- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
-
nebancsa
senior tag
Erre nincs bizonyíték hogy a ésszerű fesz. emelés károsítja a procit. Vagy ha van, nem 70 évet bír ki hanem csak 59-et. Viszont 5 év múlva már az alsókategóriás procik is nagyobb teljesítményt tudnak mint most ez.
Nekem volt egy régi Bartonom, 3 évig "full" tuningban használtam, majd eladtam és akinél most van az is már 3 éve használja, és nincs probléma.
Nem akarlak győzködni, de ha ilyesmitől félsz akkor ne tuningold..."A 940-es is BE, 15k-val olcsóbb mint a 955, ha nem lehet jobban tunningolni akkornem látom értelmét a plussz költségnek" Ezt neked kell eldönteni mit szeretnél, valóban a 940-esnek jobb az ár/teljesítmény aránya.
-
Joshi
titán
Ha 4Ghz lenne a vége nagy átlagban, akkor több ilyen eredményt prezentáltak volna neked a srácok de sajnos nem így van.
A hűtéstől sok minden múlik ez nem vitás, de te is láthatod hogy nem gyári hűtővel hűtenek ilyen procikat és nem feltétlenül lenne hatékonyabb egy vízes cucc sem.
Meg aztán nem igazán tenne jót hosszútávon a procinak 1.6V körüli feszültség, a teljesítményen meg már nem dobna annyit leszámítva a 3DMark pontszámokat.
ui.: az X2 550@X4 B50 meg csak 28k HERR Z-nél és tök ugyan az mint egy X4 955 ugyanis egy azon gyártósoron készülnek.
Ha ennyire számít a pénz akkor szvsz inkább egy B50 mint egy 940. A B50 hátránya hogy Asrock lapoknál nem megy a hidegindítás csak resettel együtt ill. a magok hőmérsékletét nem mutatja semelyik diagnosztika program se.
-
nebancsa
senior tag
A vízhűtéssel az a tapasztalatom hogy nem lehet vele számottevően jobban tuningolni mint egy jó léghűtéssel. Én azért váltottam, hogy csendes gépem legyen, de ezt is tudják már a komoly léghűtések.
Viszont a Vga-nál már más a helyzet erősen gondolkodok hogy ott is áttérek vízre, mert ha felpörög a venti, jelentkeznek a decibelek
Viszont a 4890-es kártyára még nagyon drága a blokk, várok egy kis áresésre..."24/7 kompatibilis" ezt igazán nem értem ha egy értéknél stabil a proci, teljesen mindegy mennyit használod nem fog tönkremenni.
"Ha 1.45-1.5V-on nem stabil akkor már emelheted a feszt az egekig akkor sem fog magasabb órajelen stabil maradni. Kb 1.45V-on már megtudod a max órajelet amit még stabilan bír a proci, ahoz hogy 4Ghz fölött járasd a procit 24/7-ben már óriási szerencsédnek kell lennie csak ezt a többiek nem mondták"
Ez így igaz, szerencse kell hozzá, vagy olyan kapcsolatok hogy tudj válogatni.
"függetlenűl attól hogy 940, 945 vagy 955-öst veszek" Én csak a 955-ösről tudok nyilatkozni nem tudom a 940, 945-el mit értek el. Amire érdemes költeni pluszba hogy Black Edition legyen, így tudod a szorzót állítani.
-
Joshi
titán
Ha 1.45-1.5V-on nem stabil akkor már emelheted a feszt az egekig akkor sem fog magasabb órajelen stabil maradni. Kb 1.45V-on már megtudod a max órajelet amit még stabilan bír a proci, ahoz hogy 4Ghz fölött járasd a procit 24/7-ben már óriási szerencsédnek kell lennie csak ezt a többiek nem mondták.
-
jones965
Modder
Neked nem kell mondanom, hogy attól függ, mivel hűtöd.
Egyébként igen, annyi kényelmesen benne van ezekben a procikban, ráadásul emberi fesz mellett.Én jelenleg 3,8 Ghz-n használom 24/7-ben.
Nem tudom ezt láttad-e már ? -
jones965
Modder
-
csibe74
csendes tag
Szia!
Nekem kb. 3 hete van egy 945-ös procim.. (3.0Ghz). Eddig teljesen meg vagyok elégedve vele. Nem vagyok egy advanced user, nem szoktam tuningolgatni, de játékok is nagyon szépen mennek vele. Illetve HD videok szerkesztésére használom majd..
Van hozzá egy ASUS M4A78T-E -s alaplapom... (san diego-val ellentétben nekem csak ASUS alaplapjaim voltak és sosem volt velük bajom.., ezért is vettem hozzá most is ilyet)
A tapasztaltabbak majd írnak Neked, konkrétabb dolgokat is...
Én csak ennyit tudok....
-
SimonYana
addikt
Mester!
Te itt????
Látod én is itt kötöttem ki az i7 után!
Kíváncsi vagyok én is.
Most szedem szét az intelt és rakom össze a 955-ös Blacket!
Majd mesélek mire jutottam!
Bár nem lesz egyszerű,mert még soha életemben nem volt AMD-m,de ha az i7 nem fogott ki rajtam csak elboldogulok ezzel is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konteó topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest