- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
KraX
őstag
Hello!
Felraktam a PhenomMsrTweakert es kikapcsoltam a UEFI CnQ-t. Nalam tokeletesen mukodott eddig a CnQ huzott processzorral is (965@ 3.7, Gigabyte GA-990FXA-D3). Volt nehany problemam a programmal, pl az, hogy az fsb-hez is hozzanyult menet kozben. Hiaba allitottam be a szorzot 20-ra mondjuk, akkor levette az fsb-t 180-ra. Figyeltem cpu z-vel is es nem azok a frekvencia ertekek jottek ki, amiket a beallitottam (pl 20*200 = 4Ghz) hanem csak 3.6 Ghz stb. Unintstallaltam a programot, most viszont mar nem mukodik a CnQ hiaba raktam vissza. Van valami otletetek, hogy hogyan lehetne ezt a problemat orvosolni?
Elore is koszonom a segitseget.
-
endruboy1
senior tag
Na, viszi 1.42 V-al a 18x-os szorzót BF3 alatt is. Mintha egy kicsit folyamatosabb is lett volna a játék. Persze szerintem csak rosszul láttam mert annyit nem kéne jelentsen, pláne ezzel a VGA-val.
A többi értékem (kb. a tieidet állítottam be):
P1: 13.5x: 1.225V
P2: 11x: 1.125V
P3: 4x: 0.85VAzt nem vágom viszont, hogy a P4-be sose lép be, szóval a P3-at és P4-et ugyan olyan alacsonyra tettem. Hiába nincs semmi terhelés, akkor is max. a P3-ig veszi vissza magát, hiába állítom 8x szorzóra, a P4-et meg hagyom 4x-en.
-
endruboy1
senior tag
Áh, köszi, mindjárt kipróbálom. Sajnos a 3.4GHz alap órajel nem ment 1.3 V-al, BF3 alatt kékhalálozott. Teszteket persze gond nélkül vitte
. Most azt próbálgatom hogy esetleg 3.6GHz-et a gyári alap fesszel bírja-e. Mert az 1.3V fölé nem látom értelmét állítani akkor már mehet a gyárival is, viszont lehet hogy így talán elbír egy kis tuningot. Mindjárt kiderül
. Aztán majd játszok a Q&C-vel is.
-
endruboy1
senior tag
Közben én is kipróbáltam ezt, mer nekem is kikapcsol a lapon a Q&C ha állítok bármin.
Szóval most alap órajelen visszavettem a feszt 1.3V-ra, így most egyenlőre stabilnak tűnik (ez alatt nem volt az). Terhelés nélkül a PhenomMSRTweaker visszaveszi 800MHz-re az órajelet ahogyan kell, a feszt pedig 1.024 V-ra. A kérdésem az lenne, hogy ez így jó? Mert nem tudom hogy a "gyári" Q&C mennyire vette vissza a feszt, nem lehet hogy jobban? Illetve hogy tudom beállítani hogy mennyire vegye vissza? Csak mert szerintem 800MHz-en elmenne 1V alatti értékkel is.Szerk.: közben azt hiszem rájöttem hogyan kell... 800-on szerintetek mi a minimum ami még jó neki?
-
Zeratul
addikt
-
Redneck
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
Persze, így értelek. A 785-ös chipsttnél még nekem se működött, ott beértem a 3.7GHz-el is, a 880-assal már igen, a 970-essel is jó szerencsére.
Akkoriba én is próbáltam 1-2 szoftveres dologgal, de időnként befagyott a rendszer, ezért nem szeretem a szoftveres bios turkálást. -
Crossfit007
senior tag
-
pezo00
tag
-
Cole86
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
Sok sikert!!
-
Wukiwo
senior tag
nálam gáz lenne ha ilyet okozna 4.5ghz
Azért sajnálom szegényt attól függetlenül,hogy hülye volt
Ha tuning bajnok akar lenni nem jó gyártót választott.
Az AMD az érett emberek procija míg a sandy bírja az önfeledt lükegyerekek próbálkozásait (bár azt meg lehet 7Ghz-en szerette volna járatni ) -
Colos1
őstag
Nálam a C2-est 1,35/1,2V -on, 3500/2600 MHz -n max 62 fokig engedte fel Prime In-place alatt 30 fokos szobában. Hozzátartozik, hogy ki volt kapcsolva a vezérlése, így folyamatosan 2500...2600-on járt, és volt mögötte 2 darab Zalmann ZM-F1 -es, amelyek gyakorlatilag egy ikerturbinát alkottak, 2800 RPM -en 2*36 CFM -et tudtak
. Amúgy a 130 W az igaz.
-
finest
addikt
Oh, igen! Én is imádom a srácot, csinálhatnánk neki egy gyűjtést a Thubánra, amiért ilyen jókedvre derít itt mindenkit! Úgy tűnik, h szüksége lesz rá hamarosan.
Crossfit007, tegnap írtam, h a degradálódás nem fog abbamaradni: Ha komolyan gondoltad, h el akarod adni, akkor vegyél vissza mindent alapra, teszteld alapórajeleken, és ha jó, szabadulj meg tőle, vagy próbáld gariztatni! Közel a vég, őszintén mondom.
-
nanus
senior tag
Napokig nem voltam netközelben de ugyan ott tart, vagy nem?......az első rész után mindegy melyik részt nézem legközelebb.......ott folytatódik ahol az első abbamaradt
,de kellenek az ilyen nyughatatlan emberek különben hova jutna a világ nélkülük
Crossfit007:szerintem saját magad idegeled..........
.finest: nem rossz ötlet de csak akkor szálok be egy 500ft-ossal ha ez a konfig 24h prim stabil.(nem alapon)
-
Colos1
őstag
Az ACC az amit te írsz, de ezzel lehet a letiltott magokat is feloldani. Ez amolyan mellékhatás
(#16303) Crossfit007: Az űrben - ha jól rémlik - 2,9°K, azaz -270,1°C van. De amúgy én is azon akadtam ki, hogy akkor már inkább -273°C -ot írjon... mert az legalább elméletileg lehetséges.
-
Colos1
őstag
Szia, ha nincs húzva, akkor max járaton 40..42 fok. A Freezer 64 -esben úgy vannak a hőcsövek kalibrálva, hogy 40 foktól kezdenek hűteni. (Ezt úgy érik el, hogy a nyomást úgy állítják be, hogy 40 fok körül kezdjen elpárologni a víz.) Ezért 40 fok alá ritkán megy, akkor is csak pár fokot. (A legalacsonyabb, amit valaha mértem, az télen, 15 fokos szobában volt, 38 fok.) Most, ezen a beállításon, (3500/2600 - 1,375/1,2 V) így netezés közben 49...50 fok.
50 fokig könnyen felugrik, majd 52...55 foktól kezdi elérni a legnagyobb teljesítményét.
(#16282) Lord Vader: Elvileg 1,475V -ig lehet emelni őket. És akkor télen megspórolom a fűtést is
Amúgy meg voltam döbbenve, hogy az öcsém C3 -asának 1,4V az alapfesze, nekem meg csak 1,35V
Ezt asszem írtam is a múltkor...
-
Crossfit007
senior tag
Sajnos már az áruk alapján szembetűnő, hogy nem tuningra lettek kihegyezve.
Esetleg még próbáld meg a Tras-t levenni:
9-9-9-22 vagy 9-9-9-21
Vagy vissza is oszthatnád a RAM-od frekijét, szerintem nálad most x4.00-n lehet, bár nem biztos, vedd lejjebb x3.33-ra, és akkor úgy próbáld meg a 8-8-8-22-őt mondjuk.Szerkesztés gomb!!! Pompi
[ Módosította: Pompi ]
-
Crossfit007
senior tag
-
-
Crossfit007
senior tag
Jah nálam is ez a szitu, mondjuk nekem játszható, kivéve éjszaka mikor 4-5 rendőrautó is üldöz akkor szokott beesni ilyen 24-25fps-ekre néha, amúgy 30-50fps-t kapok átlagban.
Tehát még ezen a procin is aránylag jól teljesít, kíváncsi leszek ha belerakom X4 975BE-t, azzal milyen lesz 4GHz környékén. -
Crossfit007
senior tag
1440x900ba tolom a GTA4-et 1.0.4.0 patch van fent.
Érdekes mert összes többi játék simán repeszt 60-120 fps közötti értékekkel maxon.
Crysis2 dx11 módban High Texture pack-al ultra grafikán se esik 32fps alá sose.
Egyedül GTA4 ilyen erőforrás zabáló állat még ezen konfig alatt is, beszarás...
Amúgy HD3850-el High Quality Texture se kapcsolható be GTA4 alatt ( 256-512MB VRAM ), továbbá a View Distance is kb csak 70%-ára állítható kb, mint GTX470el. -
Crossfit007
senior tag
Sajna ha leveszem NB-t 2.4-2.5GHz közöttire pl, akkor egyből a memóriakésleltetés felugrik 53.7-ről 55.1ns-ra!!
Memóriaolvasás pedig lecsökken 8000 alatti értékre durván...
Vagy ezt nem nagyon fogom észrevenni a játékokban pl, most hogy beleteszem majd új procit, amit jó esetben meghajtok 4GHz-en? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kedvenc zene a mai napra
- Mercedes topic
- Diablo IV
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest