- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magyarországról is elérhető a Xiaomi Pay
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Magisk
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
C3 Steppinges, gyári 3,4-et 1,35V-on tudta sőt lehet alacsonyabban is de nem teszteltem jobban ki. Adtam neki még egy kicsit és felhúztam, még nem fagyott sehol. Stress testet bírta, ott volt 59 fok. GPU is húzva volt alatta közvetlenül
Procim mellett van egy venti az kifelé fújja a meleget, a másik oldalán sokkal messzebb pedig egy 140-es Bitfenix tolja felé
Szóval fuvallattban van tartva, de inkább csak levegőkeringetés alatt áll.
-
jones965
Modder
-
Márk
senior tag
Nos beírtam a fórumba, remélem hogy megértik:
"Hi guys,
I've an Asus M3N-HT Deluxe/HDMI mobo with a Phenom II X4 940 BE processor.
If the C&Q function is enabled in the BIOS, I can't modify the processor's multiplier(the CPU-Z show that the multiplier is fix 15, but in the BIOS I've changed the multiplier to 18).
If I disabled the C&Q function in the BIOS, everything will fine, so I can modify the multiplier to 18, and the CPU-Z show that the multiplier is real changed to 18.
Are there some hope that Asus can solve this problem with a new BIOS?
I've heard that Gigabyte and MSI mobo's haven't got this kind of problem (you can't modify the multiplier if C&Q enabled), so I think it's not a big problem if another motherboard brands can solve it.
(Sorry if my english not so good, I'm a hungarian people.)
Yours sincerely: Munkacsi Mark"
-
TomBoy1986
veterán
Igen, ez javítható, ha MSI-t veszel, vagy Gigabyteot. Az ASUS-nak nagyon úgy tűnik, hogy ez egy óriási problémát okoz...
Ez a kis hiba elég szépen meg tudja dobni egy gép fogyasztását. Ez bizony nem egy kis hiba, hanem egy baromi nagy hiba.
EC= Extrenal Clock, alias FSB, ha így jobb.
Amúgy én is csak onnan tudom, hogy most ki kellett próbálnom egy M3N-H/HDMI-ben a 7750-em tuningját...
Eleve a lap öngyilkos hajlamú, ugyanis kegyetlenül túlfeszelte a CPU-t (+0.07V) és sercegett terhelés alatt persze össze-vissza. BIOS-ban beállítottam 1.35V-ot, erre a CPU kapott 1.29V-ot. Ugyanúgy nem működött a szorzós tuning. A RAM órajelét nem lehetett 800MHz fölé vinni, mert nem indult el a lap (MSI-ben 930MHz-et is mentek gond nélkül).
Na ilyen "apró" problémák miatt mondom, hogy egy nagy rakás ... az ASUS. Ilyen terméket kiadni akármilyen árkategóriáról legyen is szó... (ugyanilyen árú MSI-ben minden fent említett normális működik - na ez a szép).
-
TomBoy1986
veterán
-
Márk
senior tag
Nos egy kis adalék az előző hozzászólásomhoz:
Lefele sem engedi állítani a szorzót. Kíváncsisából beállítottam a BIOS-ban 10×-esre, de a CPU-Z szerint maradt ugyanúgy 15×-ös.
Lehet hogy gyári hibás a proci?
Különösképpen nem zavar (inkább csak egy kicsit szomurú vagyok miatta), mert úgy tűnik hogy egyelőre mindenre elég ez a 3000MHz a GTX275-tel karöltve.
Üdv.: Márk
-
- = Zk = -
félisten
igyvan. fesz emelés nélkül nekemis elketyeg 3,4-3,5ön.
az asus hűtést nemismerem. én egy ősrégi zalmant hajtok, öreg, drága, de szeretem és bízok bennejóhogy a 64+ 3,2-n ketyegett alapból, de aza 2magos 3,2 már kevés sztem. tehát mikor átváltottam nemhttem, h ekkorát fog gyorsulni a rendszerem...
-
- = Zk = -
félisten
énis azért cseréltem, mert jó, de mégis kevés!
amúgymeg nagyon húzogatni nemtudod a 940-et léggel. bár vannak nagyonjó léggelhajtott BE-k is, főleg itt PH!-n.
mivel fogod hűteni?...
nekem volt, de az vélhetőleg a 3870 X2 miatt keletkezett. és a giga lapomban( jelenlegi), crucial ramokkal..nálad sztem hibamentes lesz -
- = Zk = -
félisten
szia!
énis 64+ BE-ről váltottam 940 BE-re
kapaszkodj meg, mert hanyattlehet esni amit eza kis 940 tudrégen nagyon kihajtotta az 3870 X2-es vgamat....
én soha nem hasznltam optimizert X2 alá. egyedül az X4 alá használok néha cpu control-t. aztis Vista alatt használtam. win7 64bit alá feleslegesnek tartom, de lehet más mást gondol...
de egyelőre nagy dolgot nevárj tőle szvsz... -
Oliverda
titán
Ez egyezik a ripping-es Yorkfield rekorddal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 10
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest