Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
Cingáriusz #29987 üzenetére
Ezé' olyan ócsó. Semmi se tökéletes.
-
-
echterion
nagyúr
válasz
Grave_444 #29931 üzenetére
Ja, csak kihullott a hajam, mire kiderült, mert várni kellett a posta miatt is (előtte 3-4 nappal ment el a Llano-m, ami helyett raktam össze az új, i3-as gépemet), aztán megjött, egy bekapcsig jó volt, majd egy újraindítás után se kép, se hang. Gondoltam, a kártya csak nem lehet, megbízható fórumtárstól jött, kicseréltem a tápot, más tartalékom nem volt otthon, aztán másnap szereztem egy vga-t, azzal ment, így kizárásos alapon az halt meg. Most meg csak reménykedhetek, hogy még az ünnepek előtt meglesz a csere és nem húzzák el 2013-ra. Ráadásul addig gépem sem lesz.
Rövid távon ez azért elég szívás, egy hete nincs gépem, minden bajom van már. A laptop azért csak nem az igazi nekem.
-
echterion
nagyúr
Most már csak 7800-as szériát adnak. Tegnap voltam bent az Aquában a halott 5850 TF II-vel, ott azt mondta a csávó, hogy ezért valószínűleg egy 7850-est fog a nagyker kínálni. Pár nappal előttem is vittek be egy 5850-est, ott azt kapott a tulaj. Nekem megfelelne, pláne annak fényében, hogy 26k-ért vettem itt az aprón.
-
echterion
nagyúr
válasz
BRIKLY #29865 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz a 90%-kal kapcsolatban, ráadásul ezt az oldalt sok mindennek nevezném, csak objektívnek nem, lévén az amd hivatalos support oldala.
A 4 GB vs 8 GB-hoz meg annyit, hogy van, amelyik 32 GB-nál is leáll lapozófile nélkül, van, amelyik nem. A World of Tanks pl. nincs meg lapozófile nélkül, csak idő kérdése, egy-két csata után kifagy. A World of Warcraft vígan elmegy nélküle. Szóval ez is (mint oly sok minden), erősen szoftverfüggő.
-
echterion
nagyúr
válasz
Dealer95 #29853 üzenetére
"Ki mondta, hogy a driver 30%-ot dob?"
Brikly. Leginkább neki szólt a hsz-em, meg azoknak, akik mindenáron azt próbálják bizonyítani, hogy az a plusz 10-20ezer mennyire arányban van a kapott többletteljesítményel, holott az mindig is jellenző volt a vga piacra, hogy minél magasabb ársávban jár az ember, annál kevesebb plusz teljesítményt kap a pénzéért.
Mellesleg az x1950gt óta nekem sem volt bajom az amd drivereivel, de valahogy sosem tapasztaltam ezt a 30%-os gyorsulást. Lehet, hogy azért, mert nem szoktam a mainstream fps-ekkel játszani, amiken a legtöbb tesztoldal is nyomatja a tesztjeit.
(#29858) Papa18: Maximálisan egyetértek, de sokan vásárlás előtt teszteket, fórumot olvasnak, ezért aző érdekükben is tisztázni kell a dolgokat.
(#29856) BRIKLY: Attól, hogy enyit használ, nem feltétlenül kel neki ennyi, a win7 is elvan jóval kevesebb memóriával is, mint 8 GB, mégis, ha van annyi, akkor nagy részét telepakolja. Viszont 4 GB mellett sem lassul be, pedig ha 8 GB van, akkor több, mint 4 GB-ot használ.
-
echterion
nagyúr
válasz
BRIKLY #29841 üzenetére
Légyszi, kicsit vegyél vissza és nem kell állítani valótlanságokat. Én leírtam a véleményem, azt is odaírtam, hogy ez az én véleményem, lehet, másnak más a véleménye, de az, hogy neked 5-6 fps-t ment 1440-ben, kötve hiszem.
Attól, hogy agresszívan nyilvánulsz meg, még nem feltétlenül lesz igazad, ezt még úgy látom, meg kell tanulnod.
-
echterion
nagyúr
válasz
BRIKLY #29839 üzenetére
Én nem vagyok irigy, most vettem egy 5850-est (msi twin frozr II) 26-ért, jövő nyári papíros garival, majd' kétszer ennyit nem ér meg nekem egy 7850, ennyi. Ha 35 körül lenne, használtan, akkor lehet, hogy azt vettem volna, de 1080p mellett nem hoz annyival többet, hogy NEKEM megérje a plusz anyagi ráfordítást. Ha ezzel is megy minden full-on, 35 fps-sel, akkor mindek vegyek egy erősebbet? Ennyi az ok, ami miatt szerintem nem éri meg váltani. Persze, akinek 60 fps kell, az vegye azt. Lehet, két-három hónap múlva nekem is lesz olyanom, de addig is jó lesz ez nekem.
-
echterion
nagyúr
válasz
Dealer95 #29837 üzenetére
Ha el tudod adni annyiért az 5870-et. De jelenleg 30k-nál többért reálisan nem tudod az aprón eladni, csak hirdetni. A legolcsóbb, 1 GB-os kártya meg 46k körül kezdődik, és még nem beszéltünk arról, hogy a 2 GB-osnál látszik csak a jelentős gyorsulás.
Brikly-nek meg csak annyit mondanék, hogy a tuningot én nem venném figyelembe, mert mindkét kártya szépen tuningolható, ráadásul nincs rá garancia, kifoghatsz egy gyengén tuningolható darabot is.
-
echterion
nagyúr
Ha a fogyi oly fontos, akkor egy Clarkdale-es i3 a legjobb választás szerintem. Fel lehet simán húzni 4 GHz környékére (sokkal könnyebb, mint a Phenom-okat) és oda az ehhez a kártyához elég lesz. Aprón 11-12ezerért mennek, hozzá a lapok sem vészesen drágák, pár ezres befektetésével egy nagyon jó kis konfig jöhetne össze. Én is ezt fogom tenni, mihelyst el tudom passzolni az A8-as procimat.
-
echterion
nagyúr
válasz
dangerzone #29780 üzenetére
Nekem sehogy, nem játszom vele.
-
echterion
nagyúr
Igen, nálam is ez lehet a gond, mert két monitornál is a 157/300-on marad, ami szerintem kevés. Mindegy, annyira nem életbevágó a tuning, meg aztán legfeljebb ilyenkor visszaveszem a tuningot. Bár, ahogy ismerem magam, úgyse hagy nyugodni, valamit megpróbálok majd kitalálni rá.
-
echterion
nagyúr
Kipróbáltam, tesztelgettem kicsit. Nem is kell kézzel szerkesztgetni a profilt, egyszerűbb trixx-szel beállítani, majd abból ki is lehet lépni. Most 900/1150-en van, mikozben a gpu fesz 1.085 V-on áll. Kb. két órán át játszottam így a WoT-tal, szólav sztem nagyjából stabil. De majd még kipróbálom más játékokkal is.
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
Érdekes bios-t találtam a vga-mon. Nincs benne gpu register állítási lehetőség, illetve a clock állítási lehetőségeknél is csak 1,063 V-ot ír ki, amit ha megpróbálok átállítani, utána csak kihúzza a mezőt az RBE.
Viszont találtam egy másik, szintén 5830-ashoz való biost a TPU oldalán, abban pedig mindent lehet állítani frankón, viszont más a bios verziószáma: ez az. Ezt vajon rá tudom tolni gond nélkül a kártyámra, hogy ne kelljen a trixx-szel szenvednem (most ugrál a kép, ha ott állítom be az órajeleket)?
-
echterion
nagyúr
válasz
busman #29517 üzenetére
Felmerül a kérdés, hogy most miért nézted akkor meg?
Lehet, hogy eddig is ilyen volt, csak nem vetted észre. Mert ez a három hőmérséklet közel szokott lenni egymáshoz. De az is lehet, hogy az új gap pad hővezető képessége gyengébb, mint ami ott volt korábban. A gpuz-ben hányadik hőmérsékletnél mutatja ugyanezt? Mert a második (külföldi fórumok szerint) a vrm-é.És igen, driver is lehet, mert a kártya bios-ban beállított ventivezérlését a driver felülírja.
-
echterion
nagyúr
Most próbálgatom a trix-ben a profilokat. Az mitől van, hogy amikor beállítom a 2D órajeleket a fesz-szel, akkor minden egyes képernyőváltozáskor (böngészőben lapváltás, gpuz-ben lapváltás) reccen egyet a kép? Pedig magasabb órajeleket is állítok be, mint amit magától lő be magának a kártya.
Sry a dupláért.
-
echterion
nagyúr
Ezt hogy lehet? Mert akkor a Llano-mal kipróbálnám én is, amíg megvan még.
(#29425) BRIKLY: Hát igen, a bios írásban mindig van egy kis rizikó, sajnos.
Azt viszont nem tudja valaki, hogy a vrm hőmérsékletét mivel mérjem? Mert most a gyári hűtő helyett egy GFXChilla van rajta, a vrm-en meg az eredeti borda. Elég ez így neki vajon?
-
echterion
nagyúr
Az 5830 Xtreme bios-ában mivel lehetne az alapfeszt fentebb vinni? Mert a RBE progival nem tudok feszt állítani benne, pedig Trix-szel tesztelve, eddig 1,1 V-on stabil, de lehet, még lentebb is. Viszont nem szeretnék vacakolni a háttérben futó progikkal, ezért inkább bios-ba raknám az alacsonyabb feszt.
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Ma veszek egy 5830 Xtreme karit és van otthon elfekvőben egy GFXChilla hűtőm. Szerintetek rá fog menni? A furattávolság stimmel, viszont nem tudom, hogy az egyéb alkatrészek magassága és a GPU elhelyezkedése akadály lehet-e. Most egy rossz kártyán van a hűtő, de ha nem érdemes, akkor nem szedném le a másik kariról a gyári hűtőt.
Előre is köszi a válaszokat. -
echterion
nagyúr
Sziasztok!
5850-es vásárlásán gondolkodom (illetve lehet, hogy 6850 lesz belőle, ezt a használ és új árak fogják még eldönteni.). A kérdés: mely típusoknál fogom tudni a gpu feszt akár szoftveresen akár bios-ból (inkább ez utóbbit preferálom) piszkálni. Elsősorban az idle értéket szeretném értelemszerűen lefelé vinni, ameddig lehet, illetve terhelve is szeretném a ref órajelet minél alacsonyabb fesszel elérni.
Előre is köszi a segítséget. -
echterion
nagyúr
válasz
Mika1227 #19699 üzenetére
Nekem már több cuccom is van onnan, semmi problémám nem volt eddig velük. Ha nem sürgős a vétel, ki tudod várni azt a bő egy hetet, amíg megjön, akkor vedd meg az Xtreme-et. Ha sürgős, vagy nem bízol meg bennük, akkor marad a jóval drágább, kisebb teljesítményű 6850.
-
echterion
nagyúr
Szia!
Táp elég mindkettőnek, ha a hangerő számít és a teljesítmény, akkor 5850, abból is az Xtreme verzió. A többit nem ismerem, nekem ilyen van, nagyon halk, idle nulla a hangja, terhelve is csak azért hallom egy picit, mert még nincs házventi berakva, hogy legyen egy kis szellőzés, így gyorsabban kel pörögnie. De ez sem zavaró egyáltalán.
Üdv. -
echterion
nagyúr
válasz
DroiDMester #19551 üzenetére
Így van, én most egy FSP Zennel használom, gond nélkül az enyémet, szóval a kettőhöz is simán elég az a 650-es.
-
echterion
nagyúr
válasz
DroiDMester #19467 üzenetére
Ez nagyon jó hír. tegnap raktam be a gépbe az enyémet, lehet, holnap reggel ki is próbálom ezt a módszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest