- iPhone topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
Ettől függetlenül az X6 fogyasztását semmilyen alapfeszes tuningal sem fogja elérni.
Bár ezt az adatot nem tudom honnan vetted.- = Zk = -: mindenképp rakd fel a legfrisebb biost és próbáld ki. Volt nekem is 940BE és működött a CnQ 3.6GHz-nél is. Tuti, hogy a lapod a ludas.
-
Crossfit007
senior tag
Ref clock akart lenni, nah...
Nekem pl Kingmax DDR2-800 RAM-jaim vannak, és érdekesmód 950MHz-en is stabil 5-5-5-12-ben, de ha 1000ret belövöm már neki akkor 5-5-5-18-ban se bootol be pl.
Van értelme 6-os időzítést használni, mondjuk 1000ren? Az már eléggé belassítana mostani 950 5-5-5-12-hőz képest nem?
RAM-ok 1.95V-ot kapnak. -
apollo12
veterán
Na tegnap haverom áthozta a prociját (965be) meg mérni mit tud aztán folyamatosan 65Cfokot mértünk 4ghzen 1.4volton 10perc prime 95 el, 2szer pasztáztuk újra
tegnap délutánra kölcsön kértük havernak a prociját, hogy menyire hűtené le azaz 1100t azzal 4.4ghzet 1.43volton 60Cfok volt a max 1óra prime95
nekem meg 4ghzen 1.4volton 55cfokot mértünk 1óra prime 95
26cfokos lakásban
ez mind tegnap történt a én gépemben
-
csabika0001
senior tag
Nem szénné akarom, az optimális maximumot keresem !!
De úgynézki csak az IBT ilyen kegyetlen minden más teszt alatt 60 fok alatt marad.
Ráadásképp adtam neki 0,025V + ettől nem fog "szénné égni " tesztelgetem közbe de nem sok gyorsulást hoz magonként ez a +200Mhz szal lehet 3,8Ghz megpróbálom alacsony feszültséggel. -
az de atjon es leteszteljuk az ovet szemtol szemben ugyan azzal a beallitassal... mert most o is elgondolkozott a cseren ezek utan... neki 3.6 ra van felhuzva nekem 4.3 ra... szoval 1ghz toltunk mind2 en az alapra... na de kb 3-4 ora mulva majd elmondom mi lett tapasztalat.. mert kiv vagyok atrakva a cf mit muzsikalna itt... viszont unigine tesztprogrammal szinte full ugyan az az eredmenyem van mint neki 1 kartyaval azon semmit nem hozottt a proci csere... de a jatek...
-
enginev3.0
félisten
-
Ger_man
senior tag
-
eladtam a lapomat... amin sajnos vlaszeg a lap parameterei miatt nem igazan lehtt tuningolni... viszont ha turelmetlen modjara megrendelem a 990 lapot azon mar valszeg tudok csak jolenne tudni mennyit erhet ezert vagyok kivancsi olyanra aki mar felhuzta 4 korulire a procit hogy meseljen pl milyen valtozas volt erezheto
az jo csak mennyi volt pl elotte?
jakteban ereztel valtozast? amugy meg joval 6970 fole van huzva az orajele
szoval hasit a kartya rendesen
-
Gyuszi 78
tag
Ezt nem tudtam
Nem akartam okoskodni, csak gondoltam ha nálam bevált, talán másnak is segít.
Az viszont tény, hogy az én lapom akkori biosa nem támogatta a procit, fel sem ismerte, de elindult vele. Frissítés után helyesen jelentek meg a proci adatai, órajele is normális volt.
Elnézést kérek, ha butaságot írtam, de a tény az tény. -
sCr89
tag
én, értem, de mind a 2 program erre való és az egyiken kisebb fesz. en is elment akkor most ha lenne még egy progi ami esetleg megint elhasal azon amit a prime mért akkor mi van? még feljebb húzom, nem lesz értelme az egésznek mert a végén ugyanoda jutok mint ha hagynám automatán a feszt!
-
Lanchadan
csendes tag
Bocsánat, jól elmaradtam, köszi a választ.
Szóval jelenleg 2 proci van közel egy árban:
Phenom II X4 945 95W 3GHz
Phenom II X4 955 125W 3.2GHz BE
Nézegetve a specifikációkat, meg a válaszokat innen, a következőket látom:
- architekturálisan a kettő megegyezik, a 945 alulfeszeléssel stabilan tudja a 3GHz-et
- a 955 könnyebben húzható, nem kell a ref clockkal játszani
- a 955 max hőmérséklete 62C, míg a 945-é 71C
- 955-ből és 945-ből is van C3-asEbből így átolvasva még mindig nem jön le miért jobb a 955, mint a 945? Ha ugyanazzal a feszültséggel hajtom, mint egy 955-öst, és teszem azt eléri ez is a 125W-ot, akkor ugyanolyan tuning potenciált gondolnék az azonos architektúra miatt, és ráadásul ha hihetőek az adatok, a 945 jobban viseli az emelkedett hőmérsékletet, ami a tuninggal járna.
Hol hibázok a gondolatmenetben?
Van valakinek esetleg konkrét tapasztalata a két típus átlagos húzhatóságbeli különbségéről, illetve hogy húzás során a két típus TDP-je mire változik (ami ha jól sejtem egyenesen arányos a hőtermeléssel, azaz várható hőmérséklettel).
Csak azért vacilálok, mert mostanában váltanám a régi procit, és ha árban ugyanaz a 955 és a 945, akkor a jobbikat választanám...
(Vicc az, hogy lehet az életben nem fogom húzni a CPU-t...) -
nanus
senior tag
-
Torry
addikt
Mennyire probléma, ha az én lapomon nincs passzív hűtő a FET-eken?
Jól szellőző házam van, esetleg kézzel nézzem meg mit művel?
Volt itt szó arról, hogy fix fesszel kell tuningolni. Ha fix feszt adok a processzornak nem vész el az a dolog, hogy a processzor sebességét az igénybevétel szerint állítsa? -
-
TazLeacher
nagyúr
Pontosan, talán idén még váltok valamire (6870 v. 5870...?), de semmiképp sem 580GTX SLI-re.
Szerintem is elég lesz oda a prockó. Nincs ezzel baj. HERR Z a hétre ígért proci érkezést, megnézzük mi sül ki abból, aztán majd mérlegelek. Meg persze érkezzen meg a vételár a procimért, elvileg holnap jön az utalás...
-
Telefunen
őstag
Ugyanmár, azért nem lelni ilyen tesztet, mert a prociteszteket a legritkább esetben végzik legalább egy GTX580-al, esetleg 2-3-al
. Meglenne az a különbség.
Itt. pl. a Sandy 40%+-hoz FullHD-ban Far Cry 2-ben a 970BE-vel szemben. A korábbi Guru3D-s teszteket hiába böngészem, ott még 5870-el tesztelnek, annak meg mindenhol elég a PhII. Nyilván ha lenne egy @4GHz i7, az is hozna legalább 25-öt. Tehát a mondat úgy pontos, hogy földi halandók számára elérhető kártyákkal nincs számottevő különbség.
@(#13196) Scholes9: Így van, szerintem sem éri meg a többletet, mert már kellően olcsó a PhII. Mindössze azt akartam mondani, hogy azért túlzás azt állítani, hogy nincs különbség, elvégre van, csak a hétköznapi rendszerekben a legritkább esetben a CPU a szűk keresztmetszet játék alatt.
-
Scholes9
nagyúr
Azért írtam, h pár fps
De ez sem mindig van így, amúgy sem én írtam, h jóval gyorsabb a Quad, mert az hülyeség, max pár fps-el, de az sem mindig, illetve, baromság játékra az i7, így kiegyezhetünk?
És a lényeg: h nagyon minimális +sebesség nem ér meg +~25k-t sem egy Quadért, sem egy i7-ért +~40k-t
Remélem így már ok
jer1cho: így van, nagyon régóta hangoztatom a fórumon, h Full HD-ban, JÁTÉKRA, 955-től kb. nem létezik jobb ár/teljesítményű proci, csak 1, a 4 magosított X2, ami szintén egy 955 lesz
Hiába vesz az ember i7-et, szinte semmivel sem lesz gyorsabb, mint a955, persze megint hangoztatom: Full HD és játékra ugye, holott kb 30-al drágább, amiért sokkal gyorsabb vga-t veszek, de ez az én álláspontom,m mert net, zene és játékon kívül másra nem használom a gépemet
-
Scholes9
nagyúr
A Q9550 még Full HD-ban is egy picivel (pár fps) fps-el kb többet ad játékokban ugyanazzal a VGA-val, mint egy 965, ez tény, erre gondoltam a kommentemben, viszont sokkalta drágább az AMD procijánál. Lényeg, az, h Full HD-ban, nem a proci számít ugye, hanem a vga, ezért tartom ésszerűnek, h tök felesleges játékra i7, ahogyan Te is írtad, bőven elég egy Phenom 2 is.
-
Kroni1
veterán
arra jah, csak mindig elfelejtem a nevét. meg hogy be kell venni azt is.
Amúgy azért eddig az alaplapgyártók mindig megpróbálták efféle extrákkal eladni a saját cuccaikat, és szerintem ez most is igy lesz. Még ha a processzorgyártók le is tiltottak korábban meglévő hasznos fícsöröket, az alaplapgyártók szinte mindig találtak valami kiskaput..
-
Kroni1
veterán
-
Tom5
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest