- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dutsh
aktív tag
Nálam úgy jön egész egyszerűen, hogy ha a proc feszültségét állítom, akkor a cnq nyugalmi fesz, az a load -0.35V és ezt leköveti, és cpuz-vel és everesttel is csekkolva van. És most keresem azt a feszt ahol még cnqval megy a dolog, azaz alapórajel 15x200, és jelenleg ilyet 1.2V-on találtam és így mászhat be kb. 0.85 voltra most (ami 0.875 alatt van...)
Nálam fsb manual/auto is megy a cnq fesz -0.35.
Amúgy XPSP3 (32bit) és min. energiagazd.
Táp Corsair VX450.(Amúgy úgyis lesz benne ráhagyás, nem 1.2V-on fog járni, csak most beleütköztem ebbe, hogy egyszercsak 0.800-t (az persze loadban 1.15V instabil volt) mutat a cpuz, aztán fölmerült bennem, h hé' most ilyenkor mivan?
ennyi)
-
bsh
addikt
az it8720 meg tuti szarul mér. hőfokokat legalábbis biztosan. chipsetre azt mondja, 40-42 fokos, de van az 70-is lazán, mert éget.
-
bsh
addikt
nekem c'n'q-val megy, és alapjáraton 800mhz-en 1,075V (cpuz szerint legalábbis), terhelésnél 3ghz-en meg 1,425V-ot mond rá. de ezt betudom inkább ennek a fosadék it8720f-nek, mert az összevissza mér minden baromságot. a fesznél is van egy 0,075V eltérés, ha ezt levonom, akkor kijön az 1V és 1,35V, amit te is írtál.
-
- = Zk = -
félisten
vazz!
bocsásd meg tudatlanságomat
egyelőre most még bios szerint üzemelek, lehet holnap kipróbálom az AMD progiját, csak akkor visszakell vennem mindent alapra meg az erszt és a kutya helyét is megkell cisnálni, ba...meg!
voltaképp a full alap is elegendő sokmindenre sztem, dehát érdekel, hogy hol a vége a gépezetnek. a 3,7 nemis, de sztem a 3,65 megkéne hogy legyen. aztán kituddja...
másik szerk: érzésem szerint tényleg felesleges 3,5Gre húzott P2 netezéshez, kattingatáshoz. nemis hülyeség eza profilosdi...
szerk: egy ilyen a logáutnak én kifejezetten örülnék -
- = Zk = -
félisten
-
- = Zk = -
félisten
max15? nem többre gondoltál? vagy mih?
overdrive-ot kipróbálom, csak épptelót frissítek
PÜ-ben zaklathatlak ez miatt esetleg a későbbiekben?
apropó, hogylehet, hogy nálad automata a fesz emelése? lehet valamit elégszépen átaludtam, mint csipkerőzse...! nekemis giga deszkám van, lehet azis automatán feszel? bioszban auto-ra van állítva...
mostmár addig nem nyúlok a tuninghoz, amig nemlesz meg az oldalventi. job bab ékesség
-
- = Zk = -
félisten
nem az FSB állítása közben fog a CnQ kikapcsolni?
hm..azthittem
komolyab bteljesítmény nem igazán ésdekel, valamint az AMD overdrive-hoz nemigazán értek. max BIOS-ból. ennyi.megvan a 3,6G, bebootol a gép, de amint terhelem szétszalad a ménes
ezért gondoltam, hogy hőre áll le...
a hőfokokat hagyjuk. sztem télleg kiöregedett a zalmanom, vagy a nyárra való tekintettel rákéne kötnöm kézi szabályozásra
(revoltec)
-
- = Zk = -
félisten
én amióta BE procit használok, csakis szorzót emelek. elegendő teljesítmény amit azzal a metódusal kapok. de a c&q tudtommal szorzóemeléskor nem áll le, csak ha FSB-t mozgatsz. (asszem!)
érdekes, hogy nálam a 3,5GHz megvan alapfesszel, pusztán szorzóemeléssel. de a 3,6 semmilyen körülmény között nem hajlandó épségben lefutni (játék, 3DM06)
értem ezalatt a fesz emelést, osztást-szorzást, stb. ami ilyenkor szokásos.) -
gakoska
tag
Hali
Aznap vettem az enyémet mikor írtad a hsz-t, ugyanaz az ASROCK M3A780GXH/128M + 710@4 + OCZ Platinum 1600 2*2 GB CL7 mint amit írtál, kivéve hogy én 720 BE-t vettem az iponban.
Jó kis proci mindkettő, a 720BE szorzóállítással 3,2-n teljesen stabil 4 maggal alapfeszen gyári hűtővel, nem is melegszik, pedig nagyon szar a gyári hűtő, látszik alatta a proci, nincs rajta teljesen
3,4GHz-en is stabil volt egy 1,37 V-on talán, 4 maggal.
Egy a gond, a 720BE 0904-es lett, megy is a 4ik mag benne ugye, de a gép kikapcsolása után elfelejti a lap hogy 4 mag volt, és 3mal bootol be. A másik pedig hogy állítólag a 720 (és gondolom a 710 is) csak 1333ig kezeli a ramot, szóval ha olcsóbban tudsz 1333-asat venni akkor vedd azt, ha nem sok pluszba fáj az 1600as, akkor vedd azt.
Erről érdekelne amúgy valami tapasztalat, hogy tényleg így van-e, vagy valamit máshogy kéne állítanom? Mert nagyon nem jól működött 1600on, de ezek az AM3-ak annyira bonyolultak az én K8-hoz szokott agyamnak hogy inkább nem sokat szenvedtem, elhittem hogy ennyin megy és kész.A másik konfigról nem tudok nyilatkozni, de nekem nagyon tetszik ez az ASRock + Phenom 2 + OCZ kombó, megy mint a villám.
Valaki tud esetleg segíteni hogy hogy lehetne rávenni az alaplapot hogy ne felejtse el a 4ik magot, meg hogy hogy lehet ezekben a gépekben a ramot 1600on járatni?
-
schumi
aktív tag
azt hiszem ez marad...
Phenom II X4 940 Black Edition
Gigabyte GA-MA770-UD3
2x2GB 1150MHz OCZ Reaper vagy 2x2GB 1100MHz OCZ Platinumvélemény ? a másik 2hőz képest jó ez ? vagy am3ba kéne ruházni - bár az olcsóbb de gyenbébb .
Phenom 940 ellen csak az szól (?) hogy 125 watt . ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Építő/felújító topik
- Zyxel NAS326
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 BOX
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest