- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem akarok bele szólni a vitátokba de, akkor te miért i5 3570K val hajtod a 5850 et
Ha elég neki egy 15.e FT -os x3 is!
(vagy intel oldalon egy Q8200)
Amúgy meg nekem már a HD4870.-hez(ami ugye majd fele teljesítményű mint a 5850) kevés volt egy Q9550@4000.MHz Ahoz hogy jól érezze magát a 5850 legalább kell egy i3 amit fentebb írtam vagy AMD oldalon egy Phenom x4@4000.MHz
u.i. : BRIKLY milyen jó hogy 1 -re gondoltunk!
-
-
-
válasz
Chosen #29204 üzenetére
Az Xtreme karikon már elég vegyes vágott GPU van! van amelyiken nagyon jól sikerült, de van amin nagyon rossz és alapfeszen(1,094.v) nem megy még 800.MHz -et sem! Sajnos a VRM része ránézésre teljesen egyforma mindegyiken de irtó nagy szórással dolgozik! Nekem volt már 6.db 5850 Xtreme karim és sajnos a 6.ból 2 nek nagyon rossz volt a VRM -je! már gyári alapfeszen(1,094.v) is 1,163.v ot kapott valóságban a GPU ha pedig fel húztam TriXX -el 1,20.v ra ott már közel ~1,30.v ot kapott!
Viszont a másik 4 példány meg eszement pontosan dolgozott gyári 1,094.v nál 1,096.v ot mértem a GPU fesz nél! és ez maradt is így ha állítottam a fesz pl: 1,20.v nál 1,21-1,22.v körül kapott a GPU!
Szóval ennek függvényében kell meghatározni meddig emelheted a feszt nem mindegy milyenre sikeredett VRM van az adott kártyán! De ezt többnyire csak akkor tudod meg ha van egy viszonylag pontos(nem piaci 1000.ft os) multimétered és meg méred hogy terhelés alatt mennyit kap valóban a GPU!
Sajnos még az is rátetőzik a dologra hogy feszt csak a TriXX progival tudod állítani ami sajnos kilövi a kártya PowerPlay rendszerének felét magyarán ha emelsz feszt vele a kártya állandóan azt a feszültséget fogja kapni mindha folyamatosan 3D ben járna! az órajeleit ugyan visszaveszi de a feszültség marad a TriXX ben beállított tehát 24/7.ben nagyon NEM ajánlott!
De a kérdésedre vissza térve ha pontos a VRM -a kártyán akkor 1,20.v ig mehet neki a fesz (1-2.teszt idejére mehet neki akár 1,275.v is) Ha viszont pontatlan a VRM -je 1,15.v fölé nem nagyon mennék vele!
És hogy mire van hatással a fesz emelés csupán 2.dologra: magára a VRM -re és hát a GPU -ra!
-
-
-
-
válasz
Repsol600 #29126 üzenetére
Akkor meg nem kéne olyanról véleményezni amihez NEM ÉRTESZ!
Vapor-X en ANALÓG VRM van és a hőfokát NEM monitorozza a VGA a GPU-z és társai csak hasra ütés szerűen mondanak rá egy VRM hőfokot már amelyik kártyára tudnak, mert van sok aminek még tippelni se tippelnek!
A REFERENCIA 58xx -eken Digitális PWM van és totál másképp működik mint az analóg és melegedni is legalább 1,5X jobban melegedik mint az analóg megoldások!
-
-
-
-
-
válasz
BRIKLY #29077 üzenetére
Úgy látom NEM ÉRTELMEZTED amit korábban írtam! KIZÁRÓLAG Referencia HD5850 BIOS -t tehetsz a kártyádra!
sz.tem a DirectCU TOP marhára nem REFERENCIA kártya!
Mondtam már melyiket és hogyan tedd fel! de itt van emlékeztetőül!
-
-
válasz
BRIKLY #29048 üzenetére
Referencia kártyáknál lehet feszt állítani bármelyiknél! és van rá több progi is!
hogy melyik BIOS -t tedd fel amit linkeltem teljesen jó és aktív benne a GPU register rész is! ott pedig a 0x17 lesz a 3D -s fesz a 0x18 pedig a 2D de azzal óvatosan mert 0,875v alatt már instabil szokott lenni a GPU!
a kártyára pedig csak FORCE módban fog felmenni a BIOS mivel nem egyezik a Sub System id -je!
Mehet akár az Ati WinFlash el is DE NEM A GRAFIKUS FELÜLETÉRŐL! hanem parancs sorból indítva!
az alábbi parancsal csináld! => atiwinflash.exe -f -p 0 UPDATE.BIN
értelem szerűen az update.bin a felírni kívánt bios neve ha neked akármi.rom a neve akkor azt írd oda!
De a leg biztonságosabb ha DOS alól csinálod!
-
válasz
Speed® #29044 üzenetére
No azért aza -6 fok azért nem elhanyagolható!
És az se amit annó írtam neked, de nem akartad elhinni hogy a VF3000 kis picsa bordája jobb mint a nagy böszme gyári alu öntvény lemez!7850 jó választás de kizárólag akkor ha 2.gigást veszel mert kb pont abban rejlik az ereje a 5850 hez képest hogy nem fogy el az 1G vRam mert ha 1.gigást veszel és alapon használod a 7850 et akkor kb pont annyit tud mint a 5850@900/1200.MHz
-
válasz
BRIKLY #29042 üzenetére
ha jól látom REFERENCIA kártya így van elég sok BIOS amit rá lehet tenni és megy is hibátlanul! NEM feltétlenül csak ASUS -t lehet rátenni simán jó a HiS vagy Sapphire vagy épp PowerColor is rá csak meg kell nézni TPU oldalán hogy az adott BIOS épp ref karira való -e?! Sajnos nem egyszerű mert nem mindég van jelezve PL: ennél látni hogy REF BIOS mert ot van a listába több kártya így 100% hogy jó bármelyik ref kártyára!
-
válasz
mrterminator #29038 üzenetére
Hol írtad át a fesz értékeket? ott ahol az órajelek vannak és alatta? vagy pedig a GPU Registers.. résznél!?
Csak azért mert ha az órajelek alatt akkor nagyon nem jó mivel csak a GPU Registers résznél szabad bele nyúlni (ha esetleg olyan BIOS verzió hogy nem aktív a GPU Registers része és referencia kártyáról van szó akkor szerencséd van és van hozzá normális BIOS amiben aktív a register rész és ott kell át írni)
-
Nekem volt pár db 5850 Xtreme karim az igaz hogy nem tuning bajnokok(alap feszen) de azért fesz emeléssel mennek 950/1200.at általában! Alapfeszen 1,094.v 780-850.MHz körül van a végük
Az hogy melyiknek mennyi kell a 950.MHz hez az nagyon változó van amelyik viszi 1,20.v -al de van amelyiknek 1,285.v kell hozzá! Viszont kékhalált nem szabad kapni attól hogy fel emeled az órajelet és feszt max akkor ha elindítasz 1 játékot és akkor!
-
Valós használat alatt (Crysis-2 utra beállítás és 1920*1200. felbontás) 120-125.W körül kajál a 5850 ha alap órajelen(725/1000.MHz) és alap feszen(1,083.v) jár!
A 150.W -os max TDP -t FurMark alatt(beállításaitól függően) simán átlépi alap órajel/fesz mellett is ~160-170.W ot bekajál!
Azért annyira nem kell túl lihegni ezt a VRM -témát 250.W ot képes kipréselni egy ref karin a DiGi-PWM persze ha van megfelelő hűtése!
Ha meg nincs akkor se kell hajat tépve kapkodni mivel ha eléri 135.Fokot saját magát letiltja! Kárt nem tudsz tenni a kártyába mert egész egyszerűen kifagy a kártya!Ja még annyi amit GPU-Z és Furmark is mér Áram erősséget az KIZÁRÓLAG a GPU fogyasztása ehez még hozzá jön a memóriák fogyasztása (+15-30.W meg maga az átalakítás vesztesége amit elfűt a VRM)
-
válasz
BRIKLY #28913 üzenetére
Nemrég belinkeltem itt hogy én 1,1825.V al és 1050/1250.MHz en használtam(igaz csak {jó}pár teszt erejéig) ekkor evett nálam a kártya 180-190.W körül! nálad kisebb órajel kisebb fesz mellett olyan ~170.körül ehet a kártya! Nekem STOCK Ref hűtővel ~80.fok alatt megállt a kártya!
-
válasz
Speed® #28882 üzenetére
Én már említettem és be is linkeltem az én ref karim 1,1825v@1050.MHz ment no persze ez válogatott példány volt 28.db 5850 ből teszteltem ki!
Természetesen STOCK hűtővel tudta ezt és automata venti szabályozás mellett!
-
válasz
djculture #28876 üzenetére
Nem akarok bele kotyogni de elég HÜLYE döntés volt!
1, ekkora táp felesleges mert a cuccod max on járatva se fogja fél gázon se járatni idle -be(100-150.W), meg ekkora tápnak nagyon rossz a hatásfoka)
2, ennyi pénzért van már 650W os PLATINUM Hatásfokú táp bőven elegendő lett volna ez a 650.es de ha mégse akkor Corsair TX750M vagy akár olcsóbban a remek XFX PRO650W Core Edition
-
válasz
hülyegyerek #28845 üzenetére
Előbb járj utána mit linkeltem Hipro -t kb ugyan olyan kategória mint a Chieftec semmivel sem rosszabb!
viszont a CTG500 amit linkelték 3X szarabb és drágább mint amit én ajánlottam AC. Fusion 550RF tehát nincs miről beszélni!
-
válasz
feribk #28842 üzenetére
Van egész tűrhető áron már jó táp! De ha a jövőbe is gondolkodsz akkor ezt érdemes választanod ez egy Prémium kategóriás SeaSonic belsővel szerelt táp rendkívül jó áron!
(ha megnézed az ár grafikonját 1.hónapja még közel 2X ennyibe került tehát érdemes hamar lecsapni rá mert vagy elfogy vagy vissza megy az ára 20.fölé)
-
válasz
Papa18 #28837 üzenetére
Hát pedig az legjobb esetben én MAX ajtó támasztéknak használnám.... ja most jut eszembe még arra sem jó mert kb 30.deka az egész táp szóval még arra se alkalmas!
Ami meg rá van írva azt kb 3 de inkább 4.el oszd el kb annyit tud valóságban!
ezt meg mindenki nézze meg! pontosan az a típus ami a kollégának is van!
-
válasz
Grave_444 #28824 üzenetére
Miért is kéne XP az Ati WinFlash -nek? én mióta létezik Win7 nem akarok sokat mondani de kb 200.X használtam és mindég működött az mondjuk igaz hogy nem a csili-vili GUI felületéből(mert ott az esetek 40.% -ába nem képes rendesen felírni vagy félúton kifagy de ez se a win7 hibája mert xp nél is ez van) CMD -ből kell csinálni és megy mint az ágyba sz@rás
valahogy így: atiwinflash.exe -f -p 0 BIOSNEVE.BIN (vagy .rom ha épp az a kiterjesztése) és a bios -t értelem szerűen a winflsh könyvtárába tedd be!
-
válasz
drlovi #28751 üzenetére
Ha referencia kártya akkor 1,163.v az alapfesz!
Tuning pedig legfőképp attól függ hogy szintén referencia nyákos kártya(mert ezek mérföldekkel jobban mennek tuningban) vagy valami egyedi nyákos kártya! Ref kártyák 900-930.körül szoktak menni alapfeszen! 1000.MHz olyan 1,25.v körül szok menni nekik! Ramok meg változóak(milyen ramok vannak rajta Hynix,Samsung,Elpida) hynix megy a legjobban azok el szaladnak 1400.felett is! -
válasz
Speed® #28713 üzenetére
Próbáld ki nyugodtan ugyan nekem nem volt VF3000A -m de havernak én tettem fel a refi 5870 -re és ugye annak kicsit keményebb a VRM -je már olyan értelemben hogy vagy 30.W al többet kell neki elfűtenie! és azt is gyönyörűen lehűtötte aza kicsi kis borda! ha jól emlékezem 70.fok alatt volt a VRM vele szörös fánk alatt
#28714 Bohir nem az egy sima alumínium öntvény lemez nem acél!
-
válasz
Speed® #28710 üzenetére
ha VF3000A val tolod miért nem teszed fel a gyári VRM -jét annak nagyobb a hőleadó felülete mint a gyári alu lemeznek!
OC -ról! nekem egy elég jól sikerült példányom volt! nemrég adtam el 1,1825@1050/1250
Szintén PowerColor refi.........
-
válasz
Qtya72 #28698 üzenetére
Ha nem akarod +főzni a VRM -edet akkor minda 2 -őt gyorsan elfelejted!
Vagy barkácsolsz és fent hagyod a VRM lemezét
Bár még akkor se nagyon lessz elég az AC venti légáramlata
Még 100.% os fordulatnál sem hogy rendesen lesöpörje a meleget erről a fém lapról!
Zalman VF3000A inkább ilyet keressél rá! nem kell mindent iponból venni
-
válasz
Papa18 #28656 üzenetére
az lehet hogy a GPU nem ment 65.fölé de a VRM meg felment 100.fölé is!
Sajnos MINDEN AC hűtőnek ez a gyerek betegsége hogy a VRM -hez nem adnak rendes hűtést! de még akad más gond is, hiába tesz az ember másik komolyabb bordát a VRM -re az AC hűtőnek a ventije(ei) még 100.% os fordulaton járatva is kevés ahoz hogy letudja hűteni rendesen a VRM bordát!
inkább Zalman VF3000A az ami jó HD58xx hez! AC TT Pro pedig inkább egy HD78xx hez való mert ott nem kell VRM -et hűteni!
-
-
-
válasz
Ferdzsoo #28635 üzenetére
Csak olyan bios-t lehet átszerkeszteni(fesz módosítást) amelyikben aktív a GPU REGISTER rész mert ott kell módosítani a feszt nem pedig ott ahol az órajelek vannak!
De ha ref kari akkor no problem, mert azokhoz van rengeteg bios amiben van register rész!
Amúgy meg véglegesen nem tudod elrontani ha nem rávaló BIOS -t (pl egy gétéix 480.asét) teszel rá sem mert előveszed a 3570K igp -jét és az alól vissza lehet FLASH -elni a jó biost a VGA -ra!
-
válasz
PREM1Z #28604 üzenetére
Vagy túl sok pasztát tettél vagy nem fekszik fel rendesen a borda a GPU -n!
Mivel mind 3 érzékelő: DispIO, MemIO, és árnyaló a GPU ban található (csak különböző területei a GPU magnak!)
Az esetek 99.% -ában mindég, és minden Ati kártyánál a MemIO a leg magasabb hőfokú, de jó hűtőfelület és jó pasztázás esetén nagyon max 5-8.Fokkal szabad magasabb lennie mint a másik 2 -nek!
szedd le újra a hűtőt takarítsd le rendesen a GPU-t (és a környékét is ha kifolyt a paszta) meg magát a hűtőn a GPU val érintkező felületet is! És pasztázd újra kb fél borsószem mennyiségű pasztát kenj szét a GPU magon attól több nem kell! és vissza rakásnál átlósan és egyformán húzd meg a csavarokat!
A kártyában pedig 130.Fok felett bekapcsol a védelem, valószínű felmegy ennyire a MemIO értéked és ezért kapcsolja ki magát a kártya!
-
válasz
Skimaster #28581 üzenetére
Persze hogy nem engedi, be kell zárni az Afterburnert és máris engedi!
egyébként meg a 2.2 AfterBurner nél másképp kell átszerkeszteni!
így :
[ATIADLHAL]
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1
AccessibilityCheckingPeriod = 0
UnifiedMemoryUsageMonitoring = 1És kell még 2.db DLL -t is bemásolni az AfterBurner mappájába! különben 0 -át fog mutatni az órajelekre és állítani sem engedi! ide feltettem ezt a 2.db DLL -t kell bemásolni az after mappájába!
-
EZT! Próbáld MEG! ha ez sem segít utána egy friss Win7
-
válasz
hülyegyerek #28550 üzenetére
egyszerűbb át szerkeszteni a kártya BIOS ban a 2D -s órajeleket, az sem árt előtte megnézni hogy a GPU vagy a memória miatt esik szét a kép de valószínű a memória miatt és feleslegesen járatod 600.on a GPU -t sz.tem a Ram nak is elég lenne 350-400 a gyári 300 helyett, ha meg a GPU szórakozik akkor 157 => 175.re valószínű elegendő lesz!
AMD GPU Clock Tool progival tudsz kísérletezni órajelekben ha megvan a jó beállítás azt kell bele sütni a bios ba!
-
válasz
belaazallat #28526 üzenetére
és ezen az órajelen stabil is tehát kibír több óra játékok hiba nélkül? (vagy csak valami teszt progival nézted néhány percet!
Egyébként pontosan milyen kártya ez addig OK hogy referencia!... -
válasz
belaazallat #28522 üzenetére
Hát referencia kártyán még nem láttam ennyire Sz@r GPU -t (ott a legrosszabb 60.% körüli volt amit láttam) az én Xtreme 5850 em is pont ennyi(3,125%) és alapfeszen (1.09375.v) ami az Xtreme kártyákon picivel több mint a referencia 1,086.v 760.MHz nél már kifagy
tehát eléggé anti tuningos. Kíváncsi lennék hogy egy Ref kártyán mennyit megy alapfeszen ez a 3.125.% os GPU
-
-
-
válasz
Monyos #28499 üzenetére
Hát már aki én a mostani 5850 Xtreme -et most vettem 2.napja (ezt a progit meg már 2.hónapja ismerem mégsem ez szerint vettem) most az ár döntött 26.ért még így is megérte sz.tem! amúgy egy 6870.et váltottam le vele (az nem teccett mert nem lehet se feszt csökkenteni sem a biosába bele nyúlkáni az órajelekhez)
fontos a fogyasztás nekem és szeretem alul feszelni a mostani Xtreme is így járt!
órajelek és fesz is módosítva (2D nél eléggé szépen sikerült 0,95 ről 0,8438 re levenni és stabil maradt
-
válasz
Monyos #28495 üzenetére
Hát én már elég sok karit néztem vele és amit írsz nem igazán támasztja alá!
1, a gyári alapfesz (VDDC) csak 7xxx kártyáknál eltérő! 5-6xxx kártyáknál mindég referencia VDDC vel mennek a kártyák,(kivéve 1-2.gyártót akik feleslegesen túl feszelik vagy épp pont hogy gyengébb gpu-t tesznek rá mint PL: 5850 MSi TwinForce) tehát ott nincs olyan hogy veszel pl 2.db 5870.es Vapor-X kártyát és az 1iknek 1,164. a gyári fesze a másiknak meg 1,825 ez csak a 7xxx kártyáknál van amelyik jobban sikerült GPU azoknak kisebb a fesze (pl az én 7850 em 82.8125% os a progi szerint és a referencia 1,22.v helyett csak 1,075.v ot kap gyárilag a kártya)
Melegedés sem igaz mert néztem 2.ref 5850.et egyik 54.% os volt és a másik amit már említettem 83,7 és mégsem melegedett jobban ugyan azon a beállításokon!
a te kártyád is bizonyítja hogy nagyon is van köze mert nekem a jelenlegi 5850 Xtreme em 3,125.% os és bizony 750.nél nem megy többet(1,094.v) és 800.MHz hez is 1,1625.V kell neki
*****************************************************************************************
#28496 rostiron 5830.as kártyáknak jóval nagyobb a gyári fesze (1,185v) és ugye baromira le van butítva(meg van nyírbálva) tehát érthető hogy jól megy alapfeszen! 5830 ból a jobbak 1050.et is mennek alapfeszen -
válasz
Repsol600 #28491 üzenetére
pontosan melyik Sapphire van neked (aminek a közepén van egy nagy 9.centis venti?) vagy a Ref hűtős Game edition? elvileg a legfrissebb TriXX progival kell tudnod állítani a feszt
***********************************************************************************
#28492 intercooler ez egy speckó progi (gyártók is ezzel válogatják a GPU -kat) csak most valaki ki csórhatta nem rég óta elérhető mezei USER -eknek! nekem a HD7850 -em ilyen és bizony szépen dönget
-
-
válasz
rostiron #28486 üzenetére
a lényeg ugye a ASIC Quality rating by Iddq: 3.125% sajnos ezek a leg gyengébb GPU -k minél magasabb a % arány annál jobb a GPU, Az átlagos GPU -k 50-60.% körüliek amik pedig igazán jók 75-85.% osak! nekem volt egy elég jól sikerült PowerColor Ref kártyám ami így ment és ehez 1,1825.v kellett neki ez 83,7.% os volt a progi szerint
nemrég szereztem megint énis egy szintén Xtreme (5850) kártyát és ezen nekem is csak 3.125% ot mutat ami igaz is mert nagyon gyengén megy a kártya alapfeszen nem megy még 750.MHz et sem!
-
válasz
Repsol600 #28477 üzenetére
Kispórolva nincs belőlük semmi (épp ellenkezőleg komolyabb nyákon vannak mint a nem referencia nyákos kártyák, ref nyákos kártyákkal sosem lehet versenybe szállni mert mindég azok mennek a legjobban tuningban)
valószínű a GPU -k vannak nagyon kiválogatva és a leg gyengébbek kerültek ezekre a kártyákra de van egy kis progi amivel mindenki le csekkolhatja milyen jól sierült GPU van a kártyáján!
ide feltettem a kis progit => TSMC ASIC DATA EXTRACTOR alsó kis download ra kell kattintani kicsomagolás után a TSMC-PDE_V1.2.exe kell indítani majd ott a listába megfelelőt kiválasztani és enter, pár másodperc és csinál egy ASIC_Data.txt fájlt ebben található a lényeg!
valahogy így néz ki:
ASIC Type: Cypress PRO (5043 grade)
Production Location: TSMC Fab 12 300mm (Hsinchu, Taiwan)
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 34
ASIC Revision ID: 112
Wafer ID: 8
Out of valid range - Unsupported.
ASIC Quality rating by Iddq: 63.25% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 07
ASIC location in wafer (Axis X): 08
ASIC Lot S/N: 3D27D8A6 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)kiemeltem a lényeget de jobb ha belinkelitek az egész szöveget mert van benne más fontos infó is pl gyártási idő
Tehát akinek van kedve meg oszthatja itt a fórumon kinek milyen a kártyáján a GPU
-
válasz
intercooler #28450 üzenetére
HD5870.et inkább 6950.re fogják cserélni annak az a jelenlegi megfelelője! ott viszont nem szabad elfogadni a 6870.et csere kártya ként mert a 5870 az erősebb!
-
Hát ugye-hogy-ugye! Mit mondtam én itt?
Nem akartad(tátok) elhinni hogy 5850 et 6870.re cserélik!
és egy kis segítség a döntéshez mindenhol jobb a 6870 tuningot meg a boltosok nem veszik figyelembe!
sz.tem fogadd el mert 6950.et amit szerettél volna cserébe tuti nem fogsz kapni! mert ilyenkor nem azt nézik melyik VGA mennyibe kerül(t)! hanem azt hogy jelenleg a kapható VGA -k közül melyik van a régivel egy szinten! és ez bizony a 6870.es!
-
válasz
Dealer95 #28422 üzenetére
hát én a képeden csak 27.et látok és az is ablakos módba volt nem Full ba
és ahogy írtad nem minden beállítás volt utrán nálad, Talán úgy kéne tesztelni(ahogy a beállítás képemen látszik) és pont ugyan azon a pálya részen és azon a felbontáson(1920*1200.on) amin én teszteltem, mert van ám elég nagy eltérés 1920x1080 és 1920x1200.között is!
De csak hogy meg legyél nyugodva megnéztem mit mutat ugyan ez a teszt a HD6870.esemmel ami 1000/1200.on járt teszt alatt
Nem is olyan rossz csak 1.nagy gond van csak akkor van ennyi(31,5.) FPS -em ha egy helyben állok, ha elkezdek menni vagy csak meg fordulok abban a pillanatban le esik 19-22.re! no ennyit a 1.G VRam ról! Mert 7850.en nem esik le 40.alá akár mit csinálok
De én lezártam (részemről) ezt a témát mindenki olyan kártyát(főleg annyi VRam al) vesz-használ ami neki ki elégíti az igényeit! nekem kevés volt sok játéknál már 1680.ba is az 1.g ezért cseréltem le a 5850CF -et magával a teljesítményével mint mondtam nincs semmi gond!
-
hagy gondoljanak amit akarnak! én tudom mitől beszélek 6.éve használok cfx -et! ja persze kihagytam a cf hidat
azt is tudom hogy minden olyan játék ahol kevés volt az 1giga vram a 5850.el az dupla annyi fps el megy most a 7850.el!
de ezt ugyis csak azok fogják megérteni akik használják a fent említet 2 felállást nem tesztekre alapoznak!
-
válasz
Dealer95 #28413 üzenetére
igen nekem meg a Római pápa a nagyapám!
csak nem ezeken a beállításokon és most csak 1920x1080.as képet mutatok a fenti képen 1920x1200. ban futott a teszt ugyan ezeken az ULTRA beállításokon!
Érdemes vetni egy pillantást a jobb felső sarokba az OSD résznél a memória órajel utáni értékre mennyi volt a VRam használat? 1833.Mega ettől űlt picsára az 5850 nem a teljesítménytől! Egyébként meg próbáltam egy szál 5850 el 1050/1250.en ott még annyit se ment 12.FPS körül kockázott
Szóval ha te az 1.gigás 5870.eddel tudsz ~1900.Mega VRamot használni esetleg mehet rajta szénné tuningolva ezeken a beállításokon 20.FPS -el
Vagy lehet te csak DX9 be próbáltad(nem DX11.be mint én) és nem ULTRA beállításon DX9 be megy a 5850 is mint a golyó high beállítás mellett!
-
válasz
Papa18 #28410 üzenetére
No azért én nem mondanám ezt.....
1, én 2.db 5850 ről váltottam 1.db 7850.re még sem bántam meg pedig ugye a 5850.CFX elméletileg jóval bikább még egy 7870.től is! mégsem bántam meg a cserét!
2, nem lenne gond a 5850.el ha 2.giga VRam lenne rajta! mert még most is elég erős a GPU(ha fel húzod 900-950.MHz re) így közel 3.évvel megjelenés után de sajnos FULL-HD felbontásra az 1.giga vram édes kevés, sőtt én sok játéknál már 1680.ba is kifektettem az 1.g vram -ot!
3, amit linkelt a kolléga tesztet egy kalap fingot nem ér
valóságban teljesen mást tapasztaltam! Eleve szarul teszteltek egy alapórajelen járatott i5-2500K val hajtották a teszt alatt a kártyákat ahoz hogy normálisan ki legyenek hajtva a kártyák legalább 4000.MHz en kellett volna hajtani azt a procit! (én egy i7 el hajtom 4000.MHz -en
)
3, alapjáraton a 7850 picivel (5-8.% -al) van feljebb mint a 5870, a 5870 meg ugye 15-20.% al gyorsabb mint a 5850 tehát már eleve itt van egy +20-25.% a 5850 vs 7850 között
4, 7850.esek kivétel nélkül megy mind 1050/1400.at alapfeszen itt pedig már kezdi meg közelíteni a HD7950.et teljesítménybe! és egy kis +feszel megy 1200/1500.at is, itt pedig már majdnem tudja a 7950.es teljesítményét!
5, Fogyasztásban és melegedésben pedig verhetetlen mert 1050/1400.on járatva sem eszik 100.W ot sem, és melegedni sem melegszik fele úgy mint a 5850
Végezetül egy teszt kép Crysis2 1920x1200 ban! minden max on +HQ pakk!
Ugyan ezen a beállításon a 5850.CFX 900/1250.re felhúzva össze fosta magát és 16-17.FPS el ment!
akkor sz.ted nem érte meg a csere mi??
-
úgy-úgy!
7770.es kártya játékra teljesen alkalmatlan
Legalábbis ilyen áron mint amibe most kerül!
Boltban ugye ~38-40.e de itt az apróban is ~32. környéke! 32.ért meg inkább egy 5850.es vennék ami reggelire megeszi bármelyik játékban a 7770.et! a BOLTI reális ára MAX:30.e lenne! Itt az apróban meg ~25.környéke 6770.(5770) alternatívának jó de másra nem! Ha valaki boltban akar mindenképp venni akkor pedig HD6850.a befutó mert még az is sokkal jobb mint a 7770
és kb egy árban vannak!
Én is nagyon sokat gondolkodtam mikor leváltottam a 5850.CFX -et hogy mi legyen helyette ami nem a megfizethetetlen kategória (PL: 79xx) és végül a HD7850 lett a befutó és így közel 2.hónap használat után is azt mondom nem bántam meg a cserét!
De úgy alakult hogy az 1.ik 5850.meg maradt és sajnáltam eladni mert eléggé jól sikerült példány volt! így át költözött a netezős-filmezős konfigomba (egy HD6750.et váltva) de oda meg felesleges lett volna ekkora erejű kártya, ekkor jött megint a dilema hogy mire kellene lecserélniNo ekkor jött képbe a HD7770 amin rengeteget töprengtem de szerencsére nem azt választottam mivel ugye előtte egy 6750.es volt de valahogy az elég nyögdécselve akadozva ment még netezés alatt is így nem akartam megint egy hasonló 128.bit es kártyát venni mert mint fentebb említettem még netezésre és FuLL-HD -s filmek nézésére sem igazán jó egy 128.BIT -es VGA mert meg-meg röccen vele a rendszer!
Sikerült jó áron beszereznem (egy még nagyobb váltótársat) így a HD6870.re esett a választás igaz most adtam a szarnak egy pofont mert szinte ugyan ott vagyok (teljesítménybe és fogyasztásba is) mind ha maradt volna a 5850 de majdnem 0.Ft ráfordítással lett a 5850 ből 6870 tehát nem veszítettem végül is semmit! inkább nyertem 1,5.év bolti garit mert annyi gari van a 6870.en
De a lényegre vissza kanyarodva én még netezésre se vennék 7770 -et nem hogy játékra!
-
válasz
princeblade #28357 üzenetére
Szerintem meg nem VGA hiba, mert az én kártyám volt és nálam TÖKÉLETESEN működött!
Driver (ugye mostanában elég sok a driver gond 12.1 -óta, de lehet OP- rendszer galiba is!) hiba lesz ott
-
így van do3om kolléga jól mondja a 6870 nem az 5870 utódja hanem a 5770 -esé! attól meg ugye közel 2X akkora teljesítményű tehát nincs azzal(6870) semmi gond az már más tészta hogy a 6870 és 6970 között már koránt se ilyen nagy(közel duplája) az teljesítmény eltérés!
a kártyákat (5850 és 6870) meg ne azonos órajeleken akard össze hasonlítani mert ez nem így működik
Mind 2 -őt a gyári referencia órajelén (725/1000 és 900/1050) kell össze hasonlítani melyik mit tud!
És itt bizony bármelyik játékba leveri a 6870 a 5850 -et! Tuningot most ne nézzünk több okból se 1 részt az LUTRI mert nem tudhatod melyik kártya hogy megy tuningba vannak elég szép számban 58xx ek is amiik alig tuningolhatóak!
Másrészt ilyen esetbe(garanciális csere) a bolt olyan csere kártyát fog adni-fel ajánlani(ha már olyan nem kapható mint ami volt) ami a régi kártya teljesítményét hozza vagy picivel gyorsabb!
De olyan is volt nekem pl: egy HD4890 Vapor-X OC kártya(vásárlás után 14.hónappal beszart a kártya) garanciális cseréjekor ekkor már szintén nem volt kapható a 4890 -es széria és egy HD5770 Vapor-X et adtak garanciális cserébe, amit gondolom te is sejtesz hogy jóval gyengébb mint a 4890 Vapor-X volt! tehát még az sem kizárt hogy egy 6850.et ajánlanak cserébe a 5850 -ért! (bár én inkább a 6870.et mondanám mert mégis csak az van közelebb a 5850 hez!)6950.et én nem tartom valószínűnek hogy adnának cserébe azt esetleg egy 5870.ért adnának cserébe!
-
-
-
válasz
Motion_Blur #28200 üzenetére
az nem is olyan sok
nálam volt kb:7-8.db 5870 és vagy 18-20.db 5850 (abból lett kiválogatva a még meglévő PowerColor Ref 5850.em)
***************************************************************************************
#28206 HSM : a fent említett 5850.esem nekem is gyakorlatilag néma 2D -ben, de játék alatt is alig hallani, inkább csak tiszta szél zaj van brümmögő motorzaj semmi! Tehát van ám sok eltérés a ref hűtőkben is (sok féle ventivel szerelik enyémen ADDA venti van, aki ismeri az tudja hogy ezek mit tudnak
)
-
válasz
#59070464 #28190 üzenetére
Sajnos mindegyik AC hűtő ilyen még most sem árulnak olyan hűtőt aminek NORMÁLIS VRM hűtése lenne! pedig magát a GPU -t baromi jól lehűti, de mitsem ér ha a VRM meg szénné ég alatta!
AC TT Pro is nagyon jó hűtő és viszonylag nem is drága és még meg birkózik simán egy HD5870.el is de annak is pont az a gondja hogy a VRM hűtése meg egy rakat fos!
Azt lehet még megjátszani hogy a gyári hűtésről(már ha megvan még a 5870.edhez) fel kell tenni a fém keretet ami a ramokat és VRM -et hűti és úgy feltenni az AC hűtőt a GPU -ra!
Legalábbis 5850.nél és a AC TT Pro hűtővel meg lehetett ezt lépni bár nagyon minimális barkácsolás kellett hozzá a hűtőn! úgy már egész tűrhető lett a VRM hűtése
-
válasz
dangerzone #28166 üzenetére
próbáld meg így beállítani 78xx és 79xx nél működik gondolom menni fogy 58xx el is!
-
válasz
Grave_444 #28149 üzenetére
Múltkorában tisztáztuk hogy neked
Kék nyákos (nem referencia) Vapor-X ed van!
ezeken ANALOG VRM van tehát neked a gyári BIOS -od ban a VTT Register rész nem aktív mert az csak a
Referencia nyákos
és DIGITÁLIS VRM -es kártyák BIOS -ában aktív! és az sem a GDDR5 ös ramok feszültsége hanem a digitális PWM rész vtt feszültsége, aminek semmi köze a ram feszültséghez!
Ha te másik 5870 es BIOS -t tettél rá elképzelhető hogy az RBE proginál aktív lesz a VTT rész viszont az a BIOS nem a te 5870 -esedhez való!
ha meg eleve az volt rajta mikor vetted akkor már az előző tulaja babrálta a BIOS -át! és pont ezért nem működik rendesen mivel nem rávaló BIOS van rajta!
További részletekbe nem mennék bele mert már ez is eléggé OFF!!
esetleg PÜ -ben folytathatjuk!
-
válasz
#59070464 #28144 üzenetére
emelheted bárhova a feszt az MSi TF2 kártyák úgy szarok ahogy vannak, nekem is volt TF2 5850 és 5870 mind2 olyan szar volt hogy csak pislogtam
A hűtése se valami jó mert vagy halk és meleg, vagy ha feljebb tekered a venti szabályozást akkor meg visít mint a fene!*****************************************************************************************
#28145 Grave444 a VGA ramoknak 1000.% hogy te nem adtál többet még ha fejre állsz sem, BIOS ban csak GPU feszt lehet babrálni (de még ott se mindegyik kártyánál mert az igaz hogy te látszólag át írod meg még esetlegesen a monitorozó progik is azt mutatják, de ha rámérsz a kártyán a GPU fesz re meglátod hogy maradt annyi amennyi volt!) a RAM -ok az összes VGA -n hardveresen vannak beállítva DDR5 esetén 1,60-1,65.V ra! ezt csak forrasztgatással tudod át variálni! szoftveresen és bios ból nem!
Sz.ted miért kap FIX 1,60.V ot a ram ha 2D nél csak 300.MHz en jár oda elég lenne jóval kevesebb fesz de sajnos ott is ugyan annyit kap mint 1200.MHz nél! -
válasz
Brumi˘ #28041 üzenetére
AC TT Pro nál a gyárilag adott távtartó műanyag gyűrűk (amit be kéne tenni a hűtő és a nyák közé) sajnos gyárilag szarul van megtervezve és ha beteszed nem tud rendesen felfeküdni a GPU ra a hűtő!
2.megoldás van: vagy teljesen kihagyod és szép finoman érzéssel húzod meg a 4.csavart, vagy pedig fogsz egy csiszolópapírt(200-300.as finomságú) és sík felületre (legjobb egy üveg lap) téve elkezded lecsiszolni kb az 1/3.át le kell csiszolni hogy jó legyen ezután már felfog feküdni rendesen a gpu -ra a hűtő!
-
válasz
Guseppe #27937 üzenetére
Megint bizonyított az ótvar CSIGABÁJT nem is értem ki vesz még giga kártyát manapság 10 ből 8 gyári selejt! hiába olcsó ha ennyire használhatatlan!
Amúgy nem értem miért 7770.et vettél mert az a kártya még a HD6850.től is szarabb! inkább 5850.et kellett volna venned, most elég jó árba dobálkoznak velük az apróba! és reggelire megeszi a 7770.et!
-
válasz
Grave_444 #27922 üzenetére
GPU-z csak Digitális-PWM es kártyákon (referencia kártyák általában ilyenek) jelez valós értéket (vagy az újabb Xtreme kártyák amik 6850.es nyákon vannak, amin CHL8214. fesz szabályzó van ezek már 12.V os bemeneti fesz is tudnak mérni)
ha fekete nyákos(Rev1) a Vapor-X ed akkor 99.% hogy referencia nyákos lesz a kártyád ha már az olcsósított kék nyákos, akkor azon sajnos már analóg VRM van és a monitorozó progik az ati driver ből kérik le a fesz értéket ami természetesen nem igaz ezért nem mutatnak valós értéket!
1,125.ös GPU fesz 5770(6770) eknek szok lenni 58xx szériánál még egyetlen verzióval se találkoztam aminek annyi lenne a GPU fesze! 5850.nek is 1,088.v (referencia) vagy az újabb Xtreme 5850.ek 1.09375.V on járnak! a selejt 5830.ak meg változó de leginkább 1,200.V on!
-
-
válasz
Majkee84 #27778 üzenetére
Bírom a sok okos tojást akik olyanról papolnak vagyis inkább arról ami még életükbe nem volt a kezükben! nem rád céloztam, hanem akik fére vezetnek a hülyeségükkel
a ramokon valóban nincs hűtés az 58xx EXTREME karikon de erről is tudnák mit mesélni, de legyen annyi elég hogy ha éri a ram chippeket kellő légáramlat mint pl az xtreme gyári hűtése akkor jobban vannak hűtve mint pl egy referencia 58xx en ahol ugyan hűtve vannak de még rosszabb mert az a nagy fém lap hamar átforrósodik és nem éri szinte semmi légáramlat és csak főnek a ram chippek a fém lap alatt!
feszelésről: 24/7.ben 1,20.v fölé nem érdemes menni, bár ugye tudjuk hogy nem 24/24.be menne rajta játék, és nem folyamatosan kapna annyit a gpu, de akkor sem érdemes feljebb menni és amúgy sincs sok értelme mert 1,30.v al se megy sokkal többet már a RV-870.es mag! aza +20-30.MHz amivel többet megy nem éri meg kínozni! persze 1-2.teszt erejéig meglehet kínálni 1,35.v al is hogy mit bír a gpu!
**********************************************************************************
#27779 Remusz911 ha jól látom ezen a német oldalon ahonnét a grafikon származik a 12.4.es BÉTA driverrel teszteltek! ha esetleg felkeltette az érdeklődésed itt megtalálod énis ezt használom nálam teljesen jól működik!
-
válasz
sakal83 #27776 üzenetére
ne 1680.as felbontásba és élsimítás nélkül játszunk már egy ilyen teljesítményű kártyával!
kép élességet illetőleg pedig teljesen igazad van
És ez a helyzet még most sem változott a GTX680.nál sem!
és nem is fog, mert ezzel a homályosítással is csalnak hogy nagyobb teljesítményt tudjanak kihozni a kártyájukból!
***************************************************************************************
#27775 Majkee84 Rosszul tudod a 5850 Xtreme karin nagyon is van VRM hűtés, de ezek szerint azt sem tudod hogy ezek az 5850 Xtreme kártyák valójában 6850 es kártyából készülnek csak a GPU van lecserélve 5850.re rajta! Tehát a táp része teljesen rendben van, és fejlettebb sokkal mint bármelyik HD5850 (kivéve referencia 5850esek mert azokon ugye komolyabb Digitális PWM van, ezért mennek azok mérföldekkel jobban tuningban mint az egyedi nyákos 58xx ek)
És egy pár saját kép 5850 Xtreme ről!(katt a képekre teljes mérethez)
ahol látod a gyári VRM bordát ás magát a VRM et is!
-
Hát van neki több megoldása is a TriXX el nálam sem igazán akart működni a dolog!
1, kézzel keresgéled meg Registry -ben az értékeket Regedit ben rákeresel a enableulps -re és ahol értéknél 1 van neki át írod 0 -ra! egy frissen telepített op rendszernél kb 6-8.helyen van(ha már több ati driver volt fenn nincs kizárva a 10-15 hely se) és mindnél át kell írni 0 -ra az értéket!
2, letöltöd a ULPS_Configuration_Utility_v1.1.4 -et és ezzel kapcsolod ki!
3, letöltöd a ULPScontrol -t és ezzel kapcsolod ki!
***********************************************************************************
#27685 X Factor : Sapphire XTREME kártyákon CHL 8214 es fesz szabályzó van azt csak a TriXX progi tudja kezelni!
-
válasz
X Factor #27667 üzenetére
Pedig ref karinak tudnia kell!
Próbáld meg feltenni a legfrissebb v2.20 Beta15. verziót hátha segít megoldani a problémát!
-
válasz
ricshard444 #27656 üzenetére
-
válasz
X Factor #27654 üzenetére
Már hogyne lehetne monitorozni!
íme néhány régebbi teszt képeim innét a 58xx tropikból!
vagy Rage tesztképeim!
jobb felső sarok! ott van minden infó MSi AfterBurner progival monitorozva! HD5850.es kari!
vagy van még Skyrim CF tesztképem is! (bár itt érdekesen számolta a ram használatot, igaz itt kezdetekben még buherált driver kellett hogy menjen skyrim alatt a CF ezért látja 1400.Megának)
Tehát mennie kell msi ab vel a monitorozásnak csak nem mindegyik 58xx támogatja leginkább gigabyte kártyák amik ennyire ratyi hogy még ezt sem tudják az irtó nagy olcsósítás végett!
-
válasz
Gaboman #27442 üzenetére
Pedig hidd el nagyon is van különbség 40 vs 60 FPS között én is nagyon észre veszem
Nekem még az 50 se látszik szép folyamatosnak, 60 nál kezd élvezhető lenni és 90-100 körül már tényleg szép folyamatos!
Ezek szerint csak velünk van gond akik észreveszik 100.emberből 3-4 en!
-
-
-
-
válasz
odorgg #27197 üzenetére
Sajnos HD5xxx szériától kezdve már felülbírálja a kártya bios ában lévő venti szabályozást a CCC és újabban már maga az ati driver is! addíg még nincs fent a driver (és vagy) a CCC addig megy szépen a venti szabályozás ahogy te módosítottad RBE -al!
Sajnos eza 2.alternatíva van, vagy az MSI AB vagy a Sapphire TriXX progi venti szabályozásra!
-
-
válasz
odorgg #27180 üzenetére
Gondolom nem olyan hülye senki hogy betesz a gépébe 2.db HD5870 -et és nem CFX ben használja! Hanem csak úgy ott van a második 5870 -es díszek vagy porfogónak!
Számomra teljesen egyértelmű ha a gépben 2 azonos kari van akkor az ugye vagy SLI(nV nél) vagy CFX(ati nál) ben üzemel, de ezek szerint másoknak nem ennyire egyértelmű ha nincs ki hangsúlyozva hogy CFX
1680 -ra is kevés(sajnos) az 1.g vRam már most van pár játék(PL: BF3, F1-2011) ami meg eszi az 1gigát már 1680 nál se lehet mindent ki MAX olni! De egy 2 gigás HD6950 már nagyon jó választás oda de még 1920 ra is elegendő sz.tem!
-
Emberek azért értelmezzétek is amit írnak a fórumba!
Az illetőnek HD5870.CFX rendszere volt ez váltotta le HD7970 -re eleve csoda hogy van 20.% gyorsulása mivel a HD7970 cirka egálban van a HD5970 -el ami ugye tudjuk hogy pont azt tudja mint egy HD5850.CFX tehát az illetőnek a 5870.CFX rendszere még gyorsabbnak is kéne hogy legyen mint egy szimpla HD7970 -es kari!
Max ott lehet gyorsabb ahol elfogy az 1.Giga V-Ram! a 5870.CFX -nél -
válasz
HollyBoni #27111 üzenetére
Bármelyik Referencia(Rev1 tégla hűtős) kártyával jól jársz PL: az enyém alapfeszen(1,088.v) 920.at megy! ~1,20. körül megvan a bűvös 1000.MHz is!
Nekem is volt 5850 MSi TF2 esem igaz csak 1,5.hónapig de még 1,5.nap is sok volt belőle! (volt már sok 58xx karim de az összes közül a TF2 volt a leg sz@rabb)
-
-
-
-
válasz
laca000 #26499 üzenetére
És mire mész 30-40.FPS el MÉDIUM grafikán mi a szar értelme akkor a 3.db 6870.nek?
akkor még jobban járnál 1.DB HD6970.el! az is hozná ugyan azt (vagy talán még többet mert nem fogyna el a vram a szűrők alatt)
3.kártyával Tri-CFX és médiumon játszani hogy a szavaiddal éljek "játszon vele úgy a Blaha Lujza"
Ha már bele feccölsz ~100-110.e ret a 3.(pontosabban 6870X2+6870) kártyába akkor ne médiumon kelljen már tolni
-
válasz
laca000 #26481 üzenetére
Hát majd teis tapasztalod hogy 1.Giga VRam már elfogy szinte minden játéknál akár 1680x1050 es felbontásnál is ha minden szűrőt MAX -ra állítasz! 1920.nál meg szinte 100.% hogy kevés a 1.giga ha mindent max ra akarsz állítani(márpedig úgy gondolom ha már 3.db VGA-t kötsz össze) jobban járnál ha elfelejtenéd a TRI 6870.et és inkább vennél 2.db 6950 2.gigást! vagy 2.db 5870 szintén 2.gigás verziót! 3 monitornál felejtős a 1.giga vram!
-
válasz
Speed® #26324 üzenetére
Ha olyan jó lett volna akkor nem adod el 1.hét után tehát mégse volt olyan jó
Az meg hogy szénné feszelve se megy 900.nál többet az mióta számít jónak nekem a ref 5850 em alapfeszen(1,088) megy 910.et!
~1,25. körül meg megy 1000.felett is ha akarom!
annál a gigánál meg fesz emelést el lehet felejteni
és a hűtése is egy kalap fos ráadásul a hűtés vezérlése is még rosszabb mint a msi TF2 nek!
-
-
válasz
k.soma #26315 üzenetére
Próbáld meg feltenni a 11.10 es Catalist Csomagot Előtte szedd le az összes drivert+CCC -t
Nálam is szórakozik a 11.11 és 11.12 is sőt a 12.01 preview is (igaz én 5850.CFX rendszert használok) nálam gondol 1et és semmit se csinálok és kockásra merevedik a kép(hasonlóan ahogy a te képeden játék alatt) majd kis idő után teljesen el feketedik aztán vissza jön és minden rendbe működik, mindezt simán az asztalon hogy nem fut semmi! Valami az új driverekkel(vagy maga a driver vagy a CCC) lehet!
-
válasz
laca000 #26227 üzenetére
Azért annyira ne szaladjon el alattad a ló....(mert 6870X2 van)
úgy látom még nincs elég tapasztalatod 58xx szériában....
egy referencia nyákos 5850 ALAPFESZEN 1,088.V tudja hozni a 5870.teljesítményét 900/1200.MHz en tejesen azonos a 5870.el (aza +50.MHz GPU órajel hozza a SP nyírdálás hátrányát)
Mért lenne szénné húzva? hisz alap feszen megy! a GPU még annyit se kap mint az alap 5870! a ramok meg gyárilag vannak le butítva mivel a 5850 en is 0,4.naos ramok vannak amik ugye gyári érték szerint 1250.MHz et tudnak! tehát azok sincsenek szénné húzva!
Hülyeségeket ne írogass légyszives!
a 5830.as témában is írogatál! Akkor még tűrtem de ott se volt igazad 950/1200.on(igaz itt már tényleg majdnem max on van a 5830) hozza a 5830 is az alap órajeles 5850 es szintet!
-
-
válasz
ricshard444 #25944 üzenetére
Azért annyira mégse érte meg olcsóbban megúszta volna(egy 10.essel) ha vesz a 5870 mellé egy 5850.et! és még előrébb is lett volna! a lapja tudja a CFX et igaz csak 8+8 ba de az bőven elég még 2.db 5870 hez is!
-
válasz
Speed® #25903 üzenetére
Ha kíváncsi(ak) vagy(tok) tesztekre csak keressetek rá a H.SZ. -eimre teszteltem már sokat 5850(CFX) és i5 és i7 el is!
de egy kis ízelítő!
5850.CFX kicsit vissza fogottabb 825/1100MHz
Speed(R) : MSi TF2 meg egy rakat fos én semmi pénzért nem vennék olyat
amit írtál (900/1125MHz) sz.tem csak álom lesz vele!
-
válasz
Speed® #25848 üzenetére
VRM alig volt meleg rajta 30.perc FurMark Exreme burning alatt! Játék alatt meg éppen hogy langyosak De engem is izgatott a dolog és tettem rájuk akkora bordát hogy éppen hogy elfért a gyári hűtő alatt és 1.MHz el se ment többet akkor se a GPU nálam alap feszen(ami ugye itt TF2 nél ~1,20.v) 810.MHz volt a vége és sz@rrá feszelve(1,35.v) se ment sokkal többet ~840 nél vége volt mint a botnak! ramok úgyszintén anti tuningosak voltak rajta 1100 nál már néha hibáztak! stabilan ~1070 körül vitték csak!
sajnos ezek az MSi kártyák (amiket saját maguk terveznek) mind ilyen FOS!
az 5770 HAWK (ami 57xx szériában a TF2 nek felel meg) azok is mind ilyen vackok!
amire te gondolsz(SSC kockák) azok nem másak mint sima MEZEI ferit magos tekercsek! nem stab kockák! és oltári szépen tudnak nyekeregni-csikorogni (terhelés alatt) engem a sírba kergetett!
Én azt mondom Ati kariból kizárólag REFERENCIA kártyát érdemes venni (ezidáig mindég ezek voltak a leg-tuningosabbak és alap feszen is ezek mennek a legjobban! fesz emelésnél is változatlan sokkal kevesebb fesz el mennek ugyan olyan órajelet mint a nem ref nyákos karik!)
-
válasz
zerg13 #25845 üzenetére
Nem sok értelme lenne!
a 50.% os 2D -s venti bugját lehet orvosolni! (több +oldással is)
3D -ben pedig korrektül hűt ha nem automatán használod a venti szabályozást MSi AB -al kell neki jó venti konfigot belőni!
VRM nem melegedős (mivel analóg van rajta azok kevésbé melegednek ezért nincs is gyárilag hűtve)
RAM okat(amúgyse nagyon lehet ráncigálni nálam 1100.at se mentek) sincs sok értelme hűteni, mert ha éri rendes égáramlat akkor jobban hűlnek mintha lenne rajtuk bármilyen borda
maga az egész kártya egy anti tuning ha jéggé fagyasztod akkor se fog jobban menni tehát én semmi értelmét nem látom kiadni +hűtésre rá közel ~10.e et!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP OMEN 3080Ti 12GB
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest