- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kange
csendes tag
Fog kapni, az biztos. De az egészet nem értem. Ha kompatibilitási gond volna, akkor miért megy csökkentett órajelen? Ha kompatibilitási gond van, akkor mi az oka? Mert az tuti, hogy nem a VGA-t fogom cserélni, hanem az alaplapot dobom ki...
Ah, én még ennyit számgéppel nem szívtam... Először a ramok, most meg ez...
-
Kange
csendes tag
Igen, sok külföldi oldalon olvastam, hogy a ram sebességének a levétele sok emberen segített. Úgyhogy feltétlen ez lesz a következő, csak azért nem egyszerű tesztelni, van, amikor 1 óra után jön csak elő...
Nálam különben az esetek 90%-ban függőleges csíkozódás jelenik meg fagyáskor. Nagyon bízom benne, hogy annyi lesz a ludas. Mondjuk alap órajeleken sem érzek nagy "lassulást", csak félek, hogy tovább romlik a helyzet...
-
Kange
csendes tag
Szóval, nehéz pontosan behatárolni, mióta is van gondom, ugyanis gépcsere alkalmával hibás ramokat kaptam.
Azért gyanakodok erőteljesen a VGA-ra, mert mindig a VGA száll el (a gép nem fagy le) és miután helyre áll, hibádzik a kép a Win alatt is. (Kockásodik) De ha visszaveszem a VGA órajeleit 925/1225 -ről 850/1200-ra, akkor semmi fagyás sincs.Teljes win reinstall volt az új gép megvételekor is, valamint az új ramok megérkezése után is.
Minden új driver érkezésekor előtte Driver Sweeper-vel szedem le a maradék dolgokat.Bocsi, hogy nem válaszoltam, nem vettem észre, hogy írtál... (Telefonon néztem a fórumot...
)
-
Kange
csendes tag
Így van, 10k-ért sem adom!
Még talán akkor sem, ha nem sikerül gariztatnom, ugyanis tegnap 850/1200-on ment, fagyás nélkül (összesen 2,5h + 0,5h játékkal). Ma gondoltam visszaállítom a frekiket a gyári értékekre (925/1225), 41 perc játék után jöttek a függőleges csíkok.
Szal egyelőre úgy tűnik, "csökkentett" órajelen stabil a "drága"... :/Amúgy itt vettem, Atidealers nevű felhasználótól.
-
Kange
csendes tag
Köszönöm a linket, nagyon hasznos!
Most reggel számolgattam, még benne vok a 6 hónapban, úgyhogy most kiderül, mennyire korrekt az eladó.
A fő bajom ezzel a gariztatással, hogy vennem kell addig vmi kártyát, mert a gép kell a munkámhoz!5k-ért oda nem adom, inkább felteszem Youtube-ra a megsemmisítést...
-
Kange
csendes tag
-
Kange
csendes tag
válasz
-volkovy- #19107 üzenetére
Ahogy néztem nagyon ritkán... Sok nyitott ablak esetén, néha film alatt megemeli picit, de nem sokáig. Játék alatt is néha leveszi mediumra, de összességében nagyon keveset használja.
Igazából az Amd fórumán ezt szörnyen szidják, hogy miért nem úgy működik, hogy terhelés alatt high, ha mondjuk 5s-ig pihizik akkor low és az összes többi időben medium...De most jelenleg nemtom mi a szitu. Felraktam újból a sima drivert, utólag a CCC-t (APP nélkül) + saját Bios és 2,5 órát ment a játék. Persze volt már ilyen korábban is(random fagy), de a logból úgy tűnik, most egyszer sem vette le low-ra a frekit... :/
-
Kange
csendes tag
válasz
-volkovy- #19103 üzenetére
Kifejtenéd picit bővebben ezt freki belövést, ha megkérlek?
Esetleg valami külön progival vagy arra gondolsz, hogy elégedjek meg a 400/1225-ös idle-vel?
Mert ugye Bios-ban nem egyszerű a dolog, ugyanis van 2 profil(1 es tobb kepernyo), mind2ben 3-3 freki(low, medium, high). És az itt levő low frekit hajlamos ez a **** jaték közben is beállítani, ami hülyeség, de 2D-hez is ezt használja, amihez viszont elég. (többségében low, néha medium) Szal úgy néz ki, Bios-ból nem fog menni.Nos igen, egyszerűbb szarozni a registry-vel, csak picit aggódtam, hogy magától nem törli...
-
Kange
csendes tag
válasz
-volkovy- #19100 üzenetére
Azt hiszem ez marad. Csak azért lenne jó megtartani a "normális" módszert (azaz ha engedélyezem a tuningot, akkor átvált profil 2-re, megemeli az alapot), mert a 157/300-on 14 fokkal hűvösebb a kártya és az esetek 90%-ban bőven elég az a teljesítmény.
Aztán ha játszanék, akkor pipa be, átvált a másik profilra és mindenki örül. De valszeg erről le kell mondanom...Apropó: Hogyan lehet ismét lockolni az override-t a CCC-ben? Sok helyen azt írják, hogy elég újrarakni a drivert. Én akárhogy rakom újra, folyamatosan fel van oldva.
-
Kange
csendes tag
-
Kange
csendes tag
válasz
-volkovy- #19090 üzenetére
Nah most ez nem ilyen egyszerű, mert az új gép megvételekor sok fagyásom volt a hibás RAM-ok miatt. De elmondható, hogy azóta rossz.
Minden driver a legfrissebb, Win7 64bit. Az új gép megvételekor egy friss oprendszer, meg már a RAM csere után még1.Igen, gondolkodtam, hogy a BIOS-ban megemelem az üresjárati órajeleket, de azt végképp nem értem, hogy miért áll át erre 3D-s alkalmazások futtatásakor. (Furmark-nál is visszalövi)
-
Kange
csendes tag
Sziasztok!
Először is elnézést, már lassan 1,5 órája keresgélek itt a fórumon, de nem jutottam előrébb, ezért írok inkább.
Szóval, már lassan fél éve van egy Sapphire 5870 Toxic 2GB kártyám. Először egy Q6600-val ment, minden gond nélkül, majd menet közben cseréltem a gépem. Azóta, játékoknál elég gyakran lefagy a VGA (függőleges csíkokkal). Ha jól értelmezem a dolgokat, akkor a problémát a túlzott freki csökkentés okozza, amit elméletileg az újabb driver+overclock -nak meg kéne oldania.
Nah most ez nálam nem akar működni. Játékok alatt, mikor nincs terhelve, simán leveszi az órajelet 157/300-ra, aztán meg vissza 925/1225-re.
Azonban azt észrevettem, hogyha átváltok 2 monitorra, akkor viszont a minimum freki is 400/1225-n marad. (Ha jól értelmezem ennyin kéne mennie 1 monitor esetében is, ha engedélyezem az overclock-t)
Olvastam olyat is, hogy a memóriát 1200-ra le kell venni és nem lesz gond. Kipróbáltam, így is marad alapból a 157/300, azonban ilyenkor több monitornál sem emeli meg az értékeket és a második monitoron szétesik a kép, használhatatlan... :/
Végső megoldásként elkezdtem buzerálni a BIOS-t. Beállítottam a gyári órajeleket maxnak (850/1200). Így két monitornál megemeli, azonban játékoknál még mindig hajlamos levenni 157/300-ra a frekiket. Ha ezek után megváltoztatom az Ati progiban az értékeket, azaz tuningolom, akkor szintén visszajön az az állapot, hogy 2 monitor esetén is alapból a 157/300 értékek vannak.Szóval, ilyenkor meg mi a fene van? Mit kéne csinálnom? Segítsetek pls.
Konfig: Corsair HX650, Gigabyte GA-X58A-UD3R, Intel Core i7-950, Kingston 6GB DDR3 1600MHz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- World of Tanks - MMO
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest