- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
Pagi79 #10474 üzenetére
Erre most nem tudok mit mondani, talán melegebb volt. De igen, a prime az 100%-on nyúzza a procit, míg egy játék messze nem. Télen Crysis-oztam pl 50 fokos stabil proc. hőmérséklettel, akár órákon át, majd nyomtam egy prime-ot és pikkpakk felugrott 60 fokra pár perc alatt.
Egyet még tudsz tenni, ami LÉNYEGESEN csökkentené a hőmérsékletet, mégpedig alul kell feszelned a procit. Csodálom, hogy a hozzáértő kollégák ezt még nem javasolták. Ez hasonló, mint amit tettél már, hogy visszavetted a szorzót, csak itt a sebesség megmarad (3200mhz), viszont kevesebb feszt kap, ami addig jó, míg nem lesz instabil a proc.
A bios-ban keresd meg a cpu feszt., ami most szerintem auto-n van. Ezt csökkentsd. Szabályosan ezt úgy szokás, hogy csökkented egy lépéssel, prime-olsz, ha stabil megint csökkentesz, meg prime és így tovább. Nekem most 1,25V-al stabil, az eredeti 1,37V volt. De még ennél lejjebb is menne, többen már bizonyították.
Ha nem tudod pontosan mit csinálsz a feszekkel, akkor inkább ne piszkáld, felelősséget nem tudok vállalni érte, ha elfüstölsz valamit.
-
agemate
addikt
válasz
Pagi79 #10472 üzenetére
Le ne égjen az a hűtő, kicsit próbáld visszaszabályozni a hűtését, ezek az 5000 körüli rpmek nem jók, de sajnos ilyen időben a gyári cooler így teljesít. Próbáld meg hanyagolni a játékot, amíg meg nem érkezik az új hűtőd, amúgy meg semmi gond nincs, ha akár 60 fokosak a magok terhelve, nekem ment már 78fokig is, mert leállt a gyári cooler ventije és semmi baja nem lett a procinak. Ezek az új AMD-k már nem azok a régi megbízhatatlan leégős AMD-k, amik egykor, lekapcsolnák, ha túlmelegednek. (akkor is, ha a BIOS-ban nincs beállítva)
-
nfsu17
veterán
válasz
Pagi79 #10469 üzenetére
Minél melegebb a levegő, annál nehezebb hűteni azonos körülmények között. Ez nem egyenes arányosságban nő, hogy télen ha 45 fokos a proc. a 18 fokos szobában, akkor nyáron a 28 fokos szobában 55 fok lesz, ó de jó.
Pl kinyitom az ablakot, akkor a szoba lehűlt 0,3 fokot, de a "friss" levegőnek köszönhetően a proc. már 3 fokkal hűvösebb, miközben a szoba nem hűlt le, csak kapott egy kis szellőt.
-
nfsu17
veterán
válasz
Pagi79 #10467 üzenetére
Az akkor, hogy haverodnál sokkal melegebb volt mint nálad, vagy valami értékeket nem jól írtál le. Amit itt írtál, azok teljesen jó értékek, stabil a proc, 62 fok alatt van, minden ok. Csak gondolom süvít a hűtő, ami a fülnek nem kellemes. Azért melegebb sokkal ne legyen a szobában, mert akkor még lesznek gondok. A tesztet a stop-al tudod leállítani.
-
nfsu17
veterán
válasz
Pagi79 #10437 üzenetére
A kedvedért megnéztem egy tavalyi tesztem, miszerint a Dirt2 átlagos proc. kihasználtsága 35%!!!!!!! És nálad akkor így volt 56 fok, igaz? Mi lenne a prime-olnál? NE tedd.
Sürgősen keress hűtőt és addig csak netezz, még hd videót se nézz.
Nekem is volt (máig) gyári hűtőm, de ennyire elborult értékeket az sem produkált, ott még más is a bibi, ennyire nem béna a gyári, mint a te "teszted" mutatja. Nálam 5000-nél már elviselhetetlen volt, ott azt mondtam, eddig és netovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest