- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- VoLTE/VoWiFi
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csabika0001 #22496 üzenetére
Én sem azt mondtam, hogy nem viszi el, csak hogy ebben az árkategóriában van jobb választás is
-
válasz
csabika0001 #22493 üzenetére
Mennyiért vadászod a ctg 600 80p mert ahogy néztem olyan 15-16k környéke, és akkor ebben az árban már ezzel is jobban jársz pl
-
válasz
csabika0001 #22491 üzenetére
Szerintem ennél egy picit izmosabb táp nem ártana, főleg ha későbbiekben gondolkodsz komolyabb tuningon vagy akár majd upgrade-en. Főleg, hogy ez a táp bontott 12V-os ágakkal rendelkezik, amiknek az együttes terhelhetősége 500watt
-
válasz
csabika0001 #22478 üzenetére
Ha már megvan a deszka alá, akkor a kis 955-es tökéletes lesz, vadássz belőle C3-ast, azok alapfesszel elmennek 3.8Ghz környékéig
-
válasz
csabika0001 #21836 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy mindkét kártyát vitte, külön külön, egyszerre mit keresne a két kártya a gépben....
-
-
-
válasz
DroiDMester #20978 üzenetére
Hát ezzel se megy az AB-s unofficial overclocking mellett a power control szabályzás...
....
se a VLC-s GPU gyorsítás.... -
válasz
Vigneau #20943 üzenetére
Ok, mint már párszor leírtam, lehet olyan eset, hogy a rossz hővezető anyag alkalmazása, a nem megfelelően tervezett vagy elhelyezett állású bordák miatt nem nő a hőelvezetés ( és azt is tegyük már hozzá, hogy a "nem megy tőle jobban a tuning", nem kötelezően vonja maga után azt a kitételt, hogy ettől még nem hűvösebb, mert ugye azért azt tudjuk, hogy a tuning nem csak a chip hőmérsékletén múlik) DE az ilyen esetekből általánosan kijelenteni, hogy jobb a chipeknek, ha nincs rajtuk borda, a világ legnagyobb ökörsége, egyszerűen nem tudok már erre mást mondani
Ha ezt továbbra sem sikerül egyeseknek értelmezni, akkor sajnálom.... azt hittem olyan fórumon vagyunk aminek köze van a természettudományokhoz, de már kezdek erősen kételkedni benneRészemről itt vége a dolognak, nem próbálok senkit meggyőzni semmiről, mindenki olyan hiedelmeknek hódol, amilyeneknek szeretne
-
Azt hittem ezen írásomban ez egyértelműen benne van
, vetíteni biztos nem vetítettem, no offense...
maximum akkor lehet melegebb a ram chiped hűtőborda mellett, ha közben kiiktattál esetleg egy ventilátort, vagy csökkentetted a fordulatszámot, máshogy nem , vagy szarul raktad fel a bordát, esetleg nem megfelelő ragasztó anyaggal....
De szerintem annyit ki lehet jelenteni, hogy azonos körülmények között (megfelelő pozíció, felhelyezés, ragasztó, légáramlás azonos mértéke) a borda NEM RONTHAT a memória hűtésén
-
válasz
Sandrew #20920 üzenetére
Ha rárakod a bordát átmelegedik az is és nem hűl egy bizonyos hőfok alá akármivel hűtőd.
De viszont ha nincs rajta semmi akkor a ventillátor közvetlen lefúlja a memóriákrol a meleget.Javaslom kicsit bővítsd a fizikával kapcsolatos ismereteidet
Ha léghűtésről beszélünk, akkor ez az elméleti határ a hűtésre használt levegő hőmérséklete..... ez akkor is fennálló törvény, ha van borda van, ha nincs borda.....
közvetlen lefúlja a memóriákrol a meleget
A meleg nem megszületik a memória chip fölött, hanem az annak a felületével érintkező levegő részecskéi átveszik egy részét mely által a chip hőmérséklete csökken, ezen az elven működik ugye bárminemű hűtés, az elvezethető hő a légáram mennyiségén, a hűtőfelületen és a légáram aktuális hőmérsékletén múlik.....
-
válasz
DroiDMester #20917 üzenetére
Akkor nálad valami a fizika törvényeit meghazudtoló jelenségsorozat lehetett, mind az 5 kártyánál, mivel egyértelmű tény, hogy azonos felületi légmozgás mellett, a hűtőbordával való ellátottság növeli a hűtési teljesítményt, szóval maximum akkor lehet melegebb a ram chiped hűtőborda mellett, ha közben kiiktattál esetleg egy ventilátort, vagy csökkentetted a fordulatszámot, máshogy nem
, vagy szarul raktad fel a bordát, esetleg nem megfelelő ragasztó anyaggal....ezeket nem én találtam ki, a hőtan is egy makacs tudomány, bár ehhez elég az alap középiskolás fizika is
-
válasz
DroiDMester #20913 üzenetére
Az meg hogy a ramokon nincs hűtés csak jó! Mert sokkal jobban éri őket a légáramlat és jobban hűlnek!
Azért butaságokat ne írjunk már, szerinted a borda hányszorosra növeli a hőleadó felületet....
-
Nyomna valaki nekem az LP2-vel egyett 1680-ban is, szeretném megnézni, hogy mennyire számít a játéknak a vga-beli difi....
most nézem, hümm, megpróbálom akkor én is valahogy 1920-ban, bár nem tudom, hogy összejön-e...
-
válasz
Motion_Blur #20718 üzenetére
Hát ez eléggé meredek
Akkor úgy látszik nem csak a user error a rizikófaktor az AB és társai esetében -
válasz
Interceptor #19951 üzenetére
A mostani játék felhozatal a 4-nél több magból nem profitál, szóval egyelőre még nem mutatkozik olyan trend, hogy ennél több mag indokolt lenne, természetesen nem tudni, hogy mit hoz a jövő ezen a téren. De mivel a játékfejlesztők az elérhető hardwarekre programoznak, és a cpu-k esetében egy szint eléréséig növekedni fog a magok száma (pl Bulldozer 8 mag/modul), így idővel azért sejthető, hogy nem lesz hátrány, ha egy 6-8 magos jószág lapul az ember masinájában
-
válasz
Alister71 #19948 üzenetére
BFBC2 esetében nem is a GPU kihasználtságában fog megmutatkozni a 2 mag gyengesége, hanem, hogy a játék fizikájának számításában jóval gyengébben muzsikál a 2 mag a 4 maghoz viszonyítva, de ez már jó párszor ki lett tárgyalva a PH-n
(#19950) Lord Vader:
Ezt értem, attól még arra reflektáltam, hogy BFBC2 alá ilyen kaliberű kártyák esetén nem csak nagyobb felbontású monitor, hanem egy 4 magos CPU is dukál
(#19951) Interceptor:
mai vásárláskor, ha szempont a játék, akkor biza nem
-
válasz
DroiDMester #19353 üzenetére
Nem, mint ahogy Giot is írta, az első csak grafikai látvány terv
És a Sapphire esetében, minden kártyához jár DVI átalakító és CF híd is. -
válasz
CptMisi #11076 üzenetére
Jaja, mert benne van minden sallang, én is néztem, hogy mi az ányádért vagy te ekkora
Nekem a 10.3 és 10.4-től megint az volt még mint az elején mikor megvettem (9.10, 9.11-es cata), szépen széteső kép darabokra kék kis fésűszerű nyomokkal ahol szétesik, kb mintha a memória lenne hibás a karin, de szerencsére a 10.5-ös eddig orvosolta ezt a problémát (éljenek a driverek
)
-
válasz
CptMisi #11042 üzenetére
Pár játéknál is érzékelhető
Bár nekem eddig még csak a "szőrösfánk" hozta elő... abba meg kakkantok bele
Kellemetlen, ez van...
Talán majd valahogy kiküszöbölik a driverekkel, főleg addigra mire meglesz a második 5770-esemSárpac: ez önző lesz, de annak örülök, hogy AMD-s vonalon akkor nem igazán jelentkezik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- VoIP telefonálás
- Nintendo 3DS és DS topic
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 1 / 2
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Építő/felújító topik
- HP notebook topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest