- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #53474 üzenetére
Hagyjuk, mert ha nem érted, meg nem látod,akkor felesleges vitázni!
Pontosan lassul,beakad-laggol,később kirajzolt- hiányos textúrák, de ha nem látod, akkor hiába beszélünk róla.
Nálam pontosan ez van a legtöbb új játék esetén, és ez a kevés VRAM miatt van, csak én látom is!
Nem is csodálkozom rajta, mikor a VRAM használat ilyen 1900MB körül van, és állandóan cserélgetni kell a textúrákat. A program szerint pedig ugye csak 1900MB körül van a használat
Persze ezek a 4GB-os 290-en megszűntek ugye milyen érdekes!!!
Arról már nem is beszélek, hogy sok új játéknál olyan beállítások vannak, amiket be sem kapcsolhatsz 2GB VRAM-os kártya esetén, de a 2GB mindenre elég
Rohadt egyszerű a megoldás, nem kell mindent maxra rakni és egyből játszható lesz, vagy nagyobb VRAM-os kártyát kell venni.
Ha a 2GB mindenre elég lenne, akkor egy darab 3-4-6GB-os kártyát sem adnának el, de ebben partnerek a játékgyártók is a különféle grafikai opciókkal. -
törölt tag
válasz
katt777 #53474 üzenetére
Far Cry 4 (update 1.6) magas textura minőségen, High beállitáson és 2x élsimitással 1960 MB VRAM használat... és néhol akadozott kissé, ezért az élsimitást teljesen kikapcsoltam (Off) az R9 270X videókátyán. Igy most jól megy 1820 MB VRAM használat mellett. Battlefield 4 viszont jobban ment élsimitással MANTLE-val mint DX11-ben, annak ellenére hogy DX11-ben alacsonyabb volt a VRAM használat. Az hogy mennyire terhelhető a VRAM egyeseknél, annak sok változója van. Példának megemlitenék néhányat. Beállitások ésszerű kiválasztása a játékokban. Hardverek teljesitménye és kihasználása is megfelelő mértékű. Ezeket mérlegelve ne válasszunk a hardver képességét meghaladó beállitást, mert még a 4GB VRAM is kevés lehet.
-
válasz
katt777 #53442 üzenetére
Net stream lagol, vagy merevlemezes?
A netstreamnel gond lehet, hogy fene tudja milyen kepernyöfrissitesre van epp az adott adatfolyam optimalizalva, tehat összeakadhat a monitor/tv sajat frissitesevel. Ennek a megoldasahoz nem ertek.
A gepröl jatszott cucc eseteben is a vsync a fontos; ha a vga egyebkent birja a strapat (komolyabb render szüres eseten egy egyszerü igp siman megfekszik), akkor többnyire ez a gond.
Pl. a VLC player eleg rendesen tartja az adott video sajat erteket, mindenfele vacakolas nelkül, AB-vel monitorozva latszik is. Sajnos valami egy honap elötti frissites (win? vlc?) ota hülyen viselkdeik, ahogy Nalad is
A(z?) MPC-HC meg jobb, mert az hajlando default együtt müködni a madVR-rel. Nekem sajna kisse bugosan fut a gepen es zenere nem tartom a legjobbnak a bonyolult beallitasok miatt, ezert nem hasznalom. Asszem megveszem a jRivert, mert az az altalam eddig hasznalt legkomplettebb es legjobb minösegü mediaplayer szoft audio es video tekintetben. Szinten default madVR filter kepes, eleg rendesen szinkronizalja a kepfrissitest is, legfeljebb dupla fps-t tol, de az mindegy a szaggatas eseteben.TV eseteben elöfordul, h eröszakkal @24-esre kell allitani a kepet es akkor rögvest kisimul az addig lagolo film. Aztan persze vissza defaultra, ha befejezted a nezelödest.
-
-
törölt tag
válasz
katt777 #53421 üzenetére
ASUS GPU Tweak Rendszergazda jogosultsági szinten sem mindig töltötte be a profilomat induláskor vagy csak részben a GPU órajeleket igen, a ventiprofilomat és feszültség értékeket nem jól kezelte. ASUS fejlesztésű program és driver.
Ezt már kitárgyaltuk itt a fórumon, ha valamelyik részére nem emlékeztél, ezért megint leírom a kedvedért.
Afterburner a Sapphire HD7850-re kiadott 3.00 verzióval rendben tette a dolgát. R9 R270X és az Afterburner 4.00 már nem volt ilyen jó együtt, mert a 2D-3D órajelváltás bugomat ez a program okozta. Megnéztem jónéhány beállitási lehetőséget, de én nem erőltetem ami nem müködik. Sapphire Trixx meg tökéletesen jó vele. Érdekes módon a játékokban és Benchmarkokban nem észleltem töredék annyi akadást sem mint régen.
-
törölt tag
válasz
katt777 #53385 üzenetére
Nekem az ASUS az Afterburner használata közben fagyogatott rendesen, de most Sapphire TRiXX van. Az órajelváltások rendben müködnek és böngészés, játék közben sem volt azóta kifagyás és gép újraindulás. Ezt mindenkinek a saját rendszerére szabva kell megtapasztalnia, hogy milyen programokkal és beállitásokkal hibamentes a müködés. Ez persze lehet csak egy játékban fordul elő, de ilyen az emberi természet, mert te pont azzal a játékkal szeretnél játszani.
A hibát okozó programot (AB), drivert (14.11.2 béta) vagy esetleg magát a hardvert (HD7000) is cserélni kell másikra, amig jó nem lesz minden... egy röpke kis ideig.
-
kerekfej
őstag
válasz
katt777 #53334 üzenetére
Azt észrevettem, hogy 4x-es élsimítással alig csökken a sebessége bizonyos esetekben.
Más: Érdemes lecserélni akinek Phenom II 3.2GHz-en használt cpu-ja van (790GX alaplap), Pentium G3220 3.0GHz vagy G3240 3.1GHz-ra játékok szempontjából (AMD R7 265 és FullHD felbontás esetén)?
Gyakorlatilag alig kerülne pénzbe a váltás, de csak a legolcsóbb alaplappal (ASRock H81M-HD).
3DMar11-ben biztosan többet adna, de mi a helyzet a valóságban? -
belinho
senior tag
válasz
katt777 #53319 üzenetére
A hűtéstől most tekintsünk el, mert az változó, de a 7850-70 esetén sokkal kisebb a GPU, kevesebb a tranyó, így nem is fog akkora hőt termelni, és többet fogyasztani hiába magasabb a fesz.
A 7870XT jóval nagyobb GPU, jóval több tranyó, így termeli is a hőt, meg fogyaszt is rendesen, hiába a kisebb fesz, persze mindezt nagyobb teljesítmény mellett teszi.
Minden 7870 GCN-es, csak a 7870XT az csonkított 7970-es GPU, míg a 7850-70 az nem. -
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #53304 üzenetére
Itt is látszik, hogy más a GPU étvágya és félepitese is. Bár azt nem értem, hogy a Tahiti GPUs miért itt kapott helyet.
A 79xx között lenne a helye. Szerintem.
Na de ha már így alakult. A Tahitim el van 60 fok körül cakk-pakk. GPU,vrm stb. Persze játékok alatt.
Teljesen más kategóriájú GPUk és félepites is más. -
HopeckoR
aktív tag
válasz
katt777 #53229 üzenetére
Tudom, hogy harmatos a porci próbáltam tuningolni is de képtelenség... Hiába adom neki a plusz feszt nem lehet belőle semmit sem kihúzni.. Szerencsétlenségemre ebbe a lapba bele sem mennek az FX procik szóval a CPU csere is kizárt csak alaplappal megoldható az egész X6-os Phenomra pedig nem tudom, hogy mennyi értelme lenne cserélni, de ahogy nézegettem más teszteket is egy FX 6300 sem produkált annyival több FPS-t játékok alatt hogy megérje lecserélnem.
Erre a gépre pedig már nem akarok költeni, terveim szerint 1 év múlva teljesen új konfig..
Igazából nem nagyon játszom új játékokkal csak nagyon ritkán. VGA csere is csak azért volt mert a HD4850 megadta magát...
Első neki futásra egy Asus R260X 2GB OC-t vettem de hát az egy remek darab 3db járt nálam mindegyiknek ugyan az volt a nyűgje így a bolttal annyiban maradunk hogy vásároljam le. Így lett ez az MSI.. De nem vagyok benne biztos hogy annyira gyenge lenne alá a CPU mert ahogy nézegettem MSI Afterburner-el pl BF4, FC4 simán 100%on terhelte a VGA-t, és ahogy olvasgattam 1-2 tesztet nem volt sokkal kevesebb FPS-em.. jójó egy Intel i5 4Ghz-s CPU persze hogy jobban teljesít mint ez az 5 éves CPU.. -
Dark KillerX
addikt
-
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #53178 üzenetére
Olvass után. Van hullámzás elhiheted. Az összes hd 7xxx széria és a r széria is hullámzik D-sub alatt. Nem nyitok róla semmiféle vitát. A 2 éves és 1 honapossal is csinálja. Ezt akármelyik felhasználó leirja és még is mutatja. Csak próbálok nyugodtan. Ha van D-sub a monitorodon.
-
-
sepsi0
őstag
-
zseko
veterán
válasz
katt777 #53018 üzenetére
jaja, megvettem
Ami 1440-ben ment low-on, az most 1920-ban maxon
De ismerős, az kiakasztott ma rendesen... kezdte azzal, drágán vettem, annyiért már boltból újonnan kapok R9 290X kártyát is...aztán meg akarta nekem magyarázni, hogy a régi kártyámmal nem megy úgy a játék amit mondok, és amit tapasztalok. Mert ő jobban tudja, mert ismeri a kártyát és annyit nem megy, az nem számít, hogy én használom, meg játszok vele, ő akkor is jobban tudja
de amivel végkép kiakasztott, ot is hagytam a fenébe, hogy attól hogy a felbontást felveszed 1920-ra még nem fullhd-ban játszol. Ahhoz hogy fullhd-ban játsszál be kell kapcsolnod az élsimítást!!! Mert anélkül csak fele akkora felbontás van, csak a monitor skálázza fel a felbontásodat fullhd hatásúra a váltottsoros és oszlopos!!! képmegjelenítés miatt!!!!vagy ilyesmi, mert itt kizsibbadt az agyam, és többi hülyeséget már nem is bírta feldolgozni...
-
betegphiu
senior tag
válasz
katt777 #53018 üzenetére
nem mondod,hogy a 7870-est az fx 6300 nem hajtja ki?
lehet nem jól fogalmaztam. pl CSGO-ban megvan az fps stabilan,nem dropolgat.
böngésző szokott belassulgatni,windows media player lejátszás közben szaggat,ha egyáltalán elindul az mp3.
új windows van pedig ssd-n achi módban -
Balancee
aktív tag
válasz
katt777 #53018 üzenetére
Egy húron peng az agyunk
Tegnap újra raktam a gépem most w8.1 van rajta. Pont ebből az elgondolásból amit a jelenlegi hsz-edben is levezettél. Jelenleg szűz még a gép, mert driver-ezés és Windows frissítések valamit alap progikon( firefox,utorrent,aida,vlc..stb) kívül semmi nincs még rajta. Alcoholt felrakom a tanácsodra és ha bármi hibát tapasztalok úgy is írok
-
Balancee
aktív tag
válasz
katt777 #52945 üzenetére
Hát egyenlőre úgy néz ki, hogy tényleg a DT okozta. A régi video karimat (hd7770oc) nem zavarta, de mióta nincs bekapcsolva a virtuális meghajtó nem generál az r9 270x problémákat. Az meg hogy DT mellett tünet az adott kék halált nem tudom visszavezetni a forráshoz. A lényeg most nincs gond
-
Lacuss20
senior tag
válasz
katt777 #52976 üzenetére
Öhm, hát minden be van dugva, csatlakozó stb. Nem húzom a VGA-t, full alap. R9 270-OCX Dual 2GB GGDR5.
600W Coolermaster B600 rev2. Táp van hozzá.
Csak Dota 2-ben csinálta eddig. WoT max grafon, semmi igaz izzasztja akártyát 46 fokig felmegy, de nem akad meg nem produkál ilyet.
Winyó van csak áramellásátsról és ennyi. Vga proci vinyó a lap. Caviar green nem gamerkedni való, de épp azaz, hogy energia takarékos kisfogyasztású vinyó. -
zseko
veterán
válasz
katt777 #52976 üzenetére
Várhatok ugyan, de az mikor lesz. És mennyiért. És addig mivel játszom. Szó se róla, mennek még a játékok a mostanival is, de már csak jobbára medium állásban, de a wolfi már közel low-ra levéve minden. Így már nem élvezetes. Aztán én már nem fogok kiadni 70-80e-eket egy kártyáért, most már más az életem prioritása nem a játék az elsődleges
Csak procicserével meg szerintem nem lennék annyira beljebb jelenleg a 6850-el mint egy vga cseréjével.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
katt777 #52938 üzenetére
""Meg lehet változtatni az elsődleges monitort." Mi nem vili?"
14.7-nél
- hiába változtatom meg(win-nel akár accc-vel) az elsődleges kijelzőt hdmi-re(monitor), akkor is kijelző azonosításkor a dvi(tv) kapja az 1-est, és a hdmi(monitor) a 2-est, mely miatt amikor a TV-vel ki akarom terjeszteni a képernyőt, akkor a "kiterjesztett módot" kell választanom(kiterjesztés OK), de amikor ki akarom kapcsolni(a TV-t), akkor a "csak kivetítő" módot kell választanom, és ekkor van csak a monitoron kép(hiába ez az elsődleges). Csak TV-n képhez pedig a "csak számítógép" módot kell választanom. Tehát pont fordítva van.
Próbáltam 14.7-tel,
-hogy csak simán rátettem a 14.4-re
-teljes driver uninstall, majd úgy telepíteni(minden lépés után restart)
de mindig ugyanaz.14.4 és korábbiaknál minden rendben.
-
-
r00r1
aktív tag
válasz
katt777 #52825 üzenetére
Köszi a választ!
A Win energiagazdálkodásban kezdtem, minden kikapcsolva.
A letöltő szoftver alatt mit értesz? Mert semmi nem fut a háttérben, nem torrentezek.
Ám felhúztam a kártyát 1200 mHz-re, így már elég jó a teljesítménye (7850), ez nem okozhatja? (max. 66 fok - 1300mV- Arctic TT 3 hűtés, és a tesztek alatt nem fagy ki, a Heavent és a Furmarkot is bírja)
-
válasz
katt777 #52805 üzenetére
"RetepNyaraB: AMD-nél, te!
"
ne menjünk bele nyelvészeti diskurzusba a kifejezéskészlet és pontos toldalékolás témakörben egy hardver fórumon, ahol gyakran gondot okoz a -ba -be; -ban -ben ragok helyes használata, avagy a nép döntő többsége nem tudja az ikes igéket hány fps-sel lehet megbízhatóan lepuffantani; de szigorúan véve persze igazad van
edit.: Ja, igekötős igéknél ha az igekötő az ige előtt áll, egybe írandó: "olyat beütök, hogy fekszel". Ha az ige mögött áll, külön írandó: "nem ütsz be te olyat, köcsög!"
-
kerekfej
őstag
-
Steve198310
őstag
válasz
katt777 #52786 üzenetére
Hát problémának nem nevezném mert 1500mhz-ig vannak azok a romok hitelesitve. Ezt pl a hd 7850 nél vettem észre,hogy 1250 és 1350 között el enyésző volt a különbség (2-3fps) viszont már 1350 és 1400 közt 1225mhz-s gpu val már nagyon meg emelkedet. Azt is néztem, hogy 1150 és 1200 MHz gpu közt szinten semmi de 1225 töl megint húz. Bár az én sapphire hd 7850 kártyám mokolt volt így 1300mV volt a plafon. Már a tdp limit is el fogyott akkorra már.
-
szivacs1987
aktív tag
-
válasz
katt777 #52760 üzenetére
Aha, értem. A javított AB, melyről leakasztottam a HW infot közben, mert már látom a többi hőfokot és így nem kell több lassító tényező, elég az fps, meg a gpu hőfok.
Én is több profilt használok - illetve van egy minimál büdzsé alap, de a kártya cca. 0.96V alatt nem is indul el (kb, most laptopról vagyok 10 napig, nem emlékszem a pontos értékekre). Asszem 760/800 a max. sebesség mindehhez, de úgyis a 2D alap fut többnyire a 300-as gpu-val.
De leginkább ha nem játszom (és nagyon ritkán játzom mostanság már) akkor az Intel HD-re kapcsolok és ha hetekig így van, akkor egyszerűen lehúzom az AMD csatiját is, ennyit a fogyasztásról, meg zero core ökörségről(#52761) belinho @ a boost baromság fogát gyorsan ki lehet húzni egyrészt azzal, hogy feltolod a csúszkát +20%-ra, másrészt "force constant voltage-et" adsz meg az AB-nek. Ilyenkor az esetek túlnyomó többségében nem ugrál a feszültség. Volt, akinél előfordult egyenetlen terhelésen, de ez szerencsétlen ritkaság.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
katt777 #52758 üzenetére
Köszönöm szépen.
Tegnap kitapogattam a végét a kártyának.
Fesz-t nem tudom állítani, így amit engedett: core: 1125, mem: 4x1600 (de 1500on használom, mert heaven alatt így kapta a legtöbb pontot/fps-t)
heaven pontok:
-alap értékeken:
min fps:18.5
max fps:75
fps: 33.2
pont: 837
-1125/1500:
min fps: 20.4
max fps: 84.6
fps: 37.4
pont: 943Ezzel a beállítással ment 45percet a heaven, és ezután 45 percet a furmark(max hő 74fok 70%-os venti fordulattal) ezután még fél órát bámultam(elindítottam, elmentem a géptől majd viszajöttem fél óra múlva) Crysis 3-ban a Jungel-es pályát(mikor a torony osztja az észt).
Este néztem egy 2 órás bd filmet meg fél óra flashes weboldalakat.
Mindezeket egy fhd monitor kiterjesztve egy hd tv-vel.
A filmnézés kivételével mindig ment a hd tv-n hd-fhd klippek vlc-vel.Eddig stabilnak tűnik.
A hosszabb játékkal való tesztelések ma este jönnek.
-
belinho
senior tag
válasz
katt777 #52760 üzenetére
Attól függ mit tekintesz gyári fesznek!
Ha az alap 925mhz-hez tartozó órajelet, akkor nekem is csak 1,156V az alapfesz.
Viszont boost 975mhz-en szépen megkínálja 1.2V-al, és ennek nálad is így kell lennie, mert neked is boost-os kártyád van.
Én pl a boost feszt tekintem gyári fesznek. -
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
katt777 #52746 üzenetére
Én csak arra írtam, hogy általában mindenki eddig tudta húzni, ahogy ezt láttam általánosságban itt a fórumon és más helyeken is. Ettől függetlenül +10 Mhz-enként stresstesteltem és különböző grafika benchmarkokat futtattam, hogy kiderüljön, bírja e a kártya az emelést. Minden rendben volt, de amint mondom értelmetlennek találtam, hogy a + 1-2 FPS-ért lényegesen melegebb legyen a kártya, emiatt le is tettem róla. A ventilátor profil lehetett a ludas, mert azóta se produkálta a kártya az említetteket. Remélhetőleg ennyivel megúsztam, kopp kopp. Most már figyelek arra, hogy legalább a hőmérsékleteket kimonitorozzam játék közben
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
katt777 #52726 üzenetére
Hmm, majd kiveszem a kártyát és ránézek, de szerintem nem lesz ilyen gond.
A kártya szerintem nem lett széthajtva, itt mindenki kb eddig tudta húzni az övét. Felhúztam, nyomtam egy tesztet és elégedetten nyugtáztam, hogy azért az 1-2 FPS-ért inkább megy vissza alapórajelre. A hűtésről meg maximum akkor tudnék gondoskodni, ha átszerkeszteném az egész hűtését a kártyának. VRAM-okon pl nincs is hűtés.
A gond egyébként az volt, hogy valamiért elveszett a venti profilom a GPU tweakből és 70 foknál kapcsolta volna csak 20% fölé a ventit a kártya. Így jó hogy megmelegedett szerencsétlen. Most felraktam inkább az Afterburner-t és kicsit átszabtam a profilt. Így már nem megy 55 fok fölé. Remélem ennyivel megúsztam a dolgot és nem károsodott semmi. Egyébként én is Farcry4-eztem és igen jól vitte a gép. Nagyon elégedett is voltam egészen addig a pillanatig, amíg össze nem omlott a kép
-
doboka98
tag
válasz
katt777 #52687 üzenetére
Furmarkot benyomom és hagyom 10 percig abszolút semmi baja, viszont ha filmezek vagy játszok valami olyat, ami 50%-ra foglalja le a kártyát (cs:go), akkor jelentkezik a probléma. Jelzem, hogy a hang el kezd szakadozni, mintha fagyna a gép. Amire én tippelnék az driver hiba. Túlmelegedésről szó sincs, mert 60 fokon használom max és azzal jó sokáig bírja.
Már kiporoltam többször is.
A tápom 400W-os, először én is azt hittem, hogy nem bírja, de amikor -ismétlem- teszteltem furmarkban, akkor 11,6 V-ra ugrott le maximum és simán bírta.
Még hozzátenném, hogy megcsinálja egy nap 2x-3x, majd egy hétre megint eltűnik a probléma. Eléggé érdekes helyzet. Ha vannak tippjeitek, írjatok. Hétfőn küldöm gariba.Szerk: órajelek gyáriak.
-
doboka98
tag
válasz
katt777 #52532 üzenetére
Lehet kicsit késői a válasz, de figyelmeztetnék mindenkit, hogy a 7870XT nem annyira jó kártya. Nekem nem csak lejátszóban van gond mostmár, hanem játék közben is beugrik a no signal. A probléma egy hétre eltűnik, majd ujra előjön. Erre figyeljetek! Jelenleg ötletem sincs mit csináljak.
-
joysefke
veterán
válasz
katt777 #52658 üzenetére
Én mindenképpen 78x0 sorozatot javaslok (valamilyen minőségibb darabot, lehetőleg garral), leginkább azért, mert ezekkel a kártyákkal van a legkevesebb driveres probléma. Régebbieknél már belefutsz avultatásba, újak meg nem kiforrottak (nem is nagyon tuningolhatóak, ez rendszeresen olvasható itt), és lényegében nem tudnak többet
A 270X nem kiforrott
Nekem nagyon más tapasztalataim vannak a saját 270X-emmel...
Ráadásul, ha újabbat vesz, akkor valszeg több még rá a gari, ami igencsak megfontolandó...
-
Steve198310
őstag
-
válasz
katt777 #52532 üzenetére
Eh katt, Te mindig kötözködsz, lehetöleg bele a levegöbe
Linkelj legyszives egy kompromisszum nelküli videot fps-sel:
- barmelyik Metro jatekbol (fiziksz nelkül)
- Witcher2-böl (de ne egyhelyben alldogalva egy sötet sarokban valamelyik labi aljan, faklya nelkül), de bekapcsolva az advanced elsimitast is.S ezek nem uj jatekok. NEM fogod elerni a 30 fps-t sem tartosan, jellemzöen 10-22 között fog mozogni. Kompromisszum nelkül.
-
sepsi0
őstag
válasz
katt777 #52532 üzenetére
"sephi: És 13.12-vel hogy szolgált a Mantle?
" Ja most nézem nem nekem lett címezve! Bocsi
Ha ez nekem szolt....
A válasz le.zarom a mantle-t! Az AMD-t is! A lényeg, hogy közel 1.5 éves driverrel mennek a kártyák.
2db Asus R7 260x 2gb 13,250 driver
2db Asus R9 270x 2gb 13.251 driverA gyerekek gépén, G3420, 4Gb Ram, Asus R7 260x Battlefield 4 mediumon Full hd-ba és 1680*1050-ben akadás nélkül megy a régi driverrel!
Nálunk R9 270x régi driverrel szűnt meg a Bf4-ben a mikrolag, akadozás, hibaüzenetekkel való kidobás játékból, .....
Kapja be az összes kilógómat az AMD!
Maradok tisztelettel! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777 #52402 üzenetére
"Alulfeszelés nem csak a hűtés miatt jön jól, sztem mindig érdemes próbálkozni vele"
Ezek után nem lennék benne biztos, hogy csak a driverek miatt van annyi bajod a kártyáddal.
felyx: vidd vissza oda ahol raraktak, azzal a hutovel tovigterhelve 50-60 fok korul kene lennie a kartyanak. esetleg ha valamennyire ertesz hozza csinald meg te, de akkor mar inkabb hozzaertovel (ahol csinaltak pl)
-
-
törölt tag
válasz
katt777 #52295 üzenetére
Most egy nagyon hosszú listát tehetnék fel ide milyen sok féle programok igényelnek manapság is lapozófájlt. Egy-két példát azért megemlitek játékokkal kapcsolatban. Call of Duty Ghost (patch és a 4GB pagefile, és nem akadozik, dobál ki random az Asztalra), Battlefield 4 MANTLE API-n 8GB RAM mellé is igényel 4GB lapozófájlt. Lords of Fallen 8GB RAM mellé szintén 8GB lapzófájlt is használ, mert enélkül sokaknál egyszerűen befagy. A játékban 16GB RAM használatával is kell még 4GB pagefile. Igy 2014 végefelé elkezdték használni durván a VRAM-ot (2GB a belépőszint), DDR3 memóriát (8GB a játékhoz) és ez mellé a pagefile-t is használnod kell (legalább 4GB-ot). A játékok mérete is jócskán megnövekedett ebben az évben és ezután még nagyobb memória, tárhelyhasználatot igényelnek. Beérheted kevesebbel is, de a játékban érzékelni fogod ennek negativ hatásait vagy nem enged közepesnél nagyobb grafikai beállitást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest