- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajnos ez így igaz de nemcsak Toxic, Vapor-X karikra érvényes hanem úgy általában az összes ATi karira! a legelső kártyák egy adott szérián mindég brutálisan jól mennek tuningba! És azis igaz hogy tuningba a Referencia nyákos karik mennek a legjobban lehet akármilyen 60.fázisú 2.kiló rezet tartalmazó PCB, akkor is a referencia kártyák mennek a legjobban!
itt van a 5770.esem! (valószínű PH legjobb 5770.ese)
Legelső szériából vettem 2009.November elején! Valami brutálisan megy alapfeszen 1020.MHz a GPU
itt a tesztnél 1,175.öt kapott!
-
devast
addikt
Érdekes eszmefuttatás.
Szerintem: ez az xtreme verzió egyszerűen raktársöprés... annyi van nekik mint a szemét, és már senki nem vette... Nem szortírozták ezeket a gpu-kat sehogy, csak tolták ki, hogy fogyjon már el... addig lesz kapható a piacon, amíg van nekik. Tudtommal már nem gyártják a gpu-t, szóval ha elfogy akkor elfogyott, és kész. A többi verziót (vapor-x stb) is már csak raktárról szállítják szerintem, a kártya gyártást már abbahagyták.
Mindez persze szigorúan az én véleményem. Ez a logikus magyarázata ennek a lépésnek. -
Hát ha az embernek nincs több pénze (ha lenne akkor vennék még egy 5850.et és mennének CFX-be) De azért szeret Full-HD ba minden beállítás kimaxolva játszani és élvezhető sebességen (50+FPS) Akkor eza 1 megoldás marad a tuning! Mivel mindenki tudja hogy a 5850.esek nagyon jól tuningolhatók (főleg amiknek gyárilag 1,175-1,20.v van adva GPU-nak) és most hogy 30.körül megvehető abszolút megéri a pénzt amibe kerül! Ezelőtt egy Twin F II. MSi 5850.em volt hát az valami eszement sz@r volt tuningba is (pedig 1,20.v ot kapott gyárilag a GPU-ja) meg volt még sok egyéb problémája (de korábban már leírtam ha olvastad a fórumot) Az MSi elött 2.db 5770.es volt CFX-be (ugye azok mentek alapjáraton is 5870.szintet ahol meg nagyon jól skálázódott a CF ott még jó 10.% al jobban is mint a 5870.es) Szóval megszoktam hogy minden MAX ra állítva és legalább 50.FPS el játszok (hozzáteszem elég ritkán van hogy 2-3.hétig bese kapcsolom a játékos gépem de ha oda kerül a sor akkor nem akarok kompromisszumokat!)
Node a fesz emelésre vissza térve ha olvastad amiket írtam láthatod egy próba alkalmára átírtam a BIOS ba a feszt 1,175.v ra úgy ment 1000.MHz-et a GPU (igaz csak FurMark al néztem 30.percet! valószínű krájszisz2 alatt egyből kifagyott volna! de ha azt nézem hogy a 5870.eseknek ehez az órajelhez 1,25. felett kell adni akkor sz.tem nagyon jó, mert 1,25.el már menne a Crysis2 is sz.tem stabilan) a GPU meg ugye TARTÓSAN 24/7.be is bírná a 1,20.v ot is hamár az MSi 5850 kártyán annyit adnak neki gyárilag! De mint írtam csak 1,125.v ra állítottam most a feszt BIOS-ba így megy beton stabilan 850.et! Addíg elég még nem jön ki a 4.0 ás TriXX progi amivel már(remélhetőleg) menni fog a fesz emelés!
-
Hát nem tudom alapfeszen(1.09375.v) az enyém 800.at ment csak! Krájszisz2 vel lehet jól tesztelni a VGA tuningot azon egyből kifekszik! Furmark Xtreme burning elment 1,5.órát is hiba nélkül 875.ön, az említett játék már a menűbe lépve kifagyott 810.MHz-nél!
Egyébként meg eggyátalán nincs halára feszelve még 1,20.v al sem! Ha azt nézem hogy az előző MSI HD 5850 Twin Frozr II. karim gyárilag adott neki ennyi(1,200.at) feszt! (csak sokan ezt nem tudják
) Amúgy most 1,125.V ot égettem a BIOS ba ezzel megy 850.et stabilan! a ramok meg ittis mint szinte az összes DDR5.ös kártyáknál FIX 1,60.V on mennek! de ahoz képest hogy 0,5.nanos Elpida ramok amik ugye gyárilag 1000.MHz re vannak hitelesítve, 1250.en elszaladnak hiba nélkül!
-
Speed®
titán
Én meg a tuning..hát, nézd meg az adatlapom, asszem elárul mindent ;p
Nem mondtam, hogy nem hűtöm, csak azt, hogy nem szélsőségeskedek.
A gyári borda teljesen megfelel, ha kap direkt légáramot valami kis ventitől.
Nálam a helyszűke miatt egy 12cm/1200rpm Scythe Slim lesz felettükEgyébként első körben monitorcsere lészen, aztán kiderül, lesz-e 5850es.
Ha közel nullszaldóval tudok lépni, meglépem, ha nem, marad a kis GTX..
Meglepően jól teljesít és alulfeszelve tuningolom, 150W körül a fogyija
Csak a fullhd miatt gondolkodtam el a cserén, mert kell egy Dell U2311H. -
-
Gerisz
addikt
Nem tudom. 850/1200-ra állítottam mindkettőt. De hamar meguntam, mert sehogy nem tudtam rendesen beállítani a ventijét. Volt olyan, hogy boot után fullon pörgött hiába volt szabályozva, beléptem játékba és lecsökkent a fordulat. Volt, hogy túlmelegedett és megállt az egész. Mikor jó kedve volt akkor ment rendesen. Windows-ban halk, játékban hűtött.
Mindjárt Öcsém gépében fog dolgozni. -
Kange
csendes tag
Igen, sok külföldi oldalon olvastam, hogy a ram sebességének a levétele sok emberen segített. Úgyhogy feltétlen ez lesz a következő, csak azért nem egyszerű tesztelni, van, amikor 1 óra után jön csak elő...
Nálam különben az esetek 90%-ban függőleges csíkozódás jelenik meg fagyáskor. Nagyon bízom benne, hogy annyi lesz a ludas. Mondjuk alap órajeleken sem érzek nagy "lassulást", csak félek, hogy tovább romlik a helyzet...
-
Kange
csendes tag
Szóval, nehéz pontosan behatárolni, mióta is van gondom, ugyanis gépcsere alkalmával hibás ramokat kaptam.
Azért gyanakodok erőteljesen a VGA-ra, mert mindig a VGA száll el (a gép nem fagy le) és miután helyre áll, hibádzik a kép a Win alatt is. (Kockásodik) De ha visszaveszem a VGA órajeleit 925/1225 -ről 850/1200-ra, akkor semmi fagyás sincs.Teljes win reinstall volt az új gép megvételekor is, valamint az új ramok megérkezése után is.
Minden új driver érkezésekor előtte Driver Sweeper-vel szedem le a maradék dolgokat.Bocsi, hogy nem válaszoltam, nem vettem észre, hogy írtál... (Telefonon néztem a fórumot...
)
-
HSM
félisten
Gyári hűtővel amiket próbáltam 2-3 játékot bírta manuál ventivel, de nagyon meleg és hangos volt úgy is. Gyári hűtővel alapfesz 850/1200 full stabil, furmark-ban is....
Ha jól emlékszem, 1,14-en 940/1200-nál már nem tetszettek a furmark értékek, kikapcsoltam picivel 100 fok feletti VRM-nél, de melegedett volna még valameddig...
-
AtHoS
nagyúr
A Gelid hűtőt én innen venném (olcsóbb): Gelid ICY Revision Rev.2 10 875 Ft
-
00roli00
aktív tag
-
Motion_Blur
félisten
Nem az, nálam 28%-on jön meg a hangja, de játékok alatt nem is igazán megy feljebb. A ref. hűtésnek szerintem inkább a teljesítménye a gond. Zárt házban, 25 fokos szobában MX2-es pasztával, kitakarított hűtéssel is 76 fokok vannak egy F1 2010 alatt, ami nem is eszi annyira a GPU-t. Mindez alapon.
Nagyon meggyőzőek a kolléga által linkelt Furmark teszt alatti hőmérsékletek, be kell ruháznunk egy ilyen hűtőre
-
-
kNG
senior tag
Köszi a segítséget!
Zalman VF3000a lesz ebből, mert én szeretnék tuningolni, jó lenne olyan 1 GHz körüli mag órajelig eljutni, ram terén meg olyan 1200-1250-re...ehhez meg persze kell majd fesznövelés
Kérdés: A hűtő feltétele előtt majd a régi pasztát gondolom le kell tisztítani a magról...erre jó körömlakklemosó is? Vagy mivel lehetne letisztítani? Ilyesmit adnak a VF3000A-hoz? Pasztát adnak azt tudom...
Még 1 kérdés...vajon proci limites lehetek FULL HD-ban vagy 1680*1050-ben az alant olvasható konfiggal? Tovább húzni a procit nem tudom, mert P35ös lapom van (gyárilag 333-as fsb, és így is 419Mhz-n megy az FSB most).
-
Winne
nagyúr
Felesleges a nagy felbontás, jelenleg is egy 17"-os monitorom van, és amíg el nem halálozik meg is marad. A max ami elképzelhető az a fullhd, de ahhoz meg elég az 1 giga, szal ezért biztos nem mennék feljebb.
A tesztek alapján szóba kerülhetne még a 6850 is, mert azt mondják, hogy ennek a driverét még jobban fejlesztik és jobban megy majd dx11 alatt, de jelenleg csak azért vettem számításba, mert olcsóbb.
Iponon az 5850 és az 5870 legolcsóbb kártyái között kb 3e forint van, akkor már elgondolkodtatóbb a nagyobb, még ha "gyengébb" is a márka, nem?
Jelenleg egyedül lenne a kártya, aztán a későbbiekben ha esetleg nem lenne elég, akkor kapna egy cf testvért.
-
Stanchore
senior tag
És ezt vajon honnan lehet megvásárlás előtt kideríteni, hogy át lehet-e pöccinteni 6970-re?
Ez lenne úgy 60 környékén beszerezhető, ami 8-al hosszabb mint amire eredetileg gondoltam, de ennyit még talán sikerül áldoznom az FPS oltáránBár ez még sok mindentől függ.. Szerintetek moddolható?
-
tobias40
veterán
Automatikusan van beállítva a venti fordulata,nem volt levéve a hűtés.(80%-n megy most terhelés alatt)
Annyi hogy előttem vette ki a gépből miután megmutatta hogy mennyi a hőmérséklet nála a gépében terhelve,alapon és tuningolva.(fordulat max.50%-ra volt állítva!!)
Ezután beraktuk a dobozába és haza hoztam,beraktam a gépem be előtte driver uninstall, majd utána kártya berak driver install.(leejtve ütve nem volt)
Ezután tesztelgettem és jöttek a magas hőfokok.
Vettem plusz ventit a házba hátha nem eléggé mozog a levegő a házban de ez sem segített!
Most meg nem tudom mi lehet a gond!Próbáljak másik drivert rakni,esetleg régebbit???
Esetleg kicsi lenne a házam vagy a táp kevés?
Ilyen a ház:
http://www.arukereso.hu/szamitogep-haz-c3085/raidmax/ares-p38534735/termek-leiras.html#description -
AtHoS
nagyúr
Sajna nem arról. Ha olyan lenne, akkor nem is törtem volna a fejem a csendesítésén
IDLE-ben is lehetett hallani egy halk éles hangot a gyári hűtővel, amit lehet más észre sem vesz, de engem picit zavart ezért döntöttem úgy, hogy beújítok rá egy hűtőt.A válogatásnál döntő szerepet játszott, hogy ne legyen karácsonyi kivilágítása az új hűtőnek illetve minél univerzálisabb is legyen, ha később eladásra kerülne. VF3000 egyből ki is esett, így maradtam a Gelid-nél. Tuningolni nem kívánom, így nálam a VRM biztosan nem fog túlhevülni
Erről a kareszról lenne szó: R5850-PM2D1G-OC
Mod: most nézem, hogy 5830-as kareszt linkeltél
Dj Dekko!
Én úgy vettem ki, hogy nem vált GTX480-ra csak azzal talált hűtőtesztet szerintem -
AtHoS
nagyúr
MSi 5850OC 157/300 @ 765/1125 (alapórajelek)
Gelid Icy v2, ventik Scythe Kama panel szabályzójával legkisebb fordulaton: ~1300rpm
Everest adatai alapján:
Idle Furmark
GPU 26 50
Mem 31 54
árnyaló 30 55
VRM 32 79Furmarknál csak sima alap stabilitás teszt futott.
Saját tapasztalat [link]
A VRM hőfok nem lett jobb a Gelid-del, de ugye nem is rosszabb, mint a gyári hűtővel. -
AtHoS
nagyúr
Esetleg itt van még egy választható lehetőség: Gelid ICY Revision Rev.2
beszerzési hely -
klac
aktív tag
A feszt a nyákról veszi, mint a gyári hűtők.
Gondoltam, hogy nem elég hatékony tuningkor a Toxic hűtéshez viszonyítva.
Viszont csak leírom, mert az előbb is úgy láttam, hogy a RAM hűtők formája miatt lehet az, hogy nem írják a kompatibilitást az 5850 re. -
klac
aktív tag
A gyártó szerint ez biztosan jó az 5850 re, én a helyedben, nem kockáztatnám az általad felvetett AC hűtőket, amire nem ír kompatibilitást az 5850 re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- BestBuy ruhás topik
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Nyaralás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest