Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
-
- = Zk = -
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
juve600 #48823 üzenetére
Itt kiegészítenélek egy kicsit:
fx 8320+990-es lap+jó léghűtő kb 75k
i5 4670+b85-ös lap kb 70k + egy normális hűtő.Arról ne is beszéljünk, hogy a 990-es lapot szerintem nem éppen egy B85-tel kellene egy súlycsoportba tenni.
A hűtéssel nem lesz gond, seidon 240m fogja hűteni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
juve600 #48827 üzenetére
A lényege az, hogy belátom, hogy van ahol elég rosszul megy, akkor néha kicsit mérgelődök is, hogy lehet jobb volna 1 nagyobb gpu.
De van ahol szépen dolgoznak, ott viszont szépen megy, és elég nagy a különbség 1 vagy 2 gpu-hoz képest. Pl. Bioshock Infinite-ben, BF4-ben (dx módban természetesen), Crysis 3-ban..stb, stb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
juve600 #48825 üzenetére
Amennyiből kijött a 2db 270x, abból nem jött volna ki a 290, akkor amikor vettem.
Most ahogy jött közben új kártya, így már más a helyzet, de ezen nem rágódok, ez lett.
Nem is a cf használat a lényeg, hanem maga a több kártyás rendszer. Valahol az is érdekel, hogy hogy miként fejlődik, vagy épp nem, stb...
Ahol nem megy, ott megy 1 kártya, és az is elég, ahol meg megy, ott viszont teszi a dolgát szépen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
juve600 #48823 üzenetére
Mert amikor vettem a 270-eket, akkor semmi nem volt még raktáron. 280x-et szerettem volna, de nem volt. A 290 pedig elég drága volt már. Plusz engem mindig is vonzott a CF, főként azóta, amióta megvoltak a 7770-ek. Utána mindenképp szerettem volna valami nagyobb, erősebb kártyákból épített cf rendszert kipróbálni. Ennek az eredménye lett a 270x cf.
Ha játékok alatt fog menni mind a 8 mag, és csak 70-80%-on, mint most, már akkor is nyerek procierőt.
-
Steve198310
őstag
válasz
juve600 #48322 üzenetére
Tévedsz ha azt gondolod nincs vírusirtod 8.1 alatt. Van mégpedig Microsoftos.
Aki meg nincs meg elégedve a Microsoftos virusirtoval használjon amit akar. Sok sok ember által a leg jobbnak ítélt a hozzá gyártótt irtó progi. A többi csak öli a gépet meg az ember idegeit és eszi a pénzét miközben semmire nem jó. -
Nuada herceg
őstag
válasz
juve600 #45073 üzenetére
Na futtatom a BF 4-et, de sehol nem találom ezt a lehetőséget.
Valamit lehet elbactam? Catalystból a 14.1-es beta driver van fent.Számít, hogy a játék nem patchelt?
Valami frissítésben kapcsolható be csak a Mantle?
Vagy mindenképp be kellene tudjam kapcsolni?A video beállításoknál nekem a legfelső sor a Full screen monitor, meg a Grapich Quality
-
Steve198310
őstag
válasz
juve600 #45192 üzenetére
Ez csak egy teszt. És a többi 1000 másikban más a nyerő. Azt így nem jelenteném ki " MSI a nyerő" .
Olvasni mindenki tud ha meg van ideje és türelme talál még 1xxxxx tesztet. Igaz én pl egyik tesztben azt olvastam pont az "MSI szerő-ről" hogy hiába halk alacsonyan tartott venti mellett el ér közel 80 fokot. Vagy tőbbet. Bár engem nem érint meg nem is izgat. Nem MSI-m van
Melyik oldal milyen párti ebből fognak kijönni az eredmények -
Nuada herceg
őstag
válasz
juve600 #45178 üzenetére
Egyébként én még a Hd 7770-el játszottam vele, Ultra beállításokon, 2x MSAA-n, vagy micsodán, de érezhetően nem volt szerintem még 30 fps-em sem, vagy csak max a környékén.
Számlálóm nem volt, így nem tudom.De ha tényleg ilyen jól fut ezzel a kártyával, meg a Mantle API-val, akkor szerintem már töltöm is lefele.
-
belinho
senior tag
válasz
juve600 #45011 üzenetére
Az XFX- et annyira én sem ismerem, de egy bios csere esetleg segített volna, persze tudni kellett volna azt is, hogy milyen fesz szabályzó van rajta, de ha már nincs meg a kártya, akkor mindegy.
Valami használja a karit, ami beragadt a memóriába, esetleg indítsd újra a gépet.
-
belinho
senior tag
válasz
juve600 #45000 üzenetére
Az összes Tahiti LE alulfeszelhető, de írja a tag is ,hogy máskor visszavette, akkor miért írod azt neki, hogy ennél a típusnál nem lehet
Valamilyen alaklmazás fut a háttérben, ami használja a VGA-t, azért nem veszi vissza a feszt és az órajelet, esetleg két monitor esetén sem veszi vissza, ha netán úgy használod.
-
Dany007
veterán
válasz
juve600 #44741 üzenetére
Na igen, ezért írtam, hogy az a ref. hűtő annyira nem tetszik. +10k egy hűtő rá. Még úgy se olyan rossz ár.
@aginor:
De, szerintem jóval gyorsabb. Persze attól függ mennyire cibálod a 270x-et.
20%-kal több számolóegység van az XT-ben. Több textúrázó... Magasabb a memória alapórajele is. Ja és ezt is meglehet cibálni.Ja meg a tranzisztorok száma is bő 1,5x-ese. Azért ez különbség.
@ALONSO11:
Szerintem nem bios függő. A 13.12-t tedd fel és nézd meg előjön-e a hiba. Nekem gyári biosos mint mondtam és nem jött elő.
Pedig ha jól emlékszem másnál előjött 270x Toppal, de ő felrakta az új biost és a 13.12-t is. Én viszont csak az új drivert. Szóval szvsz elég lesz az új driver hozzá.Amúgy amióta mondtátok ezt a flickeringet, megfigyeltem, hogy itt a céges gépen a Firefox néha néha bevillantja az asztalt. Így bevillog a böngésző két szélén egy tizedmásodpercre az asztal.
Pedig itt intel GMA vga van a gépben...
Szerk.2.:
Hehe most nézem, iponban 64.000 forint az Asus 270x Top. PCX-ben meg 54.000 ugyanaz.
Azé' nem gyenge.
-
Dany007
veterán
válasz
juve600 #44355 üzenetére
Hoppá!
Csere?
És amúgy elég a 270x? Az a proci már elbírna egy gtx760 szintű kártyát is szvsz.@asdxv:
Ja, hát elég durva a különbség.
És az enyém még rajta sincsen (bár cpu-ban nincs érdemi különbség köztük). De sajnos multizni akkor se tudnék ha akarnék. Nincs rá időm.
Így is csak késő este / éjjel van pár órám hébe-hóba játszani. Azt is úgy ha mondjuk felsír a gyerek vagy valami van, akkor pause és futás. Multiban meg nem lehet azt megcsinálni, hogy random időközönként pause. Illetve lehet, csak sok értelme nincsen. -
kribe
őstag
válasz
juve600 #44350 üzenetére
Majd lemérem a BF4-et is mondjuk Fraps-szal. Az mér min/mix/átlagot is.
Nekem ez a növekedés is tetszik, 30-ról 40-re, ez szerintem jó, és ha még igaz hogy a 7XXX-es kártyákon nincs akkora előnye a Mantle-nek mint az R-es sorozaton akkor még jobb, mert R9-re szeretném cserélni ezt a kártyámat majd. -
katt777
félisten
válasz
juve600 #42413 üzenetére
Ja, a grafikon is, ha valamivel kimonitorozod.
Persze nem biztos, csak, ugye, minél gagyibb a grafika, annál nagyobb rá az esély.) Én egyébként máig nem értem, hogy ha valaki vesz egy izmos VGA-t, márpedig nem mondhatjuk, hogy a 78x0 karik gyöngék lennének, az miért szar grafikával játszik.
Én ott kezdem, hogy mindent maxra teszek, aztán élvezem a vizuális élményt, amelyért fizettem.
-
katt777
félisten
-
válasz
juve600 #41476 üzenetére
itt kicsit túl van bonyolítva mert csak egy dos kell rá másolod a az exe-t meg a romot azt csá
a parancs meg ez...
1 Card:
If you only have ONE card, then use this command:
atiflash -p 0 biosname.romMulti Cards: (This will flash ALL video cards)
If you have a multi card setup, then use this command:
atiflash -pa biosname.rom
ami fontos mentsd le a biost mert ha elbaszod késöbb azzal újra lehet éleszteni a vga-t!!!! -
z0l1ka
aktív tag
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
juve600 #39617 üzenetére
Neked megjött már az msi karid ? engem ma hívtak az ipon-ból , sajnos nem a futár, és az helyzet hogy elnézést kértek de valami félreértés folytán sima 270-est akartak küldeni o.O wtf? és közben meg a 270X+bf4 ből meg kifogytak
na most az a helyzet ,hogy nem is tudják mikor lesz legközelebb
no meg ami lényeg ,hogy milyen árba ,mert 54k volt akkor ..! na mindegy , valaki esetleg nem tud olyan boltot ahol lenne msi 270X bf4-es ?! ilyen 56k-m van rá (futárral ) addig én is keresgélek ...
-
Dany007
veterán
válasz
juve600 #39456 üzenetére
Én is a 270-es szériára szavazok. Tény, hogy alig van különbség a 7870 és a 270 között, de azért akad némi.
Mondjuk a memória órajele eleve magasabb. Így a sávszélesség is közel 30k MB/s-ma nagyobb. Ami azért számít bizonyos helyeken.
A 270x ráadásul még húzható is plusz tápcsatinak köszönhetően. Ráadásul most az ipon-ban valami 53-54k az MSI gaming - BF4-gyel! -
diegho
nagyúr
válasz
juve600 #39443 üzenetére
Ebből 2 hirdetés kapásból az én kártyám. Az egyik akitől vettem (tartalék kártya volt 7990 érkezéséig) a másik pedig az enyém, de már jegelve van mindkettő, úgy néz ki megtartom. Ez a miért egy érdekes kérdés. Én miért vettem 14db VGA-t egy nap és teszteltem őket egész nap? Mert ahhoz volt kedvem. Utána meg eladtam őket és megtartottam a legjobbat.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged