- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Redmi Note 13 4G
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colos1
őstag
válasz
Leslie1984 #27845 üzenetére
Esetleg még egy próba. A Windows -ban az energiagazdálkodást tedd teljesítménycentrikus -ra.
És még egy tippem van. Ha úgy cserélted ki a kártyát, hogy a régi után nem telepítetted újra a win-t, vagy nem szedted le rendesen a drivert, akkor meg tud hülyülni, főleg akkor, ha az előző is ATI volt. (Igen, ez hülyén hangzik, de egy nVidia-ATI, vagy ATI-nVidia csere kevesebb gondot okoz a Win7 -nél, mert a fennmaradt drivermaradványok nem zavarnak be.)
Amúgy sokan hajlamosak azt hinni, hogy ha azonos típusú kártyára cserélnek, akkor a drivert nem kell leszedni a csere előtt. De le kell, legalább is régen le kellett, mert az adott kártya paramétereit figyelembe veszi a telepítéskor, és erre állítja be magát.
Ha nem akarod újratelepíteni a win-t, egy tipp: win7 telepítőlemezt be, elindítod, és nem a tiszta telepítést, hanem a javítást (vagy frisítő telepítés, nem emlékszem) választod. Ez gyakorlatilag úgy telepíti újra, hogy minden programod és beállításod megmarad...többnyire
Ez általában csak eredeti Win7 esetében működik. Tudod, "tiszta szoftver, tiszta előny"
-
Colos1
őstag
válasz
Leslie1984 #27816 üzenetére
Ha ASUS alaplapod van, és fel vannak telepítve az EPU, meg a f@szomtudja milyen nevű energiagazdálkodási marhaságok, akkor szedd le.
Ha más lapod van, de vannak fent ilyen programok, akkor is szedd le.Ha nincs fent ilyen, akkor nem tudom mi lehet.
-
Colos1
őstag
Ilyenek voltak nálam is. Miután adtam feszt a CPU-nak, meg a CPU/NB -nek, néhány olyan hiba, mint, pl. az Asus hangkártya control centerének fura leállásai rendszerindításkor, vagy az SSD Sata PHY Error SMART értékének gyors növekedése, megszüntek
Most az öcsém azzal b@sztat, hogy ha már úgy is megbontottam a hűtését - így elqrtam a maradék 1 év garit -, vegyek rá egy Twin Turbo II -t
Ezt kiporolni is könnyebb -
Colos1
őstag
Én az Aida64 -el szoktam naplókat csinálni, van is egy rakás régebbről, összehasonlítási alapnak jó lesz.
Nekem egyszer 1,6 V -ra ment fel a GPU fesz emiatt. Az Aida folyton méri, és Indítottam egy GPU-z -t. Még jó, hogy az oldalsávon megláttam a fesz értéket, bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha elindítok egy játékot, és felmegy 850 MHz-re a 157-ről
Majdnem 2 éve ezeken az órajeleken megy, eddig nem volt gond. De a processzoromról is pont 2 évig hittem azt, hogy 3500/2600 MHz-en, 1,35/1,175 V -on stabil, aztán megvettem a BC2 -t
-
Colos1
őstag
Már megszenvedtem vele
Újrapasztáztam a GPU -t (MX-2), harmadszorra sikerült rendesen összeszerelnem.
A harmadik pasztázás szerintem jól sikerült, mert most sem BF3 közben, sem Mafia II közben nem ment 31% fölé a ventifordulat. Új korában 32...33% volt játék közben.
A memóriának bírnia kell, mert amikor megvettem ezt a karit 2 éve, olvastam valahol, hogy eleinte ugyanazokkal a ramokkal szerelték, mint az 5870 -et. Még akkor letöltöttem az adatlapját, és azok 1250 MHz -re vannak hitelesítve. Most meg tudom erősíteni, hogy valóban azok a Samsung RAM -ok vannak rajta. Később szerelték őket gyengébb RAMokkal.
Azoknak a párnáknak, amelyek a memóriánál meg a VRM -nél vannak, tapadnia kellene? Mert ezeket megfogdostam, és nem volt tapadós
A VRM hőmérsékletét látom, azt majd figyelni fogom.
-
Colos1
őstag
A kezdetektől fogva játszom a BF3 -al, ha sok lenne neki az OC, szerintem nem 4 hónap után jött volna az első hiba.
A túlhevülés szerintem megmagyarázná, mert ha jól tudom, ezek a kártyák elveszik egy pillanatra a kraftot a túlmelegedő alkatrésztől. Meg egy takarítás is ráférne már a gépre.
Akkor logikusan kikövetkeztetve vagy túlmelegszik, vagy döglődik. Mivel azonban átlagban 2 évente cserélek kártyát, de ennek cseréjére még nem volt okom, ez utóbbi legalább ok lenne rá
Szét tudom szerelni a kártyát úgy, hogy össze is tudom rakni utána? Mert akkor megnézném belülről, hátha rá van égve a kosz.
-
Colos1
őstag
Mi van akkor, ha játék közben függőleges szürke csíkok jelennek meg, de nem fagy le a gép, hanem pár másodperc múlva megy tovább a játék? Teljesen véletlenszerűen jelentkezik BF3 közben, februárban csinálta először 1 nap kétszer, aztán a mai napig semmi.
Most megint előfordult, pár másodpercig szürke csíkokat néztem, majd ment tovább, de most kissé villódzott utána a kép. Netán döglődne a videoramom
A gyári 725/1000 helyett 850/1250 MHz -n hajtom, már majdnem 2 éve. -
Colos1
őstag
válasz
Speed® #25790 üzenetére
Jól írtad
944,44444... MHz -n éri el az 5870-es 2,72 TeraFlops -os számítási teljesítményét, elméletben ezen a frekvencián egyezik meg a két kártya teljesítménye.
Képlet: (stream processzorok száma X GPU órajel X 2), de 1600/1440*850=944,444 is jó, és egyszerűbb is.Gyakorlatban viszont itt egy teszt. Arra felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy a tesztben nem az 5850-et húzták, hanem az 5870-est butították le az 5850 órajeleire, de a végeredmény szempontjából ez mindegy. LINK
Láttam egy másik tesztet is - azt most nem találom - , ott volt nagyobb felbontás is (több monitor), azért ott már észrevehető volt a kevesebb stream processzor.
-
Colos1
őstag
válasz
Speed® #25786 üzenetére
Valahol egyszer néztem egy tesztet, 1680X1050 -ben az 5850-es 850/1200-as órajeleken csak 3...5%-al marad el az 5870-től. Magasabb felbontáson már jobban, akkor kezd érezhetővé válni a shader egységek hiánya.
Így nem feltétlen muszáj 950 -ig húzni, bár az igaz, hogy akkor az órajel kikompenzálja a hiányzó shadereket, és a két kártya számolási teljesítménye meg fog egyezni. -
Colos1
őstag
válasz
dilipok #23084 üzenetére
Most egyelőre csak csökkentettem a GPU tuningot 850-ről 830-ra, ha így is lefagy, akkor jön az alapórajel.
Ha úgy is rossz lesz, akkor keresgélek más irányba. A CPU-NB-t már kizártam, amikor feszt adtam neki, illetve saját magát zárta ki, mert 7 hónappal a húzás után jött az első ilyen hiba.Ami hátramarad: CPU core vissza 3400-ra (csak idén január óta van a 3500-as órajelen), és az, amit (#23083) csongi mond, az alaplap.
-
Colos1
őstag
válasz
MZsoltee #23081 üzenetére
Az öcsémnél alighanem ez lehet, ő AfterBurnert használ. Nála naponta többször csinálta. Most újratette a wint, egyelőre csak a BC2 -vel, ő már nem fagy. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz, ha visszateszi.
Viszont nálam nem csak ennél a játéknál fagy ki, hanem másnál is volt már gond. (AvP, Mass Effect 1)
Amit tegnap este megnéztem:
- A Crysis 2 max 54% -ban terheli a szünetmentest (850/1250), a BC2 most 55% -ban, (830/1250), amikor 850/1250 -en volt, akkor 57% -ban terhelte, de ekkor a crysis 55% volt, mert a proci picit túl volt feszelve. Azaz nem fogyaszt sokkal többet, a 2% = 20VA, ez kb. 15 watt.
A táp biztos hogy elbírja, viszont lehet egy kis instabilitás benne, így nem zárom ki Cybertrone ötletét.Tegnap csak 1 órát játszottam, de a hiba mindig hétvégén jött, amikor többet nyomtam. Mondjuk az érdekes, hogy toltam 1,5 órát (1000 ticketes pálya), utána 1 óra szünet, majd a következő menetnél - ugyanezen a pályán - 5..10 perc múlva fagyás.
ATT -vel teszteltem a VideoRAM stabilitását is, 1312 MHz -nél még stabil volt, feljebb nem mentem. Így szerintem enek instabilitása kizárható, meg amúgy is 1250 MHz -ra vannak hitelesítve a rajta taalálható RAM -ok.
-
Colos1
őstag
Végignéztem az összes everest log -omat, printscreen -eket a stabilitás tesztekről, a fórum hozzászólásaimat, és a történet a következő:
A gép CPU-ja a kezdetektől fogva (2009.11.) 3400 -on, az NB meg 2200 -on ment. Az NB-t 2010 januárjában 2600-ra emeltem. Az 5850-et áprilisban vettem, és 2010 június 1. -ig csak overdrive -al 775/1125 -ön nyomtam. 2010 június 1 -től 850/1250 -re emeltem. Kicsit több mint egy hónapra rá, az AvP közben beadta az első ilyen hibát, utána hónapokig semmi. Azt nem tudom pontosan mikor, de közben átálltam 64 bites rendszerre is. 2010 októberében SSD -re váltás miatt a Win7 -et újratelepítettem. 2011 januárjában a processzor órajele 3400-ról 3500 MHz -re nőtt, még mindig alapórajelen. Áprilisban, amikor a Mass Effect 1 -el játszottam, a Vermári pályán a hiba ismét bekövetkezett, és itt volt a másik hiba is, a driver leáll+újraindul és a szétesett képernyő.
4 héttel ezelőtt megvettem a BFBC2 -t, és mint írtam, azóta 2x történt meg a fagyás.(#23079) MZsoltee:
Na, erre sem gondoltam még. Az Aida64 állandóan megy nálam. -
Colos1
őstag
válasz
Cybertrone #23075 üzenetére
Akkor ezt is számításba veszem
(#23076) dilipok: Ki van kapcsolva az automatikus újraindulás, épp ezért fura, hogy ennek ellenére miért indul újra. Minidump készül, STOP 124 -es hiba, a hibaellenőrző karakterlánc üres, a hibát okozó cím: ntoskrnl.exe+4b18cc
Majdem ugyan az, mint amikor a procim megbukott Prime95 -ön, csak ott a hibát okozó cím ntoskrnl.exe+70740 volt.
Alapon nem próbáltam, feszt adtam a CPU-nak és az NB-nek. Anno amikor meghúztam a CPU -t 2 óra Prime95 Small + 20 perc Large FFT, amikor meg az NB -t húztam, 2 óra Prime95 BLEND lefutott. Most a GPU-t visszavettem 830-ra.
Ami még feltünt, hogy játékfüggő. Eddig AvP, Mass Effect 1 és BFBC2 közben jött csak elő, és a BC2 kivételével mindegyiknél csak 1x. Ja, meg MoH2010 közben volt egy szürke csíkos képernyőm, de ott minidump nem készült.
-
Colos1
őstag
válasz
Cybertrone #23073 üzenetére
A single -nél nálam sem volt semmi gond.
De nálam nem "sorra indul újra", a 35 óra játékidő alatt eddig 2X fordult elő. Nálad is beakadt a hang meg a kép, és pár másodperc alatt újraindult?
-
Colos1
őstag
válasz
Cybertrone #23071 üzenetére
Gondoltam rá, de akkor szerintem nem válogatna, minden játéknál fagyna. A Crysis 2 pl. sokkal jobban használja a gépet, mint a BC2. És sűrűbb lenne a fagyás is. Tavaly júliustól idén áprilisig semmi gond nem volt. Április óta sem, csak a BC2 kihozta egymás után 2 vasárnap is a hibát.
-
Colos1
őstag
Nálam tapasztaltabban véleményére lennék kíváncsi.
Csinál a gépem olyanokat, hogy játék közben beakad a hang (kerreg), megáll a kép, és a gép pár másodperc múlva újraindul. Eddig ritkán csinálta, egyszer tavaly júliusban AvP közben, egyszer idén áprilisban Mass Effect 1 közben, aztán 3 hete vettem BF
C2 -t, és a 3 hét alatt 2x. Mass Effect 1 közben volt olyan is, hogy a VGA driver újraindult, és az asztalom "szét volt esve", néhány ikonnak a fele megjelent 15 centivel odébb is...
Eddig nem gondoltam videokártyára, mert az eseménynaplóban a Northbridge -re hivatkozik. (WHEA-Logger, ID=20, végzetes hardverhiba, HyperTransport figyelő időzítő hibája, gépellenőrzési kivét, és a minidump szerint a windows a hibának a STOP 124 fedőnevet adja.)
Azért vagyok szkeptikus a VGA hibával szemben, mert Crysis 1-2, MoH2010, stbstbstb közben nem csinál semmit. Azt már próbáltam, hogy túlfeszeltem a procit, de akkor is fagy.
5850 -em van, alapfeszen, 850/1250 MHz-en. Az ATT szerint 869 MHz -n hibázik, de másodszorra ezen az órajelen is túlmegy.
Most visszavettem a GPU órajelét 830 -ra, de azóta nem tudtam még sokat játszani vele.Szerintetek ez lehet VGA instabilitás?
-
Colos1
őstag
Ez a giroszkóp hatás miatt van.
A forgó alkatrész forgási tengelye stabilizálódik. (Ezen az elven működnek a stabilizátorok, giroszkópok, és ezért nem dől el pl. a pörgettyű, amíg forog.) Ha mozgatod működés közben a HDD -t, akkor a fentiek miatt a csapágyazásban oldalirányú erő lép fel, ami miatt egyrészt gyorsan kikophat, másrészt a tányér elmozdulhat (századmilliméterekről beszélünk), és hozzáérhet a fejhez. Ha pedig egy nagyobb kopás miatt a tányér "szitálni" kezd, akkor vége. Ez csak akkor lép fel, ha a tányérok síkját elbillented. Ha forgatod a gépet, akkor kisebb mértékben jelentkezik, ha pedig pont a tányér tengelyében forgatod, akkor egyáltalán nem lép fel.
A gyrohatás négyzetesen arányos az átmérővel és egyenesen a fordulatszámmal. A notivinyó kisebb, és lassabban forog, ezért ott nem lép fel. Meg szerintem a csapágyazása is erősebb. -
Colos1
őstag
Ha 3 napon belül vagy, akkor ne foglalkozz a hiba forrásával, vidd vissza azonnali cserére.
Utána már csak akkor kötelessége a boltosnak visszavenni, ha reprodukálni tudja a hibát, és nem azonnali cserét kell biztosítania, hanem szervizbe küldi. Ami hetekig is eltarthat... -
Colos1
őstag
Én asszem összefutottam azzal a hibával, ami miatt letiltották húzás esetén a 157/300 -as órajeleket.
ATT -t használok, auto 2D/3D, 2D= 157/300/0,95V, 3D= 850/1250/1,09V.
Furmark megy, majd leállítom a tesztet. Az órajel marad - annak ellenére hogy már nem 3D módban van - , és a GPU áramerősség lassan csökken, 55 A... - kb. 2 másodperc - 30 A, majd 12 A.
A program bezárásakor áll csak vissza alap 2D -re, akkor amikor a 3D -t bekapcsoló .exe futása leáll.
A múltkor túl hamar zártam be, gyakorlatilag a teszt leállítása után 1 másodpercen belül sikerült az exit -re kattannom. Épp figyeltem, 45 A volt ekkor az áramerősség.
Ilyenkor gyönyörű szürke csíkok jelennek meg a képernyőn.
A megoldás: a furmark leállítása után 2 másodpercet (!) várni kell. Játékoknál gond nincs, mert az ember előbb kilép a menübe, és itt már elkezd csökkenni az áramerősség, és bőven beletelik 2 másodpercbe, mire az .exe bezárul, és visszaáll 2D -re. A PowerPlay képes volt akár játék közben, pl. újratöltéskor visszavenni az órajeleket 157/300 -ra. Gondolom itt okozott problémát. DE. Miért nem lehet ezt késleltetni? A PowerPlay - ha jól tudom - olyan elven működik, hogy figyeli a kihasználtságot, és amikor elér egy szintet, akkor azonnal vált. Ha várna mondjuk 5 másodpercet, akkor az a felhasználót nem érdekelné, a kártya meg nem omlana össze
Vagy, ha Ray meg tudja írni úgy az ATT -t, hogy faszán megy a 2D/3D, akkor az AMD csapata miért nem tud ilyet -
-
-
Colos1
őstag
válasz
SirKero #12631 üzenetére
Nekem annyi a különbség, hogy csak 2X -es AA -val nyomtam, így a 775/1125 - 850/1250 -re való húzás után 49,35 -ről 56,82 -re nőtt az FPS. 8X -os AA -val azok az értékek teljesen rendbe vannak. Most én is lefuttattam 8X -os AA -val, és 46,44 (76,61/33,65) lett az átlag FPS. Valszeg nálam csak azért alacsonyabb, mert ATT -ből vezérelt, 16X -os magas minőségű anizotróp szűréssel nyomom.
-
Colos1
őstag
válasz
SirKero #12625 üzenetére
Két esetet tudok elképzelni:
Vagy az amit az előbb Rumkola kolléga írt.
A GPU kihasználtságos grafikonodat nézve, nem használta 100 -on a GPU -t. Ez olyan, mintha CPU limited lenne, de ilyen fasza prockóval 3,8 GHz -n ez lehetetlen. Mindenesetre próbálj meg egy olyant, hogy megnyomod mindenféle anizotróp szűréssel, meg volansimítással, esetleg ha HD -s monitorod van, natív felbontással. (ez utóbbihoz "eredeti" 3DM kell...)
Próbáld ki más benchmarkkal is. Pl. Unigine Heaven - ez tud dx9 -es módot, de nem tudom, hogy lehet-e XP -re telepíteni
, illetve bizonyos játékokban szokott lenni bench. Pl. far Cry 2. Lehetséges, hogy a 3DM06 már nem képes egy ilyen erős a VGA-t dx9 alatt 100%-ban kihasználni.
A harmadik lehetőséget kilőném, 550 wattos táp elég ehhez a konfighoz.
-
Colos1
őstag
-
Colos1
őstag
válasz
_Fefe_ #12432 üzenetére
Az Afterburnert már próbáltam régebben, de rendszerindítás után nem volt hajlandó alkalmazni a beállításokat.
Minden egyes alkalommal kézzel kellett rányomnom, hogy menjen. De ha leállítottam a progit és újraindítottam, akkor már ment...Csak az auto indításkor nem volt jó.
Azért akarom amúgy változtatni, mert most 850/1250 -en járatom 3D-ben, és már így is 90 fokra felmegy, 33%-os fordulattal... meg szeretnék még feljebb menni, és nem szeretem 90..100 fokon üzemeltetni a GPU-t..
-
Colos1
őstag
válasz
_Fefe_ #12421 üzenetére
Igen, Everest szerint is annyi. Viszont az előbb bepróbáltam 0,96 voltot, és azt már nem állítja be, 1,0 voltot ad neki. Tehát igazad van, csak meghatározott feszültségeket lehet beállítani, az 1 volt amit belőttem, az a 400/1000 -hez tartozó BIOS-ban is rögzített fesz. Valószínűleg ezért engedte...
-
Colos1
őstag
válasz
hege01 #12413 üzenetére
#12395: "ha átváltok a 3D profilra akkor csíkos képernyő és fagyi következik."
Én is hasonlóan jártam ma, amikor kiválasztottam az órajelet, elfelejtettem a legördülő menüből a feszültséget 0,95 -ről 1,088V -ra áttenni
(#12412) _Fefe_ : Arról tudszt valamit, hogy miért? Meg esetleg egy újabb verzióban benne lesz-e..
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Tegnap elindítottam a GPU-Z -t, és lefagyott. Utána néztem, a VGA 157/300 -as órajelekkel 70 fok, és melegszik...
GPU-Z megint elindít, és 1,6 (!) volton ment a VDDC...
Ez a VDDC, vagy az Evetest szerint a "GPU VRM" a GPU feszültsége? (Az öcsém szerint a videoram -é) Alapon amúgy 0,95V, terhelve pedig 1,09V szokott lenni a feszültsége. Újraindítás után helyreállt. Egem eléggé aggaszt ez az eset.
Találkozott valaki már ilyennel?
-
Colos1
őstag
válasz
Colos1 #10785 üzenetére
Tévedtem, működik a METRO -nál is...nem azt a profilt választottam ki...
Apropó, erről jut eszembe. Ennél nem lehet olyant, mint az nVidiánál, hogy a játék indításakor automatikusan betölti a létrehozott profilt, és ne kézzel kelljen mindig megadni? Ha pl az ME2 beállított 8X -os adaptív AA -jával elindítom az FC2-t, lesek hogy miért diavetítést nézek
-
Colos1
őstag
FC2: 35...50...60 FPS
ME1: 30...52...60FPS
ME2: 52..58...60 FPSbekapcsolt függ. szink mellett.
De pl most néztem, a Metro 2033 -at, ott tényleg 60 és 30 között ugrál...
Valszeg nem engedi ráerőltetni a tripla pufferelést...
szerk: mint ahogy XoZ kolléga mondja, ez kiküszöbölheti...feltéve, hogy a játék motorja támogatja...
-
Colos1
őstag
Az 59 helyett nem fogsz 30-at kapni, csak 60 felett veszi vissza. A képkocka elcsúszásokat meg nem fogod észrevenni 60 FPS alatt. 60Hz -es monitor esetén 45 FPS -nél lenne a legrosszabb, de itt - az átlagembernek - nem tűnik fel, mert már eleve nem "sima" a mozgás. A teljesítmény is sokkal egyenletesebb így.
De természetesen ki mit szeret.
-
Colos1
őstag
válasz
amper zoli #10775 üzenetére
Sokkal többet nyersz a Physx -en, a nem Physx -es játékoknál meg max. 3-4 FPS -el kevesebb lesz. De szerintem 70 helyett a 66 nem hiszem hogy zavarni fog, főleg hogy illik bekapcsolni a függőleges szinkronizálást.
-
Colos1
őstag
válasz
amper zoli #10773 üzenetére
Szerk.: én is a kereső segítségével találtam meg...
-
Colos1
őstag
válasz
Perillustris #10668 üzenetére
Ez egy érdekes, inkább már-már filozófikus téma: Az extreme mód annyira megterheli a GPU-t, mint semmi más. Viszont a GPU-t nem tudja jobban megterhelni, mint amit elbír, ami az elméleti 100%-a.
Tehát az extreme mód teljes terhelést ad, de erre más 3D progi nem képes. Tehát csak a normál 3D progikhoz képest extrém, a GPU szempontjából 100%-os, azaz teljes.A HSZ második fele viszont nagyon igaz, főleg, hogy a Furmark -hoz nem nyúl olyan, aki nem járatos a témában. Akit meg érdekel, az 99%-ban gamer, ők meg már a kezdetektől fogva ismerik ezen fogalmak nagyját.
-
Colos1
őstag
válasz
Perillustris #10666 üzenetére
A textúra leképezés, az az "environment mapping". A kettőnek van köze egymáshoz, de mást csinálnak. A Displ. map hatása a tesszelációhoz hasonló, növeli a 3D hatást. A textúra leképezés az asszem csak javítja a mip-map részletességet, de ebben nem vagyok biztos.
A többi is nagyon jó, az "extrém terhelés" -en én is gondolkodtam, először úgy volt, de valamiért átírtam. Nem tudtam dönteni.
Képkockaszám és az Időtartam-alapút, ha érek haza, már javítom is ki.Az FX-utóhatás pedig szerintem ugyanolyan értelmetlen mint az utófeldolgozás, ezt nem lehet lefordítani érthetőre. Ez ugye homályosítja a képet, és leveszi a terhelést a GPU -ról, mert nem kell pontos textúrákat számolni. (pl. távoli hegyek, házak homályosak, +5...10 FPS) Ezt minden egyes esetben ki szoktam kapcsolni.
A Furmark -ot is mindig enélkül futtatom, mert sokkal jobban megnyúzza a GPU-t. -
Colos1
őstag
válasz
Perillustris #10647 üzenetére
Nem értem mi a problémád..
Extreme = extrém
Burning = égetés
Mode = módAmúgy láttam fotókat G200 -as chipekről, egyes esetekben helytálló a fordítás...
De azt imádom, hogy az alatta lévő mondatot már nem bírták lefordítani? talán jobb is
-
Colos1
őstag
válasz
Baga1983 #10096 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen karim van, ugyanilyen procival 3400/2600 MHz -n, és ugyanekkora felbontással játszom. ME1 közben, átlag 77% -os GPU kihasználtság (max=99%) mellett volt átlag 56% -os CPU kihasználtságom (max=62%). Szerintem nem érdemes a magvakat húzni.
Viszont az NB-t feltétlen ajánlom kipróbálni magasabb órajelen, ha még nem tetted meg. Nekem C2 -es Ph -m van, 1,1 V helyett 1,175 V -on megy 2600 MHz-t.
-
Colos1
őstag
válasz
Perillustris #10079 üzenetére
Ugyanezekkel a beállításokkal nekem 1680X1050 -ben,
FPS: 33,1
Scores: 833
Min FPS: 5,8
Max FPS: 90,4Ha figyelembe vesszük, hogy a monitorod 30% -al nagyobb, szerintem azok az értékek jók.
vagy az enyém is rosszSzerintem nem lesz CPU korlátod, főleg ha még munkára fogod a kártyát mindenféle képjavítóval. (AA; AF; Stb.)
-
Colos1
őstag
válasz
Colos1 #10060 üzenetére
Erre valaki? Bár éjszaka - alvás helyett - átgondoltam, néhány kieg hozzá.
1. A régi kártyám tudta driver nélkül a natív felbontást, így ezt a mondatot: "Amikor elindult, a driver betöltéséig VGA felbontásban volt, utána állt vissza natív felbontásra."kéretik figyelmen kívűl hagyni. Ez nem tudja.
2. Az a csippanás valószínűleg a szünetmentes táp volt...
Talán túlterhelte az ágat
A furmark 1440X900, ablakos módban, 8X MSAA-val Xtreme burn teszttel ment. FSP500-60GHN -em van (500W FSP), egy 6 pines csatit rádugtam, a másiknál pedig figyeltem, hogy két külön ágról kapja a 12 V -ot.
-
Colos1
őstag
HI!
Naplóztattam a VGA paramétereit az everest-el, és a következő adatokat mértem:
GPU (dispIO)=78° / GPU (memIO)=78° / GPU (árnaló)=76° / GPU venti ford: 32%
Nem tetszettek ezek az értékek, és nyomtam egy furmark-ot, de ment a GPU-Z is, mert össze akartam hasonlítani, hátha megint baromságokat mér az everest. 2 perc után - amikor a GPU még csak 74 fokos volt - egy csippanással leállt a gép, és 2-3 perc múlva tudtam csak bekapcsolni...Amikor elindult, a driver betöltéséig VGA felbontásban volt, utána állt vissza natív felbontásra.
Van valakinek ötlete, hogy mi volt ez? (A kártya egy ref kialakítású Gigabyte 5850)
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Itt van az asztalomon az első ATI kártyám, egy ref. kialakítású gigabyte 5850
Csak mivel eddig nVidiás voltam - mondjuk még most is az vagyok -, nem igazán vágom a driverezését.
Leszedtem az AMD honlapjáról a magyar catalyst-ot, a display drivert, és a WDM drivert. (Egyszerre ajánlotta őket...)1. kérdés: Jól értelmezem-e, hogy ez a többnyelvű catalyst nem tartalmazza a display drivert, tehát külön kell ezeket telepítenem? (Gondoltam, ezért kínálta egyszerre letölteni őket)
2. Mi az a WDM driver
Rákerestem, de a Gugli barátom csak angolul tudja, én meg úgy nem tudok - mostantól nem is a barátom
Előre is kösz!
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Valószínűleg vennék egy ilyen Gigabyte karit, de az egyik kolléga azt írta, hogy előfordulhatnak vele venti problémák. Visszaolvastam ezt a topikot, és tavaly október környékén valóban találtam néhány hsz.-t erről. Azóta fordult elő ilyen?
Mert ha akkor volt egy esetleges szériahiba, akkor az mostanra már kifuthatottShappire-t vagy ASUST + 11K -ért tudnék vásárolni, viszont ha jól emlékszem, a Gigára 3 év gari van, a többire meg 2 év.
Más. Visszaolvasva a topikot lenne egy megjegyzésem: A furmark openGL teszt, amiben az nVidia mindig is jobb volt, tehát ezzel nem szabad a két karit összehasonlítani. Pl. öcsém 4770 -én nem folyamatos, és a 9600GT-m 780MHz -n megverte. De pl. Unigie Heaven -ben d3dx10 alatt én kaptam ki, igaz csak 1 FPS -el. A játékteljesítményt pedig ez utóbbi, directx teszt mutatja meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- 1985. július 15.
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Gitáros topic
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest