- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Steven #13343 üzenetére
Lényegében ugyan ez (Ez egy Asrock lap), csak, ha nem vagy elég figyelmes, akkor észre sem veszed, mert nem kikapcsol, hanem csak újraindul. Tényleg 2 mp, nem több. Alaplapos kérdéses topic-ban írta valaki, hogy az új intel "P"-s lapok ugyan ezt csinálják. (Ott írta egy srác, hogy neki az utolsó 4 Giga lapja ugyan ezt csinálta).
Este természtesen bepróbálom a CMOS-t, és a BIOS frissítés is egyébként is lett volna.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Steven #13301 üzenetére
Most volt egy elég jó, csak a végén nem lett eladó (1.36v @ 4,0 Ghz), meg kicsit borsos is volt az ára. Szerintem 955 BE-t veszek, ott legalább a szorzóval tudok játszani, így ugyanaahhoz az értékhez nem kell kimaxolni, illetve a lap is kevésbé játszik szerepet a korlátok leküzdésében.
1.392 meg a vdrop miatt van, magyarul tényleg 1,4v az 1,4 ... annyira van belőve csak hát dropol mint minden lap..
Pontosan ezért írtam. A tényleges fesz nem 1.4, hanem 1.392...a tényleges az nem az, amit BIOS-ból adsz neki, hanem amit terhelés alatt kap (amit a CPU-z kiíír). Pl.: ha átrakod egy olyan lapba, ami jobban droppol, akkor ott lehet, hogy 1.425v-t kell kapnia BIOS-ból, de attól a proci ugyan úgy 1.392v-n fog ketyegni.
-
nanus
senior tag
válasz
Steven #13176 üzenetére
Leválogatott
az meg mi a szösz.....ha nem gyári hűtő lenne rajta istenemre kitikkasztanám....még hogy nem megy 4Ghz-et azt még nincs is max vid-en.
Kupakhő-vagy maghő ez itt a kérdés ,a bios cpu-t néz az a mérvadó? mert ha igen megküldömerre valaki tutit
Oliverda te biztos dudod
Prim alatt elinditom a furmarkot 1magon megáll a prim teszt? -
Oliverda
titán
válasz
Steven #13179 üzenetére
A "lol" jelzőt én inkább a magasröptű megállapításaidra mondanám, mert az már tényleg nevetséges kategória.
Hogy mikori "konstrukció"? Szinte pontosan egy évvel korábbi mint a Phenom II.
Játékok alatt hasonló órajelen kb. annyit tud mint az i7: [link] , [link]
Olvasgass még további teszteket. Remélhetőleg hasznodra lesz.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
Steven #13174 üzenetére
Tudom, de most kölcségtakarékosság van. Hogy értsd:
- Váltanék 775-ről, amíg tudok.
- Úgy néz ki kidöglött a lap alóla, és nem volt egyszerű stabilan belőni, a tököm akar vele megint szenvedni egy másik lappal.
- Nagyjából pár ezer forintért, mindent zsír újra cserélek, hogy még mire, az kérdéses, de akár intel, akár amd, nem egy nagy befektetés, viszont kiszálltam a 775-bőlJa, és 1920-ban játszom, az a +/- 10% sokat nem jelent ott a procinál, átlagos játéknál 1-2 FPS. ha nem lenne tuning, és alacsonyabb felbontáson játszanék, ott jobban kijönne a gyengébb proci.
Várni nem tudok, mert kell a gép.
Na, meg még sosem volt AMD-m.
Még kérdeznék: Ezeknek a prociknak mennyi a VID-je, ami már jó?
-
Cadal
őstag
válasz
Steven #12986 üzenetére
Nálam sem megy a C&Q x19 -es szorzóval és attól felfelé. Ellenben, ha ennél alacsonyabb szorzót állítok be, és emelem az EC-t akkor 3,8Ghz felett is működik a C&Q. Ha mégis csak szorzóemeléssel szeretnél tuningolni, akkor használd az AMD Overdrive-ot, ha jól emlékszem, annál mindig ment a C&Q.
#12987 EarL 007: amit te írsz, az még AM2/AM2+ idején volt divat gigáéknál, de ott is sokat javítottak a helyzeten bios frissítéssel.
Jah és a 965 csak BE! "Black Edition: Yes"
Ipon, meg a többi idióta bolt hülyeségét hagyjuk... -
-
antikomcsi
veterán
Ez a giga féle progi, annyit ér, mint a giga bios.........., semmit.
Legalábbis és kipróbáltam azokon a gépeken, amiket szívességből összeraktam.
Össze-vissza "mér" főleg a fogyasztás adatok voltak viccesek.
Biosba 4x200-ra állítsd, ez lesz a C'n'Q alja.
Mit tud? Ha már betöltött a rendszer és csak netezel, meg ilyesmi, észre sem veszed, hogy nem 3GHz-en megy a gép.
-
antikomcsi
veterán
1.175V-az alap általában, és lehet annyit adni neki legtöbb esetben, mint a proci többi részének. Tehát akár mehet 1.4 - 1.45V-is neki, többnek már nincs sok értelme.
De ha jól rémlik, Oli írásában ez is benne van.
Ahány ház, annyi szokás. Én meg giga lapot nem veszek az életbe többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- ÚJ Intel Core Ultra 5 245KF 4,2GHz 24MB LGA1851 BOX 3év
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest