- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabika0001
senior tag
Pénzügyileg így is a fellegekbe leszek, azért meghallgatom a tanácsot de valszeg ez a táp lesz .
25A ágai vannak mindegyik ágára megy 1 kari, proci meg azthiszem fesz emelés nélkül kb 125W TDP be esik bele. De ezek így is a maxos értékék valóságban nem hiszem hogy ennyire durván le fogom tudni terhelni hogy túllépjem ezt az 500W os két ágat. -
Bogyó bá'
nagyúr
Eddig a (z enyhén, de BIOS-ból, állandóan húzott) 4830-cal Furmark + prociterheléssel 240W a max, amit képes volt felvenni a hálózatból.
kieg2: Crysis 2-vel játék közben, max 210W-ot mértem
kieg: a proci nincs (és nem is volt soha) húzva, bőven elegendő a teljesítménye az én számomra. Az SSD sokkal többet "gyorsított" a gépemen.
-
Vigneau
félisten
Tökéletesen megértettelek és én sem támadólag léptem fel. Egyszerűen ezt tapasztaltam a saját bőrömön és ezt osztottam meg Veletek. Végzettségemet nézve villamosmérnök volnék - vagy mifene -, de az IT már okozott nekem is érdekes meglepetéseket. Hiába, amiben áram kering, az kiszámíthatatlan...
Sdi:
Az még a 6600GT-men becsülettel szolgált - mint Nálad is (nohát, minő hasonlóság) -, de utána gyorsan elszaladt felette az idő. -
Vigneau
félisten
Alátámasztom az állítást, miszerint nem segít a VRAM borda a tuning terén. Már az X800XT-m esetében is kevesebbet ment a VRAM a sünik felrakását követően, mint előtte. Ez nem kamu, vagy légből kapott valami, hanem a valós tapasztalat. Szerintem a hőátvezető ragasztóban, no meg a közben említett kialakult légáramban lehet a titok elásva.
-
Nem kell ide semmi fizika! (itt sajnos az van ami elvileg nem lehetne: hogy a gyakorlat üti az elméletet)
(egyébként meg valóban az van amit írtál: hogy ha borda van a CHIP en akkor az át forrósodik és sajnos ez rossz hatással van a CHIP -ekre mert a borda ugye nagyobb felület és aza kis légáramlat amit kap gpu hűtésétől nem képes lehűteni viszont ha nincs borda közvetlenül éri a CHIP eket a levegő és jobban hűlnek, tehát akkor lenne értelme a bordának ha lenne akkora légáramlat hogy képes legyen lehűteni a bordát akkor valóban többet érne de így sajnos nem!)
De mondom tegyél egy próbát, és mondok még egy 5-letet hozzá hogy nem hülyeség! tegyél bordákat a ramok -ra meg a GPU-ra egy AC TT Pro hűtőt amit direktbe 7.V kötsz hogy ne csak leheletnyi légáram legyen! kezd el izzítani FurMark al 15.percet és utána fogd meg a kártya hátoldalán a nyákot pont ott ahol a gpu oldalán a ram chip van meglátod hogy eléggé fog tüzelni még így a nyákon keresztül is a ram CHIP ezután leszeded a bordákat és mehet vissza ugyan eza hűtő ugyan úgy 7.V ra kötve a ventiket és szintén 15.perc FurMark majd mehet a kártya hátoldalán szintén a ram CHIP ek felett a taperolás meglátod hogy sokkal hűvösebb lesz tehát a ram CHIP ek nem forrósodnak annyira!
ilyeneket meg ne feltételezzünk hogy más körülmények, meg ventit ki iktattam, meg a bordákon nem jó a hővezető anyag, meg hogy nem fekszik fel rendesen a chip ekre! nem ma meg nem is tegnap kezdtem a szakmát.......!
De én a témát lezártam...................
-
Ribi
nagyúr
Azért vetíteni sem kell.
Fizikai elmélet oké, de sok a tényező ami keresztbe tehet.
Pl rossz irányba van felszerelve a borda és a normális légáramlást rontja. Emiatt kevés levegő hűti a bordákat.
Inkább az okát kellene kitalálni. Esetleg van valami a bordák mögött ami a bordák miatt keves levegőt kap és az melegszik túl nem a memo.
Ismerni kellene a felszerelés módját mielőtt kötözködünk. -
Te se írj butaságot!
Próbáld ki és meglátod!
És magyarázz meg 2.dolgot!
1, miért ment csak 1210.MHz et ugyan azon a kártyán a ram mikor volt rajta szép nagy hűtőborda! Előtte amíg nemvolt rajta akkor 1250.et ment hibátlanul! és miután leszedtem újra ment 1250.et! He.....??
2, Mikor hűtőborda volt a ramon 1200.MHz nél rendesen sütögette az ujjam ha megfogtam a bordát, mikor nem volt rajta borda, és a ram CHiP-et taperoltam meleg volt de nem FORRÓ!
Ezeket már el játszottam vagy 5.kártyánál és mindnél ez lett a végeredmény!
Olyan kártyáknál ahol a kártya hátoldalán is vannak ram chip -ek (PL: HD5770) ott valóban segít, ha a hátoldali ramokra teszel bordát mert azokat nem éri légáramlat mivel nincs felettük venti mint a GPU oldalán! De ahol éri őket a légáramlat ott bizony többet ér mindha ráteszel egy bordát!
-
Alister71
nagyúr
1680x1050, a fentebb linkelt beállításokkal: Test A, Test B
Szerintem ez a bench tökéletesen alkalmas egy kis méregetésre. Remekül használja a 4 magos cpu-t, és szereti az erős vga-t is. Diavetítésről pedig szó sincs, a tesszellációt ezért állítottam low-ra, mert szerintem a geforce-okon emiatt fut jobban, mert az nV szeret a driverekkel manipulálni egy kis előny kicsikarásáért.
Giot: ne vicceljünk már, nekem E8400-essel megy. bár 500x8-on ment a teszt alatt.
legfrissebb 11.5hf
-
F e Z o
veterán
Unigine Heaven 2.5 sztem megfelelne tesztre, azonos felbontás és részletesség mellett. Ne a proci dobja már meg a végeredményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Fotó állvány eladó
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest