- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Elég érdekes problémával fordulok hozzátok, de mivel nem tudtam rá magamtól kitalálni megoldást, így gondoltam, hogy itt hátha...
A helyzet a következő:
Adott egy Sapphire HD 5850 és rajta egy Zalman VF3000-A hűtő!
A hűtő mostanában elkezdett zümmögni, csodálkoztam is, mert eddig nem volt ilyen! Rájöttem, hogy ha a kártya vége felé emelek a hűtőn, akkor láss csodát a zümmögés elmúlik, ami főként nagyobb venti fordulatszámnál jön elő, ebből arra következtettem, hogy a probléma az, hogy a hűtő súlyától hajlik a PCB...kérdés: mit lehet ezzel tenni? Eléggé zavar a probléma, ugyanis egy számomra érzékeny frekvencián zümmög a hűtő, a sima hűtő hanggal nincs problémám, de ez számomra felettébb idegesítő (kb. olyan hangja van mint ha a vinyó folyamatosan swappolna....de nem nem vinyó probléma, 100% hogy ez, amit leírtam), de mi lenne rá a megoldás?
Megjegyzés: A probléma azóta áll fenn, amióta beköltözött a gép egy sharkoon vaya-ba, előtte a thermaltake swinggel nem volt ilyen, DE nem hinném hogy emiatt lenne a gond...
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
kNG
senior tag
Valakinek ötlete [erre]?
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
A kövi problémám lenne:
3d mark vantageben az első tesztben (Jane Nash) olyan mintha artifactolna a kártya...a probléma a pisztollyal hadonászó úriemberek előtt jelentkezik, olyan mintha "csillagok" esnének le a képernyő tetejéről...ugyanaz az effekt jelenik meg mikor lelőtték a dobozt a kampóról, csak előbb...és csak ott...a többi teszt hibátlan...ennek mi lehet az oka? Black Opsban 1-2 vizes jelenetnél (mikor az épületek között folyik le a víz) szintén láttam ezt...de csak 1-2 helyen...
A kártya furmark stabil, max. 55 fokig melegszik a GPU nagyon halk ventizaj mellett, a VRMek pedig max. 80 fokig...játékokban ezek az értékek MINDIG alacsonyabbak max. terhelés mellett is... a szomorú az az, hogy alapórajelen is csinálta ezt a hibát...gothic 4 stabil, 3d mark11 stabil, crysis 2 multi demo stabil...nem tudom hova tenni ezt a jelenséget...
Ugye nincs baja a karimnak?
Az egyik memóriáról leesett a süni, azt nem tudtam visszatenni, mert nem ragad vissza, de ennyi...emiatt nem lehet ez a probléma igaz? Zalman VF3000a hűtés...
Válaszotokat előre is köszi!
-
kNG
senior tag
Köszi a segítséget!
Zalman VF3000a lesz ebből, mert én szeretnék tuningolni, jó lenne olyan 1 GHz körüli mag órajelig eljutni, ram terén meg olyan 1200-1250-re...ehhez meg persze kell majd fesznövelés
Kérdés: A hűtő feltétele előtt majd a régi pasztát gondolom le kell tisztítani a magról...erre jó körömlakklemosó is? Vagy mivel lehetne letisztítani? Ilyesmit adnak a VF3000A-hoz? Pasztát adnak azt tudom...
Még 1 kérdés...vajon proci limites lehetek FULL HD-ban vagy 1680*1050-ben az alant olvasható konfiggal? Tovább húzni a procit nem tudom, mert P35ös lapom van (gyárilag 333-as fsb, és így is 419Mhz-n megy az FSB most).
-
kNG
senior tag
Sziasztok!
Accelero Xtreme HD 5870 hűtő fel fog menni HD 5850-re? Mert felhívtam 1 kiskert, és ott azt mondták h szerintük nem lehet ebből gond...de azt meg nem akarom hogy szerelésnél felhívjanak hogy hát bocs mégse megy fel, de visszaküldeni már nem tudjuk mert már fel van bontva a csomag...és feleslegesen kidobjak 14k-t...azért kell am ventit cserélnem, mert az enyém is berregős revízió... -.-"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Klaus Duran: 2025 dude
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest