- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Phenom Msr Tweakert hogyan tudnám rávenni, hogy a Windows betöltődésekor magától induljon el ő is?
Bedobtam a parancsikonját az Indítópultba, de nem indul el magától.
Köszönöttel: Márk
-
Márk
senior tag
Erre valaki?
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Memóriát tesztelni jó az Everest-féle rendszer stabilitásteszt, és ott csak a "Stress system memory" legyen bepipálva, vagy inkább a Memtest86-ot használjam?
Üdv.: Márk
-
Márk
senior tag
THX mindenkinek a gyors választ!
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Phenom II X4 940 AM2+, Asus M3N-HT Deluxe/HDMI alaplap.
Most van benne 2*2GB Kingston HyperX DDR2 1066 MHz-es CL5-ös ram (KHX8500D2K2/4G).
Hogyha veszek mellé 2*1GB ugyanolyan típusú ramot, mint a fent említett, csak 2*1GB-ot (KHX8500D2K2/2G), akkor fog-e az nekem normálisan menni dual channel-ben?
Köszönettel: Márk
-
Márk
senior tag
válasz
Redneck #21620 üzenetére
Akkor is korrekt eredmény szerintem. Ha teheted, akkor szerelj be a házadba a cpu hűtő fölé és mögé egy ventillátort, nagyon szép huzatot lehet vele elérni a házban és a cpu is hűvösebb lesz.
A tied az ennyire tuningos példány, hogy alulfeszelni tudod ilyen sebességen?
-
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Az normális, hogy csak akkor tudok magfeszültséget állítani a BIOS-ban (Asus M3N-HT Deluxe/HDMI alaplap, Phenom II X4 940 BE proci), hogyha kikapcsolom a Cool@Quiet funkciót a lap BIOS-ában?
Végigpróbáltam legalább 10 BIOS-t, mindegyikkel ezt csinálja, az utolsó próbánál kicsit meg is ijedtem, mert újraindítás után se kép se hang nem volt, csak a CMOS Clear segített, és hál Istennek a lap életre kelt.
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Phenom II X4 965 BE processzorra keresnék hűtőt, mert a gyári az egy borzalom, teljes fordulatszámon olyan a hangja mint egy Tupoljevnek.
A procit nem tuningolom, eddig 2 hűtővel szemezek, mindkettő Thermaltake:
Mindkét hűtő a gyári helyre, felfogatási pontokra megy rá, így első ránézésre elég könnyen szerelhető, mindkettőnek 4 vezetékes a ventillátor csatlakozója.
Ki melyiket ajánlaná?
Köszönettel: Munkácsi Márk
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
A Phenom II-k melyik ram kezelési módot szeretik jobban: a gangedet vagy az ungangedet?
Tuning szempontjából számít-e hogy melyiket használja?
-
Márk
senior tag
válasz
TomBoy1986 #4230 üzenetére
Szia!
Szerencsére nem kell alaplapot cserélnem ahhoz hogy működjön a C&Q tuning alatt is.
Igazából sajnáltam is volna lecserélni ezt a fasza nForce-os Asus lapot.
Találtam egy programot (köszönet érte wwenigma fórumtársnak az M2N-E topikból, hogy felhívta rá a figyelmet), a neve PhenomMsrTweaker v1.2, amivel be lehet állítani hogy a proci variálja a szorzóját és a feszültségét letiltott C&Q mellett is. Nálam hibátlanul működik.
Pár szó a tuningról. Nekem egyelőre 3,7GHz-en stabilnak mutatkozik 1,45V magfeszültség mellett. Ez a stabil annyit jelent, hogy a 3DMark06 lefutott egyszer hibátlanul. Azonban az igazi stabilitásteszt majd holnap jön, amikor legalább 2 órát nyüstölöm majd a procit a GTA IV-gyel. Hogyha ott nem vérzik el, akkor kijelenthető hogy ezen az órajelen is maximálisan stabil.
-
Márk
senior tag
ÁÁÁ, nehogy komolyan vedd.
Ilyen Intel vs. AMD vitában naponta szoktuk egymást fricskázni, de semmi komoly, a vége mindig az hogy jót röhögünk.....
Már csak az lenne a szép hogyha nekem ATI videokarim lenne......
, de sajnos én is leragadtam az nVidiánál.......
-
Márk
senior tag
-
Márk
senior tag
Nos beírtam a fórumba, remélem hogy megértik:
"Hi guys,
I've an Asus M3N-HT Deluxe/HDMI mobo with a Phenom II X4 940 BE processor.
If the C&Q function is enabled in the BIOS, I can't modify the processor's multiplier(the CPU-Z show that the multiplier is fix 15, but in the BIOS I've changed the multiplier to 18).
If I disabled the C&Q function in the BIOS, everything will fine, so I can modify the multiplier to 18, and the CPU-Z show that the multiplier is real changed to 18.
Are there some hope that Asus can solve this problem with a new BIOS?
I've heard that Gigabyte and MSI mobo's haven't got this kind of problem (you can't modify the multiplier if C&Q enabled), so I think it's not a big problem if another motherboard brands can solve it.
(Sorry if my english not so good, I'm a hungarian people.)
Yours sincerely: Munkacsi Mark"
-
Márk
senior tag
válasz
TomBoy1986 #4233 üzenetére
Értem.
Eredetileg nem is Asus-t akartam, hanem Asrock-ot, egy K10N780SLIX3-WiFi-t, csak akkor amikor akartam lapot cserélni (idén februárban), nem lehetett kapni sehol. Mondom akkor hogyha nincs Asrock, legyen akkor Asus, mivel a mostani lapom elődjével (M2N-E) is maximálisan meg voltam elégedve. Természetesen egy hónappal később már lehetett kapni olyan Asrock lapot mint amilyet akartam az Asus előtt.
Terveim szerint írok az Asus honlapján a fórumba és megkérdezem, hogy várható-e javítás.
-
Márk
senior tag
válasz
Igazad volt. Meghajlok nagyságod előtt.
Kikapcsoltam a C&Q-t a BIOS-ban és rögtön működött a szorzóemelés, egyelőre vígan fut 3,6GHz-en.
Esetleg egy későbbi BIOS-ban javíthatják ezt a hiányosságot, miszerint bekapcsolt C&Q-t mellett nem megy a szorzóállítás?
-
Márk
senior tag
válasz
Hali!
Egy próbát megér, csak akkor meg az lesz a gáz, hogy pl. internethasználatkor is fullon fog pörögni a proci.
Igazán nem akarok vitatkozni, de szerintem az Asus nem egy nagy....., ugyanis nekem már ez a 7. Asus lapom, és még egyikkel sem volt semmi bajom soha. Ezzel a kis "hibával" meg szerintem együtt lehet élni, hogyha valóban ez a baja neki.
Nos akkor kikapcsolom a C&Q funkciót és megnézzük hogy mit szól hozzá a szorzóállítós manőver.
Köszönöm a tippet.
U.I.: Lehet hogy lámán fog hangzani amit kérdezek de mit jelent ez: "Ha meg akarod tartani mindkettőt, akkor meg EC-vel kezdj neki a tuningnak". Konkrétan az EC jelentésére lennék kíváncsi.
-
Márk
senior tag
Nos egy kis adalék az előző hozzászólásomhoz:
Lefele sem engedi állítani a szorzót. Kíváncsisából beállítottam a BIOS-ban 10×-esre, de a CPU-Z szerint maradt ugyanúgy 15×-ös.
Lehet hogy gyári hibás a proci?
Különösképpen nem zavar (inkább csak egy kicsit szomurú vagyok miatta), mert úgy tűnik hogy egyelőre mindenre elég ez a 3000MHz a GTX275-tel karöltve.
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Biztos, hogy valamit én rontok el.
Az mitől lehet, hogy hiába állítom be a BIOS-ban a "CPU Multiplier"-t 18-ra, a CPU-Z szerint ennek ellenére az 15-ön marad, ergo a proci nem engedi azt állítani?
A CPU-Z szerint a procival minden rendben, magyarán Black Edition, és az alaplap kézikönyve szerint is csak akkor hozza fel a BIOS a szorzóállítási lehetőséget, hogyha szorzózármentes proci van a lapban. Tehát elvileg minden stimmel, mégsem akarja állítani a szorzót. Esetleg a "CPU Multiplier"-en kívül mást is kell állítani, hogy engedje a szorzót variálni?
Az Asus fórumban jó pár ember sikerrel tuningolta ezt a Phenom II X4 940 BE procit 3,6-4,0GHz-ig ugyanolyan lappal mint az enyém (Asus M3N-HT Deluxe/HDMI).
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Nos megvan a Phenom II X4 940 BE. Eddig csak alapórajelen teszteltem a GTA IV-gyel.
Ugyanolyan beállítások mellet az előd X2 6400+-szal adott neki a benchmarkja átlag 33 FPS-t, ezzel az új procival meg lett 60 FPS, úgyhogy egyelőre maximálisan meg vagyok elégedve az új szerzeménnyel.
Tuningot majd később próbálom, egyelőre még szoknom kell ezt a gyorsaságot.
-
Márk
senior tag
válasz
Taifa Díaz #4221 üzenetére
Remélem, hogy az Asus M3N-HT Deluxe/HDMI (nForce 780a SLI chipset) lapomat szeretni fogja...
-
Márk
senior tag
válasz
- = Zk = - #4217 üzenetére
Értem. Azt hittem, hogy a Phenomra érted, de mostmár leesett, hogy a "régi" X2 6400+-ra vonatkozott a megállapításod.
Akkor hogyha jól értem, a 940 X4 sokkal gyorsabb lesz az X2 6400+-nál.
-
Márk
senior tag
válasz
- = Zk = - #4215 üzenetére
Hali!
Hogy mivel fogom hűteni? Itt a PH!-s tesztben a hozzá adott gyári hűtőjével és hogy csak a szorzót emelték (feszültséget nem), simán elketyegett 3500 MHz-en.
Egyébként ezzel fogom hűteni, szerintem tökéletes lesz hozzá a gyári cooler helyett. Jelnleg is ez hűti az X2 6400+-t, terhelés alatt még nem ment 50°C fölé.
U.I.: Egyébként azt hogy érted hogy "jó, de mégis kevés"?
-
Márk
senior tag
válasz
- = Zk = - #4213 üzenetére
Hali!
Köszönöm a gyors választ!
Igazából én azért váltok, mert a GTX275-öt egyáltalán nem hajtja ki a jó "öreg" X2 6400+. Remélem, hogy ez a Phenom II X4 940 Black Edition felhúzva olyan 3,5 GHz-re mostmár elég lesz neki. Meg azért is, mert az öcsém nagyon el van szállva a saját Core2Duojától (3,2GHz@4,0 GHz), most majd szépen beintek neki
.
Ramos kérdéssel kapcsolatban valami észrevétel?
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Ezen a héten szombaton váltok A64 X2 6400+ Black Edition prociról Phenom II X4 940 Black Edition procira.
Namármost ugye az X2-höz van a "Dual Core Optimizer", amit fel is telepítettem a jelenlegi rendszeremhez (Win7 64bit RC7100).
Phenom II-höz azonban nem találtam "Quad Core Optimizer"-t, sőt semmit sem találtam hozzá.
A kérdésem csupán az lenne, hogy procicsere után le kell-e szednem a "Dual Core Optimizer"-t, vagy maradhat a rendszeren? Phenom II-höz kell-e valamilyen "optimizer"?
Jók lesznek-e a jelenlegi ramjaim (Kingston Value Ram DDR2 800MHz, 4×1GB) a Phenom II-höz, hogyha egyelőre nem tervezek FSB emelést, csak majd a szorzót emelném fel ameddig csak lehet?
Köszönettel: Munkácsi Márk
-
Márk
senior tag
válasz
Oliverda #114 üzenetére
Hali!
Akkor ez egész jó eredmény a Phenom II-től, igaz?
Remélem, hogy ez a Phenom II valóban ütni fog, mint ahogy azt a tesztek is sugallják, és akkor majd valamikor könnyes búcsút veszek a jelenlegi Athlon 64 X2 6400+ Black Editionomtól egy Phenom II kedvéért....
-
Márk
senior tag
Egész jól tuningolható ez a Phenom II......
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 7 8700G /// Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core i7-12700K BOX LGA1700, 12/20 mag BONTATLAN, 3ÉV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest