- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi23
csendes tag
válasz
jozsi23 #53195 üzenetére
Sziasztok
Egy érdekes problémába ütköztem. Vettem egy MSI B75MA-P45 alaplapot I5 3450 procival, és nem ad képet a Sapphire R9 270. A gép elindul, forognak a ventik, világítanak a ledek, de kép nincs, csak villog a monitor lede. IGP-vel tökéletes.
A kártya másik gépben működik (ASUS alaplap).
Amit próbáltam:
BIOS frissítés
CMOS reset
BIOS PEG-re állítva
Táp 450W (indításkor csak egy ssd van rákötve)
Az összes kivezetésre próbáltam monitort kötni.
A másik gépben csináltam bios frissítést a kártyán is.
Mit próbáljak még ki?Megvan a megoldás, ha esetleg valaki ebbe a hibába esne:
Még régebben frissítve lett a videókártya BIOS-a, viszont R9 270X BIOS-a lett rátéve az R9 270-re. Ez okozta azt, hogy egyik alaplapon elindult, másikon nem. Hozzátenném, hogy fél évig volt rajta a rossz BIOS, és nem okozott problémát.
Beszabehu. -
katt777
félisten
válasz
jozsi23 #53230 üzenetére
IGP-vel együtt, 1./2. kártyát váltani. IRQ kiosztásnak kell lennie valahol (bár MSI-nél nem csodálkoznék, ha nem lenne
), VGA-ét át kell állítani (11 szokott lenni). Persze egyáltalán nem biztos, hogy itt van a megoldás, ez csak egy a lehetséges variációk közül, amelyeket még nem próbáltál.
HopeckoR: Az, hogy némely grafikailag terhelőbb alkalmazásnál jó a proci, nem jelenti azt, hogy mindenben elég. De nem feltétlenül kell i5, egy 7700K v. 6800K is bőven jó. BF4-ne meg ott a Mantle, nálad jó lehet, i5-ökkel csak lassítja a grafikát. Fogyasztásban és tuningban is sokkal jobbak, főleg a 7-esek. Ismerősnek építettem gépet, 7850K bele, gond nélkül 4.6GHz-re felhúzva (nem volt időm napokig tesztelni, csak ezt a beállítást) egy olcsó Rajintek hűtővel és egy 19k-s ASUS lapban, menet közben 0.4V-ra is levette a feszt, nagyon takarékos. Intelem megfelelő(C7) táp nélkül legalább 0.8V-ot kér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti O12G 2026.10.24-ig alza garis.
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged