- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #832 üzenetére
Nem kezdek semmi ferditest, osszekeversz magaddal
Egyebkent visszanezheted a tevekenyseged az egyes topic-okban amikor kijott a proci. Na arra gondoltam. Vagy hagyhatod a fenebe az egeszet.
Egyebkent az eredeti problemaja az volt hogy az alacsony felbontasban lemarad a PhII a nagyfelbontasu tesztben meg "ver mindent". Azon kibul hogy nem ver mindent az nagyfelbontasu teszten siman latszik mi a problema. VGA limit a platform lehetosegein belul. Es az eredmenyek ugyanazt tukrozik mint barmelyik masik teszt amiota a jatekot hasznaljak benchmarkra.
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #830 üzenetére
Nem teljesen azonos, csak az aranyok ugyanazok. Ami mondjuk nem meglepo (az elso teszt eredmenyeivel egyutt) mert ez tudva volt mar az i7 megjelenese ota. Sot, Oliverdanak ez a benchmark volt a kedvence mert linkelhette a bit-tech teszt idevago oldalat mint bizonyitekot hogy az i7 milyen szar jatekok alatt
[link]
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
válasz
DeckardCain #766 üzenetére
Kicsit hihetetlen mert nem jonnek ossze a szamok ugy ahogy irjak. Peldaul kivancsi lennek hogyan jutottak el ehez:
[2.6Ghz@1.35V=50W] -> [3.65Ghz@1.45V=120W]
"Hob man die Betriebsspannung um 0,1 Volt an, so ließ sich der Phenom II X4 940 bis 3,65 GHz übertakten und benötigte dabei dann in etwa dieselbe Leistungaufnahme wie ein Phenom X4 9950 BE mit Standardspannung und -takt."
Ez sehogy nem jon ki. A ket ertek kozul (50W es 120W) az egyik nem stimmel.
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
válasz
Bluegene #684 üzenetére
3DMark egy lof@sz. Elfelejtve azt a tenyt hogy semmi koze nincs egy rendszer a jatekokban nyujtott teljesitmenyehez van meg ott par aprosag. Eleve az hogy a CPU pontszam tul sokat szamit a vegso eredmenyben, physix hasznalata, szar kinezet (egy rakat jatek tobbet tesz le az asztalra kisebb gepigeny mellett)...
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #564 üzenetére
A szoras nalam nem volt olyan komoly. A legroszabb speedup amit kaptam a 4 futtatas alatt 3.95 volt 2126->8401 eredmenyel. Persze minden futtatas utan javult egy kicsit, de gondolom ez a vegtelensegig nem mehet
. Tehat se a chipset, se a RAM-ok idozitese nincs kihatassal csak az alaplap. A legjobb bizonyitek hogy Oliverda is ugyanazt a 3.62-t kapta meg XP32bit alatt is mint a tobbiek.
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #559 üzenetére
Megprobaltam meg osszevetni az eredmenyeket hogy van-e valami ami befolyasolja az eredmenyt de nem jot elo semmi szembetuno.
Tester Proc 1CPU XCPU MSPD
-----------------------------------
bit-tech 9750 2707 9516 3.52
bit-tech 9850 2830 10243 3.62
bit-tech 9950 2929 10596 3.62
techreport 9950 2928 10313 3.52
anandtech 9950 2599 10108 3.89
tomboy1986 9550 2289 8757 3.83
raymond 1352 2148 8510 3.96Egy csomo erdekes/kerdeses info van ott. A Techreport tesztjeben ugyanaz a speedup a 2GHz NB-ju CPU-van mint a Bit-Tech-nel egy 1.8GHz-essel. Ez a ket eredmeny messze a leglasabb. Anand-nal nagyobb a speedup de az 1CPU eredmeny a legalacsonyabb egy 9950-tol. Meg a bit-tech 9750-esetol is elmarad.
Mindharom oldal 790FX-es lapot hasznalt, a memoriaknal van kulonbseg. Az Anandtech 4-4-4-12-es RAM-okat hasznalt, a Techreport es a Bit-Tech viszont 5-5-5-15-osoket. Ez meg lehet meg is magyarazna a difit, de nalam meg 6-6-6-18-as registered modulok vannak es megis nalam a legjobb a speedup. Igaz a 64bit-es Vista-n kivul nem is lett telepitve es nem is futott semmi. Egy plusz info van meg a Techreport-nal, es pedig az hogy 2T beallitassal mennek a RAM-ok. A tobbiek ezt nem irjak. Akinel lehet allitani az kiprobalhatna, nalam nem lehet (szerver).
-
Raymond
titán
válasz
TomBoy1986 #559 üzenetére
Lehet a Windows-os szamologeppel lehetett a gond
, de nezd meg a #556-ban levo ket linket.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #555 üzenetére
Viszont se itt se itt nincs meg. A masodiknal pedig van tobb Phenom is.
Az Anandtech-es eredmenyekkel van mas problema is ami miatt nem passzolnak a tobbi Phenom-os eredmenyek koze. Peldaul a 2.6Ghz-es 1CPU eredmenye meg annal is alacsonyabb mint amit a tobbi oldal egy 2.3 vagy 2.4-es Phenom-al kapott.
-
Raymond
titán
Ugyanazon a proci csaladon belul majdnem linearis a skalazodas (kb. 98% az idealishoz kepest) ugyhogy szamolhatsz ugy is. A linkelt 14015 eredmeny majdnem eleri egy 3200Mhz-en futo "fullos" (12MB L2) Penryn eredmenyet. A 6MB L2 valtozatnal es a Conroe negymagosoknal pedig gyorsabb. Az elobbi kb. 13,5K-t ad az utobbi pedig 13K alatt.
Gorneck23: Koszi
-
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #504 üzenetére
Marmint mit magyarazzak rajta? Ez van. Mondjuk kerdezt meg dezz-tol ha nekem nem hiszel.
"A "körül" szó az nem azt jelenti hogy pontosan. Sőt. Majd legközelebb inkább angolul is leírom"
LOL, szep. Mast nem is vartam. Az a "korul" pontosan a hibas szamitas szerint jonne ki amit egesz vegig hasznaltal: 110W*1.11*1.33=162W
A 146W nem "korulbelul 160W".
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #501 üzenetére
Marmint milyen magyarazatot? Fizika. Mondjuk meglep(ett) hogy nem tudod, alap info.
"Ha félreérthetően fogalmazol akkor ne csodálkozz hogy ide lyukadunk ki."
Termeszetesen az en hibam volt az egesz
Az az aprosag hogy a 160W sehogy nem jon ki 110W-bol kiindulva ne zavarjon
Alapfeszen 147W, 1.5V-on pedig 181W.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #499 üzenetére
Oh, elnezest. Egy "-al"-al (
) tobb lett. "110W alappal" kellett volna lennie hogy abbol indultal ki a szamitasoknal. Szamitasi alappal. A #481-beli "Az eddigi infók alapján szerintem valahol félúton, 110W környékén fogyaszt."-ra valaszolva. De egyebkent nem ertem hogy gondolhattad hogy a 4Ghz@1.35V-rol lenne szo, az fel sem merult egesz #490-ig amikor gyiku-nak valaszoltal.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #492 üzenetére
"A 2.8-as 920-as is a 125W-ba tartozik"
Igen, azert irtam az altlad idezett reszt hogy ne akadj fenn azon hogy a 95W-vel is szamoltam, vili hogy a 3Ghz nem lesz annyi ha mar a 2.8Ghz is tobb mint 95W. A ket extrem es az atlaggal szamolt ertekeket adtam meg.
Az hogy az AM3-as valtozatok milyenek lesznek majd nem tudom hogy jon az itteni AM2+ valtozatokrol szolo diskurahoz.
Azt irtad azert mondasz 160W-t a 4Ghz@1.5V-ra (#474) mert azzal szamolsz hogy a 3Ghz@1.35V olyan 110W korul ad le (#481). Ezert mondtam hogy "110W-al alappal sem jon ki a 160W" ami szerinted a nap vicce volt. Mondjuk szerintem nem.
-
Raymond
titán
válasz
Oliverda #490 üzenetére
A fogyasztas a feszultseg novekedesnek negyzetevel novekszik. Nem szamolhatod ugy hogy 110W*1.11*1.33=163W. Vagyis szamolhatod, de nem sok ertelme van mert a fizika mast mond.
A minimum (95W), az altalad vett atlag (110W) es a maximum (125W) ertekekbol az jon ki hogy 4Ghz@1.5V-nal ~156W ~181W es ~206W. Persze 95W nem lesz a 3Ghz ha a 2.8-as mar oda tartozik. A vegletek miatt tettem oda a 95W es a 125W eredmenyt.
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
Most olvasom hogy ez egy regi/fake hir? Akkor bocs.
[I]"1. alt
2. Fakes
Die standen nie auf expreview. Zudem verwendet expreview ganz andere Grafiken. Der Ursprungsaccount hat nur diese 2 posts und zeitgleicht hat sich einer mit einem neuen nick in diversen deutschen hardewareforen angemeldet um diese "News" zu pushen.
Hat sich einer einen persönlichen Scherz erlaubt bzw. Experiment wie einfach man moderne Medien beeinflußen kann"[/I]
-
Raymond
titán
-
Raymond
titán
A lapok es a RAM olcso lesz, azok mas most kint vannak. A CPU arakrol egyelore egy hir van es nem tunik tulsagosan olcsonak:
"The best part of them all is the price: AMD Phenom II 940 Black Edition will set you back for 40% of the amount you have to shell out for Core i7 Extreme 965 and yet, it comes with a radically cheaper platform of equal or even better overclocking capabilities."
Ez €350-400 arat jelentene. Viszont ketlem hogy ezt megjatszanak mert igy veszik az elony az i7 920-al szemben. Amit nyernel a platform-on elveszitenek a CPU-n.
MOD: Link az idezethez: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mobilhasználat külföldön
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest