- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
válasz
nagy.matyika #54753 üzenetére
#54753) nagy.matyika nem érdemes vele foglalkozni [link]
(#54754) Steve198310 ha olvasol a hsz -ek közt és figyelmesen megnézed a teszteket, láthatod hogy utolértem egy 980 MSI-t és ez nem egy ref, persze a proci is közrejátszik, de a ref. -et simán utoléred egy jól tuningolható 970 példánnyal
[link] és ezek : [link] , [link] [link] - én ezt tudom és nekem ennyi elég, le is zárom a témát mert úgysem ide való.
-
katt777
félisten
válasz
nagy.matyika #53522 üzenetére
Tele van a net a Far Cry hibáival. Most jött ki az 1.7-es patch, használhatatlanok a régi mentések, még jó, hogy nem merültem bele nagyon. De még az 1.6-tal is kidobálta a játékosokat exe hibával, egész pályaszakaszokat nem lehetett végigjátszani (videók youtube-on).
Hát 270X-re éppen azt mondtam, hogy nem lehet maxi grafikával tolni. Ahhoz min. egy 280X/HD7950 v. egy HD7870XT kell. ezeket max. egy 970-kaliberű kártyára éri meg leváltani, de az is ráérős. A lényeg sztem az, hogy a 2GB VRAM-os kártyákon nem kell semmit butítani a maximális élvezethez, ha a GPU/sávszélesség elegendő. És főleg nem kell csak azért kidobnunk őket, mert a hardvergyártók ezt szeretnék.
Steve198310: Áruld már el, hogy a 3GB-os kártyád hogyan eszik 4096MB RAM-ot!!!
Ennyit a hadoválásról.
Ha nem a rendszer RAM-ot írattad ki, akkor meg egyszerűen nem ismeri fel rendesen az AB, vagy photoshopoltál egyet, hogy bizonyítsd az irdatlan ram-szükségletet.
A 7870-em meg köszöni, jól van, nem melegszik túl, és ugyanazt a teljesítményt hozza, mint a 280X-ek. GPU max. 75°C 1100/1700MHz-en több óra játék alatt, VRM meg max. 98°C (és nem mennek a házhűtők). De csak teszteltem, mert alap órajelen is elvan 65/82°C-on.
És csak jobban tudom nálad, mert itt a kari a gépemben.
Sajnálom, ha az derült ki, hogy pénzkidobás volt a 280X.
Mindenesetre nekem Ultrán is 50FPS körül fut.
nanus: Nem vagyok hülye nV eljárásokkal futattni játékokat AMD kártyán.
Nem csak a RAM- használat, hanem főleg a laggolás miatt. Nem lepődnék meg, mert tudom mivel jár. Persze, ha azt akarnám bebizonyítani, hogy kevés a kártya/RAM, bizonyára belassítanám a játékot, hogy még a grafikát is vissza kelljen vennem.
-
sunci_02
aktív tag
válasz
nagy.matyika #53515 üzenetére
Nálam simán fut 270x-en. 48"-on full HD-ban nyomom...
semmi gond nincs vele. Bár shadows és még 2 valami nincs ultrán.
-
belinho
senior tag
válasz
nagy.matyika #53504 üzenetére
Köszönöm az újabb okítást, de nagyon távol állsz a témától még mindig!
Hogy tisztán láss a 635-ös pre alpha verzióval is volt teszt, ez meg a 804-es verzió, tudom mindkettőt ellopták.
Baromi jól optimalizált főleg AMD oldalról, ez látszik a tesztből is, GTX760 vs 290X eredmények. De egy NV-s játékról van szó, ami még meg sem jelent, többnyire csak nagy eseményeken demózza az NV, szóval én még véletlen sem hoztam volna fel példának.Ha visszább olvastál volna, akkor láttad volna, hogy 4K-val került volna többe a 4GB-os 270X. Nem kell rá ennyi, de ilyen feláron én biztos azt választanám a 2GB-os verzióval ellentétben.
Mi lenne ha megértenéd már, hogy nem lesz gyorsabb a 4GB-os verzió, viszont sok esetben profitál a plusz VRAM-ból, még ha felesleges is rá ennyi.Hát a teszt marha jó amit "linkeltél"
van egy másfél perces mérés az is két játék, aminek elég a 2GB-VRAM, bár a BF4 egyes pályákon azért nyel, főleg MANTLE esetén.
Hol van itt a COD:AW, Far Cry4, Wolfenstein, Watch dogs, SOM és társai. -
belinho
senior tag
válasz
nagy.matyika #53491 üzenetére
Ezt szeretem amikor a lelkes újoncok akarnak kioktatni
Ha figyeltél volna, vagy esetleg jobban menne a szövegértelmezés, akkor rájöttél volna, hogy pont azokról az esetekről-játékokról beszéltem-beszéltünk, amikor nem a GPU a korlátozó tényező, hanem a 2GB VRAM.
A több VRAM-tól nem lesz gyorsabb, viszont azokban a játékokban amik zabálják a VRAM-ot, ott jól fog jönni, mert nem lesznek lassulások-akadások-hiányos textúrák stb.Milyen szembeköpés te miről beszélsz?
A 7870XT esetén sem az FPS-el értékével van a baj, hanem amikor elfogy a 2GB vram.Meg felhozni a Project cars-t, hogy jobban megy NV-n mint AMD-n igazi szakértőre vall.
De mivel nem olvastál teszteket ezért linkelek neked, hogy lásd az NV-s zászlóshajó játékban, még a jóval erősebb 290X-et is elkalapálja egy GTX770. Te meg csodálkozol, hogy a kis 270X-en akadt -
katt777
félisten
válasz
nagy.matyika #52747 üzenetére
No offense, csak a hibából gondoltam, hogy talán rögtön megküldted.
Sajnos ez mindennapos hiba.
Sajnos a graf. benchmarkok távolról sem jók mindenre, max teljesítménytesztre. A játékok változó terhelése gyakran megfekteti a stabilnak hitt, stress-tesztelt beállításokat.RetepNyaraB: Kímélés végett ráagyással tuningoltam, 1100/1700MHz-en fut, és csak ha szükséges, azaz alacsony min FPS esetén, vagy VSynchez. Far Cry 4 pl. átlag 55+ FPS-szel fut, erre rájön 13% tuning (a gyári OC-re
), így megvan 60+. Ettől függetlenül, ha beesik alá (járművön, gyors mozgás), akkor csak 30FPS, de úgyis csak 40 körül lenne.
Azért az extra villanyszámlában ne légy biztos, nálam az 1100/1700MHz is jóval a gyári fesz. alatt megy.Tuning#túlhajtás, csökkentett profilok is vannak; gyári levett fesszel, vagy gyári -20% még jobban levett fesszel.
Nálad az FPS-értékek már hibajavítás (AB) utániak?szivacs1987: Gyártótól függ, tuning meg a kifogott darabtól. Bár 270 ilyen szempontból nyeretlen.
-
válasz
nagy.matyika #52747 üzenetére
Szerintem eleg szelsöseges ertekek fordulnak elö tuningnal, inkabb az alap "ennyit tuti megy" huzas lehet közmegegyezes targya. Katt 1700-as RAM-ja kimagasloan jo ertek es 200 Mhz az meg is latszik a vegeredmenyben föleg, ha a gpu is elfut pl 1150 körül egeszseges höfokkal/feszültseggel. Vagy feljebb (meg lennek lepve); nem emlekszem mennyin jaratja. Ott mar nem 1-2 fps-röl beszelünk, hanem jatek függöen akar 5-8-rol is.
Nalam is van 3-4 egysegnyi növekedes atlagban (mostanaban birja a ram az 1600-at, nem is ertem hogyan) es ez pont arra jo, hogy a minimumot kicibalja 20 alol, az atlagot pedig feltolja 30 föle. Ennyi a tuning ertelme. Kb elered az eggyel dragabb kartya szintjet, vagy akar föle lösz picivel. Persze ha napi 8 oraban jatszol, akkkor ezt ki is fizeted villanyszamlaban -
blu79
addikt
válasz
nagy.matyika #49465 üzenetére
Köszi a választ, azért kérdeztem igazából mert már tesztelgettem és szerettem volna tudni hogy másnak milyen tapasztalatai vannak , nekem 1160/1500-on ment stabilan, próbálgattam feljebb is de játék közben 2-3 perc után már nem bírta eltünt a kép...., aztán visszaállítottam alapra és pár nap múlva újra próbáltam 1160/1500 de már nem birta azon sem , pár perc és eltünik a kép, az viszont igaz és tény , hogy már nem hoz ez a tuning szinte semmit, de ettől függetlenül tetszik ez a kártya
-
bozont
veterán
válasz
nagy.matyika #48624 üzenetére
Nem mondtam hogy rossz a hűtése, de előfordul néha hogy a gyártók alul vezérlik a venti sebességét és elégtelen lesz a hűtés. De szerencsére akkor nem ez volt a probléma. Ha nincs problémád a kártyával, nem erőltetném a BIOS frissítést, gyorsabb nem lesz tőle.
Ha a feszültséget nem piszkálod nem lesz baj a tuningtól, az hogy megfagy egyszer-kétszer nem probléma. Inkább a vram-mal kell jobban vigyázni, de ésszel, szépen apránként emelve az órajelet azzal sem lesz baj. De olyan sokat nem hiszem hogy gyorsulna egy kis tuningtól játékok alatt, erről csak később tudok nyilatkozni. Esetleg a többiek mondanak valami tapasztalatot.Ezt dobta nekem a a Haeven és Valley, Extreme és Extrem HD presettel:
(#48620) Jocy
Igen, azt tudom hogy ott kell bekapcsolni, de nem megy Uefi mód mellett az Ultra fast boot. Nem kapcsol be a monitor, viszont ha visszateszem Fast boot-ra akkor gond nélkül, bármilyen módban van is a kártya. Azért kérdeztem, hogy valaki használja-e így esetleg. Vajon a kártya bios terén van probléma, vagy csak a lappal nem szeretik egymást. Mondjuk úgy rémlik valahol olvastam, hogy legalább 2.3.1 verziójú UEFI-nek kell lennie a lapon hogy működjön a dolog. De még nem találtam semmi infót arról, hogy a lapomon milyen van.
-
bozont
veterán
válasz
nagy.matyika #48616 üzenetére
Van hogy az AMD (meg az nVidia is) ezeket stresszteszteket lekorlátozza picit driverből. Nekem Haeven és Valley Benchmark alatt végig hozta az 1100MHz-es boost órajelet, 60 fok volt a max.
A GPU Tweak-et nem ismerem, én általába a CCC-vel vagy MSI AB-rel tuningolok, vagy monitorozok.
-
bozont
veterán
válasz
nagy.matyika #48613 üzenetére
Nincs ott semmi baj, az alap órajel az 1050MHz ahogy nézem, a többi meg boost. Most nem tudom pontosan hogy működik, de vagy azért nem megy feljebb mert nem igényli a játék (nem kap akkora terhelést) vagy magas a hőmérséklet, esetleg nem kap elég kakaót (ezt a power controlnál lehet esetleg orvosolni, mondjuk +15-20%). De inkább az első kettő valamelyike lesz szerintem.
mod.:Megjött végre a 270X Vapor-X, pattintom is a gépbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magisk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nintendo Switch 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Horizon Forbidden West
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged