- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch Active 2 - láthatatlan gyűrű
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
HANDO88
senior tag
válasz
Motion_Blur #20882 üzenetére
Egészen hatékony
Nem adod nekem?? -
HANDO88
senior tag
válasz
Motion_Blur #20859 üzenetére
Felraktad már a Zalmi hűtőt?
-
HANDO88
senior tag
válasz
Motion_Blur #20631 üzenetére
No azokra én is nagyon kiváncsi vagyok,én is filóztam ezen a hűtőn de sajnáltam annyit kiadni érte.
Giot:Az általad leírtakra gyanakszom én is,de akkor sem értem hogy bírálhatja felül a kari bios-át
-
HANDO88
senior tag
Ma érdekes dolgot vettem észre.Sapphire vapor-x karim van aminek a gyári óra jele 735 mhz,viszont az enyém csak 725 mhz-n jár.Mivel használtan vettem megkérdeztem az előző tulajt hogy piszkálta-e.ő azt mondta hogy nem.Bele is törődtem hogy ez egy lökött kártya meg amúgy se nagy durranás az a 10 mhz.De ma mikor a catalyst-et frissítettem meglepődve vettem észre hogy 735 mhz-n megy.Ez az állapot csak addig tart míg nincs feltelepítve catalyst,mitől lehet ez?Valaki esetleg tud rá magyarázatot?
-
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19456 üzenetére
Ja,értem.Szívó mind a 3 venti egymás fölött.A kis venti zaj meg nem annyira idegesít, a magas hőfok annál jobban
.Valamit-valamiért.Épp most sikerült 4 db 6 cm hosszú hűtőbordát vennem ,ha megjön akkor még a ramokon kicserélem a kis kockákat.Majd meglátom hogy férek,úgy szeretném hogy 2 ramot fedjen le egy 6 cm-es borda.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19436 üzenetére
Észrevételed 2 pontban hibás.
1.A HR-03 sokkal sűrűbb lamellázatú mint az S1,ennélfogva minél intenzívebben távolítod el a lamellák közül a hőt annál hatékonyabb a hűtő.Szóval nem 3-4 fokról van szó.
2.A 2 db alsó 12 cm-es ventit próbaképpen már a múltkor feljebb raktam a hangkari fölé.
Tehát közelebb voltak a kártya aljához és érdekes módon a hőmérséklet mégis nőtt, ne kérdezd miért mert én sem tudom.De az biztos hogy jelenlegi helyzetükben hatékonyabbak. -
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19426 üzenetére
Igen úgy raktam fel hogy a kari tetején van a hűtő borda.A procimat egy Xigmatek Balder hűti és mivel 2 ventivel használom azt is így épp hogy befért a 9 cm-es venti a proci hűtő alá.Viszont így majdcsak egy hűtő blokkot képez az egész cucc és elég hatékonyan működik.A procim X4B55 és alapban 26-28 fokos a video kari pedig 31-29-31 fokos.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19424 üzenetére
Na jó kicsit tuningolt a Thermalrightom mivel csak HR-03 plust tudtam szerezni .
Kivágtam egy rozsdamentes négyzetet abba kifúrtam az 53*53-as lyuktávolságot és ráragasztottam hővezető ragasztóval egy 4*4 cm-es magas bordás aluminium chipszet hűtőt és ez lett a hűtő felfogatása.
Így a hűtőborda maga a kari fölött van egy 9 cm-es ventivel, a vrm-en maradt a gyári borda,a ramok sünit kaptak és ezek hőmérsékletére 2 db 12 cm-es venti vigyáz amik a házam alján vannak.
Az AC S1-et leszedtem vagy háromszor ,megnéztem nem tartja e fel valami,újra pasztáztam,de bizony a hőmérséklet mindíg ugyanannyi volt. -
HANDO88
senior tag
válasz
zsole84 #19188 üzenetére
Most azon gondolkodtam talán az lehetséges hogy rossz hőfokokat mutat?
Mivel az órajel sem stimmel és gondolom én hogy a hőfokokat is a bios-ból olvassa ki az AIDA64 /ha baromságot írtam akkor javítsatok ki/ nem fordulhat elő hogy nem valódi hőfokokat ír ki?
Azért ütött ez szöget a fejembe mivel volt 4850 és 4890-es karim is és mikor azok 70 fok körül voltak ott már bizony érezni lehetett kézzel a meleg levegőt a kari környezetében.Ennél viszont semmi,a ram sünikhez be tudok nyúlni és terhelés alatt azok is csak kéz melegek. -
HANDO88
senior tag
HELP
Mint fentebb már írtam felraktam egy AC S1 rev2 hűtőt a karimra,a vrm bordát rajta hagytam a gyárit mert az nagyobb is mint a hűtőhöz járó borda.A ram sünik is fent vannak.Az AIDA64 -el nézem a hőfokokat,az első 2 vagyis a GPU dióda /DispIO/ és a GPU dióda /MemIO/ nagyjából rendben vannak. Furmark alatt érik el az 55-60 fokot. De a GPU dióda /Árnyaló/ sokkal jobban melegszik a másik kettőnél és sokkal gyorsabban is.Hamar felszalad 70 fokig illetve még tovább.Ez normális??
A kari gyárilag húzott verzió ,735 mhz-n kellene neki menni de csak 725-ön megy a ramok pedig a húzott verzióhoz igazított 1050 mhz-en.A volt tulaj szerint a bios nem volt piszkálva én meg nem szoktam piszkálni.Esetleg ez a dolog nem játszhat közre a melegedésnél?
Ha valakinek van valami ötlete az légyszi írja le.Köszönöm előre is.Alapon jók a hőmérsékletek,most például 32-28-32 fok
-
HANDO88
senior tag
Sziasztok.Felhegesztettem egy AC S1 rev2-őt az 5850-esemre úgy néz ki a 2 első hőfok rendben de a GPU dióda /Árnyaló/ az szeret melegedni.Valaki megmondaná hogy pontosan minek a hőmérséklete ez?Köszi.
-
HANDO88
senior tag
Meg tudná valaki mondani hogy a Arctic Cooling Accelero S1 rev2 kompatibilis-e az 5850-el?
A listán nem szerepel de azok sokszor hiányosak. -
HANDO88
senior tag
Ha valakinek van tapasztalata az AC Twin Turbo Pro-val az engem is érdekelne.
Bár lehet jó lenne az mivel van egy saját találmányom amivel 2 db 12 cm-es ventit atom biztosan lehet alatta rögzíteni így valószínűleg nem is a saját ventijét használnám.
No és az én megoldásommal a ventik súlya sem a kártyát terheli. -
HANDO88
senior tag
Sziasztok.Elkezdett az én 5850-esem hűtője is morzézni,kerregni.Csak a hűtő csere oldja meg a dolgot?Nem sikerült valakinek megjavítani?Rohadt idegesítő.
-
HANDO88
senior tag
Sapphire Vapor-x OC 1gb
Használtan vettem de a srác azt mondja ő sose nyúlt a bios-hoz,és ő volt az első tulaj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Projektor topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- Raspberry Pi
- Linux kezdőknek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest