- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz
Crossfit007 #17198 üzenetére
Pont ennyit mértem én is. ~ 12 wattot ha nem dolgozik a gép./ide modban/
-
Silentfrog
veterán
válasz
Cole86 #17052 üzenetére
Nekem volt két 1gb Kingstone 1600mhz memoriám.Amig azok voltak a gépben addig a gyári 2.8 ghz-rol 2.9ghz-re sem tudtam emelni az orajelet,mint utolag kiderült a memoriák miatt.
Elég sokat forumoztam,megprobáltam mindent de nem ment a tuning.
Lecseréltem őket,itt van a fiokban.
Máig sem tudom mi a baj velük... -
Silentfrog
veterán
válasz
Silentfrog #17037 üzenetére
Nem nevezhető ez sem drága lapnak.
[link] -
Silentfrog
veterán
Megtudná nekem mondani valaki,hogy a x4 phenom 925 gyári feszültségét 1.3 V-rol max mennyire szabad megemelnem ha tuningolok? 1.4V még nem sok neki?
-
-
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #11215 üzenetére
igen ,a feszültség az még a x4 6xxx e-nél is alacsonyabb,de a foyasztást csak az enyémben tudom lemérni,ezért is lett volna az első hozzászolásom.
Kiváncsi lennék,ha összehasonlitanám egy "e"procival a fogyaszásom,mit mutatna a kettő.
Ez csak kiváncsiság,semmi haszna nincs -
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #11213 üzenetére
Ez tuti igy van!
Valaki tuningol,feszt emel én meg mindent csökkentek.
Ugy tudom a legmagasabb orajelü a 910 e ezekből" 65wattos,nézegettem ,hogy olyant veszek,de az ára és a kissebb /2.6ghz/ orajel miatt lemondtam rola.
Szerintem van értelme ez energiatakarékos procit tuningolni.
HA kell a kakao akkor odarántja az ember ha meg nem ,akkor megy szépen csendben alap orajelen -
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #11211 üzenetére
Gondolom nem elmékszel merre volt.
Szerinted mennyire lehet tuningolni egy energiatakarékos processzort?
Mert néha nekem olyan érzésem van mindha az enyém egy olyan lenne amit huzni nem lehet,de alulfeszelni durván, egy olyan "végéig huzott" cpu lenne.
0.76volton meg most épp./x4 925/ -
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #11207 üzenetére
Sajnos senkitől nem tudom megkérdezni,hogy mennyit is fogyaszt egy ilyen processzor,konektoros fogyasztásmérővel lemérve,embert nem ismerek akinek ilyen lenne
Szerintem nagyon sok mindenkit érdekelne egy hasonlo konfig fogyasztása "sima"és egy "E" végü procival./hasonlo orajellel persze/
Én lemértem az eredeti és a csökkentett feszültséggel a processzor fogyasztását,hát nem valami sok a különbség.
/5 watt ide ,15 watt terhelt állapot/
Ez nem ér meg 5-10 ezer forintot a vásárlásnál. -
Silentfrog
veterán
Szerintetek ,ha a meglévő x4 925 phenomom feszültségét 0.8 voltra csökkentem akkor hasonlo fogyasztásu lesz mint az energiatakarékos "E" végü phenomok?
Mert ugy néztem,hogy a x4 910 e is hasonlo feszültséget kap./sőt többet/
Vagy van más különbség feszültség és az orajelen kivül,ami fogyasztáscsökkenést okoz terhelt és terheletlen állapotban? -
Silentfrog
veterán
Sziasztok!
Kikészülök,már mindent kiprobáltam nem boldogulok .ha tudtok mondjátok el pls mi a hiba.
Van egy phenom x4 925 rev c2 procim és ezt szeretném tuningolni de sehogyan sem tudom,vagyis csak minimálisan.
A problémám az hogy nem tudom a fsp növelni 211mhz fölé,nem idul el a gép.
Elsőnek elkezdtem az fspt növelni,kiváncsi voltam meddig engedi az eredeti szorzoval/14x/,ugy hogy a cpu nb és a ht link speed a legkissebb szorzora raktam.
A ramokat visszaoszottam 1066 majd 800 mhzre
fsp 211 nél kifujt nem ment tovább.
Utánna meglévő ht-nb-ramszorzo mellett csökkentettem kisebb szorzora a cpu ratiot /6-7-8 stb/ és igy probáltam emelni a cpu fsp értékét,sikertelenül 211 nél már nem indult el a gép.
Végül az egész mokát amit itt leirtam végigjátszottam egy kis cpu feszültség emeléssel a meglévő 1.3 voltot emeltem 1.4 voltig fokozatosan,de igy sem megy 211 mhz fsp fölé.
Szerintetek mit csinálok rosszul?
Kikészit ez a x4 925.....
Valaki tud tanácsot adni? -
Silentfrog
veterán
Tudnátok segiteni,hogy hol van leirva tüzetesebben,hogy,hogy kell egy amd x4 et tuningolni?
Láttam valahol,de most nem találom.
Valamit nem jol csinálok mert 2.94 ghz nél nem tudom feljebbtolni a x4 925 orajelét...
Ugy tudom 3.2-3.5 ghzel szoktak menni,még alulfeszelve is. -
Silentfrog
veterán
Msi lapot vettem itt a forumon adták a tanácsot,igy integrált videokártyával kikapcsolt monitorral 59 wattot mutat az árammérőm.ha everestel terhelem akkor 160watt az össz fogyassztás.
-
Silentfrog
veterán
Sziasztok
Gépet cseréletem,igy a régi core2 leváltotta egy phenom x4 925
Egy-két dolog nem tiszta légyszives segitsetek.:
Egy ilyen processzor alapjáraton, és terhelve mennyi a jellemtő cpu hömérsékelete? Persze körülberüli értékre lennék kiváncsi.
Nekem nagyon alacsony számokat mérnek a szenzorok.
Alapjáraton egy 18 C fokos szobában tx2 hütéssel terheletlen állapotban létezik hogy 21-22 fokos lehet a processzor?
Ha energiatakarékosságot nézzük, /letöltés, msn internetes játék használata közben/ érdemes a 4 magbol lekapcsolni a biosban magokat ha huzamosabb ideig nem kell a teljesitmény?
Elérhető igy a meglévő energiatakarékossági funkciokon felül,plusz watt megtakaritás?
Átlagban alapfesszen a meglévő 2800 ghz meddig tornázhato fel az emlitett tx2 léghütéssel.?Köszönöm a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Gitáros topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest