (negyedórát próbáltam), hogy elkezdjen üvölteni. (Furmark 54-55 fok). Fogyimérő szerint is vagy 30W-tal kevesebbet eszik a gép ilyenkor, mint alapfeszen.
Még tesztelgetni fogom a stabilitását, csak most egyéb dolgom van, nem érek rá. (1120mV-on kifagyott...) -
bombibmw
veterán
Igen.
Elolvastam az elejétől szinte az egész topicot.
Az elején még mindenki a Sapphire-t ajánlotta,azután már kevesebben,mikor kitudódott ezen kártyák BS hibára való hajlamossága,azután már senki nem ajánlotta.
Egyébként érdemes visszaolvasgatni mindenkinek,mert tanulságos nagyon több ember véleménye(és ez igaz minden totyikra).
A tanulás jó! -
- = Zk = -
félisten
hm...
naigen (Y)a Sapphire most copóágra került, fogják ők is a fejüket. jobban, mint mi, akik megvettük. de ez van... elkönyvelem. nem orvosok ők, hogy nincs hibalehetőség. vallom én...
szerk
am meg nekem jobban lehetne "sírnom" mikor nekem gyártóigarit kellett intéznem... több mint 10k-ért... kinyögtem, letudva. használom.
az a másik, hogy lehet nem is volt BS-es a kártyám... de ebbe nem akarok belemenni, mert... mert Dunának mennék -
Malibutomi
nagyúr
A tesztekről annyit, hogy olvastam olyat is, ahol leírták hogy a TF hűtés szar mert a 7870 80 fokos volt vele.
Nos az enyém le van szabályozva, 48%-ra hogy halk legyen és igy sem volt még 65 fok felett játékban, nagyon max tesztben 70. Egyébként a gyári profillal is ritkán érte el nekem az 50%-ot.
Szóval hol ezt írnak hol azt. Részemről mindenkinek aki kérdezi leírom, hogy 50%-tól hangosodik a TF, de nekem azt szinte sosem érte el. -
Alpachino
veterán
Miért ne "úsznám" meg ?
Crysis3-at ezen ventiprofillal vittem végig amit belinkeltem korábban
gond és probléma nélkül....
de mint azt korábban szintén közöltem, az előző ASUS DC2-V2-es hűtéshez képest valóban hangosabb egy kicsit, ( és ugyanazon ventifordulaton pár fokkal meegebb is) de nem olyan vészesem, mint ahogyan azt itt most be van harangozva
-
zserbox
őstag
sztem már elég lesz ez a téma.
amúgy kb két gombnyomás a venti profil átállítása... 7850 is tuningal 1.21V-on nem a gyári 1.138-on csöndes és 60 fokos egy cm silencio 550 házba a crysis 3 alatt!(2000RPM)
neked nem jött be ennyi nem kell rajta rugózni meg most nagyon elakarod adni a sapphire XT és itt dicsőíted... amit ugye alulfeszelve használsz
ha annyira fasza lenne tuti nem adnád el. -
törölt tag
" Jó, hát a TwinFrozr vagy halk, vagy hűt " ezt is szeretném megcáfolni!
Nekem szerencsére mindkettő egyszerre létező opció!
" 60%-os TwinFrozr számomra már borzasztó hangos lenne... Olyan 48%-ig volt tűrhető a hangja "
Nekem pl fel sem megy 60%-ig auto venti vezérléssel. Max 45%...ha nagyon meleg van a szobában akkor esetleg nagyon max 50% a venti használat ami kb 1800rpm MSI AB szerint, és GPU-Z szerint is. És ebben a tartományban semmi hangja nincs,még szél zajt is csak akkor hallani ha leveszem az oldallapot és közel hajolok a VGA-hoz, vagy én vagyok tök süket! -
-
Gaboman
nagyúr
Mindenesetre az 7870XT tényleg inkább a 7900 szériához tartozik teljesítmény, fogyasztás, melegedés szempontjából.
Az ára viszont a 7870 szériához áll közelebb.VGA Sapphire ATi Radeon HD7870 2Gb GHZ OC (11199-03-20G): 57.990,-
VGA GIGABYTE ATi Radeon HD7950 3Gb (GV-R795WF3-3GD): 74.500,-Én pedig 61800Ftért veszem a Sapphire 7870XT-t.
-
Gaboman
nagyúr
Tudod itt nem az számít hogy 10%, hanem hogy az 2.5FPS a másiknál meg 1.3FPS.
Ha az egyik fekszik akkor a másik is mert nincs benne annyival nagyon potenciál hogy elbírná rendesen a játékot.
Én ezért nem látom értelmét hogy 1Ft-ot is ráfizessek XTről 7950re.
És milyen órajelen ment mind a kettő? -
aha köszi. Alulfeszelés jöhet, húzás csak akkor, ha nem lesz gyorsabb, mint a mostani húzva
A hőfok nem érdekel, gondolom 80 fok fölé nem fog menni. A hangja már inkább; meglátjuk...
Alulfeszre valami iránymutató adat esetleg (tudom minden kártya más, blabla de pl. a VID és amire le tudtad nyomni)?
-
bitum3n
tag
Average FPS: 138.0
Minimum FPS: 44.0
Maximum FPS: 361.5Number Of Frames: 10581
Average Frame: 7.247ms
Minimum Frame: 2.766ms
Maximum Frame: 22.704msMachine Name: ROBI-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 8 Professional (build 9200), 64-bit
System RAM: 8136MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1191
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: HIGH
Shadows Detail: HIGH
Draw Distance: LOW
Anti-aliasing: MEDIUM
Advanced Shadows: OFF
Supersampling: OFF
Anisotropic Level: 1
Compute Shaders: OFF
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: ONEz volt a legutolsó doksibab, én csak elindítottam a tesztes és kész
Amúgy 1200ig húztam a gpu clockot, azt írták neten az a max stabil. Mást érdemes még állítani? -
-
lowzor
veterán
Hol 60k a 7870XT? Amúgy egy olyan szintet, ahol már a 7870XT 1,3V-on van, szénné melegszik és szétrobbantja a villanyórát, 1000mhz-en hoz a 7950 1,1V alatt. És szinte az összesben benne van az 1150/1200 mhz, amit 1,2V körül hoznak. A nagyobb mem sávszél is ottvan.
Ha szemfüles vagy szerezhetsz kupont, pl én is szereztem, de még kupon nélkül is jobban megéri szvsz használtan, vagy ha jó áron eltudod csípni 1 boltban. -
lowzor
veterán
Nem mondanám jobb ár-érték arányúnak. A 7950 kb 20%-al jobb c2c. +3GB vram+ 384 bit. És nem kell az egekbe emelni a feszt, hogy ugyanazt a teljesítményt elérd vele. 70 körül belehet szerezni használtan, vagy ha kuponnal veszed és azt eladod, akkor újonnan is. Meg néha elég kedvező ára van az iponon is.
-
borkarico
aktív tag
Holnap megy is vissza gariba a Sapphire 7870 Dual-X, sajna sokat nem bírt, 2 hetet
ha lehetséges akkor ASUS 7870-t fogok kérni....
Ma is dobott egy BS-t + 2szer csíkozott is.
Sapphire-ban nagyott csalódtam, ha lehetséges ne vegyetek ilyen márkát mert zsákba macska az egész. legalább is a 7870nél az.
-
miresz
veterán
-
-
Trebron09
őstag
70 meg 80 fok
Na akkor vagy veszek egy jobb 7850-et amin van hűtés (pl. msi power edition) 60-62körül, vagy pedig ennyiért már lehet kapni 7870-et és azt veszem (amin meg nincs)..nagy a dilemma, főleg úgy hogy a Sapphire mint olyan nálam kiesett, nem fogok kísérletezgetni vele. -
Trebron09
őstag
Itt nem látom mi hűtené a vrm-et: [link]
Vagy nem tesznek rá gap padot se?Nekem ez nem tűnik ref-nek:
[link]
[link]Akkor itt mi hűti a vrm-eket, mert csak a gpu-t látom hogy hűtené valami (még ramokat se hűti itt semmi):
[link]
Ebből csak a 7870-en láttam olyat amin van ilyen "lemez".A power edition az már más ott tényleg látni hűtést meg jobb vrm-et:
[link] -
törölt tag
Ez a fesz beállítás engem is érdekel majd!
Ha kész lesz a cikked Jelezd már légy szíves itt is fórumon!
Köszi előre is! -
r3v0Lut10n
senior tag
Köszönöm a segítséget, most már csak valahonnan kerítenem kellene egy régebbi bios-t
@Arkennys : köszönöm, írtam is neki
Már csak válaszra várakozok közben próbálok keresni valahonnan 15-ös bios-t ... (jelenleg 21-essel van) Persze tudom h esélytelen .. az volt az első hogy keresni akartam hozz de techpowerupon sem volt ehhez :\
Kár lenne érte pedig mert amúgy kegyetlen jó hűtés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Viccrovat
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- sziku69: Szólánc.
- HTPC (házimozi PC) topik
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest